4 yıl sonunda ayrıldım ve ilişkiye girmiştim simdi ne yapmam lazım

Bir kere "sahip çıkmak" ve "bekaret vermek" çok çirkin tanımlamalar.

Çoğu insana önemsiz gibi görünüyor ama bu tanımlamalar sende yer ediyor
Ve
Düşünce şeklini etkiliyor, bakış açını etkiliyor.

Bu yüzden bu düşünceleri değiştirmeye bak derim.

-Sen bir eşya, bir evcil hayvan değilsin ki sana sahip çıkması gereksin.
Yetişkin bir insansın.

-Bekaretin de her zaman sendeydi.
Birine verilmedi.

Ne yapmalısın?
Bence normal hayatına devam etmelisin.

Bu meseleyi kadınlar kadar takmıyor erkekler.
Kadınlar birbirini yaftalıyor genellikle ya da mesele haline getiriyor.
Bir erkeğe sanane, höt dediğin takdirde laf söyleyebilecek kapasitesi kalmaz merak etme
Hayatım boyunca bir tane bekaret takıntılı erkek gördüm
O da Türk değildi :KK53:

Bu bir tercihtir. Hiçkimsenin bir başkasını tercihinden dolayı yargılamaya hakkı yok! Kimisi bekarete önem verir, kimisi vermez. Bekarete önem vermeyen bir adamla evleneceksin. Zaten bekarete önem veren birisini isteseydin bu tür bir birliktelik yaşamaman gerekirdi değil mi? Dolayısıyla bu durumu sorun haline getirmemen gerekir.

Nikah dışı ilişki helal ve normal değildir. Siz öyle deyince de öyle olmayacak. Bu mesajda bu konuda dursun.

Biz de sizin gibi ahkam kesenleri, dini yorum yasak denildikce konuyu dine getirenleri kib'leye kib'leye bu siteyi dini yorumdan kurtaracagiz. Bu mesaj da burada dursun.

üniversite mezunusunuz 4 senelik bir ilişki yaşamışsınız ve dert ettiğiniz bekaretiniz mi?

4 sene bekaretinizi korumuş olsaydınız bile, bu mantıkla evleneceğiniz adam
'4 sene bi adamla gezdin tozdun aşık oldun. Ama helal olsun kız, bekaretin taş gibi yerinde, getir alnından öpeyim' mi diyecek sizce?

Ben evlenip bosandim mesela.. benim sinirlarim vardir.. su an sevgilim var diye yapmammi lazim yani.. cizgimden ayrilmam.. ve inanin boylesi daha iyi .. iliskim ne kadar ciddi olursada olsun.. pisman olacaginiz seyler yapmayin..

Nikah dışı ilişki helal ve normal değildir. Siz öyle deyince de öyle olmayacak. Bu mesajda bu konuda dursun.
Helal ve haram dini referans içeren kelimeler olup o dinin inananları dışında kimseyi bağlamaz. Ha aynı din size daha bi sürü şey söyler; mesela bu konuda yargılayacak bi pozisyona ya da hakka sahip olmadığınız gibi. Ama burası oturup herhangi bi inancın ya da herhangi bi inanç gereği o davranışın ne hükümde olduğunun tartışılacağı yer değildir.

Normal değil kısmına gelince; herhangi bir durumu anormal ilan edecek otoriteyi nasıl edindiniz? Sizin de belirttiginiz gibi sırf siz öyle diyorsunuz diye anormal olacak değil cünkü. Bi dayanagınız olmalı; evrensel, somut, kanıtlanabilir, üzerine tartışılabilir bi şeyler mesela.

Sen sahip çıkılması gereken aciz bir yaratık mısın? Sana niye sahip çıkacak? Senin de istediğin bir şeyi yaptığınız için mi?

Bekaretini kaybetmek dünyanın sonu değil.
Buna önem vermeyen, namusun bacak arasında olduğunu düşünmeyen bi ADAM bulursunuz çok mutlu olursunuz.

Rehavet mehavet hikaye. Kendine güvenmiyorsan girmeyeceksin o yatağa o zaman. Yapıp yapıp bahane bulmayın. Kimse seni zorlamamış alan memnun satan memnun. Keşke yapmasaydım diye pişman olabilirsin buna sözüm yok. İnsanlar yediği yemek için bile pişman olabiliyor. Ama havadan bahaneler sunma bari.

Eskiler cahildi mahildi ama bu tür seyleri duyunca kızları okutmamakla iyi yaptıklarını düşünmeye başladım. Böyle olunca ee haklı çıkarıyorlar :işsiz:

4 yil boyunca seve isteye yasadiginiz seye ayrilinca HATA diyorsunuz ya ben de buna hastayim.
Arkasinda durmayacaksan yapmayacaksin.
Kimse bu yuzden sana sahip cikmak zorunda degil, birlikte oldunuz diye adam ömür boyu anlasamadigi birlikteligi yurutmek zorunda degil. Bu ne yahu.

Eskiler cahildi mahildi ama bu tür seyleri duyunca kızları okutmamakla iyi yaptıklarını düşünmeye başladım. Böyle olunca ee haklı çıkarıyorlar :işsiz:

Çözümünüz kızları okutmamak mı? Mantıklı mı buldunuz bunu? Allah akıl fikir versin size.

Her okumaya giden sevisip geri gelmiyor.
Sorun sevismis olmasi da degil, bunun arkasinda duramamasi.
Gercekten ''okumuş'' insan bunlari dusunmez zaten.

günümüzdeki okumayanların tesellisi de bu mu????
hala kızların okutulmamasını savunanlar var ya pes. medeniyet bize uzaydan el sallıyor.

Pes ya pes.

Siz kizinizi okutmayin o zaman. Isi gucu olmasin, gordugu ilk erkekle evlensin, anlasamazsa bosanamasin cunku elde bir diploma yok is yok guc yok. Sizin genc kizlara bictiginiz hayat buysa ilk once kendi kizinizda uygulayin. Ayrica okumamis genc kizlar biliyorum ben bebek aldiran. Onlari ne yapalim cozumunuz nedir?

Biz kadinlar kizlar okusun, erkege mahkum kalmasin dedikce bir kadin sitesindeki yorumlara bakin. Bazen cidden kelimeler tukeniyor.

Aynn katılıorm krdşm .s

Siz okutmayın bence de
Bekaret kemeri de alırsınız
Sonra mis kocası da döverse de söverse de kocadır yapar artık ekonomik kaynak sonuçta:rolleyes:

hahaha millet burda birbirine düştü konu sahibi de eski sevgilim döner mi diye yeni başlık açtı geçmiş olsun:işsiz:

Yaptgina basina gelene uzuldum ama anlamadgm neden hemen isteyerek birlikte oldun ki bekaret bi daha yerine gelmiyo cocuk zaten karakterli olup seni gercekten sevse sana dokunmazdi bile gunahina girmis senin ama sende bu gunaha goz yummussun secimlerini bundan sonra dikkatli yapmani oneririm arkadassim devir kotu devir herkes cikarinda Allah yardimcin olsun tobe et bolca

Back
X