Aşık oldum birisine

Hani şu kıyamet kopacak denen tarihten bir gün önce yavru bir kedi gördüm. Hava soğuk, kedicik belli ki aç ve yalnız, üşümüş... Yanımda köpeğim vardı, onu görünce kaçtı bıcırık. Ertesi gün yine köpeği çıkardığımda karşılaştık. Köpeği, zincirini bile çıkarmadan eve bıraktım, döndüm kedinin yanına. Gel dedim, gözleri gülerek geldi minnoşum. (Biliyorum, bana öyle geldi) Bahara kadar bakar salarım, kışı atlatsın, köpekle bir arada yapamazlar diyordum, eve girer girmez kanka oldular. O yıl bahara kadar sık sık başbaşa bırakmak zorunda kaldık ikisini. Baharda saldım dışarı. 3 gün sonra, yağmurdan ıslanmış ve aç bir şekilde geldi yine. Kıyamadım, aldım tekrar. Gündüzleri dışarıda, geceleri evde yaşadık bir süre de. Sonra hamile kaldı, elimize doğurdu. O kadar çok şey öğrendim ki ondan. Evdeki herkesin gönlünü alırdı. Şakalar yapardı. Ben neredeysem peşimden gelir, ne yapıyorsam izlerdi. Bazen taklit etmeye çalışırdı. Bebeklerini sevdiğimde gururlanırdı. Kaynana gibi dırdırı vardı, sürekli mırıldanırdı... Farkına bile varmadan o kadar içime işledi ki... Nisan ayında kaybettik onu. Yavruları kaldı yadigar. Şimdi torunları da oldu... İçlerine karıştıkça, aslında ne kadar masum ve narin olduklarını gördüm. Sürü halinde yaşamasalar da, bana bağlılıkları nedeniyle bir arada kaldıklarını gördüm. Sırf benim hatırım için kardeşinin bebeklerine annelik yapabildiklerini gördüm. En önemlisi, sevgileriyle iyileştim. Köpeğim can dostum. İlk gözağrımız. Yeri ayrı. Ama kediler de kendilerine has. Şimdi kedisiz geçen yılları hatırlamıyorum. Neyle zaman geçirmişim diyorum. Hayatım aslında ne kadar boşmuş...