4 yasindaki oglum ayni sozleri tekrarliyor

kadin555kadin

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
25 Haziran 2015
81
40
42
Hanimlar ya da uzmanlar ya da bi sorunu yasayanlar... Dort yasinda bi oglum var ve konusmaya basladigindan beri ne zaman bisey diyecek olsa dort bess kere tekrarliyor..
Ornegin;
Anne sut istiyorum
Tamam oglum getiriyorum
Anneee sut istiyorum
Oglum tamam bi kere soyle
Anneee sut ver sut istiyorum

Ya da

Sutu veriyorum
Anne sen bana sut mu verdin
Evet oglum
Anne sutu bana mi verdin
Evett oglum
Annem bana sut verdi tisekkur ederim anne

Ya da

Anne sakizi nerden aldin
Marketten
Neeyyy
Marketten oglum
Anne neeyyyy marketten mi
Evet marketten oglum

Daha once hiperaktif teshisi konuldu ve ricalin die bi ilac verdiler ama been vermedim cunku cocugu uyusturdu hemen krese baslattim ogretmenlerinin soyledigine gore algilamada ya da ogrenmede konusmada hicbir aorunu yok hatta kresteki hocalarin hepsi cok zeki oldugunu soyluyorlar ama artik cinnet gecirmek uzereyim ayni seyleri tekrarlamasindan...

Otizm ya da obsesiflik olabilir mi die korkuyorum

Bileniyorum. Teshis koyamam.
4 yasinda bir oglem bir de 7 yasinda bir oglum var.
Benim de kucuk oglum surekli dediginiz gibi tekrarliyor. Su istiyorum diyor. Ben verene kadar 10 kere daha soylemis oluyor. Uyariyorum. Bir kez soyle ben getiriyorum zaten diye ama vazgecmiyor. Dikkat mi cekmeye calisiyor.

Bazen cildircak gibi oluyorum hic tahammulum yok ayni seyleri duyunca yine de sabirla cevap veriyorum... İnat cocukkk cok inatttt annem cok beddua etmisti bana sana senin gibi inat evlat versin allah diye tobe yarabbi ondan mi oldu ne

tüm çocuklar böyle değil mi ki yahu ? on kere sorarlar öğrenmek için bir şeyi. dikkat çekmek için de yapabilir. bu da nacizane anne karikatürü olsun :)
640x480_5518yigit_ozgur_karikaturleri_0959.jpg

3.5 yasında kızım var aynen böyle biseyi on kere söylüyor bi bu aralar herşeyin nedenini soruyor neden diye nedeni olmayan şeyleri bile
Çok normal bence

Hangi durumlarda çocuğun konuşmasıyla ilgili endişe duyabiliriz?

• 1 yaşında halen ismine bakmıyorsa, ‘hayır’ sözcüğünü anlamıyorsa,
  • 14-16 aylar arasında halen hiç kelimesi yoksa,
  • 3 yaşından itibaren ‘ne, nerede, kim’ gibi basit soruları yanıtlayamıyorsa,
  • 3 yaşından itibaren aile dışından birileri onun konuşmasını anlamakta güçlük çekiyorsa,
  • Konuşmaya eşlik eden nefes, ses veya yüze dair alışılmadık davranışlar varsa,
  • 5 yaşından itibaren konuşmada belirgin tekrar ya da duraklamaları varsa,
  • Seste soğuk algınlığına bağlı olmayan kronik boğukluk ya da kısıklık varsa,
  • 5 yaşından itibaren basit bir öyküyü olay sırasına göre anlatamıyorsa,
  • 7 yaşından itibaren daha karışık bir öyküyü anlatamıyorsa,
  • Sözcük gelişimi sınırlıysa,
  • Okul performansı kötüyse,
  • Sözel ve sözel olmayan beceriler arasında belirgin bir fark varsa,
http://ademesen.terapi.com/2012/02/01/iletisim-konusma-bozukluklari/

Endişelenecek bir durum olmadığını düşünüyorum ancak çocuğunuza bol bol hikaye okuyun,
masallar anlatın ve sonra anlattığınızı arada hatırlıyor musun hadi sen bana anlat şimdi deyin.
Ve günde 15 dk en fazla yarım saat tv izlesin. Fazlasına izin vermeyin..
Bu yaşlar dil gelişimi için çok önemli yaşlar..

Ben otizm veya bir hastalık oldugunu düşünmüyorum. Çevremde gördüğüm çoğu çocuk dikkat çekmek için aynı şeyleri söylüyor.. Özellikle de erkek çocuklar. Canınızı sıkmayın. Doktora gidin içiniz rahatlasın

Hanimlar ya da uzmanlar ya da bi sorunu yasayanlar... Dort yasinda bi oglum var ve konusmaya basladigindan beri ne zaman bisey diyecek olsa dort bess kere tekrarliyor..
Ornegin;
Anne sut istiyorum
Tamam oglum getiriyorum
Anneee sut istiyorum
Oglum tamam bi kere soyle
Anneee sut ver sut istiyorum

Ya da

Sutu veriyorum
Anne sen bana sut mu verdin
Evet oglum
Anne sutu bana mi verdin
Evett oglum
Annem bana sut verdi tisekkur ederim anne

Ya da

Anne sakizi nerden aldin
Marketten
Neeyyy
Marketten oglum
Anne neeyyyy marketten mi
Evet marketten oglum

Daha once hiperaktif teshisi konuldu ve ricalin die bi ilac verdiler ama been vermedim cunku cocugu uyusturdu hemen krese baslattim ogretmenlerinin soyledigine gore algilamada ya da ogrenmede konusmada hicbir aorunu yok hatta kresteki hocalarin hepsi cok zeki oldugunu soyluyorlar ama artik cinnet gecirmek uzereyim ayni seyleri tekrarlamasindan....

Otizm ya da obsesiflik olabilir mi die korkuyorum
bence endişelenecek bir şey yok siz cinnet geçirmek üzeresiniz bide beni düşünün x 2 4 yaşını doldurmak üzere benim kuzular ve soru ve cümle tekrarlarına ne kadar sabretsemde 7-8 defadan sonra ister istemez tamaaaaam yeteeer kelimeleri çıkıyor ağzımdan :))))

Evet calisiyorum calismadigim gunlerde de anne bugun niye para kazanmadin diye sorup duruyo :KK66:) dengesiz sey.. Hamileyken ne yedim diye dusunmeye basladim artik
canım ya tatlı bebek sizi özlüyordur o aklında sorun olsa ekoli olur yani siz süt veryim dersiniz oda süt veryim mi der soru sormaz kayıtsız kalın bol oyun oynayın:)

bence endişelenecek bir şey yok siz cinnet geçirmek üzeresiniz bide beni düşünün x 2 4 yaşını doldurmak üzere benim kuzular ve soru ve cümle tekrarlarına ne kadar sabretsemde 7-8 defadan sonra ister istemez tamaaaaam yeteeer kelimeleri çıkıyor ağzımdan :))))

Ayyy allah sabir versinnn.. Bugun bi yandan temizlik yapiyorum bi yandn pacamda dolasan ogluma laf anlatiyorum en sonunda bagirarak git odaya otur gelicem ben dedim ccok sakin bi sekilde anne niye bagiriyosun basim agriyo dedi... Yawww guler misin aglar misin hem sevimli hem cook yaramazz... Hiperaktifligi iccin tekrar gidicrm doktora... Bazen keske iki vovuk annesi olsaydim diodum ama yok allahim bi tane yeterliymis benim bunyeye

4 yaşındaki bir çocuk için bu durum normal. Ben merkezciliğin ağır bastığı bir dönem ve konuşmalarına bu yansır.
Benmerkezci Dil: Okul öncesi dönemde görülen bu dil “benmerkezci düşünmenin” özelliklerini yansıtmaktadır. Özellikle çocukların gerçekleştirdiği “sembolik oyunlar” sırasında bu dili ortaya koydukları görülmektedir.

Bu dili kullanan çocuklar ;

• Sadece kendileri hakkında konuşur,
  • Dışsal konuşmanın özellikleri taşır,
  • Duydukları konuşmaları tekrar eder,
  • Düşündüklerini ortaya çıkarabilmek için çevresindeki insanlardan çeşitli sorular yöneltmesini ister,
  • Yaptığı eylemleri sanki karşılarında birisi varmış gibi sesli olarak anlatı

bu dönemde çocuğun gelişimini olumsuz etkilememek adına ona ters cevaplar vermemeniz sabır göstermeniz gerekir çünkü bu gelişimin bir parçası.

Ya brnde gelistim annemin hic bana sabir gosterdigini hatirlamiyorum... Neyse tabiiki de simdilik saburliyim ayda bir bi ciglik atinca tazzeleniyorum sadece o kadar da olsun yaaa nolur yoksa kafayi yer insan

Ayyy allah sabir versinnn.. Bugun bi yandan temizlik yapiyorum bi yandn pacamda dolasan ogluma laf anlatiyorum en sonunda bagirarak git odaya otur gelicem ben dedim ccok sakin bi sekilde anne niye bagiriyosun basim agriyo dedi... Yawww guler misin aglar misin hem sevimli hem cook yaramazz... Hiperaktifligi iccin tekrar gidicrm doktora... Bazen keske iki vovuk annesi olsaydim diodum ama yok allahim bi tane yeterliymis benim bunyeye
evet gelişimin bi parçası doğru söylüyor bikarar bikarar arkadaşımızda, walla bu seferde benim kendi gelişimim sanki resmen geriledi , ne hafıza ne güç kuvvet bişey kalmadı sanki , bazen kendimi bir hurda yığını gibi hissediyorum :KK70:
napalım Rabbim acılarını vermesin, onlar hayırlısıyla büyüsünler yeterki Allah ım evladın cefasını çabuk unutturuyor :)

bizim bir hocamız derdi ki "bizim zamanımızda psikolojimiz hiç bozulmazdı şimdiki cocukların her şeye psikolojisi bozuluyor anlamadım gitti " o hesap :KK70: bu dönemin cocukları da böyle :)
ayy hakkaten ya , tam terzi ağlar zırlardık ozaman bile e çocuk ağlar nolcak derlerdi, bide görevimiz gibiydi ağlamak görevini tamamlayıncada zıbar uyu :))) öyle büyüdük.
annem şimdi diyor ne var çocuk bakmakta, bende diyorum yapmayın derdin yapmazdık şimdikiler inadına yapıyor :))))))
ama yinede çocukların pisikolojisi bozuluyor :)))))))))))

Benimki de 3.5 yasinda . Sürekli niye, niye diye sorar. Bir şeyi defalarca sorduğu da olur ama bunu önceden daha fazla yapıyordu. Sizinkine de bir problem yok gibi geldi bana. Konuşmayı yeni mi öğrendi ? Eğer öyleyse tekrar yapmak hoşuna gidiyor olabilir.

X