4 yaş anneleri anaokulu hakk.. bakar mısınız..?

yelizkaan

Üye
Kayıtlı Üye
12 Mayıs 2015
198
96
36
öncelikle merhaba;
anaokulu hakkında bilgi almak istiyorum konuyu dogru yere mi açtım bilmiyorum.

4 yaşında oglum var 2011 dogumlu agustosta 4 yaş olacak.
Ben çalışıyorum ogluma annem bakıyor.(anneanne)
Geçtiğimiz hafta devlet anaokuluna kayıt yaptırdım.
Yani tam 48 aylık oluyor okullar açıldıgında yaşı tutuyor.
Oglum aktif bir çocuk okula gitmeyi çok istiyor.
Aslında bende öyle ama yine de yapabilecek mi diye düşünüyorum.

4 yasında anaokuluna gönderen arkadaşlardan yaşadıkları deneyimlerle ilgili tavsiyeler almak istiyorum.varsa karşılaştıgınız sorunlar,çocugunuzun geçirdiği uyum süreci vb...

ŞİMDİDEN TEŞEKKÜRLER...

25 aylıktan beri anaokuluna gidiyor oğlum

Devlet anaokulu deneyimim yok; oğlum 37 aylıkken karışık grup anaokuluna başladı; sınıfta 28 aylık da 69 aylık da vardı. Çok mutlu, kendisi olmayı öğrendi, her şeyini kendi yapıyor.

Okul düzen disiplin alışkanlık vs getiriyor

4 yaş üstü çocuk anneanne ile çok sıkılır

Oğlum Ağustos 2010 doğumlu; şimdi yaz tatili ve biz oğlumla sıyırmak üzereyiz, ne yapacağımızı bilemiyoruz evde.

Hasta olur vs denir ama eninde sonunda olacak; anneanne de varmış hasta olunca destek olur

Tek verebileceğim tavsiye ilk haftalarda gitmek istemezse pes etmeyin; zira kalabalık olunca, bireysel ilgi azalınca ben gitmeme evde kalayım; anneanne baksın her dediğimi yapsın isteyebilir.

Annesi işe gidecek ama nasılsa anneanne var diye düşünebilir; ilk bir kaç hafta katı olmakta fayda var; hafif hasta vs olsa da gönderin.

çok teşekkür ederim yorumunuz için.
aynen canım annem çok iyi bakıyor orda çok mutlu yani orda kalmayı kabullendi ve alıştı.
pek de zorluk yaşadığımı söyleyemem bu konuda...
ama bende sıkılmasın kendi yaşıtlarıyla zaman geçirsin istiyorum.
arkadaş ilişkileri iyi oglumun pasif değil.herkezle anlaşabiliyor ve oyun kurabiliyor.
göndericem bakalım.
umarım iyi bir süreç olur bizim için :KK56:

öncelikle merhaba;
anaokulu hakkında bilgi almak istiyorum konuyu dogru yere mi açtım bilmiyorum.

4 yaşında oglum var 2011 dogumlu agustosta 4 yaş olacak.
Ben çalışıyorum ogluma annem bakıyor.(anneanne)
Geçtiğimiz hafta devlet anaokuluna kayıt yaptırdım.
Yani tam 48 aylık oluyor okullar açıldıgında yaşı tutuyor.
Oglum aktif bir çocuk okula gitmeyi çok istiyor.
Aslında bende öyle ama yine de yapabilecek mi diye düşünüyorum.

4 yasında anaokuluna gönderen arkadaşlardan yaşadıkları deneyimlerle ilgili tavsiyeler almak istiyorum.varsa karşılaştıgınız sorunlar,çocugunuzun geçirdiği uyum süreci vb...

ŞİMDİDEN TEŞEKKÜRLER...
Oncelikle hayırlı olsun bizim kızımız da 2011 Mart doğumlu biz bu sene vermedik

Oğlum da 2011 Ağustos doğumlu. Geçen seneden beri özel bir kreşe gidiyor. Bu yıl 4 Yaş grubuna geçecek.

Ağlayarak gitti ilk 1 hafta sonra Koşarak gitmeye başladı :)

Kreşe gitmeden önceki çocukla gittikten sonraki çocuk Arasında dağlar kadar fark var.

Disiplin,paylaşma,yardımlaşma vb bir Sürü konuda daha uyumlu bir çocuk oldu.

2010 eylul dogumlu kizim 2 yil yarim gun olarak devlet okuluna gitti.
suan bana ana okulu ogrermeni arkadaslar kizacaklardir biliyorum. 2 yilda 3 farkli ogretmen egitim verdi 1 tanesi disinda cok uzgunum ama ogretmenliginin hakkini veren olmadi. Siniflar kalabalik 20-25 ogrenci var boyle olunca yetisemediklerini dusunuyorum. Hatta ilk ogretmeni cok zeki cocuklar var sinifta hani ilgilenilse hakkaten basarili olabilecekler ama yetisemiyoruz hergun 1 soru sorsalar 4 saatlik egitimde 25 soru ediyor hic cevaplayamiyorum. Boyle kalabalik olunca cocuklari yuksege cikaramiyoruz tam tersi koreltiyoruz demisti.
Devlet okulunuda tercih etme sebebim ogrt. Univ mezunu oldugu icindi.

Oğlum da 2011 Ağustos doğumlu. Geçen seneden beri özel bir kreşe gidiyor. Bu yıl 4 Yaş grubuna geçecek.

Ağlayarak gitti ilk 1 hafta sonra Koşarak gitmeye başladı :)

Kreşe gitmeden önceki çocukla gittikten sonraki çocuk Arasında dağlar kadar fark var.

Disiplin,paylaşma,yardımlaşma vb bir Sürü konuda daha uyumlu bir çocuk oldu.
umarım bizimki de koşarak gider :)

Biraz erken diye düşündüm besbucuk yaşında anasınıfı altibucuktada ilkokul olurki bence daha sağlıklı ,kizimda sosyal bir cocuktur ortama çabuk uyum sağlar ama çabuk bikmasinida istemiyorum

ben aslında çalıştıgım için de gitmesini istiyorum.hafta içi annem bakıyor.küçük ama çevremdeki herkez göndermemden yana faydalı olacagını söylediler.umarım öyle olur...:)

ben aslında çalıştıgım için de gitmesini istiyorum.hafta içi annem bakıyor.küçük ama çevremdeki herkez göndermemden yana faydalı olacagını söylediler.umarım öyle olur...:)
Inşallah faydali olur maksat bu dönemde okuldan bikmamasi çünkü ilerisine yansıyor bu durum örneklerini yakinlarimdan gördüğüm için çekimser kaldim ben

Inşallah faydali olur maksat bu dönemde okuldan bikmamasi çünkü ilerisine yansıyor bu durum örneklerini yakinlarimdan gördüğüm için çekimser kaldim ben

Anladım canım.
Oglum çok hevesli.
onu öyle görünce çok mutlu oluyorum.

Bakalım Hayırlısı olsun..

Bağımsız anaokuluna vermenizi öneririm
2 yıl gideceği için ikinci yılda normal bir anaokuluna verirsiniz
bağımsızlar daha kreş ortamı gibi oluyor

4 yasında anaokuluna gıttı sorun yoktu alısır dıye dusunuyorum

4 yasında ozele, sımdı ıse devlete verdım hadı hayırlısı dıyorum

benim oğluma da kvdem bakıyor aynı sizinkiyle 2011 ağustos bende anaokuluna yazdıracağım onu yarın hem gitmek istiyor hem korkuyor nasıl olacak bende bilmiyorum bakalım göreceğiz...

X