- 6 Mart 2019
- 98
- 121
- 43
- 45
- Konu Sahibi akideciknane
-
- #68.521
Merhaba bugün test günümdü 9.gün 27.62 nerdeyse hiç yükselmemiş bu kimyasal demek mi oluyorCok erken, gereksiz strese sokuyorsunuz kendinizi, simdi her iki gunde bir test yaptirmanjz gerekecek test gunune kadar. Ben 12. Gunde yaptirmistim. Arkadasin dedigi gibi katlamasi onemli tabi ki...
Merhaba bugün test günümdü 9.gün 27.62 nerdeyse hiç yükselmemiş bu kimyasal demek mi oluyor
Hayirlisi olsun uzulmeyin diyecegim ama su an bos gelecek biliyorumBugün aldığım habere göre yine sağlıklı embriyo bulamadık
Yeniden başlayacağız bakalım hayırlısı
Canim hiç yılma yorulma lütfen.Zamanı var öyle düşün.Allah maddi manevi devam etme gücü versin yeter.Sağlıklı embriyo bulunca da bitmiyor bazen.Mayıs ayından beri rahimle uğraşıyorum.Laparoskopi histereskopi...Hepimizin zorluğu çabası aynı. Bazen düşünüyorum da bizim bu dünyadaki sınavımız da buymuş.Allah dermansız dert vermesin yeter ki.DualarimdasinBugün aldığım habere göre yine sağlıklı embriyo bulamadık
Yeniden başlayacağız bakalım hayırlısı
Hayirlisi olsun uzulmeyin diyecegim ama su an bos gelecek biliyorum
Yilmadan devam edecegiz hep beraberSiz inanın dogru zamanda saglikla gelmek uzere bebisiniz bekliyor sizi
Teste gitmislerdi embriyorlar di mi dogru hatirliyorum? Her şerde mutlaka bir hayır var ben çok inanıyorum
Bizlerin de sınavı bu dönemi geçmekmiş
İnanıyorum kucagımıza aldığımız günleri de paylaşacağız yine beraber
Yola devam
Canim hiç yılma yorulma lütfen.Zamanı var öyle düşün.Allah maddi manevi devam etme gücü versin yeter.Sağlıklı embriyo bulunca da bitmiyor bazen.Mayıs ayından beri rahimle uğraşıyorum.Laparoskopi histereskopi...Hepimizin zorluğu çabası aynı. Bazen düşünüyorum da bizim bu dünyadaki sınavımız da buymuş.Allah dermansız dert vermesin yeter ki.Dualarimdasin
Ne guzel yumurta sayınız masallah siz devam edıiin yeterki testten pozitif gelecek embriyolariniz bir dahaki tedavide insallahEvet genetik teste gidiyor benimkiler.
Bu 2. deneme: 11 yumurta, 4 döllenen,
2 adet 5. gün embriyosunda 0 sağlıklı
İlk denemede: 18 yumurta, 12 döllenen,
5 adet 5. gün embriyosunda 0 sağlıklı
Tek umudum, ilk denemenin moral bozukluğuyla 5’de 0 bulduğumu anlatınca “çok anormal bir durum değil, sizin yaşlarda 8’de 1 gibi düşünebilirsiniz sağlıklı dönüş oranını” demişti Memorial’daki doktorlardan biri..
Şu ana kadar 7’de 0 bulduk, 8’e 1 kaldı ☺
Tabiki bu şekilde matematiksel çözümü olan bir durum değil de işte beyin pozitif birşeyler üretmeye çalışıyor ne yapsın
Teşekkür ederim.
Aynen yola devam
Ne guzel yumurta sayınız masallah siz devam edıiin yeterki testten pozitif gelecek embriyolariniz bir dahaki tedavide insallah
Benim test yapma sansim bile yok.
Siz hic moralinizi bozmayin
Biraz ara verin enerji toplayin sonra tedaviye tekrar baslayin :))
Cok gecmiş olsunEvet genetik teste gidiyor benimkiler.
Bu 2. deneme: 11 yumurta, 4 döllenen,
2 adet 5. gün embriyosunda 0 sağlıklı
İlk denemede: 18 yumurta, 12 döllenen,
5 adet 5. gün embriyosunda 0 sağlıklı
Tek umudum, ilk denemenin moral bozukluğuyla 5’de 0 bulduğumu anlatınca “çok anormal bir durum değil, sizin yaşlarda 8’de 1 gibi düşünebilirsiniz sağlıklı dönüş oranını” demişti Memorial’daki doktorlardan biri..
Şu ana kadar 7’de 0 bulduk, 8’e 1 kaldı ☺
Tabiki bu şekilde matematiksel çözümü olan bir durum değil de işte beyin pozitif birşeyler üretmeye çalışıyor ne yapsın
Teşekkür ederim.
Aynen yola devam
Cok gecmiş olsunSanırım sonucta aynı durumda sayılırız.benımde sayıda sıkıntı yok ama 5. Gune ulaşamıyorlar.3 gunden sonra gelişimleri zayıflıyor.yumurta kalitesı veya sperm kalıtesıne bagladı drum ki %90 yumurtadan dediler.2 tedavımde böyle oldu malesef.acıkcası ben 5. Gune 5 tane bulsam havalara uçarım.sız neden genetıge gönderdınız,sonucta 5. Gune gelmiş embrıyo saglıklı olmuyor mu? Yanı neden genetıge gıtmeli,bu konuda da kafam karısık.dıyorum bırdahakı tedavımde 1 tane olsa bıle bende istemelıöıyum genetık?
Cok ihtiyacim var boyle guzel hikayelere cok tesekkurlerTeste sayıya falan çok takılmayın, kuzenim düşük amh ve tek folikül ile başladığı ilk tedavisini geriden gelen 1 yumurtasıyla birlikte 2 embriyo transferiyle sonlandırdı ve şu anda hamile
37 yaşındayım ben.bilmiyorum dr unuz kım ama düşük gecmişiniz yoksa sadece yasla ılgılı olmamalı genetık.yani 7 tane embrıyo yazık,bılmıyorum ki sonucta anne karnı en ıyı lab dan daha iyi denılıyor.kaldı sızınle aynı yasta arkadasım genetık olmadan embrıyo transferıyle gebe kaldi.tabıykı dr unuz en ıyısını bılır ama bence transfer denemelisiniz.sonucta her gecen gun daha bir zorlaşıyor durumlarımızBen 41 yaşındayım. Bu nedenle genetiğe gönderip sağlıklıyı bulmaya çalışıyoruz. Ama benim de direncim git gide zayıflıyor. Bir kere daha bu şekilde deneyip olmazsa genetisiz transfere gitmeyi düşünüyorum. Sizin yaş kaç? 37-38’den sonrası için öneriyorlar genetiği.
37 yaşındayım ben.bilmiyorum dr unuz kım ama düşük gecmişiniz yoksa sadece yasla ılgılı olmamalı genetık.yani 7 tane embrıyo yazık,bılmıyorum ki sonucta anne karnı en ıyı lab dan daha iyi denılıyor.kaldı sızınle aynı yasta arkadasım genetık olmadan embrıyo transferıyle gebe kaldi.tabıykı dr unuz en ıyısını bılır ama bence transfer denemelisiniz.sonucta her gecen gun daha bir zorlaşıyor durumlarımızBen olsam transfer isterdım,belkı genetıkte hasar aldı embrıyo size öle denıldı,vlla ınsan entrıkaları kuruyo yani böle zmnlarda
Dediğim gibi o yasta arkadasım ılk denemesınde gebe kaldı hatta dogurdu gayet sağlıklı bir sekılde.7 emrbyo bence ciddi bir sayı hemde 5. Gune gelmiş.ben sadece saskınlıgımı belirttım.merkez için de arkadasın daha öncekı msjlarında embrıyolarına bırkac kez işlem yapıldıgı ve bunu neden tek seferde yapamadıklarını bılmedıgı ve sasırdıgı okudum.yani benım merkezıme değil güvensızlıgım.kişinin merkezını bılmedıgımı de basta yazdım ; genetiğe giden ve işlemde hasar gören merkezlerınde bunları dogru bır sekılde de anlatmadıklarını da okuduk buralarda.benımki nacizane bir yorumdu,hepimizinki gibi gerci! Tesekkürederım bilgiler içinde☺Genetik, anne babada genetik hastalik tasiyiciligi yoksa, tamamen yasla ilgilidir. 40+ yumurtalarinin saglikli embryo olusturma olasiligi 10% civarindadir. Bu istatistiksel bir gercek.
Dusuk gecmisine bakilarak karar verilmesi daha genc yaslarda gecerli bir kural.
Tutmayacak hastalikli bir embryo icin transfer istemek sadece vucudunuza zarar verir.
Anne rahmi tabi ki en iyi laboratuvardir; fakat mayoz bolunmede genetik bozuklugu olusmus bir embryonun rahimde duzelmesi de mumkun degildir.
Eger genetikte hasar alip size soylenilmedigi ihtimalini gozonunde bulunduruyorsaniz, zaten kliniginize 100% guvenmiyorsunuzdur. Guven duyulmayan bir klinikte de tedavi olmak ne kadar olumlu sonuc dogurur tartisilir.
Cok ihtiyacim var boyle guzel hikayelere cok tesekkurler
Kacinci gun embriyosuydu? 3.gun mu? Birinci kalitelerdi heralde
Kuzeniniz adina da cok sevindim gercekten, darisi bizlerin de basina insallah..
37 yaşındayım ben.bilmiyorum dr unuz kım ama düşük gecmişiniz yoksa sadece yasla ılgılı olmamalı genetık.yani 7 tane embrıyo yazık,bılmıyorum ki sonucta anne karnı en ıyı lab dan daha iyi denılıyor.kaldı sızınle aynı yasta arkadasım genetık olmadan embrıyo transferıyle gebe kaldi.tabıykı dr unuz en ıyısını bılır ama bence transfer denemelisiniz.sonucta her gecen gun daha bir zorlaşıyor durumlarımızBen olsam transfer isterdım,belkı genetıkte hasar aldı embrıyo size öle denıldı,vlla ınsan entrıkaları kuruyo yani böle zmnlarda
Tabıyki de doktorlarınız dogru kararı verıcektır.ama burdakı arkadaslarında cok guvendıklerıni söledıklerı dr rezervler gayet ıyı olmasına ragmen benım arkadasımdan istemedı o yasta.bılmıyorum Allah a emanet mı gudıyoruz herbırımızınki baska baskaBu çelişkili düşünceler sürekli kafamda dolaşıp duruyor ama doktorlar rezerv iyi diye ısrar ediyorlar genetik test konusunda. Evet genetiksiz sağlıklı çocuk doğuran tanıdıklarım benim de var. Biz yola Bülent Tıraş ile genetik teste ikna olarak çıktık, sonra 2.yi Semra Kahraman’da denedik ve 3. yü de yine Memorial’da genetikli yaparız herhalde ama sonrasını artık bilemiyorum. Pes edip transfer isteyebilirim.
Dediğim gibi o yasta arkadasım ılk denemesınde gebe kaldı hatta dogurdu gayet sağlıklı bir sekılde.7 emrbyo bence ciddi bir sayı hemde 5. Gune gelmiş.ben sadece saskınlıgımı belirttım.merkez için de arkadasın daha öncekı msjlarında embrıyolarına bırkac kez işlem yapıldıgı ve bunu neden tek seferde yapamadıklarını bılmedıgı ve sasırdıgı okudum.yani benım merkezıme değil güvensızlıgım.kişinin merkezını bılmedıgımı de basta yazdım ; genetiğe giden ve işlemde hasar gören merkezlerınde bunları dogru bır sekılde de anlatmadıklarını da okuduk buralarda.benımki nacizane bir yorumdu,hepimizinki gibi gerci! Tesekkürederım bilgiler içinde☺
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?