Popüler Konu 40 yasından sonra anne olmaya cabalayanlar

Saracım bir de su acıdan bak, ilerde kayınvalide olduğunda nasıl olunmaması gerektiğini biliyor olacaksın:) Pamuk şekeri gibi bir kaynana olabilirsin sen:)

olurum dimi evet olurum :KK70::KK70::KK70::KK70::KK70::KK70:

Başka bir açıdan bak, onlar olmasaydın kendine gerçek değerini vermeyi belki de hiç öğrenemeyecektin. Azminin, sağlığının, varlığının kıymetini çok daha geç anlayacaktın ve dönülemeyecek bir noktada olacaktın. Elbette bu kadar sıkıntılı öğrenmesen de olurdu bunları ama senin payına böylesi düşmüş. Hem artık gittiklerine göre "silkin ve özüne dön..." :KK45:

döndüm bile :KK73::KK73::KK73::KK73::KK73::KK73::KK73:

Ben o smileyi dua okuyo diye şettiydim.. Amiinn diyo gibi geldiydi bana sanki. :KK45:

yok be tatlım o hıçkıra hıçkıra ağlayan smiley :KK39:

amaa ağlamıyosan sorun yok sen Amerika hayalleri kur belki bebeğinle beraber gidersiniz

Çok soru olur mu canım benim... Hemen cevaplıyorum. Öncelikle maddi durum yetersizliğinden Zeynep Kamil Devlet hast.yaptırdım. Benim miyomun yeri transferi başarısız kılacak yerdeydi, yani mecburdum aldırmaya. Ancak operatif histereskopi oldum, onda da başarısız ameliyat oldu, Allah izin verirse tekrar histereskopi olucam.
Bana sorarsan benim yaptığımı sende uygulayabilirsin. Öncelikle yumurta toplansın, daha sonra miyom ameliyatına girersin.
teşekkür ederim cevabın için, keşke o kadar kolay olsaydı ben tüp tedavimi hataydan istbula gidip yaptırıyorum her gidişimizde eşimle işimizi bırakıp gidiyoruz bir yandan tedavi masrafları bir yandan işsiz kalıyoruz çok zorlanıyoruz kendi memleketimde tedavi görebilseydim çok daha kolay olurdu yoksa aslında dediğin çok daha sağlıklı olurdu ne yapacaz bilmiyorum

teşekkür ederim cevabın için, keşke o kadar kolay olsaydı ben tüp tedavimi hataydan istbula gidip yaptırıyorum her gidişimizde eşimle işimizi bırakıp gidiyoruz bir yandan tedavi masrafları bir yandan işsiz kalıyoruz çok zorlanıyoruz kendi memleketimde tedavi görebilseydim çok daha kolay olurdu yoksa aslında dediğin çok daha sağlıklı olurdu ne yapacaz bilmiyorum
Neden Adana'da yaptırmıyorsunuz? Bildiğim kadarıyle Adanada güzel merkezler var.

Kızlar ben geldim,
Hepinizi öncelikle öpüyorum, dualarınız ile yanımdaydınız Allah hepinizden razı olsun. Dün OPUm başarılı geçti, herşey yonda Allaha şükür. Yarı baygın halde hayatımın kararını verdim, toplanan yumurtaları, dondurulmuş yumurtamı da çözdürerek döllenme aşaması için onay verdim. Hakkımızda hayırlısı artık, bugün telefon bekliyorum, döllendi mi, kaç hücreli oldu vb.
Dün OPUdan hemen sonra bir hışımla Zeynep Kamile, beni ameliyat eden doktorun yanına gittim. Tam iki doktordan muayene oldum, hemde OPU olmuşken yani... İki hafta içinde adetim geliyor, hemen akabinde de tekrar miyom ameliyatına giriyorum. Doktorların bana yaptıkları açıklamayı size de yapayım ki belki işinize yarar bilgiler olur...
Rahim içinde yer alan miyomun görünen kısmını traşlayınca rahim dışında bulunan parçası çökme yaparak rahim içine geçmiş. Bu olay gömülü halde bulunan miyomlarda sık görünen bir olaymış, ancak tekrar görmeyeceğim diye bir olay yok, tekrar aynı olay başıma gelebilirmiş. Histereskopi ameliyatlarında en önemli faktör ameliyat saati çok kısıtlı, hemen bitirilmesi gereken, kısa tutulması gereken bir operasyonmuş. Bunun nedeni ise traşlama sırasında rahime sıvı akışı verilmesi, bu sıvı ise traşlanan bölgede yer alan kesik damarlardan kana geçmesi bu operasyonun riskini arttırıyormuş.
Tabi bende istemezdim tekrar ameliyat olmayı, çünkü tüp bebek tedavim sürekli yarıda kalıyor. OPU günümde de artık yeter dedim ve en azından embriyom var mı yok mu onu bileyim istedim, ve gerçekten benim için riskli bir karar verdim. Eğer ki hiç embriyom oluşmazsa işimiz daha da uzayacak, eşim öncelikle ameliyat olacak, sonra benden tekrar yumurta toplanacak vs. Bu iş iyice uzayacak.
canım çok geçmiş olsun inşallah embriyon sağlıklı gelişirde bebişini alırsın kucağına bütün bu sıkıntılardan kısa zamanda kurtulursun miyom malesef çağu zaman hayatımızda olacak sanırım ben daha önce iki kere miyom ameliyatı oldum ama evli değildim bak şimdi tekrar oluşmuş yani ne kadar alınsada tekrar üreme ihtimali yüksek yinede dua edelimki kötü huylu değil durumumuza belkide şükretmek lazım daha kötü olabilirdi

sağol canım deme deme :KK70::KK70::KK70::KK70::KK70:

sendemi kiloluydun kaç kiloydun ne kadar sürede kaç kilo verdin paylaşırmısın banada motive olur
Canım boyum 1.58 o dönem kilom 70 e dayanmıştı normal kilom 50 civarıdır yani 20 kilo fazla vardı dokunsan top gibi yuvarlanacak misaliydim...spora başladım hemen spor hocası denetiminde program çıkardı bana kasları çalıştırmak için kardiyo bi yere kadar dedi kas yağ yakar dedi hay hay dedim ..ve en önemlisi agzımı tuttum bunları nasılsa yine yiyebikeceğim diye telkinde bulundum kendime bi de klasik buzdolabına kendimin ve cok güzel bi hatunun resmini koydum buzdolabına her gttiğimde hadi skıyosa ye bakalım dedim :)))yaklaşık altı ay da cok güzel sonuc aldım ama altı ayda korumak için devam ettim şimdi hemen hemen hergün sporumu yapıyorum ne istersem de yiyorum ama canım çoğu şeyi istemiyor örneğin pasta manyağıydım şimdi bi çatal ancak yiyebiliyorum.bir de kıyafetlerini lastikli felan alma onlar yanıltıyor insanı ..tedavilerde bi üç kilo aldım onu vermek daha zor oldu niyeyse şimdi 51 civarı takılıyorum ...unutma canım vücut akıllı bir mekanızma bi yerde direnmeye geçiyor onun içinde ben on günde bir abartmamak kaydıyla serbest gün yapıyordum kendime...

Kızlar ben geldim,
Hepinizi öncelikle öpüyorum, dualarınız ile yanımdaydınız Allah hepinizden razı olsun. Dün OPUm başarılı geçti, herşey yonda Allaha şükür. Yarı baygın halde hayatımın kararını verdim, toplanan yumurtaları, dondurulmuş yumurtamı da çözdürerek döllenme aşaması için onay verdim. Hakkımızda hayırlısı artık, bugün telefon bekliyorum, döllendi mi, kaç hücreli oldu vb.
Dün OPUdan hemen sonra bir hışımla Zeynep Kamile, beni ameliyat eden doktorun yanına gittim. Tam iki doktordan muayene oldum, hemde OPU olmuşken yani... İki hafta içinde adetim geliyor, hemen akabinde de tekrar miyom ameliyatına giriyorum. Doktorların bana yaptıkları açıklamayı size de yapayım ki belki işinize yarar bilgiler olur...
Rahim içinde yer alan miyomun görünen kısmını traşlayınca rahim dışında bulunan parçası çökme yaparak rahim içine geçmiş. Bu olay gömülü halde bulunan miyomlarda sık görünen bir olaymış, ancak tekrar görmeyeceğim diye bir olay yok, tekrar aynı olay başıma gelebilirmiş. Histereskopi ameliyatlarında en önemli faktör ameliyat saati çok kısıtlı, hemen bitirilmesi gereken, kısa tutulması gereken bir operasyonmuş. Bunun nedeni ise traşlama sırasında rahime sıvı akışı verilmesi, bu sıvı ise traşlanan bölgede yer alan kesik damarlardan kana geçmesi bu operasyonun riskini arttırıyormuş.
Tabi bende istemezdim tekrar ameliyat olmayı, çünkü tüp bebek tedavim sürekli yarıda kalıyor. OPU günümde de artık yeter dedim ve en azından embriyom var mı yok mu onu bileyim istedim, ve gerçekten benim için riskli bir karar verdim. Eğer ki hiç embriyom oluşmazsa işimiz daha da uzayacak, eşim öncelikle ameliyat olacak, sonra benden tekrar yumurta toplanacak vs. Bu iş iyice uzayacak.
Adım adım bebişine yaklaşıyorsun canım ilerde bu günleri tebessümle hatırlayacağız hersey bebeklerimiz için..

Günaydınn, yeğeniniz gayet iyi. Büyüyor:)
Ne biliyim takvim eklemedim, 12 hafta bir geçsin bakarız:) Sen nasılsın?
Maşallahhh hem de en kocamanından ....
İnşallah arkadaşım. Tedbir kuldan, taktir Allah' tan.
Sen buyur gel, istemediğin kadar tarçınlı karanfilli beslerim ben seni :KK52:
Canımsın benım bir gece ansızın gelebilirimmmmmmm
Aynen.. :cool: Şu anda yaşamdan beklediğim 2 şey bu. Anne olmak ve Güney Amerikayı dolaşmak. Bakalım hangisi olcek? Ya da ikisi birden mi olcek? Bekliyos bakalım.
İkiside çok güzel ve olası hayaller gercege dönmesi an meselesi :)))

En azından yakın şehirlerden araştırma yapabilirsin bence. Tüp bebek tedavisi tüm Türkiyede faal durumda. Mesema Adanaya bakabilirsin, ama mutlaka bu işin peşine gitmelisin.

Canım boyum 1.58 o dönem kilom 70 e dayanmıştı normal kilom 50 civarıdır yani 20 kilo fazla vardı dokunsan top gibi yuvarlanacak misaliydim...spora başladım hemen spor hocası denetiminde program çıkardı bana kasları çalıştırmak için kardiyo bi yere kadar dedi kas yağ yakar dedi hay hay dedim ..ve en önemlisi agzımı tuttum bunları nasılsa yine yiyebikeceğim diye telkinde bulundum kendime bi de klasik buzdolabına kendimin ve cok güzel bi hatunun resmini koydum buzdolabına her gttiğimde hadi skıyosa ye bakalım dedim :)))yaklaşık altı ay da cok güzel sonuc aldım ama altı ayda korumak için devam ettim şimdi hemen hemen hergün sporumu yapıyorum ne istersem de yiyorum ama canım çoğu şeyi istemiyor örneğin pasta manyağıydım şimdi bi çatal ancak yiyebiliyorum.bir de kıyafetlerini lastikli felan alma onlar yanıltıyor insanı ..tedavilerde bi üç kilo aldım onu vermek daha zor oldu niyeyse şimdi 51 civarı takılıyorum ...unutma canım vücut akıllı bir mekanızma bi yerde direnmeye geçiyor onun içinde ben on günde bir abartmamak kaydıyla serbest gün yapıyordum kendime...

Adım adım bebişine yaklaşıyorsun canım ilerde bu günleri tebessümle hatırlayacağız hersey bebeklerimiz için..

Hahaha sanki beni anlattın kuzu valla :) 1.58 boyunda 70 dayandım bu sefer ama yapacak bir şey yok artık doğumdan sonra hepsini birden vereceğim:KK49:

Gece, gündüz, akşamüstü, sabahın körü hiç farketmez, Ne zaman istersen :KK52:

Hahaha sanki beni anlattın kuzu valla :) 1.58 boyunda 70 dayandım bu sefer ama yapacak bir şey yok artık doğumdan sonra hepsini birden vereceğim:KK49:
Kendini mutsuz hissetmiyorsan çok ta önemli değil be canım ben acaip takıntılı olmuştum yağlarımı sıkıp sıkıp ağlıyordum :)))

Gece, gündüz, akşamüstü, sabahın körü hiç farketmez, Ne zaman istersen :KK52:
Tekirdağ geldiğimzde muhakkak rotayı cevireceğiz senin tarafa sevgilim oraları iyi biliyormuş öyle dedi

Kendini mutsuz hissetmiyorsan çok ta önemli değil be canım ben acaip takıntılı olmuştum yağlarımı sıkıp sıkıp ağlıyordum :)))

Tekirdağ geldiğimzde muhakkak rotayı cevireceğiz senin tarafa sevgilim oraları iyi biliyormuş öyle dedi

Sevmediğim bir gerçek ama benim için küçük bir şey:) O yüzden keyfim yerinde canım :))

amin canımcığım akşam doktorumuzla ilk defa hastalar yoken rahat konuşabildik..eşimede hergün takip etmemiz gerek zaten zor elde etiik tehlikeye atamayız benim çanakaleden hastalarım var bazen onları hergün çağırmak zorunda kalıyorum tüp bebek kontroleri için..şehirdışından gelenler için gerçekton zor oluyor demiş..ama doktorum melek gibi inan İstanbul edirnede çanakaleden gelen hastaları var..şuana kadar kaç bin kişiyi doğurtmuş sayı vermiş eşime şua hatırlamıyorum ama tekirdağnın nüfüsü kadar doğurturmuş doktor düşün çok ilginç geldi ama gerçekten bir kere gelip muayne olmanı isterdim..imkanın varsa gel muayneye canım..

Gulneva merhaba Tekirdağ'da hangi hastanede hangi doktor yazabilir mısın.
Çoğulcu gebelik konusunda deneyimli mı acaba birde o hastanede yenidogan ünitesi varmi biliyor musun

cevapladığın için sağol canım bende sen boylardayım ama benim kilom daha fazla 70 insem süper olur ondan sonrasına bakarız

kızlar maalesef kötü haberlerim var :(
toplamda 6 yumurtam vardı ve hiçbiri döllenmemiş, az önce hastaneyi aradım :( moralim hiç iyi değil....
ne düşüneceğimi bilmiyorum, artık bu defteri kapatsammı

kızlar maalesef kötü haberlerim var :KK43:
toplamda 6 yumurtam vardı ve hiçbiri döllenmemiş, az önce hastaneyi aradım :KK43: moralim hiç iyi değil....
ne düşüneceğimi bilmiyorum, artık bu defteri kapatsammı

tatlım normal tüp bebek tedavisimiydi mikro enjeksiyonmuydu mikro enjeksiyonda genelde döllenme olur ama demekki vakti gelmemiş canım üzülmekte son derece haklısın ama bu defteri kapatmak yok

tatlım normal tüp bebek tedavisimiydi mikro enjeksiyonmuydu mikro enjeksiyonda genelde döllenme olur ama demekki vakti gelmemiş canım üzülmekte son derece haklısın ama bu defteri kapatmak yok
Mikroenjeksiyondu ama maalesef tutmadı. ne diyeceğimi bilmiyorum, sadece eve gidip ağlamak istiyorum, hala OPU ağrılarım varken duygusal çöküntüye girdim

Mikroenjeksiyondu ama maalesef tutmadı. ne diyeceğimi bilmiyorum, sadece eve gidip ağlamak istiyorum, hala OPU ağrılarım varken duygusal çöküntüye girdim

kıyamam Allah yardımcın olsun canım belki yarın bir mucize olur bellimi olur hastane hemen vazgeçmese bari

kıyamam Allah yardımcın olsun canım belki yarın bir mucize olur bellimi olur hastane hemen vazgeçmese bari
yarın sabaha kadar bekleyeceklermiş, ama bu saate kadar kendini gösterirdi :( döllenme belirtileri bir tanesinde bile yok :( sabırlı olmak zor maalesef, içimde isyanlar başladı

Back
X