4 yaşındaki kızımın yüzü yandı :((

istanbul53

Üye
Kayıtlı Üye
25 Aralık 2013
157
6
16
35
Bursa
ALLAH ım sen sabır ver sabahtandır ağlıyorum , , ben kızımı sabah hava güneşli diye dışarıya çıkalım dedik ,çıkmaz olaydım herşey biranda oldu olacağın önüne geçilmiyor heralde ,kızım elimi biranda bırakıp koşmaya başladı bende arkasından yetişim derken bende onu yakalayım diye koştum ,allahım kızımın köşeyi dönmesiyle çığlığı biranda geldi..koşup dönüp baktığımda birde ne göreyim kızımın yüzünde böyle siyah siyah zift gibi böyle yapışkan bişiler yavrum nasıl ağlıyor :43:,hemen ötedede henüz yeni sönmüş böyle aslında tam snmemiş bir böyle yapışkanlı bir ateş külü kizım koşarken üstüne düşmüş kızımın yüzünde o panikle bir ikitanesini sökmeye çalıştım allah ım birde ne göreyim söktüyüm derinin altı bembeyaz haşlanmış anlı, kulak arkası çenesi böyle zift gibi yapışmış ..elleri yüzü çenesi yanmış hep :43: koştum direk acile bir krem ve bi ağrı kesici verdi ,allah beterinde korusun bunada şükür .. size şunu sormek istiyorum doktord izi kaladabilir dedi :43: kızlar izi kalırmı gerçekten ..buna benzer olay yaşayan varmı..ne yapmam lazımmmm ..baktıça içim yanıyor:43:

Son düzenleme:
küçükken benim de yüzüm kaşlarım falan yanmıştı,kabarcık kabarcık olmuştu tüm yüzüm,ama şimdi iz falan kalmadı çok şükür.

inş kalmaz canım ama doktor kalabilir dediyse ne gerekiyosa yap kalmaması için

benim elime geçen yıl kaynar su dökülmüştü ve küçük bi kısmı baya bi haşlandı doktor iz kalabilir demişti ve iz kaldı
elde olduğu için çok önemsemedim belli olmuyo küçük biyer diye ama yüz kötü yani bi araştırma filan yap iz kalmasını önleyen birşeyler vardır belki

Çok coookk geçmiş olsunnn...

İnsanin coook üzüldüm... Olacagi varmis demek ki yani zifte düşeceğini tahmin bile edemezsiniz:(

Yuzundeki ziftleri nasil temizlediler? Yüzü nasip peki simdi?

Bence yarin çok iyi bir cildiyeciye goturun acildeki yeterli olmaz diye düşünuyorum.. Hem iz kalmamasi için bir tedavi baslatir..

Çünkü yaşi küçük cilt kendini rahatlıkla yeniler tazeler..

Cook geçmiş olsun..

Allah beterınden saklasın . Benımde bacagıma kaynar caydanlık dokulmustu . Bır krem vermıstı doktor yanık ızı ıcın . 2 ay duzeldı surdum gectı . Isım verılmıyor galıba yazamadım .

Canım yüzde yüz dogal gerçek kantaron yağını öneriyorum sana. Ancak dediğim gıbı dogal ve gerçek olmalı. Yanık yerlere sürekli cilt yağı emdıkce onu sürmen gerekli. O yağ ne yanık nede ız bırakıyor. Ancak eline degırme yağı. Ve baska merhemn vs kulllanmaman lazım. Annemin duduklu patladı yüzü bu yağla iyileşti. Yıne bir ablamın çaydanlık dokuldu bununla ıyılesstı. Uz kalmadı..

mutlaka iyi bir cildiyeciye goturun. omurluk bir iz kalmaz insallah :50:

havada zift ne geziyor nasil bir gorunmez kaza bu:53:

çok çok geçmiş olsun öncelikle :(

sarı kantaron yağının iyi geldiğini duymuştum bu tür izler için.
edremit bölgesindeki özellikle varsa tanıdıklarınız köylülerin yaptığı türden daha saf halini bulursanız iyileşme aşamasında işe yarar umarım bi araştırın.

cnm senin için giriş yaptım hemen hemen 2 tane yumurta akını çatalla köpürt yanıklara sür kurudukça ssür her dakika sür 1 saat 2 saat sürekli sür başından ayrılma
hiç iz acı kalmaz
itfaiyecilere ilk eğitimde öğretirlermiş

Çok geçmiş olsun Allah beterinden korusun:nazar: çok şükür ki gözüne gelmemiş yavrunuzun, paniklemeyin, bence yarın veya en geç salı günü çevrenizde iyi bilinen bir hastanenin cildiyecisinden randevu alın ya da çevrenizde yanık bölümü olan bir hastane araştırın, yanıklar için kullanılan özel merhemlerin karışımların reçetesini yazarlar size ama önce iyi bir dermatolog görsün kızınızı.

Canim inşallah iz kalmaz. .cok kötü oldum. .yanik degil ama bende 7 yaşında trafik kazasi geçirdim sag yüzüm komple yara içindeydi.yuzumde şimdi bisy yok ama temizlerken sanirim ora atlandi yanagimda biryerde var küçük kalp şeklinde belli belirsiz. . Belki iyi temizlenince o tür şeylerdede kalmaz.ama cildiyeye götürün. .şimdi nasıl kızınız yavrum ya içim acidi resmen

merhaba canim benimde gecen hafta kizimin eli kosu bandinin arasina sikisti ve surtunmeden dolayi yanik oldu calisiyodu cunku kosu bandi doktora gittik kirik cikik yok ama ciddi yanik olmus dendi pansuman yaptilar ben hemen sordum tabi iz kalirmi diye cildiye doktoruna oda eger hergun duzenli buraya pansumana getirirsen kalmaz dedi ben dedim evde ben yapiym siz yazin krem falan eczaneden aliym dedim hayir olmaz biz burada kac cesit ilac karistirip ole suruyoruz sen evde yaparsan iz kalabilir olcusu var dedi birde bole sute benzr bi ilac suruyolar o sadece hastanlerde oluyormus ben acil doktorunun krem yazmasina sasirdim birde sana demedimi pansumanini biz burada yapmaliyiz hergun evde yapilmaz diye bence sen yarin iyi bi cildiyeciye gotur cocugu yuzundeymis bide allah korusun iz falan kalmasin

Son düzenleme:
Canim cok gecmis olsun ben kucukken annem utu yaparken beni gormemis ve yuzumu yakmis direk acile goturmusler kremleri duzenli surmus annem iz kalabilir demisler ama su an herhangi bir iz yok senin kizinda da kalmaz umarim

Offff içim acıdı valla, çok çok geçmiş olsun. Bir krem vardı, adını şu anda hatırlamıyorum, ben de yine burada bi konuda öğrenmiştim. Çok eski izleri bile temizliyormuş. Dermatologlar kesin biliyordur, biraz pahalı bir şey ama çok faydalıymış. Doktorunuza danışın bence, ayrıca size sarı kantaron yağını şiddetle tavsiye ederim yanıklarda, mucizevi bir iyileşme sağlıyor.

Çok geçmiş olsun. Sakın onu sürün bunu kullanın diyenlere itibar etmeyin! Ne çevrenizde ne de bu forumda.
Hemen yarın çocuğunuzu iyi bir hastanenin cildiye bölümüne götürün.
Benim 8 yaşındaki yeğenimin de yüzüne ve vücudunun bir kısmına kaynar su döküldü. Ablam hemen buzdolabında duran silverdin krem sürdü. Allah'a çok şükür gözüne gelmemiş. Ama yüzü ve gözleri şişmiş ve morarmış hatta gözünün biri kapanmıştı. Hasar kalacak diye korktuk. Doktorun verdiği kremleri kullandık. 3 günde toparladı bir kaç hafta da hiç iz kalmadı.
Eminim çocuğunuzun cildi kendini hemen yenileyecektir.

Hic korkmayin endisenlenmeyin.arkadasimin yuzu kucukken (kucuk dedigim 11 yaslarinda falan ) sobaya yapismis.resmen derisi orda kalmis.ve suan hicbir iz yok.doktora bile gitmemis ustelk sadece yanik merhemiyle gecmis.siz tabiki doktora gidin ama kormayin oyle izi kalcak diye.

Cok cok cok gecmis olsun...
En kisa surede bir cildiyeye goturun, daha detayli tedavi edilir, bence yasi kucuk oldugu icin dogru tedaviyle cildi kolaylikla yenilenir...
Iyi haberlerinizi bekliyoruz...

Bende küçükken yüz bölgemden 3 kere kaza sonucu ağır yaralar aldım üstelik doktorada götürülememiştim şuan hiçbişey yok sizin kızınız doktor kontrolünde inşallah bişey dualarım sizinle çok geçmiş olsun...

Cok gecmis olsun,Allah beterinden korusun.
Canim Allahin izniyle kalmaz ,henüz kücük,büyüdükce gecer bence.
Ama cok iyi gelen bir merhem var bu yanik izlerine!
Calendula,bildigimiz papatya kremi.
Dedigin gibi olacagin önüne pek gecilmiyor,yavrucuguna acil sifalar.

çok geçmiş olsun bazen kalıyor bazen kalmıyor iz bebekken kardeşime kaynar su döküldü kemikleri bile erimişti kemikleri düzeldi sakat kalmadı ama 14 yaşında hala izi var hergün pansumana götürmüştü babam çok geçmiş olsun bugün oğlum yürüteçten düştü çok korktum hastaneden yeni geldim hala şüphem geçmedi sabaha kadar bekliycem ben böyle olduysam seni düşünemiyorum annelik çok zormuş:(

Back
X