- 13 Ağustos 2025
- 89
- 35
- 3
- 30
- Konu Sahibi hemasihemmavi
-
offfff sormayın ya 2. çocuğumda tekrar travmalarım başladı. ilk oğlumda tüm aşıları yaptırdım özel aşı da yaptırdım. 8 yıl önce bu aşı muhabbeti bu kadar yaygın değildi. şimdi ikinci oğlum 4,5 aylık şu ana kadar yaptırdım özellerin de ilk dozları yapıldı ikincileri yaptırmasam mı acaba diyorum. erkek çocukları nedense hastalıklar kısmında hep dezavantajlı grup. kafam çok karışık acaba diyorum aşıları yaptırmasam bu defa da hasta olursa pişman olursam. vallahi şu aşı karşıtları çocukları hasta etmek için mi kafa karıştırıyor yoksa kurtarmak için mi ben çözemedim.Merhaba hanımlar. Oğlum temmuzda dört yaşına girdi. Şuana kadar tüm aşılarını yaptırdım. Ama son zamanlarda aşı karşıtlarının çok sıkça karşıma çıkan paylaşımları uyarıları vs kafamı çok karıştırıyor. Bir anne olarak tabiki çocuğumuz için her durumda en faydalı seçenek neyse onu uygulamaya çalışıyoruz fakat bu işin içinden bir türlü çıkamıyorum. İlkokul çağı aşısını erkene çekmişler. Ve bu aşı bir çok hastalığın aşısı. Hepsinin sözüm ona zayıflatılmış mikrobunu aynı anda veriyorlar. Karma aşı difteri-tetanos-boğmaca-çocuk felci, kızamık, kızamıkçık, kabakulak, su çiçeğinin ikinci dozu aynı anda uygulanıyormuş sanırım. Konunun uzmanı değilim elbette ama aklıma bir türlü yatmıyor bu kadar ciddi hastalıkların tümünün mikrobunu niye anda tolere etmek zorunda bırakılıyor küçücük çocuklar. Benim oğlum zaten astım tanısı olan bir çocuk mesela. Allah korusun herhangi bir olumsuz durumda kimse sorumluluk alacak mı? Ne yazık ki kendimi o kadar güvensiz hissediyorum ki. Hemşiremiz aradı bugün. 3 aydır erteliyorsun eğer yaptıracaksan artık yapalım bizim primimizden kesiliyor çünkü dedi. Banane senin priminden diyemedim tabi.Aslında sorunum yaptırmamak kesin olarak karşı olmak değil, güvenenemek. Tatmin olamamak. Şimdi reddetsem ilkokula başlamadan fikrim değişirse retden vazgeçip tekrar yaptırma şansım var mı diye sordum yok dedi. Süresi var süresi dolduktan sonra yaptıramazsın gibi bişey dedi.. Konuyla alakalı bana bir akıl verebilecek olan var mı acaba ? Çok tedirginim
vallahi benim bebişin doktoru yaptır ya da yaptırma diyemem, hiçbir aşının garantisi yok diyor. bu konuda benim araştırmam bilgim yok ve kesinlikle polemiğe girmek için yazmadım. sadece tıp sektörü de bu konuda çok çelişkiliYa gerçekten bi siz mi akıllısınız? Koca tıp sektöründekiler bilemedi de siz içerik okununca mı size ağır geldi?
Ya öyle söylüyorsunuz iyi hoş güzel tabiki bir biz akıllı değiliz de sizde akıllıysanız eğer yanı başımızda olan olayları görüyorsunuz duyuyorsunuzdur diye düşünüyorum. Onlarca yeni doğan çocuk tıp sektörü dediğiniz kişilerce öldürülmedi mi? Bir sürü anne gizlice verilen ilaçlarla erken doğuma zorlandığı için mahkemelik olunmadı mı? Modern tıp dediğiniz şey özellikle korona döneminden sonra sizce de tüm dünya da bir itibar kaybı yaşamadı mı? Dahası bu soruyu buraya bir tartışma yaratmak için değil aklımdaki kararsızlığa bir yanıt, hissettiğim tedirginliğe bir teskin bulabilmek maksadıyla yazdım.. eğer empati kuramayacaksanız en azından daha fazla problem oluşturmayın lütfen.Ya gerçekten bi siz mi akıllısınız? Koca tıp sektöründekiler bilemedi de siz içerik okununca mı size ağır geldi?
Çelişkili değil. Doktorlar yorgun. Şimdi adam/kadın sana bi saat açıklasa sen yine onu değil kendi araştırmalarınla sosyal medyadan şurdan burdan gördüğünü dinleyeceksin. Ben 34 yaşındayım. Bizim çocukluğumuzda ilk aklıma gelenleri sayayım kabakulak çiçek kızamık sırayla geçirilirdi. Şimdi yok işte. Daha bunda düşünülecek şey göremiyorum ben.vallahi benim bebişin doktoru yaptır ya da yaptırma diyemem, hiçbir aşının garantisi yok diyor. bu konuda benim araştırmam bilgim yok ve kesinlikle polemiğe girmek için yazmadım. sadece tıp sektörü de bu konuda çok çelişkili
Ee tamam madem bu hastalıklar doğal bir süreçle geçirilip atlatılabiliyor kendimiz atlattık madem niye zorunlu aşı yaptırıyoruz ki. Çocuklar da doğal olarak bağışıklık kazabilirler demek ki..Çelişkili değil. Doktorlar yorgun. Şimdi adam/kadın sana bi saat açıklasa sen yine onu değil kendi araştırmalarınla sosyal medyadan şurdan burdan gördüğünü dinleyeceksin. Ben 34 yaşındayım. Bizim çocukluğumuzda ilk aklıma gelenleri sayayım kabakulak çiçek kızamık sırayla geçirilirdi. Şimdi yok işte. Daha bunda düşünülecek şey göremiyorum ben.
Mesela bebeğe aşı yaptırılınca hemşireye niye prim veriliyor ben de bunu hiç anlamıyorum…Hemşiremiz aradı bugün. 3 aydır erteliyorsun eğer yaptıracaksan artık yapalım bizim primimizden kesiliyor çünkü dedi.
7 yaşındaki yeğenim çiçek oldu ben de 34 yaşındayım aşılara rağmen çiçek oldum kızamık olmadık. babam 65 yaşında aşı olmamış ne çiçek olmuş ne kızamık… yani hastalıkların tek sebebinin aşısız olmak ya da aşılı olmak olduğuna inanmıyorum maalesef.. doktorların da bir kısmı artık böyle düşünüyor bence. yoksa kesinlikle olun der geçerdi doktoru sosyal medyada gördüklerime ikna edecek halim yokÇelişkili değil. Doktorlar yorgun. Şimdi adam/kadın sana bi saat açıklasa sen yine onu değil kendi araştırmalarınla sosyal medyadan şurdan burdan gördüğünü dinleyeceksin. Ben 34 yaşındayım. Bizim çocukluğumuzda ilk aklıma gelenleri sayayım kabakulak çiçek kızamık sırayla geçirilirdi. Şimdi yok işte. Daha bunda düşünülecek şey göremiyorum ben.
Atlatamayanlar da varmış babalarımızın zamanında. Bizim arkadaşlarımız yakalansa da ben dahil aşılılar hafif geçiriyoduk. Bakın aşı ile hastalık bitti. Amaca ulaşıldı.Ee tamam madem bu hastalıklar doğal bir süreçle geçirilip atlatılabiliyor kendimiz atlattık madem niye zorunlu aşı yaptırıyoruz ki. Çocuklar da doğal olarak bağışıklık kazabilirler demek ki..
Herhangi bir yan etkisi , normalden daha fazla ateş yada halsizlik vs olmadı yani dimi ?Oğluma ve kızıma rota virüs aşısı yaptırmıştım iki doz kız hafif ama oğlum hastanede yattı o derece ağır geçirdi güya aşılı idi. Yüzde yüz koruma hiç birşeyde yok şahsen 3. Çocuğum olsa ona da tüm aşılarını yaptırırım .hastanelerde surunmekden daha kolay geliyor bana daha kolay atlatacak olması ihtimali bile benim iç n yeterli. 4 yasi kızıma yaptırdım oğlum yaşı geldiğinde ona da yaptiracagim
Şey vardı mesela biz 1. Sınıftayken okula bi pankart asmışlardı işte çocuk felci için aşı olun gibisinden bi şeyler yazıyodu. Şimdi duymuyoruz gerçekten ya o hastalıkları. Yeğene şaşırdım. Önceden mahalleye geldi mi sırayla gezerdi hastalıklar. Biz küçükken de aşıları kim bilip de takip edip yaptırabiliyodu ki. Doktora bile gidemiyoduk babamın sigortası yoktu. Ki ona rağmen bizimkiler yaptıralım mühimdir demişler sağolsunlar.7 yaşındaki yeğenim çiçek oldu ben de 34 yaşındayım aşılara rağmen çiçek oldum kızamık olmadık. babam 65 yaşında aşı olmamış ne çiçek olmuş ne kızamık… yani hastalıkların tek sebebinin aşısız olmak ya da aşılı olmak olduğuna inanmıyorum maalesef.. doktorların da bir kısmı artık böyle düşünüyor bence. yoksa kesinlikle olun der geçerdi doktoru sosyal medyada gördüklerime ikna edecek halim yokvelhasıl ilaçlar konusunda da aynı çelişki var yan etkilerine falan girmiyorum bile.. tıp dünyasının bile %100 hatta %90 ya da %80 emin olamadığı bir konuya bizler kıt bilgilerimizle KESİN dememeliyiz yine de tercih anne babaların tabi ki
Ben 94lüyüm mesela. Hatırlamıyorum özellikle bir sağlık kurumuna gidip aşı olduğumuzu filan. Okula gelirlerdi olurduk. Hiç evde anne babamızında aman aşı oldun kolun bacağın ağrıyor mu yıkayalım mı ateşi çıkacak mı gibi bir takipleri olduğunu da hatırlamıyorum doğrusuŞey vardı mesela biz 1. Sınıftayken okula bi pankart asmışlardı işte çocuk felci için aşı olun gibisinden bi şeyler yazıyodu. Şimdi duymuyoruz gerçekten ya o hastalıkları. Yeğene şaşırdım. Önceden mahalleye geldi mi sırayla gezerdi hastalıklar. Biz küçükken de aşıları kim bilip de takip edip yaptırabiliyodu ki. Doktora bile gidemiyoduk babamın sigortası yoktu. Ki ona rağmen bizimkiler yaptıralım mühimdir demişler sağolsunlar.
kesinlikle haklısın illa ki faydası olmuştur inşallah hep olurŞey vardı mesela biz 1. Sınıftayken okula bi pankart asmışlardı işte çocuk felci için aşı olun gibisinden bi şeyler yazıyodu. Şimdi duymuyoruz gerçekten ya o hastalıkları. Yeğene şaşırdım. Önceden mahalleye geldi mi sırayla gezerdi hastalıklar. Biz küçükken de aşıları kim bilip de takip edip yaptırabiliyodu ki. Doktora bile gidemiyoduk babamın sigortası yoktu. Ki ona rağmen bizimkiler yaptıralım mühimdir demişler sağolsunlar.
Bütün hastalıkların aşısını neden tek doz yapmışlar akıl alır gibi değil bünye nasil kaldırsın bunu. İnsan vücudu aynı anda 2 hastaliga bile yakalanmiyor Allah böyle mekanizma yaratmış ama bu aşıyı üretenler hep karma üretiyor ben insan sağlığı açısından uygun görmüyorum aşılar tek doz şeklinde yapılmalı artık bazı doktorlar da bu şekilde gercekleri söylüyor zaten. Karma aşılar cok tehlikeli bizim zamanımızda da aşılar vardi demiş herkes ama bizim zamanımızda karma aşı yoktu tek tek uygulanıyordu içerikleri de böyle değildi ülkemizde üretiliyordu şimdi ise bizi cok seven avrupa israil sağlıyor aşıları hatta filistindeki cocuklar icin yiyecek değilde bedava aşı gönderiyorlar neden acaba güzel sorgulamak lazimMerhaba hanımlar. Oğlum temmuzda dört yaşına girdi. Şuana kadar tüm aşılarını yaptırdım. Ama son zamanlarda aşı karşıtlarının çok sıkça karşıma çıkan paylaşımları uyarıları vs kafamı çok karıştırıyor. Bir anne olarak tabiki çocuğumuz için her durumda en faydalı seçenek neyse onu uygulamaya çalışıyoruz fakat bu işin içinden bir türlü çıkamıyorum. İlkokul çağı aşısını erkene çekmişler. Ve bu aşı bir çok hastalığın aşısı. Hepsinin sözüm ona zayıflatılmış mikrobunu aynı anda veriyorlar. Karma aşı difteri-tetanos-boğmaca-çocuk felci, kızamık, kızamıkçık, kabakulak, su çiçeğinin ikinci dozu aynı anda uygulanıyormuş sanırım. Konunun uzmanı değilim elbette ama aklıma bir türlü yatmıyor bu kadar ciddi hastalıkların tümünün mikrobunu niye anda tolere etmek zorunda bırakılıyor küçücük çocuklar. Benim oğlum zaten astım tanısı olan bir çocuk mesela. Allah korusun herhangi bir olumsuz durumda kimse sorumluluk alacak mı? Ne yazık ki kendimi o kadar güvensiz hissediyorum ki. Hemşiremiz aradı bugün. 3 aydır erteliyorsun eğer yaptıracaksan artık yapalım bizim primimizden kesiliyor çünkü dedi. Banane senin priminden diyemedim tabi.Aslında sorunum yaptırmamak kesin olarak karşı olmak değil, güvenenemek. Tatmin olamamak. Şimdi reddetsem ilkokula başlamadan fikrim değişirse retden vazgeçip tekrar yaptırma şansım var mı diye sordum yok dedi. Süresi var süresi dolduktan sonra yaptıramazsın gibi bişey dedi.. Konuyla alakalı bana bir akıl verebilecek olan var mı acaba ? Çok tedirginim
Benim bebeğimin karaciğer değerleri çok yüksek ağrı kesici bile kullanmıyorum.Ama aşılarını yaptırdım.Sence bu kadar zararlı olsa doktorlar kendi çocuklarına yaptırımı ? Asi karsitlari neye dayanarak bunları söylüyor ? Branşları ne ? Ne mezunu bu insanlar ? Türkiye'de verem bitmişti mesela yıllar önce.Aldigimiz güçlerden Türkiye'de verem tekrar başladı mesela.Merhaba hanımlar. Oğlum temmuzda dört yaşına girdi. Şuana kadar tüm aşılarını yaptırdım. Ama son zamanlarda aşı karşıtlarının çok sıkça karşıma çıkan paylaşımları uyarıları vs kafamı çok karıştırıyor. Bir anne olarak tabiki çocuğumuz için her durumda en faydalı seçenek neyse onu uygulamaya çalışıyoruz fakat bu işin içinden bir türlü çıkamıyorum. İlkokul çağı aşısını erkene çekmişler. Ve bu aşı bir çok hastalığın aşısı. Hepsinin sözüm ona zayıflatılmış mikrobunu aynı anda veriyorlar. Karma aşı difteri-tetanos-boğmaca-çocuk felci, kızamık, kızamıkçık, kabakulak, su çiçeğinin ikinci dozu aynı anda uygulanıyormuş sanırım. Konunun uzmanı değilim elbette ama aklıma bir türlü yatmıyor bu kadar ciddi hastalıkların tümünün mikrobunu niye anda tolere etmek zorunda bırakılıyor küçücük çocuklar. Benim oğlum zaten astım tanısı olan bir çocuk mesela. Allah korusun herhangi bir olumsuz durumda kimse sorumluluk alacak mı? Ne yazık ki kendimi o kadar güvensiz hissediyorum ki. Hemşiremiz aradı bugün. 3 aydır erteliyorsun eğer yaptıracaksan artık yapalım bizim primimizden kesiliyor çünkü dedi. Banane senin priminden diyemedim tabi.Aslında sorunum yaptırmamak kesin olarak karşı olmak değil, güvenenemek. Tatmin olamamak. Şimdi reddetsem ilkokula başlamadan fikrim değişirse retden vazgeçip tekrar yaptırma şansım var mı diye sordum yok dedi. Süresi var süresi dolduktan sonra yaptıramazsın gibi bişey dedi.. Konuyla alakalı bana bir akıl verebilecek olan var mı acaba ? Çok tedirginim
Hicbisey yok sadece ağlayarak kendine hediye aldırdı o kadarHerhangi bir yan etkisi , normalden daha fazla ateş yada halsizlik vs olmadı yani dimi ?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?