Sevgili 40 yaş üstü grubu hepinize selamlar sevgiler,
Çok uzun zamandır yazmak istiyordum buraya..sizlere umut olabilmek için ,bu mesajı görünce daha fazla beklemek istemedim ve bilgisayar başına geçtim.
Öncelikle yaklaşık 2 sene kadar önce bu grubun hayatımda çok önemli bir yeri olduğunu belirtmek isterim. Çok kıymetli insanlar tanıdım burda,yeri geldi kimselere açamadığımız dertlerimiz açtık biribirimize,biribirimizin sevinçlerine gözyaşlarına ortak olduk..o nedenledir ki hemen her gün hep dualarımdadır ''Allah'ım 40 yaşta üstündekilere tez zamanda hayırlı sağlıklı evlat nasip eyle '' sonra dileyen isteyen tüm isteyenlere diye....Doğuma girerken de ilk duam bu grup oldu....Olmaya da devam edecek..
Bizim zamanımızdan çok kişi kalmadı burda ,çoğu bi şekilde hamile kaldı doğuran çok arkadaşımız oldu, henüz evlat sahibi olamayanlara da Allah tez zamanda nasip etsin inşallah.
D
demet_blk
canım Demet,can Demet bize hep destek oldun ,şimdi diğer canlara destek olmaya devam ediyorsun...Sen öyle yüce gönüllü güzel bir insansın ki,seninle tanışıp sımsıkı sarılmak isterdim sana.....
Hikayemi kısaca özetleyeyim. 39 yaşında tedaviye başladım ,iptaller, toplamalar, transferler derken yaklaşık 10 kez tedavi gördüm. İlk 2 transfer negatif,3. transfer düşükle sonuçlandı...ve bunların sonucunda embriyoları genetik teste gönderelim dedi dr. 4 toplama daha yaptık ve 7 embriyo genetiğe gönderildi hepsi sağlıksız geldi. Bu arada benim 3. transferden kalan 5.gün embriyolarım vardı,genetiğe gönderilemezdi çünkü 5. gün dondurulmuşlardı,onlara dokunmaya kimse cesaret edememişti çünkü bana transfer edilenler hep aa kaliteydi,dondurulanalar bc kaliteydi. AA kaliteden başarı elde edemeyip bc den başarı elde etme fikri uzaktı hepimizde...
Genetikten sağlıksız gelince tüm embriyolar,donasyon düşünmeye başladım..açıkçası hep sıcak baktım donasyona hala da sıcak bakıyorum...eşimi ikna etmek zor oldu ama ettim. Yine de bu gruptan çok kıymetli bikaç arkadaşım Ukrayna da tedaviye başlamışlardı,oldukça heyecanlı mutlu ve umutluyduk..Donasyon başarı oranları oldukça yüksekti çünkü. Benim de modum,frekansım oldukça yükselmişti bu süreçte... Kararı vermiştik eşimle. Genetiğe gönderemediğimiz donmuş bc kalite embriyoları son kez transfer olacaktım. Olumsuz olursa hemen Ukrayna'ya gidecektik. Umudumuz yoktu Türkiye de ki transferden, ama Ukrayna dan vardı. Transferi olduğumda maddi manevi eşimde ben de tükenmiş durumdaydık,umutsuz bir şekilde transfer oldum....12 gün sonra pozitifi gördüğümde düşer muhtemelen sonuçta genetiğe gitmedi dedim. Sonuç ikiz bebeklerimi sağlıkla kucağıma aldım. (Allahım okuyan herkese bu cümleyi nasip etsin,inanın neler yaşadığınızı hissettiğinizi biliyorum hep duamdasınız yazarken bile gözlerim doluyor) Bebeklerim şimdi 3,5 aylık oldular...
Genetik testten sağlıklıyı bulamadım ama genetiğe göndermediğim embriyolar tuttu. Yukarda mesaj yazan arkadaşıma vereceğim cevap bu şekilde benim. Genetik test yaptırmayın demiyorum kesinlikle, ama oradan sağlıklıyı bulamamakta yolun sonu değil. Çok takviye kullandım ,alternatif tıptan faydalandım(hacamat).
Bebegimhadi
bu grubun eski müdavimlerinden sağolsun çoğumuz onun vesilesiyle arı sütü kullanmaya başladık. Başlıca takviyem arı sütüydü ve beraberinde daha birçok şey...eski 40 yaş üstü mesajlarımdan hepsine ulaşabilirsiniz. Hayıt otu ve testere dişli aslan pençesinin de mucize ot olduğunu söylemeden geçemeyeceğim.
Bana sormak istediğiniz şeyler olursa her zaman cevaplarım vakit buldukça. Hepinizin çok yorulduğunu yıprandığını biliyorum...Bende aynı sizin durumunuzdaydım. 42 yaşında kucağıma aldım ikizlerimi. Hamile kalan diğer arkadaşlarımda buraya yazmıyor ama hep onların da dualarındasınız, arada konuşuyoruz onlarla. Dilerim sizlerde bikaç yıla bu sayfaya girer ve benim yazdığım gibi benzer şeyler yazarsınız.
Herbiriniz çok kıymetlisiniz, çok özelsiniz, Allah hepinize kolaylık,güç kuvvet ,sabır versin ...Her zaman dilimde ,duamdasınız...