40 basması diye bişey varmıı?yardımmmmmm

:):):)

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
26 Nisan 2007
51
0
86
Kocaeli
slm arkadaslar yardımınıza ihtiyacım var ben eltim ikimizde hamileyiz ben 35 eltim 38 haftalık hamilee cocuklar doğdugunda 40 ları birbirine karısır diyolar nasıl bişey bu anlamadım kayınvalidem cocukları kapıda karsılastırırız diyo 40 basmasın diye gercekten böyle bişey varmı eltimle altlı üstlü oturuyoruz.

lohusa kadınlarda olan al basması duydum, aslında doğumdaki enfeksiyondan dolayı görülen hayalmiş
ama kırk basması duymadım
içinizi ferah tutun
Kuran-ı Kerimde olmayan, hadiste olmayan, değerli alimlerin aktarmadığı bir söz bu
Allah diyor ki: Hak geldi, batıl yok oldu

öyle plsa hastanede doğum yapanları da kırk basardı toplu halde. olur mu hiç öyle şey!

Bende duydum al basmasi diye biseyi ama kirk basmasini hic duymadim, genelde al da geceleri yaninda kocasi olmayan lohusalara gelirmis bence sen bi hocaya falan sor veya googledan bi arastir :34:

bu bence biraz psikolojik arkadaslar dusunmeyin Rabbim yanimizda her an korku olmamali

kesinlikle batil inanc
hastanede bir suru cocuk arka arkaya dogup ayni yerde kaliyorlar neden onlara birsey olmuyor
al basmasi dedikleride ayni sey
hatta dogumdan sonra 40 gun lohusanin mezari acik bekler derlermis
bu batil inanislarin cikmasinin nedeni
eskiden dogum yapan kadinlarin olum orani cok yuksekmis ..
dogumdan sonra anne cok kolay bir sekildeenfeksiyon kapabilyor
rahim 1 ay 40 gun gibi bi surede ancak toparlaniyor
ve bu surede annenin cok iyi bir bakima ihtiyaci oluyor
hem hijyen hem beslenme hemde psikolojik olarak
eskiden bunlarin hangi biri varmis
kadin tarlada dogum yapip bebegi kucaklayip evine donermis
sonrada kadina birsey olursa yok al basti yok kirk basti derlermis ..
sakin takilma canim boyle seylere
Allaha dayan guven .. arkadasinda dedigi gibi "Hak geldi batil zail oldu"

canım bozkırın ortasında, bu hikayelerin göbeğinden yazıyorum. burada hangi kadına sorsan anlatacak bir kaç al, kırk hikayesi vardır. arkadaşlara harfiyen katılıyorum. ayette, hadiste olmayan bir şeye inanman yersiz.

doğumdan sonra kadın halsiz düşüyor, enfeksiyona açık hale geliyor... ve o ateş haliyle o zamana kadar kafasına işlenen şeyi görüyor:) mesela dinle, hepsinin tarifi aynı:)

benim de bebeğim küvezdeydi ve o ateşle hep oğlumu görürdüm emzirdiğimi falan... yok yani öyle şey.

bu al da gayri müslimi, Türk olmayanı falan hiç bulmaz haa:))

ha bir de lohusalık hassas bir dönem, yorgunluk da cabası... depresyona meyil olabiliyor tabii

siz eltinle bunları düşünmeyin. bebeklerinizin keyfini çıkarın. kayınvalidene de çıkışma ama, çok abartıp seni tedirgin ederse uyarırsın ben mesela yanımda öyle hikayeler anlattırmıyordum kimseye. ama onun dışında bırak zararsız adetlerini de yapsın:) bebişler kapıda tanışıversin

Back
X