40 lı yaşlar böylemi yani

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Karmagul

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
5 Nisan 2017
1.878
1.195
133
Arkaşlar çoğunuz benden genç biliyorum. Ben 41 yaşındayım ve 20 küsür senelik çalışma hayatım bitti artık. Malum özel sektör artık emekliliğe yönlendiriyor. Genç cıvıl cıvıl kızlar varken.. neyse çok bi maddi derdim yok şükür. Eşimin kazancı yetiyor. 15 yaşında oğlum ve şükür sıkıntısız bir evlilik. Ama gelin görün ku bu evde olup üretememe sıkıntısı yokmu. Yasayan bilir, rutinin beni korelttigini, yavaş yavaş çürüttüğünü hissediyorum. Kurslar falan diyeceksiniz ama bana göre değil o kurslar. Denedim ama ittirerek olmadı.
Çalışırken ne güzelmiş meğer. Çalışan, üreten bir birey olma duygusu bir ihtiyaçmiş. Küçük bir sıkıntı ama inanın hayatı kaplıyor. Yani düşünürler der 6a, uğraş, meşgale en iyi tedavidir. Ne kadar da doğru..🙄

Arkaşlar çoğunuz benden genç biliyorum. Ben 41 yaşındayım ve 20 küsür senelik çalışma hayatım bitti artık. Malum özel sektör artık emekliliğe yönlendiriyor. Genç cıvıl cıvıl kızlar varken.. neyse çok bi maddi derdim yok şükür. Eşimin kazancı yetiyor. 15 yaşında oğlum ve şükür sıkıntısız bir evlilik. Ama gelin görün ku bu evde olup üretememe sıkıntısı yokmu. Yasayan bilir, rutinin beni korelttigini, yavaş yavaş çürüttüğünü hissediyorum. Kurslar falan diyeceksiniz ama bana göre değil o kurslar. Denedim ama ittirerek olmadı.
Çalışırken ne güzelmiş meğer. Çalışan, üreten bir birey olma duygusu bir ihtiyaçmiş. Küçük bir sıkıntı ama inanın hayatı kaplıyor. Yani düşünürler der 6a, uğraş, meşgale en iyi tedavidir. Ne kadar da doğru..🙄
Daha ne kiii yasiniz.Inanin teyzem daha genc kiz gibi.Kosturuyor once kurs kurstan meslek.,meslekten ogretmenligine gecti halk egitiminde.Ugras isterseniz hobi bahceleri var ya da orgu ,tasarim vb seyler.Netten bile acip baksaniz tonla sey cikar karsiniza

daha dur karpuz keseceydik demediniz mi isvereninize.

cok erken yas,
ben hatirliyorum biz cocukken emeklilik yasi 45 gibi bir seydi, o zaman da emekli olan insanlar bir yandan mutlu olurken bir yandan simdi ne yapicaz biz moduna giriyorlardi.

Babam 55inde emekli oldu, ama cok cok yogun calisma hayatindan sonra saniyorum ki cok bunalmisti ve cok mutlu oldu.

Simdi bizler icin emeklilik yasi 65, cok geliyor, gozumde buyuyor acikcasi, ama 40li yaslar cok genc ya.
Bence is kovalayin siz, madem evde olmayi da sevmediniz.

Özel sektörde 41 yaşında emekli mi yapıyorlar? Bilmediğim için soruyorum 41 çok genç bir yaş ve tam üretken olunup,aynı zamanda tecrübe ile harmanlanacak yaş.Belki de en verimli yaşlar.Şaşırdım açıkcası
Canım resmi olarak soylem9yorlar tabi, ama yüzler ekşiyor. Ben öyle ısrarla oturamadım koltuğunda. Gideyim de yeni mezunlar gelsin dedim anlıyacağın. Gözümün önünde bir sürü işsiz sora bekleyen vardı.

Canım resmi olarak soylem9yorlar tabi, ama yüzler ekşiyor. Ben öyle ısrarla oturamadım koltuğunda. Gideyim de yeni mezunlar gelsin dedim anlıyacağın. Gözümün önünde bir sürü işsiz sora bekleyen vardı.

Ben işveren olsam kesinlikle gençler yerine orta yaşlıları tutardım,dediğim gibi tecrübe sizde.Üstelik geçmiş nesiller çok daha işine bağlı,sabırlı ve dirayetli.Başka bir işe girebilirsiniz aslında.Cv’niz doludur muhakkak.Gerçekten çok çok gençsiniz.Şimdi sizin yaşınızda yeni anne olanlar oluyor,hatta 45inde bile anne olan var.Gençliği böyle ifade edeyim :)

41 yaş emekli olunacak bir yaş değil.
Daha çok gençsiniz.
Sektörünüzünden kaynaklı bir durum mu?
Ben de 47 yaşındayım.
Aktif çalışıyorum.
Allah ömür verirse 10 yıl içinde emekli olmayı düşünmüyorum.
Valla canım ben öyle ısrar edemedim iyimi yaptım kötümü bilmem. Başka iş arasam o sırada vasat işler bulabilirdim belki. Ama ms hastasıyım bide, okadar çabuk yoruluyorum ki.

Calisan bir insanin ev verimli zamanlari bence 40lar. Ozel sektorde bu yaslarda calisan cok var,bence baska bir is bulmalisiniz
3 senedir çalışmıyorum canım, o trafiğe ve yorgunluk bana zir geliyor. Ms hastasıyım hemen yoruluyorum. Ama dediğin doğru. Genç ayrıldım çalışma hayatından.

3 senedir çalışmıyorum canım, o trafiğe ve yorgunluk bana zir geliyor. Ms hastasıyım hemen yoruluyorum. Ama dediğin doğru. Genç ayrıldım çalışma hayatından.
Mutlaka size gore bir alternatif olur bence. Hemen zor geliyor bana diye dusunmeyin, is var is var yani.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back
X