- Konu Sahibi akideciknane
-
- #63.621
Ikıncı tedaviniz çok güzel ilerlemiş ancak tutunma gerçekleşmemiş canınızı sıkmayın. Ben olsam tekrar denerdim bu şartlarda yumurta çıkıyorsa.
Bende bahceci de tedavi oldum, bana da herkese aynı protokol uygulanıyor geldi. Bahçeci ile memorialdeki protokol farkı neydi. Memorialde kişiye özel tedavi mi uygulanıyor. Ictiginiz cayın markası var mi? Yoksa bu otları karıştırdınız.
T rahim olduğunu bile bile mi transfer yaptılar? Tutma oranı çok düşük ve tutsa bile düşük ihtimali yüksek oluyor. Bende de aynı sorun vardı o yüzden dedim...
Evet, bu konuyu özellikle sordum ama düzeltmeyi çok gerekli görmüyorlarmış. Hatta Erbil Yağmur'a da sitesinden sormuştum, o da düzeltilmemesi taraftarıydı. Sanırım doktorlar arasında bu konuda görüş ayrılığı var bayağı. Dış gebeliğin de bundan kaynaklandığını düşünüyorum ben.
Siz düzelttirmiş miydiniz? Sanırım sağlıklı gebelik elde etmiştiniz yanlış hatırlamıyorsam.
Evet histeroskopi ile düzeltildi, üzerine gelen reglimde tedaviye başladık hamile kaldım. Bu bir rahim anomalisi yani şekil bozukluğu. Bu şekil bozukluğu tutunmayı engellemekle beraber, tutunsa bile büyüme aşamasında düşüğe yol açabiliyor. Düzeltilince iki avantajı var; hem problem ortadan kalkıyor, hem de hani tutunma olasılığını arttırmak için rahime çizik atarlar ya, mecburi çizik atılmış gibi oluyor. Bu avantajı kaçırmamak için hemen ertesi ay tedavimi olmuştum. Şimdi şükür 31. haftama girdim. Hatta ilk iki denemede neden bu raştırılmadı diye çok kızmıştım. Bi google dan araştırın, bence bir daha ki tedaviyi öyle başlayınBizler doğal hamile kalamıyoruz o kadar ilaç kullanıyoruz, para harcıyoruz, stresi ayrı... Niye olasılık düşsün ki...
Mantık doğru ama fiyatı artan hiçbirşey Euro düşse de düşmedi.. hatta artmaya devam ediyorben euro 7 lirayken 2800e yaptırdım. şimdi 6 tl. 2500e yapılması lazım gibi düşünüyorum.
seninkinin adı ne canım?Rabbim gönlüne göre nasip etsin benim aceleci kuzu 32.haftda dönmüştü
Adıyla yaşasın çok güzel adı
ooo çok az kalmış, ben şubat annesi olacağım. bu arada kızımın ismi çağla:)O zaman sende Ocak annesimi olacaksın
Hayırlısı ile gelsin kuzu benim 39. Haftaya girdigim gün sezeryanla doğum olacak Allah'ın izniyle 3 Ocak olarak karar verdi dr
ne yazık ki.... allah imkanı olmayanların yardımcısı olsun.Mantık doğru ama fiyatı artan hiçbirşey Euro düşse de düşmedi.. hatta artmaya devam ediyor
Ömer Mete olacak inşallah canımseninkinin adı ne canım?
Adıyla yaşasın kuzuooo çok az kalmış, ben şubat annesi olacağım. bu arada kızımın ismi çağla:)
amin hepimizinki aynı şekilde. isteyenlere de inşallah tez zamanda nasip olur.Adıyla yaşasın kuzu
üzgünüm pillar, ancak 3. gün dondurma yapmama gibi seçenekleri olmaması lazım, her yer yapıyor 3. gün dondurma. embriyoların kalitesi görünüşü tutunup tutunmadığını belirlemiyor açıkçası. bence devam etmelisin, ancak başka bir yer ile devam etmen gerektiğini düşünüyorum. kanama varken transfer yapılmasına da bu forumda hiç rastlamadım. bundan sonrası için benim sana tavsiyem devam etmen, her ay yumi sayına baktırman, sayısı fazla olan ayda da başka yerde yeniden başlaman. 8 yumi çıkmışken pes etmek olmaz canım, demek ki rezervin hala iyi.
doktor konusunda en önemlisi senin ne hissettiğin. ben çok dolaştım toplam 4 doktor gezdim. öncekilerde bir ısınamama sorunum vardı. ama en sonki doktorum güvenç beye hemen ısındım ve güvendim. ayrıca bu işin biraz da şans işi olduğunu düşünüyorum, kaliteli yumiyi bulma ile ilgili. kaliteli yumi güvenç beye denk geldi. bu arada laboratuvar da çok önemli. bahçecinin laboratuvarı bence çok iyi. ama işte tek labla olmuyor bu iş, doktora da güvenmen lazım. hakkından hayırlısı pillarcığım. bu arada benim de rahmim kalp şeklinde, 4 doktorun 4ü de dokunmadı, histereskopi olmama rağmen ve tutundu. seninki tamamen T ise o zaman kesin düzeltme diyebilirler. ama illa gerekmiyorsa yaptırmana gerek yok, tercihi bana bıraktılar, bu şekli ile tutunur dediler, ben de yaptırmadım. genetik konusunda daha önceki 3 doktor da seninki gibi zaten tutunmaz, tutunursa da düşer dediler. ama artık genetiksiz transfer olup tutunmayınca genetiğe gönderdik embriyoları. bunu denemedik, deneyelim dedik ve tuttu. o yüzden ısrarcı olmanın doğru olacağını düşünüyorum. ne zaman yeniden başlamayı düşünüyorsun?Transfer sırasında kanamam yoktu. Yumurta toplamadan sonra 2 gün az kanamam oldu ama sanırım normalmiş. Transferden sonra kanama başladı. 3. gün dondurmayı sormadım aslında ama onlar da yapalım demediler. 3. güne 5 embriyo gitti, birinin kalitesi kötüydü.
Evime yakın fazla alternatifim yok, aslında klinikten memnunum, protokolü bana çok uygun ama bir dahaki sefere rahim düzeltme yaptırma ve genetik testte ısrarcı olma niyetindeyim.
doktor konusunda en önemlisi senin ne hissettiğin. ben çok dolaştım toplam 4 doktor gezdim. öncekilerde bir ısınamama sorunum vardı. ama en sonki doktorum güvenç beye hemen ısındım ve güvendim. ayrıca bu işin biraz da şans işi olduğunu düşünüyorum, kaliteli yumiyi bulma ile ilgili. kaliteli yumi güvenç beye denk geldi. bu arada laboratuvar da çok önemli. bahçecinin laboratuvarı bence çok iyi. ama işte tek labla olmuyor bu iş, doktora da güvenmen lazım. hakkından hayırlısı pillarcığım. bu arada benim de rahmim kalp şeklinde, 4 doktorun 4ü de dokunmadı, histereskopi olmama rağmen ve tutundu. seninki tamamen T ise o zaman kesin düzeltme diyebilirler. ama illa gerekmiyorsa yaptırmana gerek yok, tercihi bana bıraktılar, bu şekli ile tutunur dediler, ben de yaptırmadım. genetik konusunda daha önceki 3 doktor da seninki gibi zaten tutunmaz, tutunursa da düşer dediler. ama artık genetiksiz transfer olup tutunmayınca genetiğe gönderdik embriyoları. bunu denemedik, deneyelim dedik ve tuttu. o yüzden ısrarcı olmanın doğru olacağını düşünüyorum. ne zaman yeniden başlamayı düşünüyorsun?
P pillar
Bu konuda hayatguzel2015 e tamamen katılıyorum. Doktora olan güvenin be kliniğin laboratuvarı çok ama çok önemli. Ben de 4-5 Dr la görüştüm ve hiç biri bende BAhçeci Fulya daki Güvenç Bey kadar güven sağlayamadı. Hiç bir şeyi gereksiz riske atmayan titiz ve disipli bir Dr .du. LAboratuvara gelince Necati Fındıklı ismi ve Cv si zaten beni o konuda hemen ikna etti
Ben de bu güne kadar kanamalı olan kimseye transfer yapıldığını duymadım. Çok daha basit şeylerden 3 kez transferim ertelendi benim. 3. gün embriyosunun dondurulmamasına gelince sadece benim yumurtaları riske atmamak için 2. gün dondurdu Güvenç Bey. ve çözdüğünde 1 gün bekledi 3. güne gidince de transfer yaptı. Bana hep anne rahminin embriyodaki bazı bozulmaları tamir edici etkisi olduğundan ve bu yüzden 5. güne gitmeme riskini almak istemediğini söyledi çünkü yumurtam azdı.
Bunun yanı sıra dondurulmuş embriyo transferinin kesinlikle daha başarılı bir yöntem olduğunu bütün bilimsel araştırmalar söylüyor. Çünkü yumurta toplama sırasında kullanılan ilaçlar rahmin dengesini bozuyormuş. Rhmi 1 2 ay dinlendirip kendi doğal düzenine döndürerek yapılan transfer daha başarılı oluyormuş.
Sorunlarımız hemen hemen aynı. Eşimdeki sayı azlığı ve 0 morfoloji problemi. Belki bende T şeklinde rahim yok ( T rahim nedir bir fikrim de yok ) ama ileri yaş var. Yaşım 47 bu en büyük problem bir kadının önünde. Bende tuttu.
Ben derim ki En azından bir Güvenç Beye git görüş bakalım o ne diyecek durumuna. Kaybedeceğin bir şey yok görüşmekle.
Senin 8 yumurtan birden çıkmış . Sakın denemeyi bırakma dahası mümkünde o kanamalı halde transfer yapan kliniği hemen değiştir derim. Sana yakın yer olması da çok önemli değil bence . Ben ta Pendik'ten gittim Bahçeci Fulyaya. Şehir dışından yada ülke dışından gelen çok fazla insan var.
İşte zaten bu neden böyle oldu onu açıklayabilecek bir Dr gerek size. .Bu arada bildiğim kadarıyla gerek bahçeci gerek se memorial kişiye özel tedavi uygular.Ben bahçeciye gittiğim süreçte bir sürü bayanla konuştum her birinin protokolü ilaçları ve dozajları farklıydı.Mesela orada Erbil bey vardı onun protokolüyle Güvenç Beyin birbirinden farklıydı. BEnim BAhçecide gördüğüm olay şu Bahçecinin Dr ları hem kendi içlerinde birbirleriyle başarı için yarışıyor.Hemde büyük bir bilgi paylaşımı da oluyor her hafta zorlu vakaları hep beraber değerlendirip zorlu vakalarda olası tedavilere beraber karar veriyorlar..Bir de farklı Dr. muayenelerinden bahsetmişsiniz. Bilmiyorum ama ben her gittiğimde Güvenç Beye muayene oldum.OPU yu da transferi de o yaptı. Sadece 1 kez izinli olduğu zamana denk geldim. Ama Mustafa Bahçeciyi seçseydim aynen dediğiniz gibi belki 1-2 kez kendisini görebilecektim.Ben nacizane bir dost tavsiyesi olarak ısrarla Güvenç Bey le bir ön görüşme yapın bu olanları bir de ona sorun ve size ne diyecek onu bir değerlendirin sonra aklınıza yatanı yapın derim. Güvenç Bey bu dondurulmuş yumurtalık ve yumurta transferleri konusunu dünyada ilk kez araştırma konusu yapmış ve sonrasında ilk kez uygulamış bir Dr. dur . Çalışması da dünyadaki en önemli 20 tıp olayından biri sayılmıştır. Bunu yabana atmayın derim .Ama gene de siz bilirsinizBahçeci Fulya'ya gitmedim ama Altunizade Umut'taki kötü deneyimden sonra gider miyim bilmiyorum. Bayağı soğudum oradan. Olay sadece embriyo çıkartamamakta değil, bir dedikleri bir dediklerini tutmuyordu. Sürekli iletişim sorunu yaşadık.
Sanırım bir konuda yanlış anlaşılma var. Transfer sırasında kanamam yoktu. Yumurta toplama sonrasında iki gün az miktarda kanamam oldu ama bu normal sanıyorum. Transfer sonrasında kanamam başladı. İlk iki gün azdı, lekelenme gibiydi. 3. gün daha fazlaydı, sonra bir gün ara verdi, sonra kesintisiz devam etti. Bence de rahim dinlendirme yapılsa daha iyi olurdu, o yüzden bir dahakinde o konuda ısrarcı olacağım. İlk transferimde sadece iki embryo çıkmıştı ve 3. gün transfer edilmişti. Tuttu ama yanlış yere tutundu. 5. gün daha garanti derken olmadı. İlk transferimde test pozitif çıkana kadar hiç kanamam olmamıştı. Bu sefer niye böyle oldu bilmiyorum.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?