Popüler Konu 40 yasından sonra anne olmaya cabalayanlar

Merhabalar inşallah pozitif sonucu alırsınız ve yaşadığınız olumsuz tecrübeyi bu sayede tamamen unutursunuz Omega ve QENZİM transferden sonra da devam ediyormusunuz sonrasında faydası olmaz demişlerdi bana

Insallah, hepimiz aliriz guzel haberler en kisa zamanda.
Ben Omega3’u zaten hamilelik dusunmeden de alirdim yuksek miktarda. Beyin, kalp ve damar sagligi icin cok onemli.
Ubiquinol da devam ediyorum; sonucta islevi hucrelerin oksidatif stresini elimine etmek. Bebek de hucrelerin bolunmesiyle olustugu icin benim mantigim kullanmaktan yana. Zarari olduguna dair hicbir gosterge yok, kimseden duymadim, doktorum da birsey demedi. Zaten vucut bunu kendisi uretiyor 25 yasina kadar, o yastan sonra uretimi yavas yavas azaldigi ve bizim yasimizda bitme noktasina geldigi icin yaslaniyoruz biz de yavas yavas.
Ben sahsen cok fark gordum. Mesela benim tirnaklarim, sacim inanilmaz hizli uzamaya basladi kullanmaya basladigimdan beri. Iki sene once mesela saclarimi kulak ati kestirmistim; simdi koltuk altima kadar uzadi. O kadar yani...

Sağol :) bende ayni senin gibi sağlıklı bir hayatım vardı. 2017 de 43 yaşıma girdiğim subat ayında bahcecide ilk opumu oldum ve 3 ayda bitti.ayrica era testi ve cd56 oldum ben mayista haziranda.43 .5 yaşimda da transfer oldum bahceci fulyada tedavim.
Orada tanistigim cok sevdigim bir arkadaşimda gecen yil negatif aldi benden hemen önce.bu yıl tek opuda 2 tane ngs.den gelen embriyosu ile ikiz dogurdu 5. Denemede.ari sutü tavsiye etmistim ona cok iyi geldi . Allah ol deyince neler oluyor neler

Anladım canım yüzde 50 sağlıklı gelmiş . Herkezde farklı ve aynı zamanda her ay değişiyordur bu oran demek pgt yi yapmak şart oldu artık .
YAşınızı bilemiyorum ama 40 yaş üzeriyse bence de şart. Benim 4 tane toplandı . Görüntüde en iyi kaliteydi ngs pgt yapılmadı.birinci sefer 2 tane verildi tutmadı. Ama ben transfere başlarken adetin 2 değil 3. günü gitmiştim.Oradaki bir hemşire yanıltmıştı beni. Sonuçta o 1 günde yumurtam ilaca başlayamayacak kadar büyümüştü dolayısıyla estrofem crinone gel falan kullanamadan yapıldı transfer. transferden sonra sadece crinone jel kullandım ve tutmadı. Embriyodamı sorun vardı yoksa ilaçsız gidildiğinden mi yeterli olmadı bilemiyorum.

2. transferde ise gene 2 adet verildi ve 9.5 haftada trizomi 15 ile kaybettim oğlumu.Sayısal kromozom hataları çok tehlikelidir. hayatla bağdaşmaz. hamileliğim süresi kürtaj ve sonraki bekleme süresi tekrar yumurta toplama süresi derken en az 6-7 ay süre kaybediyorsunuz.
Ama ngs ye gönderirseniz zaten rahim dinlendirme sürecini beklerken sonuç ta çıkmış oluyor sağlıksızsa hem transfer hakkınız saklı kalıyor hem de hemen tekrar toplatmak için başlayabiliyorsunuz. Düşük travması ve kürtaj sebepli rahminizin yıpranmasından kurtulmanızsa en büyük karınız oluyor. Ben genetik taramayı mutlaka öneriyorum.

Bu arada mutlaka folik asit omega 3 ve ubiquinol ( yumurta kalitesini düzeltmeye yardımcı olur hücre çekirdeğine enerji verir) içeren vitaminler kullanın. eşiniz de evicap c vitamini ve l carnitin içeren vitaminlerden kullansın( oksidatif strese bağlı dna hasarını azaltır spermlerde) Riskinizi biraz azaltmış şansınızı biraz da olsa arttırmış olursunuz

Son düzenleme:
Kızlar. Merhaba
Öncelikle allah yardımcınız olsunn
Stresi azaltmak için bir tavsiyeniz var mı
Vitamin tarzında

Ne yazik ki yok.youtube dan nefes egzersizi videolari olabilir.tedavideyken stres mi konu
Sağolun
Aşılama olucam ama sebepsiz üç sene olacak çocuk sahibi olamadık
Egzersizleri yanlış yaparım ben anlayamıyorum boşverin
Herşey mükemmel
Tek sebep stres maalesef
Takıntılı biriyim

Canım doğum olmuş Allah analı ve babalı büyütsün inşallah meleğini nasılsın bebis nasıl
Maşallah iyiyiz canım bir haftalık olduk bile. Emzirme sorujh vardı hallettik sayılır. Uykusu da bazen yok, bakalım düzene girecek zamanla. Biz böyleyiz siz nasılsınız

Canım öyle düşünme sana o sırada öyle denk gelmiştir , benim teyzem mesela 42 yaşında doğal hamile kalmış hem de çocuk istememesine rağmen tesadüfen olmuş . Kişiden kişiye bazı şeyler değişebiliyor . Çok zayıf sağlıklı gibi görünen insanların başına neler geldiğini gördüm ama sigara içip 85 yaşına kadar yaşayan dedemi de bilirim bazı şeyler kısmet hiç kimse ilerde ne olacağımızı hangi organımızın nereden patlak verebileceğini bilmiyoruz. Zaten her kişide her organın yaşı farklı imiş.
Sen gene de sigara içme :) .

Merhaba yaşım 41 . Demek siz ngs yapmadan transfer olmuştunuz ki 9,5 te düşük yaptınız ?

Biraz gec gordum ama transfer sonrasi butun vitaminleri kestiriyorlar. Bir doktoruna sor istersen. Bebege zarari olabilir diyorlar.

Merhaba yaşım 41 . Demek siz ngs yapmadan transfer olmuştunuz ki 9,5 te düşük yaptınız ?
Aynen öyle canım .Eşimle benim kromozom analizlerimiz temizdi. Ama eşimde sayı azlığı ve morfoloji problemi vardı.
Morfoloji problemi çok önemsenmiyor tüp bebekte. Ancak ileri kadın yaşı hele hele 40 yaş üzeri olunca çok byük riskler getiriyor.

Kromozomlarınız sorunsuz olsa dahi sonuçta yumurtalarınız artık yaşlanmış olduğu için yumurtanız yumurtalıktan ayrılırken 46 kromozomdan 23 e düşüyor ya o bölünme esnasında hücreleriniz yeterli enerjiyi sağlayamazsa sayısal hatayla bölünüyor. bu da trizomi yada monozomi riski demek. o yuzden folik asit ,omega 3 ve ubiquinol kullanın diyorum . Bunlar yumurtalarınızın hücre çekirdeğini besleyen vitaminler. Aynı zamanda yumurtalıklarınızda dış etkenlerle oluşan oksidatif strese bağlı radikalleri azaltarak yumurta üzerindeki DNA hasarını azaltabiliyor.

Eşinizde ise kromozomlar ve spermler normal dahi olsa gene yaşa bağlı olarak mitoz bölünme esnasında 46 dan 23 e düşerken sayısal hasarlı ayrılabiliyor.bunun dışında özellikle sigara ,alkol vs.. kullanıyor yada yediğiniz içtiğiniz gıdalardaki GDO ve diğer ne bileyim aldığınız ilaç,kimyasal,kafein hatta kullandığınız cep telefonu laptop vs.. gibi elektrikli cihazlardan aldığı radyasyon, geçirdiği enfeksiyonlar hatta ısı vs.. gibi etkenlerle oluşan oksidatif strese bağlı DNA hasarı oluşabiliyor. Bu oksidatis strese bağlı oluşan radikalleri durdurmanın en büyük çözümü ise C vitamini,E vitamini oluşan hasarı engelleyip hücrelerin yapı taşını kuvvetlendirmenin yolu ise L-Carnitin

Kısaca tüm kromozomlarınız sağlam olsa dahi yaşa bağlı olarak hem hücrelerinizdeki yaşlanma ve yaşam şartlarınıza göre sayısal ve yapısal DNA hasarı oluşma riski mevcut.

Sayısal DNA hasarı mitoz bölünme esnasında eksik yada fazla kromozomlu DNA demek.
Oksidatif strese bağlı oluşan DNA hasarından bahsettiğimiz zaman ise var olan bir DNA sarmalını gözünüzün önüne getirin onun bir yada daha fazla kromozoun bir kolunda silinme kopma bir kromozomdan kopup diğerine yapışmak gibi yapısal hasarlar oluşması demek.

Peki neden bir sürü yumurta toplanıyor da bunlardan sadece birkaç tanesi blast oluyor yada NGS den sağlam çıkıyor diyeceksiniz.

Bunu da şöyle düşünün nasıl yaşımız ilerledikçe saçlarımız beyazlaşıyor saçlarınızın hepsi beyaz olmuyor arada griler oluyor yada koyu renkler. Yaş ilerledikçe koyuları bulmak zorlaşıyor. İşte yumurtalarda böyle aradan o koyuları bulmaya çalışıyorlar ve yaş ilerledikçe bu zorlaşıyor.

Kromozom analizleriniz sağlam çıkarsa bu risk en azından direk genlerden geçme anlamında bitiyor. Güvenç bey işte bu yüzden kromozom analizlerinizi istiyor.Genlerde varsa bu risk oldukça yükseliyor. Genlerde yok ise şansınız çoğalıyor ama hala risk devam ediyor.Ben kromozom analizlerimiz sağlam olduğu için anne tarafımın da çok geç yaşta menapoza girmesini düşünerek o riske girdim ve kaybettim.

NGS işte bu yüzden önemli.Eğer yumurtanız 5. güne gidebiliyorsa mutlaka yaptırtın. Benden size bir dost ya da abla tavsiyesi.Eğer siz de benim gibi kromozom analizleriniz sağlam çıkarsa ve bir kumar oynayıp transfer yaptırmayı deneyecekseniz. Bunun bir kumar olduğunu aklınızda bulundurun .

Çok güzel yazmışsınız , periferik karyotipi yaptıracağım sıkıntı yok herke ze yapılıyormuş zaten . Herhalde standart bir uygulama. Söz konusu vitaminleri 1 aydır aksatmadan kullanıyorum 1 aydır sadece haftasonu 1-2 fincan kahve içiyorum , çayı da bıraktım tatlıyı bıraktım sadece kuru incir bal falan yiyorum. Çorek otu da günde 1 çay kaşığı alıyorum .Sabahları yumurta peynir yiyorum. Alkolü tamamen bıraktım. Maalesef 3 yıldır günde 1 bardak falan kırmızı şarap içiyordum ama şimdi öyle bir şey yok. Ancak eşim maalesef şu an hiç vitamin kullanmıyor ve alkolü de seviyor . Belki vitamin aldırırım ama alkolü bıraktıramam gibime geliyor. Boşa mı kürek çekiyorum acaba?

Maşallah iyiyiz canım bir haftalık olduk bile. Emzirme sorujh vardı hallettik sayılır. Uykusu da bazen yok, bakalım düzene girecek zamanla. Biz böyleyiz siz nasılsınız
Çok normal bir süreç yaşadıklarıniz bizde iyiyz şükür bu dün ikinci ay aşısı vardı nazliyiz biraz

Yok zaten su anda kesinlikle icmiyorum, icmem de; ama ahdim var dogurayim, sabah aksam dans icki sigaraya verecem kendimi. Iki senedir gina geldi yemin ediyorum saglikli yasamaktan

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…