Popüler Konu 40 yasından sonra anne olmaya cabalayanlar

Evet maalesef herşey çok güzel gitti ama sonunu getiremedik. Bahçeci ile benim yıldızım barışmadı, iki denemede de sürekli bir iletişim sorunu oldu aramızda çünkü aşırı yoğunlar ve sizinle olması gerektiği kadar ilgilenemiyorlar. Baştan doktorla konuşulan şeyler ya unutuluyordu, ya da fikir değiştiriyorlar ama bize haber vermiyorlardı. (Bence fikir değiştirmekten çok unutuyorlardı) O yüzden de oraya devam etmek istemedim.

Bahçeci'de ilk denemede protokolüm Merional 225 + Femara + büyüme hormonu idi. 3 yumurta çıktı, hiçbiri olgun değildi. İkinci denemede düşük doz tedaviyle az ama kaliteli yumurta hedeflendi, gün aşırı 225 Merional + Klomen + büyüme hormonu verildi. 2 yumurta ikisi de olgun değildi.

Memorial'de ilk denemede 225 Fostimon protokolu kullanıldı. 4 yumurta çıktı, 3 olgun, 2'si döllendi ve ikisi de 3. güne gitti, ikisi de iyi kalite dendi. Transfer edildi, dış gebelik oldu. Bu son denemede 300 Fostimon kullanıldı, 8 yumurta 6 olgun, 5'i döllendi. 5 tanesi de 3. güne gitti, 3 tanesi 5. güne gitti, 1'inin gelişimi 6. gün durdu. 2 transfer edildi.

Her iki klinikte de aynı çatlatma iğneleri kullanıldı. Bahçeci'de çok fazla ilaç aynı anda kullanıldı ama bence bu her kadın için uygun bir protokol değil. Bende olmadı mesela. Bazen basit tek ilaçlı basit bir protokol daha çok işe yarıyor. Merional ve Fostimon da farklı ilaçlar. Merional LH içeriyor, Fostimon içermiyor. Fostimon benim için daha uygunmuş belli ki. İkinci denemeden de olgun yumurta çıkmayınca Bahçeci'deki doktoruma Fostimonla denesek dediğimde, alakası yok deyip suçu benim yumurtların bozukluğuna atmıştı. Onlara kalsa bir kez daha aynı protokolle deneyip olmazsa donör deyip göndereceklerdi. O yüzden mutlaka başka bir doktordan fikir almakta fayda var.

İçtiğim çay Akzer markasının Bayan çayı. Gerekli tüm otlar içinde var. Poşet formunda zaten, benim pek öyle demlemekle uğraşacak vaktim yok. Kaynar suya atıp 5-10 dk bekletip içiyorum. Tadı başta çok kötü geliyor ama sonra alışıyor insan.

 
Evet, bu konuyu özellikle sordum ama düzeltmeyi çok gerekli görmüyorlarmış. Hatta Erbil Yağmur'a da sitesinden sormuştum, o da düzeltilmemesi taraftarıydı. Sanırım doktorlar arasında bu konuda görüş ayrılığı var bayağı. Dış gebeliğin de bundan kaynaklandığını düşünüyorum ben.

Siz düzelttirmiş miydiniz? Sanırım sağlıklı gebelik elde etmiştiniz yanlış hatırlamıyorsam.

T rahim olduğunu bile bile mi transfer yaptılar? Tutma oranı çok düşük ve tutsa bile düşük ihtimali yüksek oluyor. Bende de aynı sorun vardı o yüzden dedim...
 

Evet histeroskopi ile düzeltildi, üzerine gelen reglimde tedaviye başladık hamile kaldım. Bu bir rahim anomalisi yani şekil bozukluğu. Bu şekil bozukluğu tutunmayı engellemekle beraber, tutunsa bile büyüme aşamasında düşüğe yol açabiliyor. Düzeltilince iki avantajı var; hem problem ortadan kalkıyor, hem de hani tutunma olasılığını arttırmak için rahime çizik atarlar ya, mecburi çizik atılmış gibi oluyor. Bu avantajı kaçırmamak için hemen ertesi ay tedavimi olmuştum. Şimdi şükür 31. haftama girdim. Hatta ilk iki denemede neden bu raştırılmadı diye çok kızmıştım. Bi google dan araştırın, bence bir daha ki tedaviyi öyle başlayın Bizler doğal hamile kalamıyoruz o kadar ilaç kullanıyoruz, para harcıyoruz, stresi ayrı... Niye olasılık düşsün ki...
 
Sağlıkla kucağınıza alırsınız inşallah. Çok teşekkürler, doktorumla görüşünce soracağım bunu mutlaka.

 
O zaman sende Ocak annesimi olacaksın
Hayırlısı ile gelsin kuzu benim 39. Haftaya girdigim gün sezeryanla doğum olacak Allah'ın izniyle 3 Ocak olarak karar verdi dr
ooo çok az kalmış, ben şubat annesi olacağım. bu arada kızımın ismi çağla:)
 
Transfer sırasında kanamam yoktu. Yumurta toplamadan sonra 2 gün az kanamam oldu ama sanırım normalmiş. Transferden sonra kanama başladı. 3. gün dondurmayı sormadım aslında ama onlar da yapalım demediler. 3. güne 5 embriyo gitti, birinin kalitesi kötüydü.

Evime yakın fazla alternatifim yok, aslında klinikten memnunum, protokolü bana çok uygun ama bir dahaki sefere rahim düzeltme yaptırma ve genetik testte ısrarcı olma niyetindeyim.

 
doktor konusunda en önemlisi senin ne hissettiğin. ben çok dolaştım toplam 4 doktor gezdim. öncekilerde bir ısınamama sorunum vardı. ama en sonki doktorum güvenç beye hemen ısındım ve güvendim. ayrıca bu işin biraz da şans işi olduğunu düşünüyorum, kaliteli yumiyi bulma ile ilgili. kaliteli yumi güvenç beye denk geldi. bu arada laboratuvar da çok önemli. bahçecinin laboratuvarı bence çok iyi. ama işte tek labla olmuyor bu iş, doktora da güvenmen lazım. hakkından hayırlısı pillarcığım. bu arada benim de rahmim kalp şeklinde, 4 doktorun 4ü de dokunmadı, histereskopi olmama rağmen ve tutundu. seninki tamamen T ise o zaman kesin düzeltme diyebilirler. ama illa gerekmiyorsa yaptırmana gerek yok, tercihi bana bıraktılar, bu şekli ile tutunur dediler, ben de yaptırmadım. genetik konusunda daha önceki 3 doktor da seninki gibi zaten tutunmaz, tutunursa da düşer dediler. ama artık genetiksiz transfer olup tutunmayınca genetiğe gönderdik embriyoları. bunu denemedik, deneyelim dedik ve tuttu. o yüzden ısrarcı olmanın doğru olacağını düşünüyorum. ne zaman yeniden başlamayı düşünüyorsun?
 
P pillar
Bu konuda hayatguzel2015 e tamamen katılıyorum. Doktora olan güvenin be kliniğin laboratuvarı çok ama çok önemli. Ben de 4-5 Dr la görüştüm ve hiç biri bende BAhçeci Fulya daki Güvenç Bey kadar güven sağlayamadı. Hiç bir şeyi gereksiz riske atmayan titiz ve disipli bir Dr .du. LAboratuvara gelince Necati Fındıklı ismi ve Cv si zaten beni o konuda hemen ikna etti

Ben de bu güne kadar kanamalı olan kimseye transfer yapıldığını duymadım. Çok daha basit şeylerden 3 kez transferim ertelendi benim. 3. gün embriyosunun dondurulmamasına gelince sadece benim yumurtaları riske atmamak için 2. gün dondurdu Güvenç Bey. ve çözdüğünde 1 gün bekledi 3. güne gidince de transfer yaptı. Bana hep anne rahminin embriyodaki bazı bozulmaları tamir edici etkisi olduğundan ve bu yüzden 5. güne gitmeme riskini almak istemediğini söyledi çünkü yumurtam azdı.
Bunun yanı sıra dondurulmuş embriyo transferinin kesinlikle daha başarılı bir yöntem olduğunu bütün bilimsel araştırmalar söylüyor. Çünkü yumurta toplama sırasında kullanılan ilaçlar rahmin dengesini bozuyormuş. Rhmi 1 2 ay dinlendirip kendi doğal düzenine döndürerek yapılan transfer daha başarılı oluyormuş.

Sorunlarımız hemen hemen aynı. Eşimdeki sayı azlığı ve 0 morfoloji problemi. Belki bende T şeklinde rahim yok ( T rahim nedir bir fikrim de yok ) ama ileri yaş var. Yaşım 47 bu en büyük problem bir kadının önünde. Bende tuttu.

Ben derim ki En azından bir Güvenç Beye git görüş bakalım o ne diyecek durumuna. Kaybedeceğin bir şey yok görüşmekle.

Senin 8 yumurtan birden çıkmış . Sakın denemeyi bırakma dahası mümkünde o kanamalı halde transfer yapan kliniği hemen değiştir derim. Sana yakın yer olması da çok önemli değil bence . Ben ta Pendik'ten gittim Bahçeci Fulyaya. Şehir dışından yada ülke dışından gelen çok fazla insan var.
 
Ocak ayında iş seyahatim olduğundan başlayamayacağız ama Şubat'ta tekrar başlamayı düşünüyorum. İki doktora sordum rahim düzeltme gerekli değil dediler. Bahçeci'deki doktor da rahim filmimi gördüğünde düzeltelim demedi. Bilmiyorum belki başka vakalara oranla şekli çok kötü görmediler, HSG raporunda rahim boyutu normal görünüyordu ama bir dış gebelik, bir negatif var ortada. Tabi negatifte sorun embriyolardaki bozukluktan da kaynaklanmış olabilir, genetik yapılmadı sonuçta. Bizim yaşımızda genetiği sağlam yumurta bulmak zor. Rezervim bayağı az aslında. Geçen yıl bu zamanlarda amh 0.42 çıkmıştı ama adetlerim hep düzenliydi ona rağmen. Daha önceki tedavilerde 4-5 folikülden fazla olmuyordu. Sanırım 3 aydır yaptığım kürler işe yaramış. Ben de bu kadar iyi olmasını beklememiştim.
Doktorumdan memnunum, herşey ile kendi ilgileniyor. Şu ana kadar her kontrolde kendisini gördük. Bahçeci'de böyle değildi. Her iki denemede arada kontrollere başka doktorlar girdi. Bence laboratuvar kadar doktor da önemli. Bahçeci'de protokolden dolayı olgun yumurta elde edilemediğinden laboratuvarın da yapacak bir şeyi yoktu. 2. denemede de olgun yumurta çıkmadığında doktoruma protokol konusunda düşüncelerimi söyledim (ilk denemede sadece Fostimon kullanmıştık ve yumurtalar olgun çıkmıştı, onu denesek bir de dedim), beni ilgisi yok sorun yumurtalarda diye geçiştirdi. O dönem çok üzüldüm, büyük strese girdim. Şimdi en azından umudum olduğunu biliyorum.

 
Bahçeci Fulya'ya gitmedim ama Altunizade Umut'taki kötü deneyimden sonra gider miyim bilmiyorum. Bayağı soğudum oradan. Olay sadece embriyo çıkartamamakta değil, bir dedikleri bir dediklerini tutmuyordu. Sürekli iletişim sorunu yaşadık.

Sanırım bir konuda yanlış anlaşılma var. Transfer sırasında kanamam yoktu. Yumurta toplama sonrasında iki gün az miktarda kanamam oldu ama bu normal sanıyorum. Transfer sonrasında kanamam başladı. İlk iki gün azdı, lekelenme gibiydi. 3. gün daha fazlaydı, sonra bir gün ara verdi, sonra kesintisiz devam etti. Bence de rahim dinlendirme yapılsa daha iyi olurdu, o yüzden bir dahakinde o konuda ısrarcı olacağım. İlk transferimde sadece iki embryo çıkmıştı ve 3. gün transfer edilmişti. Tuttu ama yanlış yere tutundu. 5. gün daha garanti derken olmadı. İlk transferimde test pozitif çıkana kadar hiç kanamam olmamıştı. Bu sefer niye böyle oldu bilmiyorum.

 
İşte zaten bu neden böyle oldu onu açıklayabilecek bir Dr gerek size. .Bu arada bildiğim kadarıyla gerek bahçeci gerek se memorial kişiye özel tedavi uygular.Ben bahçeciye gittiğim süreçte bir sürü bayanla konuştum her birinin protokolü ilaçları ve dozajları farklıydı.Mesela orada Erbil bey vardı onun protokolüyle Güvenç Beyin birbirinden farklıydı. BEnim BAhçecide gördüğüm olay şu Bahçecinin Dr ları hem kendi içlerinde birbirleriyle başarı için yarışıyor.Hemde büyük bir bilgi paylaşımı da oluyor her hafta zorlu vakaları hep beraber değerlendirip zorlu vakalarda olası tedavilere beraber karar veriyorlar..Bir de farklı Dr. muayenelerinden bahsetmişsiniz. Bilmiyorum ama ben her gittiğimde Güvenç Beye muayene oldum.OPU yu da transferi de o yaptı. Sadece 1 kez izinli olduğu zamana denk geldim. Ama Mustafa Bahçeciyi seçseydim aynen dediğiniz gibi belki 1-2 kez kendisini görebilecektim.Ben nacizane bir dost tavsiyesi olarak ısrarla Güvenç Bey le bir ön görüşme yapın bu olanları bir de ona sorun ve size ne diyecek onu bir değerlendirin sonra aklınıza yatanı yapın derim. Güvenç Bey bu dondurulmuş yumurtalık ve yumurta transferleri konusunu dünyada ilk kez araştırma konusu yapmış ve sonrasında ilk kez uygulamış bir Dr. dur . Çalışması da dünyadaki en önemli 20 tıp olayından biri sayılmıştır. Bunu yabana atmayın derim .Ama gene de siz bilirsiniz
 
Son düzenleme:
P pillar

"Bence de rahim dinlendirme yapılsa daha iyi olurdu, o yüzden bir dahakinde o konuda ısrarcı olacağım. İlk transferimde sadece iki embryo çıkmıştı ve 3. gün transfer edilmişti. Tuttu ama yanlış yere tutundu. 5. gün daha garanti derken olmadı."
demişsiniz.

Bu da dikkatimi çeken ayrı bir konu Dr unuza yanlış yaptığını doğrusunun bu olduğunu ve bunu yapması için ısrarcı olacağınızı söylemiş oluyorsunuz. Yanlış anlamayın ama Dr. nuzun aldığı tıp eğitimiyle verdiği karara güvenmeyip farklı bir yolu siz düşünüyorsanız zaten iş bitmiş demektir. Önemli olan Dr nuzun verdiği kararı gerçekten sizin yararınıza olacak şekilde değerlendirdiğine inanmanızdır. Kimsenin elinde sihirli değnek yok ama Sizin için en doğru kararı önceden belirlenmiş tek bir protokole bağlı kalaraktan değil ama en doğru bilgi birikimi ve tecrübeyle verecek Dr bulmak dahası böyle olduğuna güvenebilmek bence bu noktada en önemli unsur.
 
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…