Bilenler zaten biliyor da hikayemi, yaşadıklarımızı; bilmeyen ve bu sayfaya benim ilk bu işlere başladığım günlerdeki halim gibi araştırma yapmak için rastlamış kişiler için de faydalı olur belki diye söylüyorum.
Yaşımız 40 üstü. Bu ne demek oluyor? Kendimize konduramasak ta artık bazı şeylerin sonlarındayız. Bebeğe karar verdiğimiz aşamadan itibaren verdiğimiz kararlar, seçtiğimiz doktorlar çok önemli. Belkide en önemlisi. Doktorunuzun; deneyelim, bir kaç ay daha bekle, 1 yıl normali denemek gerek, yok klomen deneyelim yok aşılama deneyelim v.s. laflarına hiiiiç aldırış etmeden direk
tüp bebek diyen doktorun tavsiyesine hemen uyun.Ve soluğu hiiç zaman kaybetmeden gerçekten alanında iyi bir tüp bebek uzmanı doktorda alın. "Ben daha önce kendiliğimden gebe kalabilmiştim, o yüzden yine kalabilirim biraz bekleyeceğim" v.s. sakın böyle bir yanılsamaya düşmeyin derim. Eğer doktorlar size "rezerv azlığı"ndan bahsediyorlarsa kesinlikle bunun geri dönüşü yok. Her ay geriye gidiyorsunuz demektir. Polyanna'cılık oynayacak (benim gibi) hiç vaktiniz yok, kalmamış artık.
Bizler malesef artık o kadar çok tecrübe sahibi olduk ki (olmaz olaydık) neyin ne olduğunu aslında ne olacağını yada olmayacağını iyice öğrendik. O yüzden bu sayfalarda yazılanlar adeta bir ders niteliğinde. Belkide yol haritası.
Bazı şeylerde kısmetin, şansın her ne ise ötesine geçemiyorsun. Benim bu saçma memlekete gelip adam gibi bir tüp bebek doktoruna, merkezine her ne ise, hasret kalmam gibi...Yinede her işte bir hayır her şeyin bir zamanı vardır deyip kendi kendime teselli vererek aslında kolay olabilecek bir şeyi zor yoldan da olsa yeter ki hayırlısı ile olsun deyip oldurmaya çabalıyorum.
Ha mucizeler de olmuyor mu? Tabiki, allaha şükürler olsun ki hala var mucizeler. En güzel örneği de
B
Bumeranqqq
'dır. Maşallah. Mucizelere de ihtiyacımız var. ben mucizelere inanıyorum ancak o mucizenin beni bulacağına inancım yok.
Dün yine her gün olduğu gibi bu konu ile ilgili internette sağa sola bakınırken bir paylaşım gördüm. Defalarca tüp bebek denemiş, olmamış en sonunda artık maddi manevi tükenmiş. Ve artık doktora bile gitmeyi bırakmış. Böylece aylar geçmiş, unutmuş. Tatil planları, uğraşlar v.s. derken aylar sonra adet düzensizliği için gittiği doktoru çok güzel iki yumurta görmüş ve değerlendirelim demiş. Ve o yumurtanın biri oğlu olmuş. Şans, kısmet, saçmalık ne derseniz deyin artık. Ancak şu bir gerçek ki biz elimizden gelen her şeyi yapacağız yapmak zorundayız gerisini de allaha havale edip tevekkül edip yaşamımıza devam edeceğiz. Bunu hepimiz söylüyoruz zaten.
Allah bu yolda uğraşan herkese savaşma gücü, başarma şansı, akıl ve ruh sağlığı, sağlık ve mutlulukla emeğimizin karşılığını almayı nasip etsin inşallah.