- Konu Sahibi akideciknane
-
- #68.301
2. tedaviyi memorialde mi oldun.okuyunca şaşırdım acıbadem de devam edeceğini düşünüyordum.sen iyi ki pgt yaptırmışsın Allahın şanslı kuluymuşsun ki pgt.yi önermişler.ya hepsini sırayla 2şer 2şer transfer etselerdi.avuç avuç estrofem progestan iğneleri umutlar ve maddi kayıplar ile koca bir sıfır olurdu.o kadar hayırlı olmuş ki insan transfer sonrası daha çok üzülüyor.
şimdiki tedavini havuz sistemi gibi düşünmeli.olacağına da inanıyorumtüm arkadaşlarımıza da diliyorum sonuçları bebiş olsun.
sonra: :)) 2. tedavinde 2 embriyon inş. sağlıkla gelecektir. 6. güne bekletilenleri ben ciddi pgt.den olumlu gelecek sanıyordum beklettiklerine göre gelişimi de iyi deniyor yani..ertesi gün aranıyorum gelişimleri durdu üzülüyordum anladım ki 6. gün işi biraz belirsiz. senin inş iyi olur
genetiğe gönderdiklerinden ise ümidin olsun.illaki sağlıklı gelir her gönderdiğinde için rahat olsun.
forumlarda çok olumsuzluk okuyoruz ondan sonra kendimize yoruyoruz aynı şeyi. oysa ki herkesin zor olmuyor kolay olabiliyor.Allah kolaylaştırsın yolumuzu inş. .işim çok zor derken 1 yılda sonuç aldım.takdiri ilahi.benim için sırat köprüsüydü çocuk konusu çook ciddi bir konuydu yani
Canım keşke ama anlatayım bak kısaca benim eşimde sperm düşüklüğü vardı zaten doğal yolla hamile kalamayacaktım o yüzden evlendiğimizden beri ki geç evlendim 5 yıldır biz hiç korunmadık. Eşim geçtiğimiz ocak sonu varikosel ameliyatı oldu ve ben mart ayında kendiliğimden hamile kaldım. Fakat maalesef bebeğin kalbi 7. haftada durdu ve kürtajımı yapan doktorun bana dediği şu; kesinlikle korunuyorsun bir daha aynı şeyleri yaşayıp strese girmek vakit kaybetmek olmasın. senin yapacağın tek şey tekrar tüp bebek denemek olmalı. Sağlam yumurta sağlam sperm ve kaliteli embriyo oluştuktan emin olduktan sonra yani dedi. O yüzden ben bu seferde korunmadan birlikte olamıyorum korkudan çok üzülüyorum üzüldüm ama maalesef böyle oldu.Bülent Tıraş'ın şu açıklamaları çok umut vericiydi :)
inşallah sizin hikayenizde kendi kendine hamile kalanlardan olur :)
böyle uzun açıklamışsınız çok teşekkür ederim :)
o zaman zaten benim 3 günlük embriyolarım hiç genetiğe gidemeyecek. benim önce dondurduğum 4 yumurta henüz embriyo olmadı. şu an taze çıkan yumurta ile embriyo yaptık,. Bu ay çıkmadı zateno eski yumurtalar da bakalım güzel embriyo olacaklar mı. İnşallah olurlar onlar son şansım çünkü
bence siz de 3. gün embriyosu transfer edin, gercekten en iyi lab. ortamından iyi anne rahmi. en azından denemiş olursunuz.
genetik konusuna hemen eğilicem, eşimde de bana da baksınlar ama o test sonucu iyi çıksa bile emriyonun kaliteli olacağı garantisini sanırım vermiyor. sonuçta belli bir yaştayız
o 2 tane inşallah iyi haberle gelecekbenim bir arkadaşımın 41 yaşında 2-3 olumsuz denemeden sonraki denemesinde 17 yumurtası çıktı (onun da hep bol bol yumurtası çıkıyordu zaten) sadece 2 tanesi 5.güne gitti. genetikten her ikisi de iyi sonuçla geldi. Bülent tıraşa gidiyordu, doktor transfer ederken koydum hadi hayırlı olsun ikizlerin demiş. O kadar net konuşmuş.. Ve onlar tuttu. Dünya tatlısı iki kızı var şimdi 2 yaşındalar..Altın yumurtayı bulacağınıza inanıyorum ben :)
Cok gecmis olsun cok uzuldumCanım keşke ama anlatayım bak kısaca benim eşimde sperm düşüklüğü vardı zaten doğal yolla hamile kalamayacaktım o yüzden evlendiğimizden beri ki geç evlendim 5 yıldır biz hiç korunmadık. Eşim geçtiğimiz ocak sonu varikosel ameliyatı oldu ve ben mart ayında kendiliğimden hamile kaldım. Fakat maalesef bebeğin kalbi 7. haftada durdu ve kürtajımı yapan doktorun bana dediği şu; kesinlikle korunuyorsun bir daha aynı şeyleri yaşayıp strese girmek vakit kaybetmek olmasın. senin yapacağın tek şey tekrar tüp bebek denemek olmalı. Sağlam yumurta sağlam sperm ve kaliteli embriyo oluştuktan emin olduktan sonra yani dedi. O yüzden ben bu seferde korunmadan birlikte olamıyorum korkudan çok üzülüyorum üzüldüm ama maalesef böyle oldu.
Evet Bulent hoca tatli da benimle pek ugrasmak istemedi sanirimDarısı başımıza
Bülent Hoca çok tatlıdır, çok sevmiştim ben, özlüyorum da o babacan halini falan ama Acıbadem beni çok yorduo yüzden ikiz hayalim de suya düştü. Gerçi ikiyi geçtim 1 tane bile sağlıklı embriyo bulamadık henüz.
Evet sizde ve eşinizde genetik sorun yoksa önceki yumurtalara genetik teste gerek olmayabilir. Yumurtaları ayrı ayrı mı dondurdular? Tek tek çözdürebilecek misiniz?
Bir de hangi merkezdesiniz bilmiyorum dondurma/çözme/genetiğe yollama sistemleri her merkezde farklı. Mesela Bülent Hoca birkaç opu’da her seferinde çıkan tüm yumurtaları 3. gün donduruyor, sonra sonunda hepsini birden çözdürüp 5. güne gidenleri genetiğe gönderiyor. Ama tek bir embriyo varken o risk alınır mı bilmem. Dondurma/çözdürme esnasında da problem olabiliyor çünkü. Bu nedenle birçok merkez direk 5. güne gidip biyopsi alıp donduruyor.
3. gün transferi hep aklımın bir köşesinde. İnşallah gerek kalmaz
S sucklingpigs asla üşenmeden cevap veriyor hepimize. Allah onu ve bebeğini nazardan korusun.Cok teskkur ederim Allah razı olsun eczaneden yarın alıp basarım hemen. Yordum seni hakını helal et. Rabbim saglık sıhatle tamamına erdirip kavustursun insallah evladına
Evet Bulent hoca tatli da benimle pek ugrasmak istemedi sanirimyumurtalari tek tek cozerler mi bilmem. Yumurtalarim memorial de cem demirel e gitmistim. Simdi acibadem fulya da devam ediyorum. Cem hica atasehirde bana uzak oluyor cunku simdi cok sık doktora gidiyorum yakın olsun istedim.
Bakalım sizde bence güzel sonuç gelecek ve gerek kalmayacak içime öyle doğuyor :) ne zaman sonuç geliyor bu arada kaç gün kaldı?
Aynen hasta cok kesinlikle bir mekanik yaklasim var bana da pgt ancak 3.deneme ve 2 dusukten sonra benim israrimla onerildi, ben daha once Bahçeci ile de gorustum onlar da pgt taraftari memorial da ama Amerikan hastanesi pek girmek istemiyor girerse de cok fazla ekstra aliyor, tek avantaji normal tup bebek ilkinden sonraki denemelerde iyi indirimleri var ama klasik tup bebek hastalarina uygun, biraz zor ve ozel bir vakaysaniz bence uygun bir yer değil ama iste benim tup ameliyatım ve tum denemelerim burda yapildigindan esimi baska yere ikna edemiyorum yoksa coktan baska yerde yaptirmistim....American hastanesi Ayşe Hanim, cok hastalari var, mekanik bi sekilde calismak zorundalar, Ben de bahceciyi dusunur oldum, bahceci de Ilgili bi Doktor ismi Kim bilmiyorum ama American da basari saglayamadik, pgt onermedi Doktorum
Kesinlikle canım sağlıkta elden gidiyor.bu arada forumum da kayitli olan evlat edinmede de yeni mesaj varmis.
Tedavi görüp olumsuz olup evlat edinmis donasyon yaparak anne baba olmus veya bunları yapmayıp kafasını dinlemiş hepsi de güzel gucün neye yetiyorsa o.
Bana esimin arkadaşları 50 yaşında beyler yürüyüş grubu vardı onların.birinin kizkardesi kanser olmus bana fazla ugraşmasın diye haber göndermisler.benim kalbim bunu kabul etmedi dilimle hee hee dedim ama.
Sans kısmet hakkımızda hayırlısı olsun
Bebeğini son haftalarda karnında ölen hem de gencler.bunun icin diyorum.hakkımızdaki hayırlı olan olsun.hele sonu hüsranı Allah asla yaşatmasın en zoru da bu.
Benim meme kanseri olmus arkadasimda var malesef.11 aşilama on tüp bebekbtedavisi
Sağlığinın kıymetini teshis konulunca anladı.
Üzülmeden yapamayız ama zor kararlar
AminnnS sucklingpigs asla üşenmeden cevap veriyor hepimize. Allah onu ve bebeğini nazardan korusun.
çok teşekkür ederim öncelikle, hiç bilmediğim konuları yazmışsınız :) hepsini tek tek araştırıp doktora da soracağım. rahim filmi çektirdim hiç sorun yoktu açık dediller.4 ay oldu. Yeniden yaptırmalı mıyım acaba? genetik testten hiç bahsetmedi doktor ilk gidişimde soracağım, onu nasıl yapıyorlar? bu pıhtılaşma falan kan testi ile anlaşılıyor sanırım.. Eşimin spermlerinde allahtan bir sorun yok, o tarafta her sey yolunda. benim tekrar tekrar dene şansım yokmevcutta yumurta çıkmıyor zaten.. elimde de 4 yumurta var.. çok deneme şansım olmayacak o yüzden şu yazdıklarınız çok değerli bilgiler benim için tekrar teşekkür ediyorum..şu dediklerinizden sadece 4 ay önceki rahim filmini yaptırmışım, şimdi hepsini araştırıp doktorla görüşeceğim.
siz de bu tedavinizde inşallah güzel sonucu alırsınız. şu an yumurta büyütme aşamasında mısınız? kaç tane olmuşlar :) siz de ama yılmadan bilinçli ilerlemişsiniz .. hepimiz bu çabalarımızın sonuçlarını alacağız inşallah..
Yaa çok teşekkür ederimiyi enerjilere dualara çok ihtiyacı oluyor insanın bu süreçte.
Sonuç ne zaman gelecek bilmiyorum sormayı unuttum2 mi kaldı geriden gelenler ne oldu telaşıyla Acıbadem’de 21. gün cevap gelmişti.
Bir sorayım bakayım memorial grubuna kaç günde dönüş oluyormuş ☺
Hepimiz 3-5 merkez arasında dolaşıp duruyoruz ☺ Her biri iyi ve başarılı. Hangisinde iyi ve rahat hissediyorsanız devam.
İnşallah en kısa zamanda ve en rahat şekilde bebeğinize kavuşursunuz
Merhaba. İşinizi kolaylaştırmak için yazmak istedim. :)
Rahim filmini şu an tekrar çektirmenize gerek yok bence. Cdsini veya fotoğraflarını mutlaka edinin ama.
Pıhtılaşma ile ilgili size yapılması gereken testlerin adı şöyle:
Kadın Doğum Bölümünün yapacağı testler:
Protein c
Protein s
Antitrombin 3 (AT3)
LAC testi (lupus antikoagülanı)
ACA (antikardiyolipin testi)
Genetik Bölümünün yapacağı testler:
Kromozom (Karyotip analizi) (Karı koca kan verilecek)
Ve
Trombofili paneli.
Bunların tümü için herhangi bir kadın doğum doktorunun sizi üniversite hastanesine yönlendirmesi yeterli. Bu listeyi küçük bi kağıda yazıp kaşesiyle not olarak gönderse kafi. Ya da geçmişte birden fazla düşük hikayesi var diyerek sebepli bi not yazabilir. Sizin durumunuz çok daha özel ve risk almamanız gereken bi durum olduğu için hikaye uydurmaya da gerek yok aslında, doktorunuz isterse kapsamlı bir hastanede bunların hepsini yaptırabilirsiniz. Gerek yok derse de ısrarcı olun veya kendi çabanızla uğraşın, yaptırın mutlaka.
Böylece boşu boşuna zaman, para ve yumurtalarınızı kaybetmemiş olursunuz.
Bol şans.
Vitamin bu ama içeriği yeterli mi arkadaşlar baksınlar.
Herseyden bir pincik var; oyle dise dokunacak dozajlar yok burada. Zaten hicbir multivitaminde dise dokunur dozaj beklemeyin arkadaslar; vitamin dediginiz sey pahali, o yuzden belli basli olanlari ihtiyaca gore ayri ayri temin etmek en mantiklisi. Hele ki infertilite hazirlik asamasinda onerilen dozlarin cok cok altinda bazi kalemler.
S sucklingpigs asla üşenmeden cevap veriyor hepimize. Allah onu ve bebeğini nazardan korusun.
Merhaba , çok teşekkür ediyorum süper bir liste olmuş :)
Kadın doğum bölümünün yapacağı testler pıhtılaşma ile ilgili olan ve sadece bana yapılacak olan testler değil mi?
genetikler mutlaka üniversite hastanesinde oluyor di mi? mutlaka yapacağım
Allah korusun bir sorun varsa genetikte acaba çözümü de var mıhiç bilmediğim konular..
evet işimiz şansa kaldı cidden artık, inşallah herkesin de şans yanında olur.. çok teşekkür ediyorum gerçekten
Evet kadın doğumdakiler sadece sizden alınan kanla yapılacak testler.
Devlet hastaneleri yapıyor mu bilmiyorum ama üniversite hastanesinde yapıldığını biliyorum. Genetik bölümü her hastanede olmuyor çünkü.
Genetik ile ilgili problem çıkarsa embriyoya genetik tarama yaparlar. Ama ailelerinizde engelli birey ya da bolca düşük, ölü doğum hikayesi yoksa çıkacağını sanmam.
Pıhtılaşmayla ilgili problem çıkarsa gebelik boyunca yüksek dozda kan sulandırıcı iğne kullanacaksınız. Çıkmasa da tüp bebekte progesteron takviyesi pıhtılaşmaya sebep olabiliyor diye düşük dozda önlem amaçlı kullandıran doktorlar, merkezler var. Benim testlerde hiç problem çıkmamasına rağmen transferden beri düşük doz kan sulandırıcı iğne kullanıyorum. 12.haftada bırakacaktık sonra nolur nolmaz progesterona devam ediyoruz diye 20.haftaya kadar kan sulandırıcıya da devam edelim dedi doktorum.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?