- 4 Şubat 2019
- 811
- 1.941
- 63
- 47
- Konu Sahibi akideciknane
-
- #64.501
Merhabalar inşallah pozitif sonucu alırsınız ve yaşadığınız olumsuz tecrübeyi bu sayede tamamen unutursunuz Omega ve QENZİM transferden sonra da devam ediyormusunuz sonrasında faydası olmaz demişlerdi bana
:))) ya öğlen konuşmuştuk daha. Yaşlılık böyle bir şey23’unde oldum canim transfer, 5. Gun embryosu.
Sağol :) bende ayni senin gibi sağlıklı bir hayatım vardı. 2017 de 43 yaşıma girdiğim subat ayında bahcecide ilk opumu oldum ve 3 ayda bitti.ayrica era testi ve cd56 oldum ben mayista haziranda.43 .5 yaşimda da transfer oldumMasallah valla ne guzel 50% imis seninkisi.
Bende 10% gibi geldi. Niye benim bu kadar kotu anlamiyorum. O kadar saglikli beslenirim, hareket ederim falan. Yani tek kitu aliskanligim sigara, onu da icie icmemek arasinda bisey yapiyorum son iki senedir zaten. Soyum mu bozuk anlamadim gitti...
Ama demek ki icime dogmus da israr etmisim cok toplayalim diye.
Benim gelen bozukluklar bir de yasamaya imkan veen cinstenmis; yani Guvebc Bey de iyi ki yaptirmisiz dedi en son.
Senin yas kacti NGs yaptirdiginda bu embryolarina? Hangi laboratuvar yapti testi?
YAşınızı bilemiyorum ama 40 yaş üzeriyse bence de şart. Benim 4 tane toplandı . Görüntüde en iyi kaliteydi ngs pgt yapılmadı.birinci sefer 2 tane verildi tutmadı. Ama ben transfere başlarken adetin 2 değil 3. günü gitmiştim.Oradaki bir hemşire yanıltmıştı beni. Sonuçta o 1 günde yumurtam ilaca başlayamayacak kadar büyümüştü dolayısıyla estrofem crinone gel falan kullanamadan yapıldı transfer. transferden sonra sadece crinone jel kullandım ve tutmadı. Embriyodamı sorun vardı yoksa ilaçsız gidildiğinden mi yeterli olmadı bilemiyorum.Anladım canım yüzde 50 sağlıklı gelmiş . Herkezde farklı ve aynı zamanda her ay değişiyordur bu oran demek pgt yi yapmak şart oldu artık .
Ne yazik ki yok.youtube dan nefes egzersizi videolari olabilir.tedavideyken stres mi konuKızlar. Merhaba
Öncelikle allah yardımcınız olsunn
Stresi azaltmak için bir tavsiyeniz var mı
Vitamin tarzında
SağolunNe yazik ki yok.youtube dan nefes egzersizi videolari olabilir.tedavideyken stres mi konu
En iyisi dr.u dinlemek bol şans aşılamanızdaSağolun
Aşılama olucam ama sebepsiz üç sene olacak çocuk sahibi olamadık
Egzersizleri yanlış yaparım ben anlayamıyorum boşverin
Herşey mükemmel
Tek sebep stres maalesef
Takıntılı biriyim
TeşekkürlerEn iyisi dr.u dinlemek bol şans aşılamanızda
Maşallah iyiyiz canım bir haftalık olduk bile. Emzirme sorujh vardı hallettik sayılır. Uykusu da bazen yok, bakalım düzene girecek zamanla. Biz böyleyiz siz nasılsınızCanım doğum olmuş Allah analı ve babalı büyütsün inşallah meleğini nasılsın bebis nasıl
Masallah valla ne guzel 50% imis seninkisi.
Bende 10% gibi geldi. Niye benim bu kadar kotu anlamiyorum. O kadar saglikli beslenirim, hareket ederim falan. Yani tek kitu aliskanligim sigara, onu da icie icmemek arasinda bisey yapiyorum son iki senedir zaten. Soyum mu bozuk anlamadim gitti...
Ama demek ki icime dogmus da israr etmisim cok toplayalim diye.
Benim gelen bozukluklar bir de yasamaya imkan veen cinstenmis; yani Guvebc Bey de iyi ki yaptirmisiz dedi en son.
Senin yas kacti NGs yaptirdiginda bu embryolarina? Hangi laboratuvar yapti testi?
Merhaba yaşım 41 . Demek siz ngs yapmadan transfer olmuştunuz ki 9,5 te düşük yaptınız ?YAşınızı bilemiyorum ama 40 yaş üzeriyse bence de şart. Benim 4 tane toplandı . Görüntüde en iyi kaliteydi ngs pgt yapılmadı.birinci sefer 2 tane verildi tutmadı. Ama ben transfere başlarken adetin 2 değil 3. günü gitmiştim.Oradaki bir hemşire yanıltmıştı beni. Sonuçta o 1 günde yumurtam ilaca başlayamayacak kadar büyümüştü dolayısıyla estrofem crinone gel falan kullanamadan yapıldı transfer. transferden sonra sadece crinone jel kullandım ve tutmadı. Embriyodamı sorun vardı yoksa ilaçsız gidildiğinden mi yeterli olmadı bilemiyorum.
2. transferde ise gene 2 adet verildi ve 9.5 haftada trizomi 15 ile kaybettim oğlumu.Sayısal kromozom hataları çok tehlikelidir. hayatla bağdaşmaz. hamileliğim süresi kürtaj ve sonraki bekleme süresi tekrar yumurta toplama süresi derken en az 6-7 ay süre kaybediyorsunuz.
Ama ngs ye gönderirseniz zaten rahim dinlendirme sürecini beklerken sonuç ta çıkmış oluyor sağlıksızsa hem transfer hakkınız saklı kalıyor hem de hemen tekrar toplatmak için başlayabiliyorsunuz. Düşük travması ve kürtaj sebepli rahminizin yıpranmasından kurtulmanızsa en büyük karınız oluyor. Ben genetik taramayı mutlaka öneriyorum.
Bu arada mutlaka folik asit omega 3 ve ubiquinol ( yumurta kalitesini düzeltmeye yardımcı olur hücre çekirdeğine enerji verir) içeren vitaminler kullanın. eşiniz de evicap c vitamini ve l carnitin içeren vitaminlerden kullansın( oksidatif strese bağlı dna hasarını azaltır spermlerde) Riskinizi biraz azaltmış şansınızı biraz da olsa arttırmış olursunuz
Biraz gec gordum ama transfer sonrasi butun vitaminleri kestiriyorlar. Bir doktoruna sor istersen. Bebege zarari olabilir diyorlar.Vayy, uc ayda uc opu nasil oldu. Su bir adette iki sefer toplama olayi mi? Ben de sormustum ama cok ozel durumlarda yapiyoruz demoslerdi. Sen neden boyle hizli yaptin?
PGT konusunda cok haklisin. Demin D destiny16 ’ya da yazdim. Ben ilk gidisimde istiyordum, doktorumu dinleyince fikir degistirdim. Keske degistirmeseydim, ikk seferde hamile kaldim ama senin de bildigin sonu yasadim. Cok sukur kendi kendilerine kapleri durdu, simdi buna sukrediyorum napayim? Ya yasasalardi ve brn bir karar vermek zorunda kalsaydim? Neyse, gecti gitti sukur...
Valla Allah soyletmistir insallah; ama daha hamile olup olmadigimi bilmiyorum. Tahmin edecegin gibi cildirmak uzereyim ama!!! 23’u transfer oldum, 6’si test gunum. 2’sinde proluton ignem var, o sirada kan testi vereyim mi vermeyeyum mi dusunuyorum butun gun :)
Onun disinda yediklerime cok dikkat ediyorum. Sadece zeytinyagli ve sulu yemekler yiyiyorum, basit karbonhidratlari tamamen kestim sadece kompleks karbonhidrat ve bol protein yiyorum (hrr sabah iki yumurta yerim mesela). Cok az meyve, canim cekerse o da. Onun disinda takviyelerim var biliyorsun onlara devam ediyorum, ilk seferinde de kesmemistim ben cok yusekmmiktarda omega ve ubiquinol kullaniyorum.
Lakin hicbir his yok; biliyorum belirti diye birsey yok, ilk seferinde de olmamisti. Ama insanin elinde degil iste bos mu icim diye hayiflaniyorum :)
Insallah hamileyimdir ne diyeyim :)
Arada goruyorum NGS’li de tutmayanlar bvar; ama insallah cok nadir falandir. Cok korkuyorum acikcasi.
Sağolun
Aşılama olucam ama sebepsiz üç sene olacak çocuk sahibi olamadık
Egzersizleri yanlış yaparım ben anlayamıyorum boşverin
Herşey mükemmel
Tek sebep stres maalesef
Takıntılı biriyim
Nefes egzersizi, yoga ve akapunturu deneyebilirsin.
Aynen öyle canım .Eşimle benim kromozom analizlerimiz temizdi. Ama eşimde sayı azlığı ve morfoloji problemi vardı.Merhaba yaşım 41 . Demek siz ngs yapmadan transfer olmuştunuz ki 9,5 te düşük yaptınız ?
Çok normal bir süreç yaşadıklarıniz bizde iyiyz şükür bu dün ikinci ay aşısı vardı nazliyiz birazMaşallah iyiyiz canım bir haftalık olduk bile. Emzirme sorujh vardı hallettik sayılır. Uykusu da bazen yok, bakalım düzene girecek zamanla. Biz böyleyiz siz nasılsınız
:))) ya öğlen konuşmuştuk daha. Yaşlılık böyle bir şey
Canım öyle düşünme sana o sırada öyle denk gelmiştir , benim teyzem mesela 42 yaşında doğal hamile kalmış hem de çocuk istememesine rağmen tesadüfen olmuş . Kişiden kişiye bazı şeyler değişebiliyor . Çok zayıf sağlıklı gibi görünen insanların başına neler geldiğini gördüm ama sigara içip 85 yaşına kadar yaşayan dedemi de bilirim bazı şeyler kısmet hiç kimse ilerde ne olacağımızı hangi organımızın nereden patlak verebileceğini bilmiyoruz. Zaten her kişide her organın yaşı farklı imiş.
Sen gene de sigara içme :) .
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?