İnekten korkan, köpekten korkan, kediye dokunamayan veterinerler tanıyorum. Seninki gayet doğal. Hiç sıkılma. Hem korkunun yaşı, cinsiyeti olmaz. Varsa vardır.
Diğer ilçedeki ilk evimde hamamböceği yuvası vardı. Ne yaptıysam başedemedim. Bir de kitin (böcek kabuğu) alerjim var, görünce papatya gibi uçuklar çıkıyor yüzümde. Oturdum bilgisayarın başına" ne işe yarar bu böcek?" dedim google' a. Aslında dünyanın deterjanı gibi çalışıyorlarmış. Zararlı mikrop ve bakterileri toplayıp yok ediyorlarmış. Milyonlarca yıldır varlıklarını devam ettirmelerinin sebebi, pek çok kimyasala, geniş bir ısı aralığına (sanırım -15, 220 derece arasında) dayanıklı olmalarıymış. Yokolmaları halinde, mikrobik hastalıkların yayılma hızı dünyadaki tüm canlıların bir hafta gibi bir sürede ölmesine neden olabilirmiş. Bilgisayarı kapattığımda neredeyse saygı duymaya başlamıştım böceklere. Hala görünce rahatsız oluyorum ama artık uçuk çıkmıyor.
Yani ayağına çok dolanıyorlarsa, öğreneceğin bir şey vardır. Yoksa laf olsun diye yazmadım o kadar şeyi.

Takılıyorum kız, kızma hemen