40 günde bir adet olmak sizce normal mi?

berrin89

Guru
Kayıtlı Üye
23 Ocak 2011
385
468
35
Arkadaşlar son dönemlerde adet döngüm 40 günlere çıktı. Geçen ay ise 44 güne çıktı, hatta kendimi hamile sanmaya başlamıştım. Test yapmıştım ve negatif çıkınca bu sayfadaki idrarda negatif çıkıp kanda pozitif çıkan hamilelik var mı diye araştırmıştım. Ayrıca geçen ay takvim yöntemiyle ovulasyon hesaplamıştım ama tabi tarih tekrar kaydığı için tutturamamış oldum.

Bu ay burdaki araştırmalarımdan faydalanarak laboquick ovulasyon testi aldım. Önümüzdeki ayda onunla deneyeceğim. Bir de önümüzdeki hafta pazartesi kadın doğumdan randevu aldım. Acaba bu kadar geç adet olmamın arkasında başka bir sorun mu yatıyor diye düşünüyorum. Bir tarafım da diyorki, bu ayda ovulasyon testini dene ondan sonraki ay gidersin doktora. Sizce ne yapmalıyım kafam biraz karıştı.
 
Ben pkosluyum doktor,normal olan 28 gün ama 4 gün erken yada geç gelmesi normal demişti,daha erken yada geç dönemlerde ki adetlerde yumurtlama gerçekleşmemiş olabilir demişti.Doktora görünmekte fayda var.
 
Sağolun her ay uzun sürse de geliyor diye çok düzensiz olmadığını düşünüyordum. Bazı insanların 3 4 ay gelmediği oluyor o tip olaylarda kist oluyormuş ya da pko. Neyse gideyim en iyisi mi ben.
 
Git git bende pkoluyum malesef, adet aralıklarım ya çok uzun ya çok kısaydı yumurtlayamıyormuşum, inşallah sorun yoktur hayırlııyla hamile kalırsın.
 
X