4 senelik evli olup cocuksuz olmak...

benimde 19 aydır olmuyor.aynı şeyleri zaman zaman yaşıyorum ve çok üzülüyorum.cahille uğraşmak zor..Rabbim en doğru en hayırlı zamanda gondersin bebişlerimizi inş.

Maalesef toplumumuzda evlenmek ve çocuk doğurmak bir statü gösterisi olduğu için kendini bilmez kişilerin de çok olması gayet normal. Bunlar gibilerin yetiştirdiği çocukları da görüyoruz, sevgisiz,vicdansız ve ailesi gibi insanlıktan nasibini alamamış bireylerle doldu etrafımız. Çocuğunu yeni kaybetmiş bir arkadaşım abisinin bebeğinin fotosonu sosyal medyada paylaştı,tüh senin de bebeğin olabilirdi ama kısmet değilmiş,ah canım benim evladıma bişey olsaydı ben bebek görmeye dayanamazdım çok çabuk toparlanmışsın vb yorumları gordükten sonra iyice şok oldum! Ozaman çocuğu olmayan herkes ölsün nasıl olsa hiç bir işe yaramıyorlar değil mi? Böyle insanlarla aynı havayı bile solumak ağır geliyor.
Hay agziniza sağlık, yazdiklarinizin hepsi tamda içimden geçenler hemde kelimesi kelimesine.Herkes sizin gibi düşünse daha yasanilabilir bir hayat sureceğiz ama maalesef ki durum bu.Bizim ulkemizde evlenmek, çocuk yapmak çook büyük bir marifet olarak görülüyor :/

İnsanlarin yüzsüzlüğü, hadsizliği boğazımdan yukarı taşti taşacak raddede.Dün yeni tasındığım evin evsahibine iadeyi ziyarete gittim.Kadin kayinvalidesiyle beraber yasıyor.İçeri girdim sorustum havadan sudan derken kayinvalide beklenen bomba sorulari sormaya başladı.
Kaç senelik evlisin?
dedim 4 senelik
aa ama cocugunuz yok dedi
Evet teyzecim yok dedim
direkt peki tedavi oldunuz mu dedi
bende ne tedavisi ben bu zamana kadar çalisiyordum o yüzden cocuk yapmadik dedim.Oturup hiç tanimadigim birine on saat yasadiklarimi ve yaptigim düşükleri anlatacak halim yoktu elbette.Bahsettigim teyze de 50-55 yaslarinda öyle cok yaşli değil benim anacigimla yaşit.
İçimden on tane şey soylemek geçti ama tuttum kendimi.Bu ne yüzsuzluk ne hadsizliktir ya bu yasadigim ilk degil, gittigim kuaforde bile yanimda oturan kadin evli olup olmadigimi sorup 4 sene deyince cocuk yokmuuu? istemiyormusunuz yoksa olmuyor mu diye sorguya cekmeye başliyor.Kardesim ben ozelimi sana anlatmak zorundamiyim?Yine annemle bir yerde yemek yiyoruz cocuklu bir kadin annemle muhabbet etmeye basladi, annem evli oldugumu soyledi kadina o da cocuk varmi dedi bende kafami cevirip yok dedim.Annem de kismet olmadi düşük yapti bir kez dedi,ne safsin anacigim herkesi kendi gibi melek saniyor iste.Kadinda biseyler söyle tam duymadim döndü küçük ogluna"oglum söyle bakalim bu ablanin cocugu olacak mi?" dedi cocukta sırıta sirita Hayııır demez mi ben kipkirmizi oldum.İyice alay konusu olduk millete anlayacagınız.Bide acıyarak bakanlar var vahim durumlardan haberdar,her gordüklerinde aralarinda"ay bu gelinin de cocuğu yok,düşük yapiyormuş ha bire"diyenleri ne yaparsiniz, atarmisiniz satarmisiniz?
Milletçe ne merakliyiz sorup sorusturmaya,her taşın altini kaldirip bakmaya.Özel hayata saygı be canlarım yıl olmuş bilmem kaç ama herşey hala ayni tas, aynı hamam.Belki bu yaziyı bu yüzsüzlükleri yapan birisi okur da dank eder diye yazdim ama nerdeee...
Ne güzel anlatmissiniz bende artık nefret ettim bu sorulardan aciyarak bakan insanlardan.kendi psikolojimiz yetmiyormuş gibi bide onların laflarına uzulmekten bıktım.her seferinde umursamayacagim deyip yine uzulmekten.bende 2 yıl olacak Evliliğimde 4 aylık evliyken dış gebelik geçirdim ameliyatla sonlandırıldı.simdi bi düşük yaptım düşüğün peşinden polip ameliyatı oldum yeni şimdi insanlarla bi araya gelmek istemiyorum sürekli konusuyolar artık yeteeeer diye bagirasim geliyor.kendi çektiğimiz evlat ozlemi yetmiyor bide insanlarla ugrasiyoruz

Ne güzel anlatmissiniz bende artık nefret ettim bu sorulardan aciyarak bakan insanlardan.kendi psikolojimiz yetmiyormuş gibi bide onların laflarına uzulmekten bıktım.her seferinde umursamayacagim deyip yine uzulmekten.bende 2 yıl olacak Evliliğimde 4 aylık evliyken dış gebelik geçirdim ameliyatla sonlandırıldı.simdi bi düşük yaptım düşüğün peşinden polip ameliyatı oldum yeni şimdi insanlarla bi araya gelmek istemiyorum sürekli konusuyolar artık yeteeeer diye bagirasim geliyor.kendi çektiğimiz evlat ozlemi yetmiyor bide insanlarla ugrasiyoruz
Canim ben artik cocuk konusunu biraz bile acmak isteyen olursa direkt bir süre cocuk düşünmüyoruz diyorum.En az 2-3 yil diyede ekliyorum ayrica.Sende bu tarz konular açıldığında kararli bir tavirla bir sure düşünmüyoruz,esimle dinlenip birbirimize zaman ayirmak istiyoruz de hatta şuan hamile kalmaya ugraşıyor olsan bile kimseye söz etme birak olunca kendiliğinden ögrenirler zaten.Ben şuan 27 yaşındayım ve artik herkese 30 yasina kadar cocuk istemiyoruz diyorum.Ben kendime 1 yil gibi bir dinlenme suresi tanidim ama çevreme 3 yil diye duyuruyorum ki uzunca bir sure bebek konusunu acamasinlar.Hatta hamile kalirsam ilk 5 ay aileme bile söylemeyi düşünmuyorum.Akrabalara gelince 9 ay sonunda bebek dogunca oğrensinler işte tabi tum bunlar bir gün çocuğum olursa diye aldigim kararlar.Olmazsa da olmasin uzun bir süre hayatimi yasarim sonrada yetim bir yavrunun annesi olurum diye düşünüyorum.Artik anladim ki insanlarin bizi uzmesine yine biz kendimiz izin veriyoruz.Biz güçlü olursak,duygularimizla degilde biraz mantigimizla hareket edersek kimse bizi üzemez.Misal 3 saat once yurt dışindaki kuzenim msj atarak bebek konusunu acti bende direkt gerekli cevabi verdim.Üzüldum mü?Hayır aksine birdaha bu konuyu bana acamayacagi icin sevindim bile... ;)

ne tesadüf bende 4 yıllık evliyim. ama biz gerçekten bebek düşünmüyorduk. düşününce de düşük yaptım. o da ayrı bi gıcık durum. bu anlayışsızlık, bu cahillik sadece bizim milletimizde mi var gerçekten merak ediyorum. bana da herkes soruyor aynı soruları. daha düşünmüyoruz demekten çok sıkıldım. mecbur mu millet evlenip evlenmez çocuk yapmaya. ha yaptık noldu o da düştü. şimdi de saatlerce düşük muhabbeti dinletiyorlar. siz siz olun lütfen bu muhabbetlere girmeyin. inanın düşmanımdan beter nefret ediyorum bu muhabbetleri yapanlardan. bi de yalancıktan teselli ediyorlar, sanki karşılarında çocuk var gibi. içinizden gelmiyorsa hiç birşey demeyin, en hayırlısı o. yaşayan bilir, gerisi hep boş laf...

İnsanlarin yüzsüzlüğü, hadsizliği boğazımdan yukarı taşti taşacak raddede.Dün yeni tasındığım evin evsahibine iadeyi ziyarete gittim.Kadin kayinvalidesiyle beraber yasıyor.İçeri girdim sorustum havadan sudan derken kayinvalide beklenen bomba sorulari sormaya başladı.
Kaç senelik evlisin?
dedim 4 senelik
aa ama cocugunuz yok dedi
Evet teyzecim yok dedim
direkt peki tedavi oldunuz mu dedi
bende ne tedavisi ben bu zamana kadar çalisiyordum o yüzden cocuk yapmadik dedim.Oturup hiç tanimadigim birine on saat yasadiklarimi ve yaptigim düşükleri anlatacak halim yoktu elbette.Bahsettigim teyze de 50-55 yaslarinda öyle cok yaşli değil benim anacigimla yaşit.
İçimden on tane şey soylemek geçti ama tuttum kendimi.Bu ne yüzsuzluk ne hadsizliktir ya bu yasadigim ilk degil, gittigim kuaforde bile yanimda oturan kadin evli olup olmadigimi sorup 4 sene deyince cocuk yokmuuu? istemiyormusunuz yoksa olmuyor mu diye sorguya cekmeye başliyor.Kardesim ben ozelimi sana anlatmak zorundamiyim?Yine annemle bir yerde yemek yiyoruz cocuklu bir kadin annemle muhabbet etmeye basladi, annem evli oldugumu soyledi kadina o da cocuk varmi dedi bende kafami cevirip yok dedim.Annem de kismet olmadi düşük yapti bir kez dedi,ne safsin anacigim herkesi kendi gibi melek saniyor iste.Kadinda biseyler söyle tam duymadim döndü küçük ogluna"oglum söyle bakalim bu ablanin cocugu olacak mi?" dedi cocukta sırıta sirita Hayııır demez mi ben kipkirmizi oldum.İyice alay konusu olduk millete anlayacagınız.Bide acıyarak bakanlar var vahim durumlardan haberdar,her gordüklerinde aralarinda"ay bu gelinin de cocuğu yok,düşük yapiyormuş ha bire"diyenleri ne yaparsiniz, atarmisiniz satarmisiniz?
Milletçe ne merakliyiz sorup sorusturmaya,her taşın altini kaldirip bakmaya.Özel hayata saygı be canlarım yıl olmuş bilmem kaç ama herşey hala ayni tas, aynı hamam.Belki bu yaziyı bu yüzsüzlükleri yapan birisi okur da dank eder diye yazdim ama nerdeee...
Yok artık demek istiyorum ayıp dıye bırsey var yahu

Malesef böyle insanlar çok var. Evlendim aradan daha 1 ay geçmiş kaynanam başladı çocuk çocuk demeye. Ben dedim istemiyorum. Eşimde erken diyor dedim. Okula devam edicem. İşe girip çalışıcam. Hemen istemiyorum o yüzden dedim. En az 2 yıl sonra düşüncem dedim. Her sorana aynı yanıtı verdim. Eşimde aynı şeyleri söyledi. Bir süre sonra sormayı bıraktılar. Bende rahat ettim.
İnsanların dediklerine aldırmamak en güzeli ama bazen elinde de olmuyor malesef. Böyle bir konuşma başlayınca bana müsade deyip uzaklaşmak en güzeli.

Daha uzun zamandır evliyim sizden. Hiç denemedik, oluyor mu olmuyor mu onu bile bilmiyoruz. Ama bana böyle yılışıklık yapabilen olmadı. Acaba yüzünüz mü yumuşak? Yakın çevrenizden bir kaç kişinin ağzının payını verirseniz, zaten kulaktan kulağa yayılır ve bir daha hadsizlik yapamazlar. Bu sizin hayatınız, kimseleri takmayın.

Size katılıyorum.
Biz de uzun bir süre bebek düşünmedik bu sorularla muhatap olduğumda niyet kötü ise gülerek " şu haline bak acınası görünüyorsun bu hallerinizi gördükçe yapasım gelmiyor :) biraz özendirin dediğim kişiler oluyordu.

Öyle bir şok hâli görüyordum ki :)

öncelikle Rabbim tez zamanda yuzunu guldursun arkadasım seni cok iyi anlıyorum bende 2 senedir bebek sahibi olamadım insanların acımasız lafları ve acıyarak bakması gercekten cok uzucu bir durum.bugun yine bir kadın toplumunda tek bebeği olmayan gelin bendim kendimi cok kotu ve eksik hissettim.elbet isyan etmiyorum vardır bi zamanı diyrm ama üzülmemek içten değil..Allahım hepimize yardım etsin.

Back
X