4 yıllık tanıdığm kayınvalidem olunca soğudum .. Suç bende mi

cnn24

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
23 Eylül 2012
387
3
48
İzmir
Merhaba daha önce konu açtım daha nişanlıyım konumu kimse anlamamış daha önceki açıklayıcı yazmadığım için .. Şimdi tekrardan yazayım , kayınvalidem oğluna aynı siteden evlenince oturması için ev almış diğer oğluna da almış yani kabul etseydim aynı sitede kayınvalidem ve ben komşu olcaktık..
Kayınvalidenden soğuma sebeplerim:
1.oğluna kıyafet almaya gittik nişan için indirimdekiler olsun diye kıvrandı maddi durumları çok iyi olmasına rağmen hep para konuşması ucuz olanına kaçması
2. Kendi evinde daha iyi marka beyaz eşya var beni daha az kalitede olan eşyalara yönlendirmesi
3.evlenince o gittiğin kuaföre gitmezsin zaten demesi
Bende cevabını verdim tabi
4.kendime bir değer biçmiyorum ama nişan da taktığı 5 bileziği isteyip düğünde aynısını takacak olması
5. Bana gelinim demesi kızım dese ne olur
6.onların istediği kuyumcuya gidip oradan almamız yüzükler karardı bile
7.nişanlım teline canım diye kaydetti beni onu kıskanıp hiç beni öyle kaydettin demesi vs..
8. Bizim götürdüğümüz sandığı geri getirip de bohça getirmesi
Bu kadın annemin en yakın sevdiği arkadaşı ve annem onu çok seviyor benim bu düşüncelerime karışıyor..
Babam annem kızıyor .. Benim bir daha böyle iyi bir aile bulamayacağımı onları sakın kırmamı söylüyor ..
Ben nişanlımı çok seviyorum ikimizde çalışıyoruz kazancımız iyi çok şükür ama korkuyorum da ya istediğim gelinlik alınmazsa eşya da problem çıkarırlarsa diye .. Bu yüzden ayrılamam ki nişanlım daha hiç kırmadı bile nasıl takmadan başarabilirim ..:26:

evlenene kadar görme varsın istmeediğin eşyalar olsun sonra değişir gelinliğinde ısrarcı ol yeter...takılara takılma paraya takılma eşyaya takılma elin ayağın tutuyosa kendin yaparsın zamanla bkz: ben :)) takılma kısaca en güzel günlerini dert edinme kendine..sindire sindire yaşa varsın kaynanan istediğini yapsın sen nişanlınla mutluysan gerisi boş

Canım aslında kötü biri diil.. Ama cimri ..kardeşleri de öyleymiş nişanlım diyor ama annesinin öyle olduğunu düşünmüyor hiç..
Sadece bilezik konusunda çok kızdı çünkü nişanlım tüm parayı eve getiriyor 4 yıldır .. O çocuğun hakkına girmek diil mi .. İstediği en guzel düğünü de yapabilirdi ama hep normaline kaçılıyor ..
Ben 5 bileziği az görmüyorum isterlerse hiç takmasın ama önceden kuyumcu ayarlanmış bana 7 , 8 model gösterdiler .. :/ ben sadece 1 tane beğendim onlar 5 tane almış .. Diğer kardeşi yatıyor çalışmıyor hiç onun düğünü benim nişanlım yapmış olucak..

farkındayım ama yine de kendine zehir etme günlerini bak adı üstünde SENİN NİŞANLIN,ONUN EVLADI,DİĞERİNİNDE AĞABEYİ...sanırım senden daha çok hakları var üzerinde sen takılma annesi neyi hak görmüş oğluna varsın oğlu farkına varsın...sen söyleyip de annesini daha da değeri bindirip kendini küçültme...sen söyledikçe annesi kat ve kat yücelir gözünde...nitekim anne ama bazen huylar kötü olabiliyor işte

1-İnsanların paralarını nasıl harcayacağını yada harcamayacağını siz belirleyemezsiniz ki, yani kimi insan fazla verilen paranın boşuna olduğunu düşünür, kimi insan ise gösterişi sever, harcadığı paranın hesabını yapmaz.
2-Çok kaliteli eşya istiyorsanız çalışıp kendiniz alabilirsiniz. Her şeyi de ailelerden beklememek gerek.
3-Yani bu kuaför mevzusunda, ben öyle çokta kötü bir niyet göremedim. Hani evin yakın diye gittiğin bir kuafördü belki, uzaklaşınca, değiştirirsin gibilerinden söylenmiş. Yani bende bekarken hep aynı kasaptan alışveriş yapardık, oranın etinden başka et yiyemem sanıyordum. İlk zamanlar et almak için sürekli gittim geldim ama zor olunca, yakınlarda başka bir kasap edindim kendime.
4-Bu biraz tuhaf olmuş gerçekten, yani o zaman nişanda 2 tane taksaymış, kalanı düğünde taksaymış. Böyle geri istemek falan hiç hoş olmamış.
5-Bana kızım dese diyorsunuz ama, siz kayınvalidenizin her hareketini ve lafını gelin gibi eleştiriyorsunuz. Anneniz size "evlenince artık bu kuaföre gelmezsin" deseydi, ne yapardın? Aynı düşünceler içinde olmazdım emin ol. Ayrıca, ben ne gelinler gördüm kayınvalidelerine "ayşe hanım" diye hitap ediyor, kayınvalide de geline " esra hanım" diye hitap ediyor. Siz daha şimdiden, kayınvalide kötüdür felsefesini benimsemişsiniz ve onun yaptığı her hareket size batıyor maalesef.
6-Değiştirirsiniz yüzükleri ne var ki
7-Zamanında "erkek çocuk iyidir, annesine sahip çıkar" , "erkek çocuğu anneye düşkündür" gibi şeylerle doldurulan erkek anneleri maalesef kıskanabiliyor. Bir de erkek çocuklarına hep hizmet edilir bizim ülkemizde, herşeyiyle anne ilgilenir. Söküğünü diker, çamaşırını yıkar, ütüler vs vs. Kayınvalide evlilik yaklaşınca , kendisine ihtiyaç kalmadığını düşünerek biraz kıskançlık yapabilir. İdare edilebilir, belli bir sınıra kadar.
8-Bak bu da pek hoş değil. Gelenek ve görenekleri bilmiyor yada önemsemiyor olabilir mi? Yani örneğin , biz nişanda, sözde hiç bohça vs hazırlamadık. Bilmediğimiz için, önemsemediğimiz için.

Bahsettiğiniz şeyler genel anlamda, maddi şeyler. Bence önemsemeyin. Kızı olmak istiyorsanız, anneniz gibi davranın. Empati kurmaya çalışın, çok zor değil emin olun.

Nişanlıyken bir akşam, tatlı aldım kayınvalideme gittim, balkonda oturalım serin serin diye çağırmıştı. Tatlıyı uzattım, teşekkür etti aldı. 5-10 dakika sonra kayınpederim geldi "kızım bize bir daha bu tatlıdan alma, sevmiyoruz yemiyoruz" dedi. Neyse birşey demedim, kalktım kapıdan geçiriyorlar kayınvalidem tatlıyı elime tutuşturdu "kızım biz yemiyoruz, eve götür siz seviyorsunuz yersiniz" dedi. Başta bozuldum evet ama, hemen bunu yapan kendi ailem olsaydı ne yapardım dedim. Muhtemelen anneme "ohh valla iyi oldu, ben şimdi bir güzel oturup yerim bunu" derdim ve kapıdan çıkana kadar unuturdum.

Kayınvalide olduğu için her sözü batmasın sana, yoksa çok zor günler seni bekliyor.

Harikasın.. :) bana böyle gerçekçi yorumlar iyi geliyor ..

Canım şuan bunların sana batması o kadar normal ki, sinirlenmen nefret etmen bile çok doğal :))
Herşeyi kendin istediğin olsun, bu hayatı biz yaşayacağız karışmasınlar düşüncen de normal. Haklısın :)

Ama herşey düğün olup bitene kadar. Kendi evine giriyosun kapını kapatıyosun. Herkes her laf her söz dışarı da kalıyor.
Sonra bi bakıyosun onca tantana boşunaymış :)

Benim bugün 1 ay oldu evleneli. Bende kayınvalidemden bayağı sıkıntılıydım. Herşey onun istediği doğrultusunda oldu. Delirdim delirdim delirdimm, Düğünden 2 gün önce beni hüngür hüngür ağlattı fln :)
Sonra düğün oldu bitti. Şimdi bakıyorum o kadar sinir strese gerek yokmuş. 1 ayda hiç aramadım, başka şehirde yaşadıkları için 2 hafta önce gittik 1 gece kalıp döndük hala aramadım aramak da içimden gelmiyor. Eşim konuşuyor ben hiç umursamıyorum.
Sende öyle yap. Sadece nişanlınla güzel zamanların tadını çıkar. Kendini üzmekten başka bişey yapmıyosun şuan canım.

Dua edinki bir kv var... Allah başınızdan eksik etmesin.... Benim nişanlımın annesi vefat etmiş, gerçekden annesizliğin çok zor oldugunu nişanlım dile getirir ... Şimdi siz bunları yazmıssınız ben keşke aşkımın annesi olsaydı bu kadarcık şeyleri banada yapsaydı diye içimden geçirdim... İnanın düğün aşamasında kv varlığı bile çok güzel bişey olmalı yoksa halası ,teyzesi,yengesi ayrı karışıyor ... Ben düşünüyorum nişanlım içimde çok zor herşeyi kendi yapmaya çalışıyor ... Sandık geri göndermiş demişsiniz tam belki dogru değil şöyle bir düşünün benim bohça hazırlayacak kv yok.. Bence bu kadar ön yargılı olmayın ha ben demiyorum hep altan alın diye ama kadınında kendine göre belki bir doğruları vardır bilemezsiniz. Lütfen yanlış anlamayın beni

böyle ufak tefek kıskanclıklar olacak ..
sen nisanlınla anlasıp mutlu olmaya bak ..

Kadincagiz ev almis sana yine yaranamamis cimri olmus adi.. Gelinligi sunu bunu niye o aliyo nisanlinin eli armut mu topluyo? Allah gelinin de hayirlisini versin, gelinine gelinim diyo diye kotu kaynana ilan edilen kaynanalara da sabir..

Son düzenleme:
Valla iyi biri ama cimri demişsin, benimki hem cimri hem kötü biri ben ne yapayım =)
Maddi konulara takılma canım, kafanı yemekten başka birşey kazandırmaz sana çünkü kimse kimseyi değiştiremez, sen kendinde sevmediğin bir huyu değiştirebiliyor musun mesela? Gelinliğin istediğin gibi olsun da ev eşyalarını ilk 4-5 yıl zaten elin alıştı, eksiğini gediğini buldunla geçirirsin. Fazla takılmayın bunlara. Durumları toparlar gönlüne göre olanı alırsın zamanla bunda birşey yok bence. Mesela biz hala eşimin bekar evinden gelen beyaz eski mi eski bir ocak kullanıyoruz yenisini de almayı düşünmüyoruz, çalışıyorken hala kaldırıp atayım mı?
Bir arkadaş demiş, doğru da demiş. Kayınvalide her zaman kayınvalidedir asla anne olmaz ve gelin de her zaman gelindir asla kızım olmaz. Kendi annem kalkıp bana ne derse desin bozulmam ama kv dediği anda cinlerim tepeme çıkar misal. Takılma canım, çok özellikle istediğin birşey varsa (gelinlik gibi) onda ısrarcı ol gerisini koy ...... rahvan gitsin, Allah can sağlığı versin yeter ki; eşinle mutlu ol huzurlu ol yeter =)

Valla ben pek elle tutulur sorun görmedim. Farkindaysaniz yazdıklarınız hep maddi parasal seyler. Siz bu konuda biraz rahat olmayı denerseniz ortada sorun kalmaz. Kadın hic bisey almayın dememiş ki su markaya bakim gibi konuşmuş onun evinde ne marka olduğu sizi ilgilendirmez dugun yapmak masraflı bi is yeri gelir en iyi marka degil iki uc kalite düşük alınır.bizde de oyle olur Nisan'da takılan bilezik alınıp tekrar takılır bende de kv ler oyle yaptı bilezik takma zaten ele güne hava baska bisi degil.adamalrin tanıdığı kuyumcu varsa oraya götürür tabii bu cok normal. Kadın oğluna kıyafet yaparken tutuklu davranmış demek ki mizacı bu. Eskinin insanları zor zamanları gördüklerinden tutumlu oluyorlar cogu zaman. E indirimde beğendiği olursa niye pahalısını alsın. Benim kv de kızın mı diye soranlara gelinim derdi içerlerdim hep bi gun dedim anne niye kızım demiyosun diye. Nasıl deyim kızım cok güzelsin sensizlik biri talip falan olmaya kalkar ben seni kimselere vermem dedi güldü. Cok da onure oldum. Belki kv nizin de bi tarz bi açıklaması vardır. Yani bence guzel günleri gereksiz yere siz sorunlu hale getiriyorsunuz bosuna kendinizi uzuyorsunuz

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…