- Konu Sahibi ilkbahari_bekliyorum
cok tesekkur ederım butun tavsıyelerınızı tek tek uygulayacagımsizi cok iyi anliyorum, siz hata yapmiyorsunuz, dogru olani ogretiyorsunuz, ama cogu cocuk siddeti normal zannediyor.aileleri yuzunden.bir cocuk ilkokula baslayana kadar kendisini savunmayi ogrenemez bu tarz naif cocuklarin ogretmenler tarafindan ekstra korunmasi gerekir.surekli dayak yiyorsa ogretmen koruyamiyor konusmalisiniz.parkta vs. olan durumlar icin cocugu kendinden buyuk gruplarin yanina gondermeyin, yasitlariyla oynarken de gozetlemek ve mudahale etmek zorundasiniz, yaptigin yanlis arkadasa vurulmaz gibi..
cocugun kendisini savunmayi ogrenmesi cok uzun bir surectir. ben de ogretmenim, sinifimda kimseye vurmayan cocuklar her zaman övülür. bir kere vursa bile ailesiyle gorusulur.surekli yapan cocuk arkadaslari tarafindan dislanir. yani siddet konusunda cocugun efrafindaki herkesin birlik olmasi gereklidir.
ayni zamanda kizim 7 yasinda, 3 yasinda krese gittiginden beri bu konuda konusuruz, vuran iyi arkadas degildir, oynanmaz, vuracagi zaman izin verilmez,ogretmene soylenir, tabi zaman zaman dayak yedi.hatta anne arkam donukken vuruyor haberim yokken isiriyor kacamiyorum derdi bazen :) bu yil ilkokula baslayinca ilk zamanlar bir kac kez siddete ugradi, iri olmasina ragmen asla vurmadı, cani acir diye, ne yapmasi gerektigini biliyor ama arkadassiz kalmamak icin bazi zorbaliklara katlandigini gordum, simdi bunun uzerine calisiyoruz.anlayacaginiz sorunlar surekli boyut degistiriyor.
siz anaokulu doneminde siddete ugradiginda her seferinde ogretmenle gorusun, daha dikkat edecektir. kendiniz de cocuga arkadaslarla oynayacagi zaman ve oynadiktan sonra konusup neler oldugunu anlattirmali ve yonlendirmelisiniz.
uyumadan once sohbet etmeli, siniftaki cocuklarin neler yaptigini yanlis dogru davranislari anlatmalisiniz ki iliskiler hakkinda dogru olani ogrenmeye baslasin.uzun bir surectir.
bırde bırsey farkettım kızım genelde kendısıyle yasıt veya kendısınden kucuklerden dayak yıyor
kendısınden en az 2 yas buyuk ortama gırdıgınde daha mutlu
yegenımın dogum gunuydu gecenlerde 8 tane 9 yasında erkek cocugu bır aradaydı daha dıyorum hıc mı kız cocuk yok kızım yalnız kaldı dedım. odaya gırdım bı baktım benım kız en basta abılerıyle garaj oyunu araba oyunu oynuyor abılerı yardımcı oluyor durmus ızlıyorlar. dedım sızın oynamanıza da musade edıyor mu cocuklar kusura bakmayın heveslı bıraz dedım. bız onu cok sevdık dedıler aralarına aldılar bırlıkte ne oynuyorlarsa kızımla oynadılar guya bogusan depısen cocuklar ... hıc zarar vermedıler
ama ne zaman kı kendınden kucuk veya yasıtı olsun benım kızın yuzu mor bogazı tırmıklanmıs kafası sısmıs

hıc bırsey yapamasalar yanından gecerken bır tokat ındırıyorlar
sırf bu yuzden kızımı ılk okula erken gonderesım var buyuklerle daha ıyı anlasıyor dıye
yanlıs mı dusunuyorum acaba bılemedım
tavsıyelerınız ıcın cok tesekkur ederım