evlenene kadar görme varsın istmeediğin eşyalar olsun sonra değişir gelinliğinde ısrarcı ol yeter...takılara takılma paraya takılma eşyaya takılma elin ayağın tutuyosa kendin yaparsın zamanla bkz: ben :)) takılma kısaca en güzel günlerini dert edinme kendine..sindire sindire yaşa varsın kaynanan istediğini yapsın sen nişanlınla mutluysan gerisi boş
Merhaba daha önce konu açtım daha nişanlıyım konumu kimse anlamamış daha önceki açıklayıcı yazmadığım için .. Şimdi tekrardan yazayım , kayınvalidem oğluna aynı siteden evlenince oturması için ev almış diğer oğluna da almış yani kabul etseydim aynı sitede kayınvalidem ve ben komşu olcaktık..
Kayınvalidenden soğuma sebeplerim:
1.oğluna kıyafet almaya gittik nişan için indirimdekiler olsun diye kıvrandı maddi durumları çok iyi olmasına rağmen hep para konuşması ucuz olanına kaçması
2. Kendi evinde daha iyi marka beyaz eşya var beni daha az kalitede olan eşyalara yönlendirmesi
3.evlenince o gittiğin kuaföre gitmezsin zaten demesi
Bende cevabını verdim tabi
4.kendime bir değer biçmiyorum ama nişan da taktığı 5 bileziği isteyip düğünde aynısını takacak olması
5. Bana gelinim demesi kızım dese ne olur
6.onların istediği kuyumcuya gidip oradan almamız yüzükler karardı bile
7.nişanlım teline canım diye kaydetti beni onu kıskanıp hiç beni öyle kaydettin demesi vs..
8. Bizim götürdüğümüz sandığı geri getirip de bohça getirmesi
Bu kadın annemin en yakın sevdiği arkadaşı ve annem onu çok seviyor benim bu düşüncelerime karışıyor..
Babam annem kızıyor .. Benim bir daha böyle iyi bir aile bulamayacağımı onları sakın kırmamı söylüyor ..
Ben nişanlımı çok seviyorum ikimizde çalışıyoruz kazancımız iyi çok şükür ama korkuyorum da ya istediğim gelinlik alınmazsa eşya da problem çıkarırlarsa diye .. Bu yüzden ayrılamam ki nişanlım daha hiç kırmadı bile nasıl takmadan başarabilirim ..:26:
evlenene kadar görme varsın istmeediğin eşyalar olsun sonra değişir gelinliğinde ısrarcı ol yeter...takılara takılma paraya takılma eşyaya takılma elin ayağın tutuyosa kendin yaparsın zamanla bkz: ben :)) takılma kısaca en güzel günlerini dert edinme kendine..sindire sindire yaşa varsın kaynanan istediğini yapsın sen nişanlınla mutluysan gerisi boş
1-İnsanların paralarını nasıl harcayacağını yada harcamayacağını siz belirleyemezsiniz ki, yani kimi insan fazla verilen paranın boşuna olduğunu düşünür, kimi insan ise gösterişi sever, harcadığı paranın hesabını yapmaz.
2-Çok kaliteli eşya istiyorsanız çalışıp kendiniz alabilirsiniz. Her şeyi de ailelerden beklememek gerek.
3-Yani bu kuaför mevzusunda, ben öyle çokta kötü bir niyet göremedim. Hani evin yakın diye gittiğin bir kuafördü belki, uzaklaşınca, değiştirirsin gibilerinden söylenmiş. Yani bende bekarken hep aynı kasaptan alışveriş yapardık, oranın etinden başka et yiyemem sanıyordum. İlk zamanlar et almak için sürekli gittim geldim ama zor olunca, yakınlarda başka bir kasap edindim kendime.
4-Bu biraz tuhaf olmuş gerçekten, yani o zaman nişanda 2 tane taksaymış, kalanı düğünde taksaymış. Böyle geri istemek falan hiç hoş olmamış.
5-Bana kızım dese diyorsunuz ama, siz kayınvalidenizin her hareketini ve lafını gelin gibi eleştiriyorsunuz. Anneniz size "evlenince artık bu kuaföre gelmezsin" deseydi, ne yapardın? Aynı düşünceler içinde olmazdım emin ol. Ayrıca, ben ne gelinler gördüm kayınvalidelerine "ayşe hanım" diye hitap ediyor, kayınvalide de geline " esra hanım" diye hitap ediyor. Siz daha şimdiden, kayınvalide kötüdür felsefesini benimsemişsiniz ve onun yaptığı her hareket size batıyor maalesef.
6-Değiştirirsiniz yüzükleri ne var ki
7-Zamanında "erkek çocuk iyidir, annesine sahip çıkar" , "erkek çocuğu anneye düşkündür" gibi şeylerle doldurulan erkek anneleri maalesef kıskanabiliyor. Bir de erkek çocuklarına hep hizmet edilir bizim ülkemizde, herşeyiyle anne ilgilenir. Söküğünü diker, çamaşırını yıkar, ütüler vs vs. Kayınvalide evlilik yaklaşınca , kendisine ihtiyaç kalmadığını düşünerek biraz kıskançlık yapabilir. İdare edilebilir, belli bir sınıra kadar.
8-Bak bu da pek hoş değil. Gelenek ve görenekleri bilmiyor yada önemsemiyor olabilir mi? Yani örneğin , biz nişanda, sözde hiç bohça vs hazırlamadık. Bilmediğimiz için, önemsemediğimiz için.
Bahsettiğiniz şeyler genel anlamda, maddi şeyler. Bence önemsemeyin. Kızı olmak istiyorsanız, anneniz gibi davranın. Empati kurmaya çalışın, çok zor değil emin olun.
Nişanlıyken bir akşam, tatlı aldım kayınvalideme gittim, balkonda oturalım serin serin diye çağırmıştı. Tatlıyı uzattım, teşekkür etti aldı. 5-10 dakika sonra kayınpederim geldi "kızım bize bir daha bu tatlıdan alma, sevmiyoruz yemiyoruz" dedi. Neyse birşey demedim, kalktım kapıdan geçiriyorlar kayınvalidem tatlıyı elime tutuşturdu "kızım biz yemiyoruz, eve götür siz seviyorsunuz yersiniz" dedi. Başta bozuldum evet ama, hemen bunu yapan kendi ailem olsaydı ne yapardım dedim. Muhtemelen anneme "ohh valla iyi oldu, ben şimdi bir güzel oturup yerim bunu" derdim ve kapıdan çıkana kadar unuturdum.
Kayınvalide olduğu için her sözü batmasın sana, yoksa çok zor günler seni bekliyor.
Merhaba daha önce konu açtım daha nişanlıyım konumu kimse anlamamış daha önceki açıklayıcı yazmadığım için .. Şimdi tekrardan yazayım , kayınvalidem oğluna aynı siteden evlenince oturması için ev almış diğer oğluna da almış yani kabul etseydim aynı sitede kayınvalidem ve ben komşu olcaktık..
Kayınvalidenden soğuma sebeplerim:
1.oğluna kıyafet almaya gittik nişan için indirimdekiler olsun diye kıvrandı maddi durumları çok iyi olmasına rağmen hep para konuşması ucuz olanına kaçması
2. Kendi evinde daha iyi marka beyaz eşya var beni daha az kalitede olan eşyalara yönlendirmesi
3.evlenince o gittiğin kuaföre gitmezsin zaten demesi
Bende cevabını verdim tabi
4.kendime bir değer biçmiyorum ama nişan da taktığı 5 bileziği isteyip düğünde aynısını takacak olması
5. Bana gelinim demesi kızım dese ne olur
6.onların istediği kuyumcuya gidip oradan almamız yüzükler karardı bile
7.nişanlım teline canım diye kaydetti beni onu kıskanıp hiç beni öyle kaydettin demesi vs..
8. Bizim götürdüğümüz sandığı geri getirip de bohça getirmesi
Bu kadın annemin en yakın sevdiği arkadaşı ve annem onu çok seviyor benim bu düşüncelerime karışıyor..
Babam annem kızıyor .. Benim bir daha böyle iyi bir aile bulamayacağımı onları sakın kırmamı söylüyor ..
Ben nişanlımı çok seviyorum ikimizde çalışıyoruz kazancımız iyi çok şükür ama korkuyorum da ya istediğim gelinlik alınmazsa eşya da problem çıkarırlarsa diye .. Bu yüzden ayrılamam ki nişanlım daha hiç kırmadı bile nasıl takmadan başarabilirim ..:26:
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?