Benimki sanırım uzun protokol. 16 kasımda klomen, zitrotek başladı. Birkaç gün sonra iğnelere başladım. 10-12 gün kadar iğneler devam etti. Merional ve puregon 300 (225 çizgisine kadar kullandım) ve son 7 gün bu ikisi dışında orgalutron da kullandım. Son gün orgalutronla birlikte çatlatma iğnesi olarak gonapeptyl kullandım. Çatlatma iğnesinden sonra 3 gün endol fitil verildi yumurta toplama işleminden önce.
4 yumurta toplanmış. 4ü de döllendi ancak 5.güne 2 tane kaldı. Tedavi olduğum merkezdeki uygulama gereği 5.gün (blastokist) aşamasına kadar bekliyorlar herkeste. Kişiye özel bir uygulama yok. Amaç başarıyı yukarı çekmek sanırım. Bu benim ilk denememdi. Puregonda kullanılan doz sanırım benim için yetersizdi. Dr yumurta gelişiminin yavaş olduğunu söyledi. Kendi doktorumu tedavinin en başında gördükten sonra transfer aşamasına kadar bir daha görmedim. Opu da dahil başka dr lar yaptı hep. Belki kendi dr um sürekli takip etse ilaçların dozunu değiştirmeyi/arttırmayı düşünürdü. Diğer doktorlar verilen programı uygulatıp muayene ettiler, hatta yumurta gelişimimin beklenenden yavaş olduğunu da söylediler ama tedavimle ilgili bir değişiklik öngörmediler. Çünkü onların hastası değildim. Hatta transferden önceki son kontrolü olması gerekenden önceki bir gün yaptılar, çünkü muayeneyi yapacak dr un işi varmış. :) alelacele baktı zaten. Bizi transfere üçer üçer aldılar. Hepimizi aynı küçük soyunma odasına sokup hadi soyunun sırayla alıcaz dediler. Transferden sonra hiç dinlenmeden kaldırdılar ameliyat masasından. Çünkü bizden sonraki 3lü grup soyunma odasında bizim çıkmamızı bekliyordu. :) sorduğun sorulara yanıt olmaktan çıktı
illusive
biliyorum, ama biraz kızgınım bize karşı bu özensiz tavırlarına. O gün benimle birlikte transfer için gelen tüm hastalar, yani en azından soyunma odasına benimle girenler ve bizden sonraki gruptakilerin tamamı 37 ve üstü yaştaydı. Nazi kampı gibi hissettim. Neyse ki doktorum transfer aşamasında beni yine başka doktorlara emanet etmeyip geldi ve ameliyathanedeki hemşire çok pozitif biriydi. Sonuç kısmı sorunsuz geçtiği için umutluyum bakalım :) bir mucize istediğimin farkındayım ama bana olur gibi geliyo :)