Popüler Konu 40 yasından sonra anne olmaya cabalayanlar

Biri gitti kaldı 10 gün :KK9:
Aslında yatmanın tutunma üzerinde olumlu etkileri onaylanmamış. Yine de içimiz rahat etmiyor. Ben geçen tedavide neft yağı sürülmüş beygire dönmüştüm. Normalde çok otururum ama transfer sonrası deli bir enerji gelmişti. Negatifi görünce bir dahakine 10 gün yatağa bağlayacağım kendimi demiştim. :KK48:
Hareketlerine hamile olduğunu hatırlayarak dikkat edersen yeterli aslında. Kan dolaşımının devam etmesi gerek. Ama iş açısından dinlenmekte fayda var. Aklın kalmaz hiç değilse.

Neft yagi sürülmüş beygir mi?? Allah iyiligini versin, ilk kez suydum nasìl oluyo ki o???

Neft yagi sürülmüş beygir mi?? Allah iyiligini versin, ilk kez suydum nasìl oluyo ki o???

Neft yağı oldukça yakıcı bir yağ türü. Eskiden atlar hızlı gitsin diye kullanılırmış. Ped yerine mentollü mendil koyduğunu düşün. Bir de o acıyı 2 ile çarp. Öyle bir şey işte :KK53:

teşekkür ederim, belki önümüzdeki ay transfer olabilir o yüzden sorduydum.

İnşallah mutlu haberlerin gelir arkadaşım. Sanırım senin de dondurulmuş tedavisi olacak. Adetinle birlikte nar suyu içmeye ve bal-tarçın- sakız üçlüsünü tüketmeye başlayabilirsin. İstersen arısütü takviyesi de alabilirsin. İhtiyaç duyarsa doktorun vitamin takviyesi de verecektir. Ama hem bal, hem arısütü, hem tarçın bilinen en dolu vitamin kaynakları. Yok yok.

İnşallah mutlu haberlerin gelir arkadaşım. Sanırım senin de dondurulmuş tedavisi olacak. Adetinle birlikte nar suyu içmeye ve bal-tarçın- sakız üçlüsünü tüketmeye başlayabilirsin. İstersen arısütü takviyesi de alabilirsin. İhtiyaç duyarsa doktorun vitamin takviyesi de verecektir. Ama hem bal, hem arısütü, hem tarçın bilinen en dolu vitamin kaynakları. Yok yok.

Teşekkür ederim, amin hepimiz umarım mutlu haberler alırız..Evet 2 tane daha var dondurulmuş ..bakalım bu aralar biz deneyelim diyoruz, duruma göre belki transferi öteleyebiliriz..Doktorlar bana vitamin hiç vermediler,hatta CD56 yaptırmak istedim, onu bile yaptırma dedi.Ama yinede bizim yaşımızda bişiler yapmamız gerekiyor..Başarılı olmamız için..Umarım şans da bizden yana olur..

Selam millet yazilarimi sonunda buldum ne tuafdir ki bu kitapcigi (Tüpbebek özen ister başlikli) bir ara cok yaptim ama nedendir bu aralar saladim simdi sizlere tecrüme edicem Özelikle öncesi icin
-yemeklerinizi fazla cigneyip yavaş yavaş tüketin
-her güne degisik yemekler secip konserve boya iceren gidalardan uzak durun
-Vollkorn(Tam buğday) ekmek iceren makarna naturel pirinc vb.Tost beyaz un iceren hicbirsey yenmeyecek
-ara ögün icin bio yogurt (yada kendiniz cam kabin icinde mayalayin) ketentohumu , bugday tohumu vb.
-taze meyve ve sebze tercihem bio .sebzeleri kısık ateste vede cok yumusamadan yeyin kesinlikle tavuk yada et Bulyon paket corba kulanmayin (esimin ensevdigi corba cesitletileri asla almiyorum)
-en önemlisi cok fazla Bezelye, kurufasulye , mercimek, nohut vede en iyisi vegetarisch yasayin yaziyo
-yagsiz süt, yogurt, kefir, (yagsiz ürünlerde calcium daha fazla )
-her hafta bir kere balik
-bio yumurta haftada 3 tane
-zeytinyagi, aycicekyagi, ceviz, cörek otu yagi , soya yagi kulanin tereyagi margerin kulanmayin
-seker ve sekerli yiyeceklerden uzak durun
-tuz mutlaka jod icerikli olsun
-en önemlisi 2-3 liter su icin
-kahve ve cay bir fincan (yumurtanin gelismesinde ve kalitesinde cok büyük etkileri ispatlanmis meyve caylari bile iki bardak icilecek)
-maksimal 1-2 sise bira bunu bir haftaya bölün bir bardak beyaz sarap, kirmizi sarap sade ceyrek cay bardagi yada bio kirmizi üzüm suyu
-VITAMIN A:havuc brokkoli, mango, kaysi
VITAMIN B:maya , patates , tambugday, mantar, Karnibahar, Brokkoli,Somon Baligi, yulafezmesi
SELEN, VITAMIN K, VITAMIN D, MAGNEZYUM CALCIUM, JOD VITAMIN E, VITAMIN E , ZINK
cok önemli

bukadar canlarim herkesin bildigi seyler aslinda nekadar dogru yapiyoz nekadar yapmak istiyoruz ....cok sıkıldım gelsede su bebis yaa canimiz cikicak yakinda ,kahve icmiyordum tatil herseyi bozdu

Sakızla çiğnediğinde dişetlerinden doğruca rahme etki ediyor. Belki duymuşsundur, ağız, genital bölge ve ayak arasında tam çözülememiş bir bağlantı var. Diş sorunun varsa ayak ve jinekolojik sorunları da değerlendirmek yardımcı oluyor. O yüzden sakız kısmı önemli

Önünde saygıyla eĝiliyorum....ansiklopedi gibi hatunsun...  :-)

Çürüme değil o. Tarçın tanelerinden dolayı öyle geliyor. Normalde bir sakızı bir günlük bal- tarçınla kullanabilirsin. Ama içine sinmiyorsa sabah ayrı akşam ayrı sakız kullan...
Bu arada müjdemi isterim. Çörekotunu yumurta geliştirmede kullanıyoruz. O yüzden şimdilik ara ver. Bir de gebelik oluştuktan sonra hem bebeği beslemek hem süt üretimi için tüketiliyor. Yani çörekotuyla ilişkiniz epey devam edecek. Bu güzel kısmı :KK39:

Hem de epey uzunbir süre !! Anne sütünü de artiriyuor... Yumoşların gelecekteki buyume takviyesi çòrek otu :-) ben her sabah bircay kasıĝï yiyorum,,, süt yapıyo mu... Eveeeeet....

Beni çok mutlu edip şaşırtan foliküllerin birisinin kist olduğunu öğrendik. Rahim kalınlığı her zamanki gibi ince... 6 sında tekrar gideceğim. Emekliyorum kısacası :KK46:
Himmm bu kistlerin oldugunu anlamismiydin ne gibi belirtisi var bende korkuyorum sogani istedigim gibi yapamadim bu sefer

Neft yağı oldukça yakıcı bir yağ türü. Eskiden atlar hızlı gitsin diye kullanılırmış. Ped yerine mentollü mendil koyduğunu düşün. Bir de o acıyı 2 ile çarp. Öyle bir şey işte :KK53:

Hahaaaaaa.. Allah iyiligini versin beygirin acisini hissettim sayende..

Hem de epey uzunbir süre !! Anne sütünü de artiriyuor... Yumoşların gelecekteki buyume takviyesi çòrek otu :-) ben her sabah bircay kasıĝï yiyorum,,, süt yapıyo mu... Eveeeeet....

Çemene de çok yakışıyor. Özellikle yağı. Zeytine, salatalara, kahvaltılık soslara falan da kullanıyorum. Sırf damak zevkim için. Geçen baharda havuç incir kürü yapmıştım. Suyunu içiyorsun ya. Evinini atar mıyım. Rondodan geçirip içine ceviz, çörekotu yağı, bal, tarçın da karıştırıp yiyordum. Sırf o tatlı için kür yapmışım gibi oldu. Bak aklıma düştü yine. Tadımlık yapayım biraz :kk77:

Himmm bu kistlerin oldugunu anlamismiydin ne gibi belirtisi var bende korkuyorum sogani istedigim gibi yapamadim bu sefer

Kistlerim zaman zaman oluyor. Karın bölgemde ağırlık ve normal olmayan sinirlilik eşlik ediyor. Beynim sakin olmasına rağmen dilim kendi başına hareket ediyor gibi. Çok dışarıdan bir sinir. Bazen bulantı da yapıyor artık. Sanırım ilaçlardan etkileniyor. Bir de adet gecikmesi yapıyor. Gerçi onun çözümünü buldum. Bir ara bahsi geçmişti, Branca Ursuluı tavşancılotu tentürü almıştım yaz aylarında. Eşya toplarken içeyim de şişesini atayım diye uğraşırken, 20 gündür gelmeyen ve alameti olmayan adetim sökülüp geldi. Bu ay da gecikince yine içtim yine söküldüm. Soğanın rahmi incelttiğini öğrendiğimden beri pek yapmıyorum. Kür yaptığım zamanlardan kalma alışkanlık, soğanı suda haşlayarak koyuyorum yemeklere...

2ost: 38679985 .!.:
Kistlerim zaman zaman oluyor. Karın bölgemde ağırlık ve normal olmayan sinirlilik eşlik ediyor. Beynim sakin olmasına rağmen dilim kendi başına hareket ediyor gibi. Çok dışarıdan bir sinir. Bazen bulantı da yapıyor artık. Sanırım ilaçlardan etkileniyor. Bir de adet gecikmesi yapıyor. Gerçi onun çözümünü buldum. Bir ara bahsi geçmişti, Branca Ursuluı tavşancılotu tentürü almıştım yaz aylarında. Eşya toplarken içeyim de şişesini atayım diye uğraşırken, 20 gündür gelmeyen ve alameti olmayan adetim sökülüp geldi. Bu ay da gecikince yine içtim yine söküldüm. Soğanın rahmi incelttiğini öğrendiğimden beri pek yapmıyorum. Kür yaptığım zamanlardan kalma alışkanlık, soğanı suda haşlayarak koyuyorum yemeklere...
Canim bu Branca Ursulia bende de hap olarak var ama korkuyorum icmeye bir hos olnustum onu icerken birde koca haplar aldigim adam 6x 3 iceceksin demisti midem alak bulak olmustu sen tentürünu nerden aldin bende tentür istemistim hapi daha yarali tati cok kötü demisti adam

Merhaba arkadaslar,
Uyku tutmuyor geceleri ne yapacagim bilmiyorum. Kac gundur stres altindayim anlatamam, benle birlikte ailem de tabii... Bir kanamam var anlatamam. Normal adet oluyormusum gibi. Kac sabahtir uyaniyoruz bende kanama hadii hastaneye acaba kese gittimi. 3 sabahtir hastanelerdeyiz. En son bu sabah gittik , kanamam daha da artmis, pihti filan gelmis. Normal bol bol kanli adet goruyorum sanki. Dedim kesin sonlandi hamilelik. Ama keseyi gordu dr. Yerinde duruyor. Bizim yasadigimiz stres yetti bize ama. Geberdik uzuntuden. O hastaneye gidene kadar bir ben bir Allah biliyor ne cektigimi. İgne serum falan eve geri donduk iste. Neyse Allahima sukur kese yerinde duruyor. Haftaya Sali kalp atisi icin gidecegiz. Cok korkuyorum. Nasil oluyor bu yaaa. Biraz azaldi ama hala kanamam var. Oldum uzuntuden. İnsallah hersey guzel devam eder... İste boyle canlarrr.....Tranfer yaptiranlar hadi hayirlisiyla bebisler tutunsun. Herkezden guzel haberler gelir insallah...sevgiler...

Merhaba arkadaslar,
Uyku tutmuyor geceleri ne yapacagim bilmiyorum. Kac gundur stres altindayim anlatamam, benle birlikte ailem de tabii... Bir kanamam var anlatamam. Normal adet oluyormusum gibi. Kac sabahtir uyaniyoruz bende kanama hadii hastaneye acaba kese gittimi. 3 sabahtir hastanelerdeyiz. En son bu sabah gittik , kanamam daha da artmis, pihti filan gelmis. Normal bol bol kanli adet goruyorum sanki. Dedim kesin sonlandi hamilelik. Ama keseyi gordu dr. Yerinde duruyor. Bizim yasadigimiz stres yetti bize ama. Geberdik uzuntuden. O hastaneye gidene kadar bir ben bir Allah biliyor ne cektigimi. İgne serum falan eve geri donduk iste. Neyse Allahima sukur kese yerinde duruyor. Haftaya Sali kalp atisi icin gidecegiz. Cok korkuyorum. Nasil oluyor bu yaaa. Biraz azaldi ama hala kanamam var. Oldum uzuntuden. İnsallah hersey guzel devam eder... İste boyle canlarrr.....Tranfer yaptiranlar hadi hayirlisiyla bebisler tutunsun. Herkezden guzel haberler gelir insallah...sevgiler...

Gececek insallah canim hepsi.. biraz sabırla biraz tevekkülle her şey yoluna girecek inşallah.. benim kayinvalidem 6 aylik olana kadar relg duzenli sekilde gelmis..
Bazen oyle seyler de olabiliyor...
Hakkimizda hayirli olan olsun hep ve canimiz sağ olsun yeter..

Back
X