• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

4 YAŞ KARMA AŞI

Merhaba hanımlar. Oğlum temmuzda dört yaşına girdi. Şuana kadar tüm aşılarını yaptırdım. Ama son zamanlarda aşı karşıtlarının çok sıkça karşıma çıkan paylaşımları uyarıları vs kafamı çok karıştırıyor. Bir anne olarak tabiki çocuğumuz için her durumda en faydalı seçenek neyse onu uygulamaya çalışıyoruz fakat bu işin içinden bir türlü çıkamıyorum. İlkokul çağı aşısını erkene çekmişler. Ve bu aşı bir çok hastalığın aşısı. Hepsinin sözüm ona zayıflatılmış mikrobunu aynı anda veriyorlar. Karma aşı difteri-tetanos-boğmaca-çocuk felci, kızamık, kızamıkçık, kabakulak, su çiçeğinin ikinci dozu aynı anda uygulanıyormuş sanırım. Konunun uzmanı değilim elbette ama aklıma bir türlü yatmıyor bu kadar ciddi hastalıkların tümünün mikrobunu niye anda tolere etmek zorunda bırakılıyor küçücük çocuklar. Benim oğlum zaten astım tanısı olan bir çocuk mesela. Allah korusun herhangi bir olumsuz durumda kimse sorumluluk alacak mı? Ne yazık ki kendimi o kadar güvensiz hissediyorum ki. Hemşiremiz aradı bugün. 3 aydır erteliyorsun eğer yaptıracaksan artık yapalım bizim primimizden kesiliyor çünkü dedi. Banane senin priminden diyemedim tabi. 🤦 Aslında sorunum yaptırmamak kesin olarak karşı olmak değil, güvenenemek. Tatmin olamamak. Şimdi reddetsem ilkokula başlamadan fikrim değişirse retden vazgeçip tekrar yaptırma şansım var mı diye sordum yok dedi. Süresi var süresi dolduktan sonra yaptıramazsın gibi bişey dedi.. Konuyla alakalı bana bir akıl verebilecek olan var mı acaba ? Çok tedirginim 😞
4 yasina kadar asi reddi yaptirmadiysaniz zaten bu 4 yas asisi eskiden vurulduklari asilarin 2 yada 3.dozlari.

Daha once asidan sorun yasamadiysaniz bunda da yasamazsiniz ki?

Back