Selam millet yazilarimi sonunda buldum ne tuafdir ki bu kitapcigi (Tüpbebek özen ister başlikli) bir ara cok yaptim ama nedendir bu aralar saladim simdi sizlere tecrüme edicem Özelikle öncesi icin
-yemeklerinizi fazla cigneyip yavaş yavaş tüketin
-her güne degisik yemekler secip konserve boya iceren gidalardan uzak durun
-Vollkorn(Tam buğday) ekmek iceren makarna naturel pirinc vb.Tost beyaz un iceren hicbirsey yenmeyecek
-ara ögün icin bio yogurt (yada kendiniz cam kabin icinde mayalayin) ketentohumu , bugday tohumu vb.
-taze meyve ve sebze tercihem bio .sebzeleri kısık ateste vede cok yumusamadan yeyin kesinlikle tavuk yada et Bulyon paket corba kulanmayin (esimin ensevdigi corba cesitletileri asla almiyorum)
-en önemlisi cok fazla Bezelye, kurufasulye , mercimek, nohut vede en iyisi vegetarisch yasayin yaziyo
-yagsiz süt, yogurt, kefir, (yagsiz ürünlerde calcium daha fazla )
-her hafta bir kere balik
-bio yumurta haftada 3 tane
-zeytinyagi, aycicekyagi, ceviz, cörek otu yagi , soya yagi kulanin tereyagi margerin kulanmayin
-seker ve sekerli yiyeceklerden uzak durun
-tuz mutlaka jod icerikli olsun
-en önemlisi 2-3 liter su icin
-kahve ve cay bir fincan (yumurtanin gelismesinde ve kalitesinde cok büyük etkileri ispatlanmis meyve caylari bile iki bardak icilecek)
-maksimal 1-2 sise bira bunu bir haftaya bölün bir bardak beyaz sarap, kirmizi sarap sade ceyrek cay bardagi yada bio kirmizi üzüm suyu
-VITAMIN A:havuc brokkoli, mango, kaysi
VITAMIN B:maya , patates , tambugday, mantar, Karnibahar, Brokkoli,Somon Baligi, yulafezmesi
SELEN, VITAMIN K, VITAMIN D, MAGNEZYUM CALCIUM, JOD VITAMIN E, VITAMIN E , ZINK
cok önemli
bukadar canlarim herkesin bildigi seyler aslinda nekadar dogru yapiyoz nekadar yapmak istiyoruz ....cok sıkıldım gelsede su bebis yaa canimiz cikicak yakinda ,kahve icmiyordum tatil herseyi bozdu