• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Kayınvalidemden hiçbir şey anlamadım. Sizce haklılık payım nedir?

Ben sizin ne demwk istediğinizi anladım.siz gidiyorsanız onlarında gelmesini isterniz hele ki böyle bi süreçte.Torunu sevmek kolay ama iş biraz fedakarlığa gelince kimse öyle davranmıyor bu süreçte birwz desteğe ihtiyacınız var.Sizin aileniz yapıyorsa onların da yapmasını istiyorsunuz.Tabi ki karşılıklı değil ama insan yine de böyle düşünüyor çünkü eşinizin ailesi.Nerden mi biliyorum Çünkü benim kayınvalidemlerfe böyle.Başka bi şehirde yaşıyorlar.Kolik Bebeğimle 1 aylıkken ev taşıdım.Kayınvalidemlerden kimse demedi ki yardıma ihtiyacınız var mı?Bebeğimin sürekli ağladığını da bildikleri halde.Tüm işleri ailem yaptı.Canım cicim demek kolay .O süreçte bunu hiç önemsemedim.ama şimdi düşünüyorum aklım yeni başıma geldş galiba😀ama konusunu açmıyorum amann uğraşamam kayınvalidemeilere gidince prenses gibi davranıyorum çocuğum var hiçbi iş yapamam kusura bakmayın diyorum😂 Eşime de bu durumu hiç söylemedim.Sizin eşinizle de aranızda sorun yokmuş sallayın gitsin.şimdi gidemezsiniz onlarda gelmesin nasıl uğraşacaksınız.Oraya gidince çcouklarla ilgilenip elinizi hiçbi şeye sürmeyin tam misafir olun😬 3-4 gün kalmaya gerek yok.uzak değilmiş.Sabah erken çıkın akşama dönün .Sizin gelmenizi bekliyorlarsa bebeğin düzeni oturmadı veya eşinize ağrım var diyin.Ki daha çok erken 2 çocoukla evinizde öncelikle bi düzeninizi oturtsanuz sizin için daha kolay olur.Eşiniz annemler çağırıyor demedikçe bu konuyu hiç açmayın
Yaa beni anlamaniza çok sevindim <3 Evet kime anlatsam ''başına dert açma ne güzel evinin yolunu bilmiyorlar'' diyor. Ben de zaten gelsinler hizmet edeyim sürekli misafircilik oynayalım demiyorum. Mesela böyle bir zamanda en azından kv arayıp 'kızım lohusasın geleyim bir iki gün kalmaya' dese çok mutlu olurdum ve sonrasında ne zaman çağırsalar koşa koşa giderdim, gittiğimde de her işe yardım ederdim. İnsan zor zamanında kaydediyor hep hafızaya. Mesela annem babam yardım ediyorlar ama onlar da çok yaşlı sırf yakın oturuyoruz diye onlara güvenmelerini anlamıyorum arabayla hızlı bassa 10 dk bizim ev. Bundan sonra ben de misafir olacağım o da gidersem.

Belkide kayinvalidenizde sizi rahatsız etmek istemiyordur.siz arayıp davet ettinizmi?Ayrıca evde bekar bir oğlu bir kızı varmış.O yüzdende gelmek istemiyor olabilir.Bence böylesi sizin için daha iyi.Geliyor olsalar bu seferde rahat edemeyeceksiniz.Mesafeli ilişkiler her zaman iyidir bence
Haklısınız ama gelse kendi tek gelir onlar çalışıyor zaten kayınpeder de memur başlığı o yüzden kayınvalidem için açtım. evde tek ve gelmeye müsait. Ben hep çağırdım eşim de sitemle karışık çağırır çoğu zaman 'çocuk askere gidince mi gelirsiniz' falan der. İlişkimiz mesafeli de değildi aslında ama bundan sonra mesafeli olmak gerekiyor demek ki.

Siz de gidersiniz arada ama ufacık bebegi sürekli görsünler diye ayağına götürmek nedir yani ya?Maması bezi puseti diğer çocukta küçük onun üstü başı bi ton ıvır zıvır topla sonra eve gel tekrar tkka yerleştir. Yani sevmek isteyen gelsin siz neden duzeninizden oluyorsunuz. Onlar koca koca insanlar zahmet edip gelmiyor siz iki küçük çocukla kavimler göçü şaka gibi. Bana artık zor oluyor anne özleyince gelip sevebilirsiniz deyin
Evet üstelik de iyileşmedim hala ağrım var uzun bir süredir hamilelikten dolayı da gidemiyordum ama artık bayramı bekleyecekler yapacak bir şey yok. İsteyen oğlunun arabasına atlar gelir

15 dklık mesafeye kalmaya mı gidiyorsunuz?
gidin akşam çaya kalkın evinize dönün.
kalmak istememeniz çok normal. niye kaldığınızı da anlamadım sanki uzakmış gibi.
Araba yokken kalıyorduk toplu taşımayla 3 vasıta 45 dk eşimin işi de orda diye kalıyorduk

gelmezlerse gelmesinler kendileri bilir. Zor olmuyorsa gelecek durumda değiliz deyip geçin.

Kafanıza takmayın. Gelip sütün yetmiyor, çocuk üşüyor . Vs diye karışsa daha fena. Otursun oturduklsrı yerde😁

Yaa beni anlamaniza çok sevindim <3 Evet kime anlatsam ''başına dert açma ne güzel evinin yolunu bilmiyorlar'' diyor. Ben de zaten gelsinler hizmet edeyim sürekli misafircilik oynayalım demiyorum. Mesela böyle bir zamanda en azından kv arayıp 'kızım lohusasın geleyim bir iki gün kalmaya' dese çok mutlu olurdum ve sonrasında ne zaman çağırsalar koşa koşa giderdim, gittiğimde de her işe yardım ederdim. İnsan zor zamanında kaydediyor hep hafızaya. Mesela annem babam yardım ediyorlar ama onlar da çok yaşlı sırf yakın oturuyoruz diye onlara güvenmelerini anlamıyorum arabayla hızlı bassa 10 dk bizim ev. Bundan sonra ben de misafir olacağım o da gidersem.
Çünkü onu dese evet gel tabi ki diyeceksiniz bunun farkında.Gelip yardım edecek çocuk bakacak yemek yapacak malum siz yeni doğum yapmışssınız misafir gibi gelecekse gelmesin zaten.Kendi evinde kendş düzenini hiç bozmak istemiyor.Kafası rahat.aman boşverin gelmesin gelse ona buna da karışabilir.En azından ilerde size destek oldum demeye hakkı olmaz.Bi de böyle düşünün.Eşiniz ve aileniz yanınızda.Evet gidince misafir olun.Zaten bu saatten sonra 2 çocukla sizden bi şey bekleyemez

KV gelse niye geldi olacak. Hele lohusa iken gelse her dediği batacak. Kadın gelip rahatsız etmeyeyim diyor gene olmuyor. Siz anne ihtiyacım var dediniz mi? Yardım talep ettiğinizde tepkisi ne oldu?

Bizim toplumumuzda kayinanneler kizlarinin evinde rahat ederler ama gelinin oldugu evde pek rahat edemezler yani kendi annemden biliyorum. Hem sizi rahatsiz etmek istemeyebilir, hem de kendi pek rahat olmayabilir sizde.

Bizim toplumumuzda kayinanneler kizlarinin evinde rahat ederler ama gelinin oldugu evde pek rahat edemezler yani kendi annemden biliyorum. Hem sizi rahatsiz etmek istemeyebilir, hem de kendi pek rahat olmayabilir sizde.
Böyle bir gerçeklik var evet ama o sıcaklığı verdiğimi sanıyordum ben demek ki verememişim. Bugüne kadar hiç tartışmamız küslüğümüz olmamıştı samimiyetimiz olsa da hiç yardım talep etmemiştim yapım gereği öz aileme bile onlar sormadan çocuğa bakar mısınız işlerimi halledeyim dememiştim. Neyse böyle olması gerekiyormuş demek ki birçok üye de benzer yorumlar yaptı zaten.

Merhaba hanımlar. Belki benim derdimi nimet sananlar olacaktır ama bilemiyorum yine de beni rahatsız eden şeyler var.
4 yıl oldu evleneli. 3 yaşında bir oğlum ve 1 aylık bebeğimiz var. Evlenince kendi aileme yakın bir yerde oturmak istedim çünkü bebek olunca ailem destek olur diye düşündüm gerçi tek sebep bu değil burayı beğeniyorum. Eşim de beni kırmadı ki zaten kendi de bizim oturduğumuz muhiti beğenirdi. Onun ailesinin oturduğu semt sosyo-kültürel anlamda pek iyi değil gündüz bile pek tekin değil, sürekli hırsızlık olur, magandadan geçilmez vs. Niye anlattım bunu çünkü ben ev hanımıyım çocuklarımı hergün parka götürürüm güvenli düzgün bir yerde oturalım dedim. Eşim devlet memuru, tayin isterken kayınvalidemlerin otutduğu semti yazdı en azından öğle arası uğrarım, bildiğim yer diyerek.
Neyse asıl konum şu ki kv, kp ilk oğlum doğduğundan beri hiç bana gelmez hep siz gelin der. Gidince de birkaç gün kalmamızı ister. Ben açıkçası bu durumdan memnundum ve haklılar sonuçta onlardan uzakta oturmayı biz istedik derdim. Ama düşününce artık sıkılmaya başladım sürekli torunu özlüyorlar sevdirmek için götürüyoruz resmen ve ikinci oğluma hamile kalınca gitmek istememeye başladım, dışarı pek çıkılacak yer yok eve tıkılı kalıyorum, ev kalabalık (eşimin abisi ve ablası bekar, aynı evdeler) biz de rahat edemiyoruz diye. Artık bayramdan bayrama gider olduk. Ben hamileyken oğluma bakmakta zorlanmaya başladım bulantı kusma ve tansiyon düşüklüğünden sürekli yattım ilk aylar, benim ailem geldi bana yardımcı oldu oğlum çok hareketli ve gerçekten zor bir çocuk. Aşısı olur aile hekimine, sıkılır parka götürür ailem ve hep seve seve yaparlar, ben arkadaşıma gideceğim zaman annem babam bize gelir oğluma bakar ki iki ayda bir kere falan anca çıkarım. Kendileri der çık gez çocuğa bakalım biz diye asla ben talep etmem haklarını ödeyemem. Ama kayınvalidem asla bana gelmez, ister ki biz torun sevdirmeye onlara gidelim. Hiç bir şeye ihtiyacın var mı demez. Evet onların olduğu yere taşınmayı ben istemedim ama eşim hergün işe oraya gidiyor 15 dakika arabayla mesafe. bir gün olsun akşam bizi de al eve dönerken demez. Bunu niye diyorum; otobüsü, metroyu bahane ederdi eskiden uzak vs derdi e araba var eşimin altında hergün gidip geldiği yol iki senedir orda çalışıyor getirsin sizi yok biz gideceğiz illa.1 aylık lohusayım daha bir gün gelip bir tas çorba yapmışlığı yok ama hazır yapılmış çocuğu sevmeye ayağına gitmemizi ister. Bilen bilir bebek arabası, puset, bebek çantası cart curt iki çocukla bir yere gitmek altınızda araba da olsa kavimler göçü gibi olur. Daha dikişlerim iyileşmemiş bu halde gelmemi bekliyorlar hala. sezaryen dikişlerim var, oğlum çok yaramaz, bebek sürekli ağlıyor ilk günler annemde kaldım sonra eve döndüm ama çok yıprandım. Zorunda değiller, kendi ailem de zorunda değil sonuçta biz iki çocuk sahibi olmayı kendimiz tercih ettik bunun bilincindeyiz ama ne bileyim ya insan zor zamanda destek olmuyorsa iyi zamanlarda da hiç olmasın bence. Haklı mıyım onu da bilmiyorum. Ağrısız başıma dert mi arıyorum yoksa?
2 çocukla kimsenin ayağına gitmek zorunda değilsiniz, gitmeyin ...

KV gelse niye geldi olacak. Hele lohusa iken gelse her dediği batacak. Kadın gelip rahatsız etmeyeyim diyor gene olmuyor. Siz anne ihtiyacım var dediniz mi? Yardım talep ettiğinizde tepkisi ne oldu?
İşte yapım gereği pek talepte bulunamayan biriyim kendi ailem bile sorana kadar 'evet ya gelin ben de yemek yapacaktım, banyo yapacaktım vs' diyen biriyim. Ama bunlar dışında her zaman özellikle kv ye 'annecim buyur gel bizde kal bize gel' diyordum. Siz gelin derdi hep son zamanlarda geçiştirirdim de artık 'bizim gelmemiz zor oluyor siz eşim arabayla alsın akşam öyle gelin' diyeceğim. Yani özellikle şu dönemde hiçbir destek teklifi gelmediği için de gidesim hiç kalmadı.

İşte yapım gereği pek talepte bulunamayan biriyim kendi ailem bile sorana kadar 'evet ya gelin ben de yemek yapacaktım, banyo yapacaktım vs' diyen biriyim. Ama bunlar dışında her zaman özellikle kv ye 'annecim buyur gel bizde kal bize gel' diyordum. Siz gelin derdi hep son zamanlarda geçiştirirdim de artık 'bizim gelmemiz zor oluyor siz eşim arabayla alsın akşam öyle gelin' diyeceğim. Yani özellikle şu dönemde hiçbir destek teklifi gelmediği için de gidesim hiç kalmadı.

Bilemedim bana büyük bir sorun gibi gelmedi.

kv acaba kız lohusa rahatsız etmeyeyim diye mi düşünüyor
yoksa çok mu üşengeç "amaaaan şimdi gidince iş güç yapmam lazım annesi idare ediyordur gitmeyeyim" diye mi düşünüyor
gelse bikaç saat tursalar gitseler olur mesela
birde oyyyy kuzu süt kokuyordur bide o özlenmez mi merak edilmez mi?
benim bile gelip uzaktan sevesim geldi :)

kv acaba kız lohusa rahatsız etmeyeyim diye mi düşünüyor
yoksa çok mu üşengeç "amaaaan şimdi gidince iş güç yapmam lazım annesi idare ediyordur gitmeyeyim" diye mi düşünüyor
gelse bikaç saat tursalar gitseler olur mesela
birde oyyyy kuzu süt kokuyordur bide o özlenmez mi merak edilmez mi?
benim bile gelip uzaktan sevesim geldi :)
Teşekkür ederim yorumunuz beni gülümsetti :)
Annemlere güveniyor diye yorumluyorum ben çünkü ısrarla davet etmeme kim olsa gelirdi. Hadi şimdiye kadar ilk çocukta gelmediler ama şimdi iki çocukla evde zorlandığımı tahmin eder kim olsa.

Ben anlamadım 15 dk mesafe mi uzak ? İnsanlar sürekli size gelip kalsalar iş çıkartsalar hizmet bekleseler daha mi iyi sizin için ? Gerçekten bundukça bunama denir buna . Kimse kimseye çorba yapmak zorunda değil eğer bakamıyorsanız çocuk yapmayın

Yazmışım ya arabayla 15 dk ona da gelmiyorlar hep biz gidiyorduk diye. Uzak değil tabii arabayla ama toplu taşımayla 3 vasıta yaklaşık 1 saat sürüyor arabamız yokken o halde biz gidiyorduk çocuğu görsünler diye. Gücendiğim konu oğlunun arabasına atlayıp torun görmeye gelmemeleri, bir ihtiyaç sorulmaması. Kendi çorbamı kendim de yapıyorum maksat düşünülmek zaten bu yazıdan çorbaya muhtaç olduğumu mu anladınız gerçekten? Konuda da demişim zaten iki çocuklu olmak bizim tercihimiz kimseye güvenip baksın diye doğurmadık bilinçli insanlarız ama millet sevsin diye de torun, yeğen doğurma misyonunu yüklenmedik aynı zamanda. Özetle; sürekli çocuk sevdirmeye çağırılmaktan ama ufak bir yardım teklifi alamamaktandı sitemim. Çocuk yapıp yapmama önerisi vermeden önce keşke tam okusaydınız yazımı. Haklı olup olmadığımı merak edip açtım konuyu aile planlamamızı yorumlayın diye değil yine de teşekkürler yorum için
Ben anlamadım 15 dk mesafe mi uzak ? İnsanlar sürekli size gelip kalsalar iş çıkartsalar hizmet bekleseler daha mi iyi sizin için ? Gerçekten bundukça bunama denir buna . Kimse kimseye çorba yapmak zorunda değil eğer bakamıyorsanız çocuk yapmayın

Gelmemelerini neden dert ettiğinizi anlamadım. Evin düzenini temizliğini ikramlıkları düşünmek daha zor değil mi… iki çocukla zaten bir süre sonra gidemezsiniz. X halsiz, y’nin ödevi var deyip yatılı gitmeleri bitirirsiniz, arayı açarsınız.

Benim kv kp bebegim olunca bir kac sokak otemizden ev aldilar esim tek cocuk buraya geldiler kosarak. Kv ye defalarca yardim istemiyorum dedigim halde pazara gittim sunlari aldim deyip geliyor gelmisken oturyor ben cocugun uyudugu degerli saatimde bu kadinla oturmak zorunda kaliyorum. Yemek yapmak benim icin aktivite diyorum anlamıyor ikide bir yemegi ben yapayim diye mutfaga dalmaya calisiyor. Kp torunu 1 haftafan uzun sure gormeden duramiyor. Bence hiiiiiic belanizi aramayin 😅

Back
X