Bebek Beslenmesi 40 çıkartmak..

Bebek Beslenmesi, Ek Besin Önerileri, Mamalar, Anne Sütü, 3 yaştan büyük çocukların çok yeme ya da yememe, obezlik, iştahsızlık, okulda beslenme, beslenirken dikkat edilecek konuların yani her türlü yeme problemlerinin paylaşıldığı alan.

aksamustugelen

Çünkü sen geldin, aşk sana benzedi..
Üyelik İptali
Kayıtlı Üye
8 Eylül 2016
1.244
1.093
133
Merhabalar,
Pazar günü 40.günümüz bitiyor.. 40 çıkartmak dediğimiz hadise nasıl yapılır? Konu hakkında hiçbir fikrim yok :)

Banyo yaptıracaksın annesi. Ben dini boyutunu bilmiyorum daha farklı yapanlar var. ben banyo suyuna 40tane taş ve 2 dal zeytin yaprağı koydum. Anneaanesi de 40 banyosu için satılan kokulu otlardan almış. Onlarla yıkadık son suyuna da tuz döktük. Suyun hepsini kullanmadık, Kızımdan artan suya ekleme yaparak ben de yıkandım.

Annem ve ben pek bilmediğimiz için oğlumun kırkı çıkacağı gün annemin komşusu geldi. Her tasa dua ve sure okuyarak, 40 tas su doldurdu kovaya. İçine de altın ve gümüş birşeyler atılması gerekiyormuş, biz yüzük attık...

Oğlumu yıkadık, yeni kıyafetler giydirdik. Suyun bir kısmını da kovada bıraktılar, oğlumdan sonra da suyu alıp ben de o suyla duş almaya gittim...

Sonra da gezmeye gittik hep birlikte.

Teşekkürler kızlar çok sağolun.. Dini olarak da herhangi bir gereklilik yokmuş.. Banyo yapar gezeriz artık :)

Hayırlı olsun ozaman canım. :) bizimde cumartesi olacak inşallah.
maşallah ne güzel :) var mı bir planınız? ben bir tanıdığımdan bilgi aldım da dinen bir gereklilik anne için de bebek için de yokmuş.. bıcı bıcı yapıp bir iki dolanır geliriz biz :)

maşallah ne güzel :) var mı bir planınız? ben bir tanıdığımdan bilgi aldım da dinen bir gereklilik anne için de bebek için de yokmuş.. bıcı bıcı yapıp bir iki dolanır geliriz biz :)
Evet pek bişey yok aslında. 40 taş ve dua sadece. Ondan sonra o aynı suyla da ben kirklanacam. Bide bebeğin kaldığı yeri de kirklariz biz. Orayı iyice temizleyip evin her köşesine su serperiz dua okuyarak. Bunları hep annem yapacak. BBebegimide annem yıkıyor zaten. Ben yapamıyorum :) Annemgil yakın olduğu için oraya götürüyorum banyo sobasinda sıcacık yıkanıyor. Buarada göbeği düştü sonunda azonce. Oh ya çok şükür. Kirkina şurda 3 gün kalmis, sonunda düştü göbek :) Kırkı çıkınca bende gezmeye götürürüm. Mevlüt yaptinmi sen. Ben kırkından sonra yapmayı düşünüyorum. Ama çok gereklimi ki bilmiyorum ya.

Evet pek bişey yok aslında. 40 taş ve dua sadece. Ondan sonra o aynı suyla da ben kirklanacam. Bide bebeğin kaldığı yeri de kirklariz biz. Orayı iyice temizleyip evin her köşesine su serperiz dua okuyarak. Bunları hep annem yapacak. BBebegimide annem yıkıyor zaten. Ben yapamıyorum :) Annemgil yakın olduğu için oraya götürüyorum banyo sobasinda sıcacık yıkanıyor. Buarada göbeği düştü sonunda azonce. Oh ya çok şükür. Kirkina şurda 3 gün kalmis, sonunda düştü göbek :) Kırkı çıkınca bende gezmeye götürürüm. Mevlüt yaptinmi sen. Ben kırkından sonra yapmayı düşünüyorum. Ama çok gereklimi ki bilmiyorum ya.
dinen bir gereklilik hemen yapılması gereken bir şey değilmiş Mevlüt de.. ben havalar ısınınca okutacağım mevlütü de.. ay sonunda göbüşten kurtuldunuz heeee.. yaşasın çook sevindim :) bizde de göbüşün gömülme adeti vardır böyle sevdiğin bir yer ya da okul vs. ye gömülür :) biz sadece onu yerine getirdik :)

dinen bir gereklilik hemen yapılması gereken bir şey değilmiş Mevlüt de.. ben havalar ısınınca okutacağım mevlütü de.. ay sonunda göbüşten kurtuldunuz heeee.. yaşasın çook sevindim :) bizde de göbüşün gömülme adeti vardır böyle sevdiğin bir yer ya da okul vs. ye gömülür :) biz sadece onu yerine getirdik :)
Bizde gomeriz evet :) babası götürüp gomecek yarin. Göbeğinde arta kalan bir yumru var. Oda hemen iyileşir ve geçer inşallah. Bu göbek yüzünden gaz masajı vs. yapamiyoruz. Korkuyorum incitmekten. Rahat olamıyorum

Bizde gomeriz evet :) babası götürüp gomecek yarin. Göbeğinde arta kalan bir yumru var. Oda hemen iyileşir ve geçer inşallah. Bu göbek yüzünden gaz masajı vs. yapamiyoruz. Korkuyorum incitmekten. Rahat olamıyorum
olsun canım en azından artık kurtulmuşsunuz :) maşallah kuzuya :)

Bugün 43 günlük olduk ilk iki cocugumda dedilerinizi bende yapmıştım ama dinen gereği yokmuş bunlara bebeğin değil annenin banyosu zorunliymus o yüzden onemsemedim doğrusu.

Back
X