- 26 Aralık 2016
- 4.173
- 7.117
- 158
- 51
- Konu Sahibi akideciknane
- #48.541
Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.
sagol cnm amin ben de senı tebrık ederım..görmeye gıttınız mı bebegı ? ne zaman bır sonrakı randevun? benım gıbı paranoyaklaştın mı sen de![]()
benım kanamam basladı kızlar dua edın ne olur
Merhaba arkadaslar önlügü mü giydim opu için bekliyorum dua edin kızlar![]()
sagol cnm amin. allah hepımıze sağlıkla versın ınsallah.Canım çok sevindim Allah tamamına erdirsin sağlıkla kucağına almayı nasip etsin. Doktor pgt ve cgh için neden öyle dedi? yani analiz edilenler boşa mı oluyormuş? sağlıksız sonuçlar için mi kanıt yok dedi?
sagol cnm amin. allah hepımıze sağlıkla versın ınsallah.
embrıyodan alınan bır tek hücreye genetık test yapılması konusunda görüşler yavaş yavaş degısıyor dedı bana embrıyologum. alınan hücre genetık olarak bozuk olsa bıle embrıyonun kendı kendıne hasarı onarma kapasıtesı varmış. tam tersı o hücre sağlam çıkarsa da zaten transfer edılıyor dedı. yanı kayda değer sonuc elde edılemedıgını sadece yorum yapıldığını ve bır sürü masraf alındığını soyledı.
Bu kadarı da saçmalık!! Zaten sorunsuz çoğalıyorlar. Kendi ülkelerinde olsa para vermeyeceklermiymiş hayret birşey. Birde sayın cumhurbaşkanımız 3 çocuk 3 çocuk diye bağırıyor. destek olun yapamayan TC vatandaşlarına da herkes tüp bebek yaptırsın madem. Söylemesi kolay. Bir de sinir olduğum şu: 38 yaşına kadar devlet bir kısmını karşılıyor. Aslında asıl 38 den büyüklere ücretsiz olmalı. Mantıksızlik değil mi bu?Yaa arkadaşlar bende tüp beebek yaptımak için araştırmalara başladım. SGK ile yaparsam ödemem ne olur diye. Veee dün öğremdim ki ben 4000 Tl ek öderken Suriyeliler bedavaya tüp bebek yapıyormuş..... bu nasıl adalet... ben nasıl öderim diye hesap yapıyorum![]()
bn uğraştım birkç ay acaba olur mu diye ama dr vakit kaybetmeye gerek yok dedi. Bakalım daha tüp bebek tedavisine geçemedik sinir oluyorum. Her ay boşa geçiyor. İnşallah çok beklemeyiz. Korkuyorum vaktimin bitmesinden. Alkahım yüzümüzü güldürsün hayırlısıyla. İlk deneme olmazsa istanbula yada ankaraya gideceğim artık.
Merhaba arkadaslar önlügü mü giydim opu için bekliyorum dua edin kızlar![]()
@Bebegimhadi benim kalacak yer sıkıntım yok, işten o kadar süreyle ve sık sık izin almak sıkıntı olabilir, yoğun çalışıyoruzBurada sadece adı nasil alinti yapiyorsunuz ? Gnowe yapmisti ögrenebilir miyim gnowecim ev falan da tasınmaz bu islere...simdi aklıma geldi de gidip gelirsin bir sekilde...merkezi arayip bir bilgi alsan konaklama vs . Icin![]()
sagol cnm amin. allah hepımıze sağlıkla versın ınsallah.
embrıyodan alınan bır tek hücreye genetık test yapılması konusunda görüşler yavaş yavaş degısıyor dedı bana embrıyologum. alınan hücre genetık olarak bozuk olsa bıle embrıyonun kendı kendıne hasarı onarma kapasıtesı varmış. tam tersı o hücre sağlam çıkarsa da zaten transfer edılıyor dedı. yanı kayda değer sonuc elde edılemedıgını sadece yorum yapıldığını ve bır sürü masraf alındığını soyledı.
Canım benim, senin için çok sevindim umarım herşey yolunda gider, ve bebiş sağ sağlim gelir:)) ben de değiştireceğim doktoru sanırım. umarım bu sefer olur....merhaba canım benım 6. denemem oldu suan gebeyım. daha cok yenı ve cok korkuyorum ancak hayırlısıyla umarım gelecek bu kez dıye umut edıyorum. dıyecegım su ne yazıkkı cok zorlu süreçler ama denemeden de olma şansı yok.. o yüzden vazgeçme umutlu ol. ben 3 dr ve 3 merkezde denedım üç dr da nerdeyse aynı tedavıyı uyguladı hemen hemen aynı sayıda yumurtam oluştu. laboratuvar cok onemlı o tarafı ıyı araştır. Allah hepımızın yardımcısı olsun.
Haremiz sen nerde başlayacaksın tedaviye?
sevil35 nasılsın? kaç yumurta çıktı? Çok heyecanlanıyorum opu/transfer/kan testi sonuçlarını beklerken
Bebegimhadi benim kalacak yer sıkıntım yok, işten o kadar süreyle ve sık sık izin almak sıkıntı olabilir, yoğun çalışıyoruz
ebos canım nasılsın? Gittin mi dr a?
Öyle düşünme sakın. Gerçekten olacağı varsa mucizevi biçimde oluyor. Olmayacaksa da ne yapsan nafile... benimki de pgt/cgh den geldi (ngs denilen en ileri yöntem uygulanmıştı) sağlıklı embriyo transfer edildi yani. Dr um bununla hamile kalma şansın%75e çıktı dedi ama kimyasal gebelik oldu. Okuyorum burada: dr un beğenmediği gelişimi yavaş embriyo transfer edilmiş, o tutmuş. Bilimin açıklayamadığı şeyler var sonuçta. Bu pgt olayına benim doktorum da önem veriyor ve bu yönteme inanıyor. Özellikle bizim yaş grubumuza yapılması gerektiğini düşünüyor. Paragöz bir doktor değildir. Dürüsttür. İnanmasa tavsiye etmezdi. Ama bundan 3 sene önce 41 yaşında aynı merkezde aynı doktorla 4 tüp bebek denemesi yapan arkadaşıma bu yöntemden bahsedilmemişti bile. Çünkü çok yeni. Yani gerçekten işe yarıyor mu tespit edilebikecek kadar çok veri yok bence ellerinde. kesin verilerin oluşması yıllar alacaktır. Ben bi dahaki sefere yaptırmayacağım. Düşük olursa daha çok yıpranırım diye düşündüğüm için yaptırmıştım ama kimyasal gebelik oldu. 1000 $ verdik 2 embriyo için. Onunla ikinci tüp bebek denememizin bir kısmını karşılayabilirdik. Ama bilemiyosun ki.Canım benim çok sağol cevabın için ama inan yıkıldım gibi bişey şimdi. Benim tek tük yumurtam oluyor , erken menapoz teşhisi koyuldu ve hepsi teste gidiyor 2 tane sağlıksız sonuç geldi. Yeni 2 tane daha gönderdik geçen hafta.. Şimdi inan allah bullak oldum
( Son şansımızda cgh ile kayıp mı edildi acaba
((
Canım doktor ne dedi? kanamam var yazmışsın ben bir süredir giremedim foruma. umarım herşey yolundadır.canım sabah yatağa gecmıstı bıraz kan. kalktım ped koydum. sonra ıgne oldum ve ondan mı bılmem durdu kanama. zaten tum gun yattım. yarın sabah bebegın kalbı atıyorsa hayırlısıyla devam dıcem Allahım hayırlısını versin.. elden bırsey gelmıyor..güzel dıleklerın icin cok teşekkür ederim![]()
Şimdi eve geldim arkadaşlar teşekkür ederim güzel dilekleriniz için. Doktorum güzel geçti 8 yumurta topladık dedi şuan döllenme aşamasındalar dedi yarın 1 gibi arayip bilgi verecek umarım hersey yolunda olur. 3 Embryo koyalimmi dedim doktoruma bakalım olabilir dedi
@illusive canım geç mi bilmiyorum ama incir kürünü denesen. Müthiş yumurta arttırıyor. ben de denedim. 8 yumurta folkülüm oluşmuştu geçen ay.Öyle düşünme sakın. Gerçekten olacağı varsa mucizevi biçimde oluyor. Olmayacaksa da ne yapsan nafile... benimki de pgt/cgh den geldi (ngs denilen en ileri yöntem uygulanmıştı) sağlıklı embriyo transfer edildi yani. Dr um bununla hamile kalma şansın%75e çıktı dedi ama kimyasal gebelik oldu. Okuyorum burada: dr un beğenmediği gelişimi yavaş embriyo transfer edilmiş, o tutmuş. Bilimin açıklayamadığı şeyler var sonuçta. Bu pgt olayına benim doktorum da önem veriyor ve bu yönteme inanıyor. Özellikle bizim yaş grubumuza yapılması gerektiğini düşünüyor. Paragöz bir doktor değildir. Dürüsttür. İnanmasa tavsiye etmezdi. Ama bundan 3 sene önce 41 yaşında aynı merkezde aynı doktorla 4 tüp bebek denemesi yapan arkadaşıma bu yöntemden bahsedilmemişti bile. Çünkü çok yeni. Yani gerçekten işe yarıyor mu tespit edilebikecek kadar çok veri yok bence ellerinde. kesin verilerin oluşması yıllar alacaktır. Ben bi dahaki sefere yaptırmayacağım. Düşük olursa daha çok yıpranırım diye düşündüğüm için yaptırmıştım ama kimyasal gebelik oldu. 1000 $ verdik 2 embriyo için. Onunla ikinci tüp bebek denememizin bir kısmını karşılayabilirdik. Ama bilemiyosun ki.
Konuyu dağıttım ama söylemeye çalıştığım şu: pgt yaptırman kötü birşey değil. Sonuçta %100 olmasa da sağlıklı embriyoyu buluyorlar, bir ölçüde düşüğü engelliyor bu durum. Bu pozitif bişey. Sen aramızda en genç olansın. 1er tane de yumurtan olsa, şansın daha fazla rahmin embriyoyu kabul etmesi açısından. Üzülme. Olur da pgt den sağlıksız gelirse embriyolar, yeniden deneyemeyeceğini düşünme. Senin hepimizden çok şansın var. Yine yumurtan olur, yine embriyo oluşur. İstemezsen gelecek seferlerde yaptırmazsın pgt. Rahat olmazsak, mutlu olmazsak, endişesiz olmazsak gelmeyecek bu sıpalar. Ben onu anladım.
8 yumurta mııŞimdi eve geldim arkadaşlar teşekkür ederim güzel dilekleriniz için. Doktorum güzel geçti 8 yumurta topladık dedi şuan döllenme aşamasındalar dedi yarın 1 gibi arayip bilgi verecek umarım hersey yolunda olur. 3 Embryo koyalimmi dedim doktoruma bakalım olabilir dedi
Hay maşallah 8 nedir cok cok iyi bunu nasil başardınillusive canım geç mi bilmiyorum ama incir kürünü denesen. Müthiş yumurta arttırıyor. ben de denedim. 8 yumurta folkülüm oluşmuştu geçen ay.
Allah yardımcın olsun.
Gecmis olsun insallah güzel sonuclar alın
Geçen hafta çarşamba günü sabahadet ağrısına uyandım ve malesef kırmızı renkte kanamam oldu hemen hastahaneye gittik ultrasona girdim tek kese göründü yan tarafında kanama alanı gözüküyor 2. Embriyo kaynaklı olabilir dediler,proluton depot iğne 2 gün üst üste oldum ve sadece o sabah bir avuç içi kadar geldi başkada olmadı kanamam bilmiyorum bu neydi böyle,bu çarşamba tekrar kontrolüm var .Hayırlısı diyorum artık.
Korkma bu haftalarda olabiliyor diyorlar çok geçmiş olsun canım,bol bol dinlen bol sıvı al,kabız olmamaya çalış, Bebişin sıkı sıkı tutunsun sana inşallah.
Dualarımız seninle canım benim, bol bol yumoşlarla dön inşallah.
Haremiz sen nerde başlayacaksın tedaviye?
sevil35 nasılsın? kaç yumurta çıktı? Çok heyecanlanıyorum opu/transfer/kan testi sonuçlarını beklerken
Bebegimhadi benim kalacak yer sıkıntım yok, işten o kadar süreyle ve sık sık izin almak sıkıntı olabilir, yoğun çalışıyoruz
ebos canım nasılsın? Gittin mi dr a?
hayırlı olsun opun:)) sonuçlar çok iyi, sevindim senin adına:))
8 yumurta mıı
Süper bi haber.
Allahım bundan sonrasında da yardımcın olsun.
Böyle güzel haberler gelince içim aydınlanıyor. Gelişmeleri yaz burdan bize de.
Sağolun kızlar inşallah kaliteli Embryo lar olur sonra dondurulacak ilk adetimde de transfer işlemine baslicaz herkese hayırlı güzel tedaviler dilerim Allahtan. Gelişmeleri yazacağım kızlar birbirimizden dualari eksik etmeyelim ben sizleri her namazimin arkasından anıyorum dua ediyorum