Popüler Konu 40 yasından sonra anne olmaya cabalayanlar

Ayyy bu şakir çok tatlııı yaaa...
Canım bioenerji ye gitmiştim ben kadın bana dedi ki hayvan sevgınız cok cocuk yerıne gecmıs bilinç altınız zaten 1 cocugum var 2çsıne gerek yok gıbı dunusuyor olabılır dedi.. Bende şimdi gözlerimi kapayıp meditasyon yaparken kuçumu hep yerde bebegımı kucagımda hayal ediyorum.. Senin de aklında bulunsun diye dedim..
Ama hayvan sevgisi bi başkadır katılıyorumm.. Şuan bizim ki evde degill inan çok özledik:cry: Oda bizi çok özlüyor ama paspasa yatıp bizi bekliyormuş:cry:
Kesinlikle özler...lütfen üzülmeeeee görmeye gidemez misin tatlım

Kesinlikle özler...lütfen üzülmeeeee görmeye gidemez misin tatlım

C.tesi gidicem artık canım.. Sonra hep beraberiz zaten.. Tatile gönderdim onu anneme canım.. Gerçi farklı bi semtte otuyruyor annem uzak degil ama onlara da çok düşkün zaten problem yok ama işte bendeki biraz bağımlılıkç... Az kaldı kavuşacagız inşallah:)

C.tesi gidicem artık canım.. Sonra hep beraberiz zaten.. Tatile gönderdim onu anneme canım.. Gerçi farklı bi semtte otuyruyor annem uzak degil ama onlara da çok düşkün zaten problem yok ama işte bendeki biraz bağımlılıkç... Az kaldı kavuşacagız inşallah:)
ohhh içim rahatladııı ya onların sevgisi bambaşka...

Aaaa evet canımm var.. Çok açık renk olmalı.. AMa kullandıgın ilaçlardan dolayı zaten su içmen gerekebilir canım.. Çok abartmadan yavaş yavaş arttır canım..

su içmeye çalışıyorum canım ama hiç içmesem aklıma gelmiyo nedense

Aynen benimki de çok koyuydu. Saracim senin Tsh ne alemde? İlaçlardan sonra hiç baktırdın mı? Benimki 0,29 a düşmüş. Bakalım doktor ne diyecek.

TSH geçen ay 2,93 olmuştu canım bu ay daha baktırmadım hafta sonu baktırabilirim seninki çok iyi ama dahada düşmesin hipertroidiye çevirmesin Allah korusun

Valla bende merak ettim ama karistiramam tuhaf gelmisti o zaman neden ucuz diye , yakin zamanda yaptirmam gerek soracagim bakalim

Testi karıştırıyor olmayasın canım.. Benim PCOS takibim olur yıllardır Cerrahpaşa'da.
Onlar kendilerine very için bana senede bir AMH Yaptılar ve SGK'lı olarak bile ekstra 30TL alıyorlardı. Artık Cerrahpaşa tıp fak. De hiç yapılmıyor. 6 ay önce gidip sormuştum..

Ben de 77 liyim ama rapora hiç kalkışmadım 1 yıllık evli olduğumdan. O yüzden net bilmiyorum canım. Benim sorunum su içmemek zaten. Günde 1 litre içersem öpüp başıma koyuyorum. Nerdeee 3 litre. Biri hortumla mideye yollayıverse ne sevinirdim:)

Aynı sorun bende de var canım ya,su içmemek..
Şimdi cam Şişe su aldım 2 tane. Herbiri 750ml.
Yatağımın başucuna koydum, öbürünü de evde Yanımda taşıyorum..
Biraz içiyorum böylece :)

Aynı sorun bende de var ama ben 3litre suya karşıyım.. Mantıklı gelmiyor.. İdrarın rengınden kontrol etmelı ihtiyac olup olmadıgına bence..
Bir yerde okumuştum. Özellikle gebeliğin oluştuğu ilk günler çok içmek iyiymiş. Açıklaması da çok mantıklıydı. Amnio sıvısı oluşması esnasında rahim çok fazla akışkan kana ve suya ihtiyaç duyarmış..

su içmeye çalışıyorum canım ama hiç içmesem aklıma gelmiyo nedense

TSH geçen ay 2,93 olmuştu canım bu ay daha baktırmadım hafta sonu baktırabilirim seninki çok iyi ama dahada düşmesin hipertroidiye çevirmesin Allah korusun

Evet kuzum biliyorum icmek faydali elbet... napalim icelim guzelleselim

Çok tatlıymış maşallah, Allah ömür versin, uzun süre birlikte yaşayın.
Bu da benimkinin bebekliği teyzesi.

298555_284965598182303_109537193_n.jpg

Bu da kankasıyla tanıştıkları gün :)

484649_548321408513386_1048078836_n.jpg

İmrenilecek bir dostlukları vardı kuzularımın...

kıslaaar bu da benim datluuum... 11 yaşında ve adı da şakir... benim yol arkadaşım o... evde her yerde benimle dolaşır, yemek yaparken mutfak televizyonunun yanınada, uyurken tam ayaklarımızın dibine, her yerde benimle... onu çok seviyorummm. Yaşasın şakiiiiiir :KK68::KK68::KK68::KK68::KK68:

Amaaan, yerim ki ben bunu. Pek tatlı oluyor bu tekirler. Bendeki nüfusun büyük kısmı senin Şakir' in aynısı. Oyun delileri. Biz evde çok komik oluyoruz. Peşimde 18 kedi. Yaptığım her şeyi izlemeye çalışıyorlar. Kendimi oyuncu, bazen öğretmen gibi hissediyorum. Bir de tekrarlamaya çalışıyorlar ya. Ölüyorum o hallerine :KK68:

Ssk karsilamadanmi ben 2011 yaptirmistim en son dr ozel polikinlikte kimbilir ne kadar olacak derken 5tl degiler belki sonradan degerlenmistir mecbur yaptiracagiz.
Bu testi SGK karşılamıyormuş. Eski fiyatını bilemeyeceğim de ben 150 liraya yaptırdım. Radon tıp merkezinde

Valla bende merak ettim ama karistiramam tuhaf gelmisti o zaman neden ucuz diye , yakin zamanda yaptirmam gerek soracagim bakalim
Bence kesinlikle yanlış hatırlıyorsun. Sen Antalya'da değil misin? Bi kere bu test Antalya'da yapılmıyor. Kanı Alıp ankaraya gönderiyorlar.

Stres insan vücudunda ne gibi olumsuz etkilere neden olur?

Stresin insan beyninde yaptığı değişiklikler ilk kez bu kadar açık bir şekilde ortaya konuldu. Strese giren insanların beyninde bazıları geçici ama bazıları da kalıcı olmak üzere pek çok etki görülüyor.

Çoğunlukla insanlar stresin ani gelişen bir problem olduğunu düşünür. Patronuzuzla gün içinde yaşadığınız bir çekişme ya da iş çıkışı takıldığınız trafık strese girmenize sebep olabilir.

Kısa dönemli stres asabi, gergin, endişeli, unutkan ya da kafanız karışmış gibi hissetmenize sebep olabilir. Fakat bu etkilerstresin size verdiği zararların sadece küçük bir kısmı.

Zaman içerisinde, stres hormonu olan kortizol seviyesinin yükselmesi ile fiziksel, zihinsel ve duygusal sağlığınız stresten zarar görebilir. Travma sonrası davranış bozukluğu, anksiyete ve depresyon gibi ruhsal hastalıklaklar ile kronik stresarasında doğru orantı vardır.

Peki stresli olduğunuz bir durumda vücudunuzda kalıcı ya da geçici yönde hangi değişiklikler meydana gelir?

1. Stres beyninizde asabi olmanıza sebep olan kimyasal bir değişime yol açabilir

Birçok insan stresli hissettiği sırada huysuz ve aksi olduğu için geçinilmesi zor kişiler haline gelebilir.

Baskı altındayken unutkan ve kafası karışık hissetmemiz stresin beynimizdeki yıkıcı etkilerine örnek olarak gösterilebilir.

Fransız araştırmacılar,stres tarafından tetiklenen ve beyinde sinapsların düzenlenmesinden sorumlu olan hipokampusün içerisindeki moleküllere saldıran bir enzim keşfettiler.

Bu alandaki sinapslar değişikliğe uğradığında nöral iletim faaliyetlerinde azalma görülüyor.

Bu etkiler kişinin sosyalleşme yeteneklerini kaybetmesine, çevresi ile etkileşime girmekten kaçınmasına,hafıza ve kavrama süreçlerinde sorun yaşamasına yol açıyor.

2. Kronik stres beyninizi küçültebilir

Stresli bir hayat beyninizde duygulardan, otokontrolden ve fizyolojik fonksiyonlardan sorumlu olan bölgelerdeki gri maddenin azalmasına sebep olarak, hafıza ve öğrenme kapasitenize zarar verebilir.

Kronik stres ve depresyon, beyninizde prefrontal kortekste yoğunluğu azaltarak duygusal ve kavramsal bozulmalara yol açabilir.

Araştırmacılar bu etkinin özellikle genetik olarak ruh ve sinir hastalıklarına yakalanmaya yatkın olan kişilerde beyin hücreleri arasındaki sinaptik iletimin kopmasına sebep olduğunu söylüyor.

2008’de fareler üzerinde yapılan bir deneyde kısa süreli stresin bile beyindeki hafıza ve öğrenmeden sorumlu bölgelerde iletim problemleri yaratabileceğini ortaya çıkardı.

3. Stresli olaylar beyin hücrelerinizi öldürebilir

Yeni bilgiler öğrenmeye devam ettiğimiz sürece beynimizde hipokampusde nöronlar üretilmeye devam edecektir.

Fakat sürekli stres beyninizde hipokampusde yeri nöronların üretim sürecini durdururabilir, ayrıca hipokampal hücrelerin arasındaki iletişimin hızını da etkileyebilir.

Yapılan bir araştırmaya göre stres içerisinde olan bir insanın beyni normale göre daha çok miyelin üreten hücre ve normalden daha az nöron üretiyor.

Kortizolün yarattığı yıkıcı etkiler yüzünden hipokampus duygusal sıkıntıya karşı çok savunmasız hale geliyor.

4. Stres beyindeki tehdit tepkilerini tetikleyerek hafıza kaybına sebep olabilir

Kortizol beyindeki aktiviteleri engellediği için beyinde duygusal tepkileri ve motivasyonu kontrol eden ana merkez olan amigdalanın büyümesine sebep oluyor.

Amigdala beyinde korku ve tehdit kavramlarından sorumlu olan bölge olarak biliniyor.

Bu bölgedeki aktivitelerin artması kişinin tehdit altında olduğu düşüncesine kapılmasına ve yeni bilgileri kavrama yeteneğinin zarar görmesine sebep oluyor.

Kızlar iyi akşamlar çok msj birikmiş okuyamadım.geri dönüp okuyacağım.bugün e2 degerine bakıldı.allahtan fazla yükselmemiş dedi Dr 1317 çıktı.yumurtaların çatlamaması için iğne olmaya başladım.neden anlamadım.dr yumurtalar çatlarlarken sende çatlarsın dedi.yumurta çok olduğu içinmiş.ama hala puregon oluyorum 137 ye düşürdü

kızlar petek dinçözde 2 aylık hamileymiş.. oda tedavi görüyordu..
darısı başımıza.. ahh yıllardır kimler geldi kimler geçti hepsi gebe kaldı.. bi ben kalamadım..
Herşeyin bir zamanı vardır onlar kalsa ne olcak evlilik bitecek olan çocuğa olacak topluma sorunlu bireyler katılacak

Back
X