Tuvalet Eğitimi 4 yaşında tuvalet problemi

Bezi bıraktığımız andan başlayıp bugüne dek yaşadığımız sorunlar, altına kaçırma, tuvalet eğitimine dair herşeyin paylaşıldığı alandır.

aaasude

Üye
Kayıtlı Üye
25 Mart 2014
15
1
6
İzmir
4.5 yaşına girecek ve 1-2 gün kakasını tutuyor. Acıdığı gerekçesi ile tuvalete gitmek istemiyor.
zeytin yağı içiriyoruz, kabız yapacak gıdalardan kaçınıyoruz, ödüllendirme vs denedik olmadı.
Bu tür problem yaşayan varmı acaba

tuvalete gitmesi için çok israrcı olmayın gideceği zamanda yanına en sevdiği oyuncağını alın onu konuşturmaya çalışıp dikkatini başka yöne çekin

anal fissürü filan olmasın?
tuttuğu için dışkı katılaşıyor, katılaştığı için de yaparken zorlanıyor ve acıyor, acıdığı için yapmak istemiyor ve tutuyor..
böyle kısır döngü oluyor
bir çocuk cerrahına götürün muhtemelen dediğim gibi

4.5 yaşına girecek ve 1-2 gün kakasını tutuyor. Acıdığı gerekçesi ile tuvalete gitmek istemiyor.
zeytin yağı içiriyoruz, kabız yapacak gıdalardan kaçınıyoruz, ödüllendirme vs denedik olmadı.
Bu tür problem yaşayan varmı acaba

Bizdede var ayni 1 senedir.herseyi denedim artik psikolojim bozuldu.galiba üseniyor.tablet alicaz dedik. 1 ay tutmadi. Aldik gene basladi.neler yaptim yok yok.uzuntuden mahfettim kendimi. Yokmu çözümü

Bizdede var ayni 1 senedir.herseyi denedim artik psikolojim bozuldu.galiba üseniyor.tablet alicaz dedik. 1 ay tutmadi. Aldik gene basladi.neler yaptim yok yok.uzuntuden mahfettim kendimi. Yokmu çözümü

benim.oglum 28 aylik yaklasik 1 yil kabizlikla ugrastik sonra acidigi ve kanadigi icin kakasini tuttu.artik bende o kaka yaparken aglamakli oluyodum.cunku afedersiniz kakasi gelio ama tutmak icin zorluodu ve gozukuodu ucunda.2 ay once falan yine 3 _4 gun tuvaletini tutmustu sabah kalktik kaka kaka die dolasip duruyo.tuvalete goturdum oturmadi tabi bende bacaklarindan tuttum ve ole yapti tabi o pozisyonda direnemedi ve hemen yapti.sonra suyu actik o doktu su falan hosuna gitti.ogunden beri hep ayno sekilde kakasini tuvalete yapio cok sukur kabizlik problemimizde kalmadi ve kakasini tuvalete yapmayida ogrendi.ama yine oturmuo hep biz bacaklarindan oturur vaziyette tutuyoruz.sira ciste.havalar isinsin bezini cikarmayi dusunuyorum.bizim biraz ters oldu galiba once kaka sonra cis

Back
X