• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

4 yaşindaki kizim aşiri içine kapanık:( annelerr yardimmm

Gayet sir tutarlar .aile ici pedofili ihtimalini dusunun lutfen destek alin
Allah korusun ama dedigim gibi hep yanyanayiz sosyal ortami bensiz zatej yok bazen babasi alip babaannesine goturuyor orda da kendi yasiti kiz kuzeni var onla 1 2 saat oynayip dönuyirlar birde orda bisey olsaydi gitmek istemezdi babasi gidelimmi deyince evet gideljm orda cok egleniyorum diyor

Bir şey onu korkutmuş olabilir.. büyük bir şey olması da şart değil bizim için küçük görünen şeyler onlarda büyüm etkilere sebebiyet verebiliyor. Belki bir oyun esnasında bir başka çocuktan bir ters hareket gördü bu bile korkmasına ve eskisi kadar sosyal olamamasına sizi hep yanında istemesine yol açmış olabilir. Özgüvenini zedeleyen bir şey olmuş olabilir. Bence üstüne gitmeyin sizi hep yanında istiyorsa siz de kırmayın sinirlenmeyin demek ki şuan sefkate ve güvene ihtiyacı var ona bir süre istediği kadar şefkat ve güveni verin sen artık abla oldun aaa falan diye söylenmeyin bu lafa da uyuz pluyorum zaten minicik çocuklara ne ablası .. zaten yaşı hala çok küçük dört yaş nedir ki hala anne çağında şefkat çağında üstelik şımarık da değil diyorsunuz gerçekten korkuyor demek ki kıyamam ben ona :KK200: bir de ara sıra çaktırmadan ağzını arayın çok ğstüne gitmeden yaşadığı korktuğu bir şey oldu mu diye.

Merhaba , konuyu geç gördüm ama yine de yorum yazmak istedim.
Kızınıza resim yaptırın , çocuklar resimleriyle çok şey anlatır.
Aile resmi , dayı-babanne vs resimleri yaptırın.
Eğer buraya atarsanız ben de yorumlarım, diğer arkadaşlar da yorumlar.
Bir diğeri de ; çocuğunuza masal anlattırın.
Bir kız varmış , bir gün çok ağlamış çünkü ..... deyip masalın devamını ona anlattırın.
Yakın zamanda yaşadığı şeylerden etkilenip devam edecektir.
Kızınıza mutlu günler dilerim :)

bu forumu işte bu yuzden çok seviyorum , aklı başında bilinçli insanardan birşeyler ögrenmek hoşuma gidiyor

teşekkür ederim

pedagog 'a götürmeniz mümkünse çocuğu görse keşke.4 yaş çocuğun yaşadığı şeyler ilerideki hayatını da mutlaka etkiler.yaşadığı ve hissettiklerini ileri yaşlarında hatırlayacak çocuk.korktuğu birşey var gibi duruyor.

pedagog 'a götürmeniz mümkünse çocuğu görse keşke.4 yaş çocuğun yaşadığı şeyler ilerideki hayatını da mutlaka etkiler.yaşadığı ve hissettiklerini ileri yaşlarında hatırlayacak çocuk.korktuğu birşey var gibi duruyor.
Bence de vakit kaybetmeden götürün. Siz noldu bitti falan derken zaman geçer, belki anlayamayacaksiniz bile ne olduğunu. Başka birşey olsa farklı tavsiyeler verilebilir ama bu yaşta yaşanılan şeyler çözülmezse maalesef Allah korusun ömür boyu etkiliyor insani

Birden bire değişmesi tuhaf.
Hani hep böyle olsa karakter özelligi olabilir diye düşünürüm ama şu durumda altında yatan farklı sebepler olabilir.
Sizden uzak kaldı mı? Kaliyor mu? Belki siz yokken akrabalarınızın bir konuşması davranışı rahatsız etmiş olabilir.

Back
X