• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

40 ve üstü kadınlar, hayat bitiyor mu?

Pek yaşa bakmıyor bu iş. Misal Unesco’nun yaşlılık tanımı:

B72CBBFD-D679-4FEF-8919-0FD26C3F362F.webp

Çok enteresan bir konu olmuş. Evlisiniz eşiniz var hayalleriniz var ama olmayacak şeyleri dert ediyorsunuz. ...

Egeye gitmek bir sırt çantası bir bilete bakar. Gözünüzde büyütmeyin. Önemli olan yaş değildir. Sağlıklı ve özgür olarak yaşayabilme şansıdır. Bugün afrikada gün boyu 1 dolar kazanmak için tropikal meyve toplamak zorunda olan genç kızın yaşının ve enerjisinin hiç bir faydası yok. Çünkü tek derdi sadece doyabilmek bunu bilmek bile yaklaşımınızın şımarıkça olduğunu anlamanıza yetecektir...

Nedense şu forumda en çok yaşam şartları iyi olanlar şikayet ediyor.... Anlamak imkansız

Merhaba, herkese sevgiler. Aslında altı sene önce de benzer konu açmışım ve altı senede pek bir şey değişmemiş. Şimdi keşke 35 yaşımda olsam diyorum gerçi çok genç geliyor gözüme.

Yaşlanmaktan korkuyorum arkadaşlar. Aslında yaşlanmaktan derken kırışmak vs. değil onun çaresi var zaten yaşımı da göstermiyorum. Ben geç kalmaktan korkuyorum. Eşim 35 ben 41 yaşımdayım bakınca bu da bir avantaj ama bana ne avantaj dayanıyor ne bir şey! Mıymıylık konusunda bir numarayım adeta! Oysa reel hayatta tuttuğumu kopartan, tezcanlı biriyimdir kolay hasta olmam mesela güçlüyümdür ama iç dünyam adeta patates.

Çok niyetlendik ama döviz de her defasında bizim hevesimizle aynı oranda yükseldi yurtdışına çıkamadık. Bundan sonra da kim bilir şu durumda yani....Belki beş sene sonra çıkıcam ya da iki bilmiyorum ama geç bana göre işte. Nolur bana 40+’lardan umut aşılayın,buna çok ihtiyacım var.

Mesela en büyük hayalim Ege’ye gitmek ama hayat bitti bence, geçti kervan. Yaşlanınca ne anlayacağım kafasındayım. İnanın neden böyleyim bilmiyorum? Aslında bir fikrim var; annem babam kariyer sebebiyle 35’lerinde evlenmişler, 80 li bir çocuk için oldukça büyük ebeveynler. Biz ailecek hiç tatile çıkmadık, sinemaya , denize gitmedik, babamın mottosu hep “işinize gelirse bu kadar “ idi. (Paramız vardı sorun o değil, babam yaşamayı sevmiyordu) acaba diyorum yaşlanırsam ben de babam gibi hayattan vazgeçerim diye mi korkuyorum? Ama korkarken de vazgeçiyorum zaten büyük tezat. Babam konusu da ayrı bir konu ama hiç me

Üstümdeki ölü toprağını atsam, biraz kilo versem hantallıktan kurtulsam. Gerçekten iyi gelir belki.

Bana biraz moral verin ne olur...🥺
Sırbistan Belgrad da para birimi bizimkinden ucuzmuş. Üstelik vize de yokmus. Avrupa şart mı? Belgrad a gidin🤷🏻‍♀️ çocuğunuz var mı? Çocuk olmayınca herşey daha kolaydi. Bebekle zorlaşıyor. İki kisiyseniniz nedir ki hemen bayrama Ege'ye mesela Didim'e gidersiniz. Yani yapmak istediklerinize engel ne ben onu anlamadim. Bana göre sorun ya paradır ya çocuk 😂😂

Merhaba, herkese sevgiler. Aslında altı sene önce de benzer konu açmışım ve altı senede pek bir şey değişmemiş. Şimdi keşke 35 yaşımda olsam diyorum gerçi çok genç geliyor gözüme.

Yaşlanmaktan korkuyorum arkadaşlar. Aslında yaşlanmaktan derken kırışmak vs. değil onun çaresi var zaten yaşımı da göstermiyorum. Ben geç kalmaktan korkuyorum. Eşim 35 ben 41 yaşımdayım bakınca bu da bir avantaj ama bana ne avantaj dayanıyor ne bir şey! Mıymıylık konusunda bir numarayım adeta! Oysa reel hayatta tuttuğumu kopartan, tezcanlı biriyimdir kolay hasta olmam mesela güçlüyümdür ama iç dünyam adeta patates.

Çok niyetlendik ama döviz de her defasında bizim hevesimizle aynı oranda yükseldi yurtdışına çıkamadık. Bundan sonra da kim bilir şu durumda yani....Belki beş sene sonra çıkıcam ya da iki bilmiyorum ama geç bana göre işte. Nolur bana 40+’lardan umut aşılayın,buna çok ihtiyacım var.

Mesela en büyük hayalim Ege’ye gitmek ama hayat bitti bence, geçti kervan. Yaşlanınca ne anlayacağım kafasındayım. İnanın neden böyleyim bilmiyorum? Aslında bir fikrim var; annem babam kariyer sebebiyle 35’lerinde evlenmişler, 80 li bir çocuk için oldukça büyük ebeveynler. Biz ailecek hiç tatile çıkmadık, sinemaya , denize gitmedik, babamın mottosu hep “işinize gelirse bu kadar “ idi. (Paramız vardı sorun o değil, babam yaşamayı sevmiyordu) acaba diyorum yaşlanırsam ben de babam gibi hayattan vazgeçerim diye mi korkuyorum? Ama korkarken de vazgeçiyorum zaten büyük tezat. Babam konusu da ayrı bir konu ama hiç me

Üstümdeki ölü toprağını atsam, biraz kilo versem hantallıktan kurtulsam. Gerçekten iyi gelir belki.

Ben yurtdisinda yasiyorum ve bir kutuphanede calisiyorum. Musterilerimiz geliyor mesela 60 uzeri, 70 yasinda 80 yasinda. Ama hala zehir gibiler hala cok sagliklilar. Hala gidip geldikleri yere bisiklet suruyorlar. Yasadigim ulkede yasli demezsin o insanlara. O kadar cok kitap okumus oluyor ki bazilari yanlarinda not defterleri var tum okuduklari kitaplari yazmislar. Hem beynimizi hem bedenimizi saglikli ve zinde tutarsak zaten guzel bir hayat surmez miyiz?

Turkiye'de 40 50 yaslarina gelince hayat bitmis gibi davraniyor insanlar. 50 yasindaki insana 80 yasina gelmis gibi davraniyorlar. Ama 50 yasindaki insanda sanki hayat bitmis gibi davraniyor. Insanlar birbirini yasli hissettiriyor nedenini bilmiyorum. Bu kafanin degismesi lazim Turkiye'de ama degisecegini sanmiyorum.

40 olmadim 38 im daha, ama son 2 yilda 20 yıl çöktü ruhum, ust uste felaketler geldi.
Ama bunu milad sayiyorum kendime, yeniden spora başlayacağım, goz kapagi estetiği olacagim, 3. Üniversitemi okuyacağım, kariyerimi baska bir yone cevirmeye çalışacağım, yani hayat yeniden yeniden baslayabilir, en azından denemeye değer.

1-)Türk parasinin değerli olduğu birkaç ülkeden birine gidin illa yurtdisi olacaksa balkanlar turu yapabilirsiniz uygun fiyatli hepsi değil ama balkanlar da cok ucuz yerler var. Ukrayna da olabilir orada da tl değerli diye biliyorum ( emin değilim). Onu da geçtim bence tatil demek yılda bir defa gidip gelelim değildir. Her hafta sonu bir yerlere kaçmaktır ege de cok güzel adalar var. Uygun fiyatli konaklayabileceğiniz yerler var zengin olmaniza gerek yok.
2-) Tanidigim en olgun hayattan zevk almayi bilen kadınlar 40+ hele bir tanesi var spor hocası, branş öğretmeni, 3.üniversite olarak besyoyu bitirdi, basindan bir evlilik geçmiş uzun süredir sevgilisi var her hafta baska yerdeler ama evlilik düşünmüyorlar mutlu. Tüm hayallerini tek tek gerçeklestirmis kadın.
3-)Hayallerinizi ertelemeyin. Ege olmaz karadeniz olur. Çalışmıyorsanız çalışın üretin üretmek çalışmak insanı genç tutar. Spor salonuna bütçeniz yetmez mesela ama açık havaya engel yok.
Bence siz birazda aileden kaynakli ne istediginizi bilmiyorsunuz. Benim mesela yurt disina cikma hayalim var daha işim bile olmadigi halde nasil nereye gidilir ne yapilir arastirdim hep. Orada calisabilmek icin neler gerekli hep baktım. İlgilendiğim spor dalini keşfettim spor salonuna gidemesem de mümkün mertebe kendim yapmaya calisiyorum. Sizin çabanız yok en kötüsüne odaklanmissinız.

40 yaşındayım 5 sene daha çalışıp ege ye yerleşme planım var....evlisin barklısın işin gücün varmış...nedir ki hayat bitti dedirten? 70 inde ölsen 30 yıl boyunca kervan geçti mi diyeceksin?

Konudan bağımsız olacak ama kusura bakmayın gercekten merak ediyorum bu Ege'de ne var "ilerde" herkes gidip orda yaşamak istiyor? Yani insan emeklilikte artık memleketinde olmak istemez mi

40 a pek fazla birşey kalmamışken tüm düzenimi bozup herşeyi arkamda bırakıp evlendim ve yurt dışına geldim.Şu 4 senede Avrupa’nın neredeyse her yerini gezdim.Bu yaşıma kadar kaç kez düzen kurup bozdum saymıyorum bile.Bu zamana kadar hayatım hepbir karmaşa ve belirsizlik ile geçti.Ben 40’tan sonrası için daha da umutluyum hayatın farkına varmaya,üstümde ki tüm yükleri atmaya(buna hayatımda en yakın olanlarda dahil) başladım.Eskiden başıma gelmiş kötü olayları düşündükçe çok öfkelenirdim,hırslanırdım artık şükür ediyorum iyi ki olmuş bitmiş diyorum.40 ımdan sonrası için daha da umutluyum inşallah Allah sağlık verir görürüz o günleride.

Konudan bağımsız olacak ama kusura bakmayın gercekten merak ediyorum bu Ege'de ne var "ilerde" herkes gidip orda yaşamak istiyor? Yani insan emeklilikte artık memleketinde olmak istemez mi
Ben memleketimde olmak istemiyorum.Mesela annemin köyüne hiç gidesim gelmiyor.Oysa ki Ege’den çok çok daha güzel bir köy.Ama hep eski kalabalığı arıyorum ananemi,dedemi arıyorum ve üzülmekten başka birşey hissetmiyorum.İleride illa ki başka kayıplarda yaşıyacağım bu yüzden kendi memleketim ile İlgili hiçbir planım yok.

Urla’yı beğeniyorum ben Seferhisar, Urla’da villa tipi evler 700.000 mesela. Hem havası güzel, hem nispeten sakin , sessiz bir yerde. İstanbul’da benim evim 700’e gider satarsam, villa almak için minimum 2-3 milyon lazım bu da en iyimser rakam. İzmir’de arkadaşlarım var, sevdiğim bir şehir. Benim motivasyonum bu.

27-28 güzelmiş bence, şu an o yaşlar ideal geliyor. 36 yaşındayım, 40 a yaklaşmış olduğuma bile inanamıyorum. Çocuktan sonra biraz yaşlandım sonra kg verdim, kendime yatırım yaptım toparlandım biraz şimdi de hayat manasız gelmeye başladı. Rutin yani tabii sanırım rutin hayata da şükür etmek gerekiyor. Hastalık, kaza , bela olmadığı için ayy ne bileyim ya 23 yaşında ünv yeni mezun olmuş uçuş uçuş halimle kalaydım iyiydi 😂

Back
X