Canım biz seni anlıyoruz ki sen neden böyle bir daha bu konuda yazmam diyorsun aşk olsun.
Ben okuyorum sizi kendimde gelişme olmadığı için pek kalabalık etmek istemiyorum buralarda yazarak.
Benimde embriyolara genetik yapıldı bildiğiniz gibi ama ve 1 raporlanamayan embriyom daha var sağlıklının dışında ve bir tane de tek kromozomda sorun olan embriyom var.
Yani zaman zaman hepimiz aynı çelişkileri yaşıyoruz. Keşke her seferinde 10-15 yumurtamız olsa hepsi döllense ve şansımız çok çok yüksek olup bol bol genetik veya genetiksiz transferler olabilsek.
Genetik artık kişinin kendisi vermesi gereken bir karar. Doktor bana önerdi hep genetiği, artık yaşımdan dolayı mı, sigara içtiğim için mi, yoksa düşük amh ile kalite de düşer mantığı ile mi öneriyor sürekli bilemiyorum çünkü benden 1-2 yaş büyük olan bir hastasına genetiksiz transfer yaptı çünkü bayan tesadüf çok eski arkadaşımdı öyle öğrendim ama tutmadı sonra edindiğim bilgilerle hastanın embriyo gelişimi iyi değilmiş ve yine de o şansı vermek için hemen transfer edilmiş.
Ama neticede genetiksiz transfer edilse bile hamileliğin ileri ki aylarında anne karnında zaten oluyor yani 2 li 4 lü ve amiyosentez testleri zaten bizim yaş grubuna özellikle üstüne basa basa öneriliyor.
Yani demek istediğim doğru olan bir şey var ki oda şu; kadının yaşı ilgili sıkıntılar büyük oluyor ve zaten çok sağlıklı yumurtlasak en azından kendi adıma söyleyeyim doğal sağlıklı gebelik yaşamış olmam gerekiyordu 16 ayda.
Ayrıca tekrar söylüyorum sen lütfen yaz sen, senin yazılarından kimsenin alınacağını sanmam.. Bu bir bilgi paylaşımı yani beyin fırtınası gibi.. Aksine güzel bile. Doktorlar bence bu sayfayı okumalı hatta :)
Bu arada tüm tedaviye devam eden arkadaşlara bol şans Allah yardımcınız olsun.
Transferi olan arkadaşlar inşallah pozitif görür bizlere de umut olurlar..