4 yaşındaki oğlum çok akıcı konuşmuyor

Çocugu rahat bırakım bencesozon kayginiz ona yansır yapmayin minicik yuregine bunu

Kaç yaşında acaba ?

Simdi 5 yasinda. 4.5 yasindan sonra baslattim. Gec konusmaya basladi. Zaman verdik toparlamasi icin, ama bazi eksikler kaldigi icin terapiye yöneldik. Ilk basta bir kac test yapiliyor. Mesela yasa uygun yeterli kadar kelime biliyor mu, Hangi harfler hatali felan. Ondan sonra onun üzerine calisiliyor. Oglum r ve f yi mesela tam yapmiyordu. Simdi bir kac seans gitti ilerleme var sükür. Konusma uzmani sadece bir kac harfte sorun oldugu icin hizli cözer dedi

Ll

Konuşması nasıldı 4 yaşında acaba ?
Harf olarak üç dört harf eksiği vardı söyleyemiyordu özellikle k harfi hiç yoktu daha dün demeye başladı diyebilirim, "anne taşıyamiyorum" diyordu meğer kaşımakmış .Dört yaşında derdini anlatıyordu yani cümle kuruyordu. zaman gerekiyor şu an çocuğunuz için. Zaten doktora gitmişsiniz o yüzden doktor demiyorum

Benim kızımda 4 yaşına girdi. R, s bu harfleri söyleyemiyor ama normal zamanla düzelir. Ben harfleri söyleyip ağzıma bakıp sende tekrar et diyorum. Diğer 2 çocuğumdada vardi zamanla düzeldi sizinkide duzelir korkulacak bisey degil

Ben de götürdüm artikülasyon bozukluğu vardı. İki seans gittik bir harfi düzeltti. Ama odada dil terapistiyle yalnız kalmak ve dışarıda ben terapistle konuşurken yalnız beklemek istemiyor. Nasıl ikna edeceğimi şaşırdım. Yaş 4.5 şimdi kreşe gidiyor, seneye başka kreşe gidecek. Bu sene çözmek istiyordum durum böyle oldu. Yapabileceğim bir şey var mı acaba…

Evet mesela bir kaç ay önceki su kelimesi gu diyordu şimdi tu diyor babası peltek babası gibi dili ağzından taşıyor.Zamanında konu okuya okuya doktor doktor gezdik maalesef burada da konu açtım herkes yıpratırsın çocuğu dedi doğru demişlerdi.doktor iyi normal diyordu yine götürüyordum.Şimdi kelimeleri düzeltmeye çalışmıyorum ama söylemediği harfleri çok güzel söylüyor bir kaç harf kaldı ondan hariç yuvarlar bazen ama derdini çok güzel anlatır babası kışları evde anne baba ilgisi alıyor sırf onlardan dolayı çalışmıyorum.

Oğlumu kreşte korkutmuşlar annen gelmez diye üstüne ağzına vurmuşlar o zamanlar anlatamıyordu bir yıl sonra bunları bana anlattı ve gitmem diyor sürekli bende zorlamak istemiyorum çocuğumu.Kreş sahibini de aradım ağzıma geleni
Söyledim öğretmende ayrılmıştı ben oğlumu aldıktan sonra ona da ulaşamadım.Şimdi
Kreş istemiyorum ama yüzme vb aktivite istiyorum alıştıkça ileride de anaokulu düşünüyorum.Oğlumda travma kalmasından korkuyorum

Endişe etmeyin bundan sonra doktor da sorun yok demiş hem. Rabbim CC huzur ve sağlık versin evinize.

yaşina uygun tekerlemeler calisabilirsiniz , calisirken de ses kaydina alin ve birlikte dinleyin

Aslında bizlerden kaynaklanıyor hep bunlar çocuklara şirinlik olsun diye biz konusuyoruz çocuk neden yapmasın yegenim şu (su) diyor 3 yasında ailece şu mu istiyocun ceen moduna giriyoruz sirinlik gibi geliyor hepimize ama cocuk isleniyor tabi düzelir zamanla büyük olanda oyleydi cunku okulla cozuldu yinede doktor tavsiyesi onerisi alabilirsiniz

Dil terapisti birsey önermedi mi?

Bu konuda sorun yaşayan çok insan var.4 yaş küçük bir yaş bazı harfler zamanla düzelecektir.Bir cok harfte sıkıntı yaşıyorsa ve kekemelikte oluyorsa dil terapistinden yardım almakta fayda var.Tv,tablet,telefon bunlarla çok zaman geçirmekte cocuklarda bu tür sorunları artıyor.Bol bol kitap okuyun.Konuşmasını her zaman sakince dinleyin ve kesmeyin.

Çok teşekkür ederim güzel fikir verdiniz yarın denemeye başlayım
rica ederim:) ses-hece kelime yontemi ile de kendiniz calisabilirsiniz. ornegin "ş" sesini cikarmakta zorlaniyorsa ş sesini ayna karsisinda birlikte cikarin. sonra ş sesi baslayan heceleri cikarin ve sizi taklit etmesini isteyin. şa-şe-şı-şi-şo-şö. eger sıkılırsa ritimli bir sekilde birlikte soyleyin. ara verin. cocugunuzun durumuna gore daha sonra tek heceli kelimelere gecin. şak şak gibi.. ve cumle icinde kullanmasini isteyin. o sesle ilgili sarki soyleyin; ornegin anneni seviyorsan alkişla "şak şak " babani seviyorsan alkişla "şak şak" (bu soyledigim cocuk sarkisi youtube da var) sesleri cikarmasini saglarken eglenceli hale getirin surekli, sıkılmasın. daha sonra basit tekerlemeler olabilir. cocugunuzla calisirken ses kaydini hep kullanin. yukarida yorum yazarken en sondaki asamayi soylemisim size (kucuk bebegim var alel acele yorum yaptim )

En kötü anne kıyas yapan annedir. Yok sizinki nasil, yok yaşıtları şakiyor.. ben okurken bunaldım
Her çocuk,biriciktir,gelişim süreci kendine özgüdür. Bazı çocuklar gec konuşur bazıları hızlı. Bazılarının sayılarla arası iyidir bazıları tüm şarkıları ezberler, bazıları mizmizdir bazıları yaramaz. Çocuk bu.
Madem bu kadar üstüne düşüyorsunuz dil terapistine götürün. Benim akrabam 'dötlerin ne düzel' diye konuşan çocuğu 4 yaşlarında falan dil terapistine goturdu. Hem de küçük şehirde yaşıyorlar, çok deneyimi olmayan birine götürdüler. Çocuk şimdi gayet normal konusuyor, paytakligi gitti.
Siz de evden tvyi tableti telefonu kesinlikle çıkarın, bol bol kitap okuyup tekerleme yarışmaları yapın. Ondan bir şeyler anlatmasını işteyin. Baktınız olmuyor terapiste gidin

Harfleri çıkarsın diye biz sürekli tekrar ettiriyoruz. Anaokuluna gidiyor. Ama şimdi öğrenmiş olduğu kalıpları kendi de çıkarsa harfleri hala devam ettiriyor aynı şekilde konuşmaya. O yüzden kitap okumaya başlayınca düzeleceğini düşünüyorum

Benim kızım 3,5 yaşına kadar anne baba hariç birşey demiyordu.Sonra başlayınca da r,ş j kelimelerini yutuyordu.Okula başlayınca okumayı öğrenince düzeltti hepsini.İçiniz rahat etsin diye bir uzmana götürün isterseniz.Kızım şimdi 12 yaşında bütün derslerde başarılı çok güzel piyano çalar ayrıca.Yani zeka olarak da sıkıntısı yok.Şimdi oğlum 3 yaşında o en azından iki üç cümle kuruyor o da konuşmuyor pek.Yaza kadar beklicem sonra uzmana götürücem.Daha önce götürdüm sıkıntısı yok demişlerdi.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…