Popüler Konu 40 yasından sonra anne olmaya cabalayanlar

Selam kizlar,
illusive illusive umarim hersey gönlüne göre olur , Bebegimhadi Bebegimhadi gnowee gnowee yeni baslayacaginiz tedaviniz hayirli olsun kizlar, saglikli bebeklerin haberleri yakindir inşallah.
Ben biraz ara vermek istedim belki 1 kez daha deneyebilirim ama denemeden önce kendiliğinden ( doktor kontrolünde ki bu devlet jhastanesi olacakti) olabilir mi acaba umutlarim vardi : ) Daha önce de söylediğim gibi en yakin arkadasim kaza ile hamile kaldi ve henüz birkaç ay önce doğum yapti ki ayni yastayiz. Ve + söylemem gereken adetim 5 gün öne geldi neden bilmem aslinda saat gibi tikir calisir.
Neyse bugun seçtiğim bir doktor olan isim versem mi bilemedim FSM Hastanesinde M.T isimli bir erkek doktor. Bendeki sans iste meymenetsiz elleri titriyordu kimliğimi alirken. sikayetin nedir diye sordu. ben de tüp bebek sonrasinda devlet hastanesinde doktor kontrolünde denemek istiyorum diyerek aciklama yaptım. Yasima bakti ellerini açarak bu yasta tüp bebek olmadiysa ben ne yapayim demez mi..
Allahim zaten burcum duygusal bir de duygusalligin diblerinde yasiyorum negatiften sonra. Gözlerim doldu. Ne demek dedim siz doktor degilmisiniz. Böyle mi olmasi gerekiyor bana yârdim etmeniz gerekirken beni neden itiyorsunuz umutsuzluğa sebebiyet veriyorsunuz diyebildim gözyaslarimin arasindan. Yani kizlar , hep pozitif olmaya calisiyordum ama bugun beni resmen itti uçurumdan asagi. Esime söyleyemedim O benden daha duygusaldır ama onun da gözünde Ufak bir yaş kirintisi görseydim adami evire çevire orada döverdim onu biliyorum...
Herkese bol sans diliyorum.

Selam kizlar,
illusive illusive umarim hersey gönlüne göre olur , Bebegimhadi Bebegimhadi gnowee gnowee yeni baslayacaginiz tedaviniz hayirli olsun kizlar, saglikli bebeklerin haberleri yakindir inşallah.
Ben biraz ara vermek istedim belki 1 kez daha deneyebilirim ama denemeden önce kendiliğinden ( doktor kontrolünde ki bu devlet jhastanesi olacakti) olabilir mi acaba umutlarim vardi : ) Daha önce de söylediğim gibi en yakin arkadasim kaza ile hamile kaldi ve henüz birkaç ay önce doğum yapti ki ayni yastayiz. Ve + söylemem gereken adetim 5 gün öne geldi neden bilmem aslinda saat gibi tikir calisir.
Neyse bugun seçtiğim bir doktor olan isim versem mi bilemedim FSM Hastanesinde M.T isimli bir erkek doktor. Bendeki sans iste meymenetsiz elleri titriyordu kimliğimi alirken. sikayetin nedir diye sordu. ben de tüp bebek sonrasinda devlet hastanesinde doktor kontrolünde denemek istiyorum diyerek aciklama yaptım. Yasima bakti ellerini açarak bu yasta tüp bebek olmadiysa ben ne yapayim demez mi..
Allahim zaten burcum duygusal bir de duygusalligin diblerinde yasiyorum negatiften sonra. Gözlerim doldu. Ne demek dedim siz doktor degilmisiniz. Böyle mi olmasi gerekiyor bana yârdim etmeniz gerekirken beni neden itiyorsunuz umutsuzluğa sebebiyet veriyorsunuz diyebildim gözyaslarimin arasindan. Yani kizlar , hep pozitif olmaya calisiyordum ama bugun beni resmen itti uçurumdan asagi. Esime söyleyemedim O benden daha duygusaldır ama onun da gözünde Ufak bir yaş kirintisi görseydim adami evire çevire orada döverdim onu biliyorum...
Canım, moralini bozmasına izin verme, haddini bilmiyor bazı doktorlar maalesef:sinirli:

gnowee gnowee ben henüz tedaviye başlayamadım. Ben Şanlıurfa'da çalışıyorum 5 yıldır burdayım aslen Mersinliyim.
daha önce özel doktora gidiyordum ama işi ticarete döndürüp sürekli bugün git yarın gel olayına dönünce Üniversite hastanesine gitmeye karar verdim. Zaten vaktimiz yok her ay geri gidiyorum. Doktorum direk tüp bebek yaş faktörü, riskli dedi. Tam tüp bebeğe başlayacakken bu defada adetim sapıttı, şimdi iki aydır onu düzene sokmaya çalışıyoruz.:kızgın: Urfada yaptıracağım yani mecburen. İstanbula falan gidemem.İstiyorum çok ama konaklayamam o kadar paramız yok. Zaten üniversite hastanesi eşinde problem çıkmazsa 4000 olur dedi.

Özel merkezler de biraz daha fazlasını söylüyor zaten fiyat olarak. Ben 5000tl ye yaptırmıştım ilk denememi. Tabi ilaçlar ve pgt hariç. Şimdi de 5750 olmuş sanırım. Ayrıca stres yaratacaksa başka bir ile gitmek de mantıklı değil bence. Olacaksa oluyor. Urfadayım imkanlar kısıtlı diye dert etme. Bi de bakarsın hepimizden önce bebeğini kucaklarsın

@gnowe canım iyi sevindim kalacak yer sıkıntın yok.bakalım günler ne getirecek sana ama en zoru başlamak.antalyada iyi merkez var mi onada bakıyorsundur ...

Evet burada da bikaç merkez var. Öncesinde farklı kadın doğum uzmanlarıyla da görüşmüştüm, onların da tavsiye ettikleri yerler var. dbenim gittiim merkezin laboratuarı iyi diyorlar. Ama neye göre kime göre iyi bilemiyorum tabi. Bu işin profesyonelleri olmayanlar sadece duydukşarına itimat etmek zorunda kalıyor. Mesela benim gittiğim merkezde embriyologlarla görüşmek yasaktı. Embriyoların gelişimiyle ilgili bir dr hanım bilgi veriyprdu her gün. Orada istihdam edilme nedeni sadece hastaya tedavi süreciyle ilgili bilgi vermek o doktor hanımın işi. Kimseyi muayene etmiypr sanırım kadın doğumcu bile değil. O doktor hanım yumurtalar toplandıktan sonra beni her gün arayıp 4 yumurta da döllendi, gayet iyi gidiyor diye bilgi verdi. 5.gün 2 embriyonuz var pgt yaptıracak mısınız dedi. Diğer 2si ne oldu deyince, onlar geriden geliyodu onların gelişimi yavaştı dedi. Doğru bilgilendirme de yapamıyor doğru yönlendirme de. Ben burada embriyologlarıyla görüşme fırsatı bulan arkadaşları okuyunca çok şaşırdım. Bizde "yasak" çünkü.
Gittiğim merkeze antalyanın en iyisi deniyor. Çevre illerden bir sürü hastaları var. Ama yoğunluktan inanılmaz özensizler. Bişey söylesen seni azarlamaya hazır çalışanları var. Bi kaç kez ben de çıkıştım onların agresif tutumları üzerine. Ama insan yine de frenliypr kendini aman bi aksilik çıkmasın aman kızıp da özensiz davranmasınlar diye. Devlet hastanesine gitsem ancak bu kadar şikayetçi olabilirdim yani. Diğer merkezler daha ilgiliymiş ama onların da laboratuarından emin değilim. Bi kaç gündür bahçeliyle ilgili olumsuz şeyler de okuyorum. Bir de mail gönderdim güvenç beye. cevap gelmedi. Sitelerinden yazdım, arayacağız deyip aradılar, ama bahçeci umuta yönlendirmişler. Hata olmuş sizi bahçeci fulyadan hemen arayacaklar dediler. Cumartesiden beri arayacaklar. O yüzden kararsızım. Antalyadaki merkezden farklı değil ise burda yaptırırım.hiç olmazsa daha az masraf olur.

Hepsi mi aynı bunların :KK43:

ve sevil35 sevil35 , incir kürü ben de uyguluyorum dediğin gibi daha kaliteli yumurta oluşumunu sagliyor. Senin için de hayirlisi olsun inşallah. 8 yumurtadan birkaç saglikli embriyo beklenir artik :)
Inşallah canım ben birde hergün portakal ve kivi yedim 1 er tane. Faydası oldumu bilmiyorum yaşım 40 doktorum yaşına göre çok iyisin dedi. Aman az olsun yumurta kaliteli olsun önemli olan kalitesi

ys3m ys3m o terbiyesiz adama kulak asma. Canını sıkmasına izin verme. Arkadaş doktor doğruları söylesin tamam ama üslup bu mu olmalı? Kaldı ki kaç tane dr bana ileri yaş nedeniyle umutsuz olmamamı telkin etti. Bunların içinde devlwt hastanesinde gittiğim dr lar da var. Eşimde sperm sorunu olmasa kendiliğinden hamile kalma olasılığımın yüksek olduğunu söyledi tüp bebek doktorum da. Senin bugün görüştüğün adam kendi yetersizliği ve tembelliğini ona buna çıkışarak perdeliyor bence. Sıkma canını.
Dövmek istersen beni de çağır hatta :KK54:

Bebegimhadi Bebegimhadi tam sana bahçeci'yi şikayet etmiştim ki aradılar :) cumartesiye randevu aldım güvenç beye. Hayırlısı...

ys3m ys3m olanlar çok sinir bozucu tabiki. Hastane olarak Memorial Şişli yi araştır canım. Ben orda tedavi oluyorum gayet iyiler profesyonel bir ekip var. Bende Acıbadem gitmiş hiç beğenmedim tavırları ama arkadaşımin ikiz çocukları oldu. Biraz kalbini dinle duygusuz dr lari ciddiye bile alma lütfen.

Selam kizlar,
Canım Allah Razı olsun. İnşallah cümlemizin tüm süreci hayırlı olsun...

Ah o doktorlar ahhh!!! Bu nasıl bir tutum, nasıl bir cevaptır ya.. Benim arkadaşımda 40 yaşında doğurdu ve aslan gibi bebeği var. 44 yaşında yengem kendiliğinden şu an hamile 6. ayında her şey sorunsuz maşallah.
Yani 25 yaşında çocuğu olmayıp doktora gidenlere ne diyorlar acaba çok merak ediyorum. Bize hep yaştan vuruyorlar.. Sanki öldük ya..
Tüp bebek deneyen sadece +38 üstü bayanlarda mı böyle bakılıyor anlamadım.

Her ay ilaçsız adet olabilen bayan yumurtluyor demektir. Tabi ki yaşla kalite düşebilir veya düşmeyebilir de. Allah esirgesin sağlıklı doğum yapmayan insanların yaşı hep 40 üstü mü? Yani genç anne babalarında sağlıksız bebekleri olabiliyor.
Bunu yaşla sınırlandırmak ve bir kadının en hassas döneminde hele bir doktorun böyle bir yorumunu ne vicdanı, ne ahlaki ne de mesleki kurallara uygun!!
Sen canını sıkma arkadaşım. Rabbim yardımcımız olsun ben de yengeç burcuyum duygusalım yani hele bir de doktora gidince yaşımla bana yorum yaptıklarında "hara-kiri" yapasım geliyor kendimi o anda.. :kızgın::KK11:

illusive illusive canım geç mi bilmiyorum ama incir kürünü denesen. Müthiş yumurta arttırıyor. ben de denedim. 8 yumurta folkülüm oluşmuştu geçen ay.
Canım sağol eve incir kürünü yaptım bende de fark etti ama son dönemlerde ara vermiştim tekrar başlıyım evde kurtlayacaklar dolaptan çıkarayım akşam :)

Bu incir kürü nasıl yapılıyor arkadaşlar? Kuru inciri de sevmem ama herkeste işe yaramış. Denesem mi :KK72:
Canım 9 tane kadar kuru inciri ellerinde 3 e böl 1 litfe içme suyu kaynamaya başlayınca içine at ve yaklaşık 15 dakika kısık ateşte kaynasınlar ve sabah akşam iç bu kür 21 gün uygulanıyor sonra 1 hafta ara verilip tekrar uygulanıyor.

Ben sayesinde aldım kiloları :P

ama prolaktin değerin yüksekse dikkatli kullan canım.

Selam kizlar,
İyi demişsin canım ben olsam hemen şikayet ederdim gerekli mercilere. Dangalak kendine güveni yok ki sana güven versin. Tok açın halinden ne anlar. Moralini bozma biraz ara ver bir ay falan incir ve havuç kürünü yap kendi kendine gebe kalmaya çalış olmadı tedaviye devam edersin. Her şeyi deneyeceğiz napalım. Her şey bebeklwrimize kavuşmak için. Allah yardımcımız olsun.

Öyle düşünme sakın. Gerçekten olacağı varsa mucizevi biçimde oluyor. Olmayacaksa da ne yapsan nafile... benimki de pgt/cgh den geldi (ngs denilen en ileri yöntem uygulanmıştı) sağlıklı embriyo transfer edildi yani. Dr um bununla hamile kalma şansın%75e çıktı dedi ama kimyasal gebelik oldu. Okuyorum burada: dr un beğenmediği gelişimi yavaş embriyo transfer edilmiş, o tutmuş. Bilimin açıklayamadığı şeyler var sonuçta. Bu pgt olayına benim doktorum da önem veriyor ve bu yönteme inanıyor. Özellikle bizim yaş grubumuza yapılması gerektiğini düşünüyor. Paragöz bir doktor değildir. Dürüsttür. İnanmasa tavsiye etmezdi. Ama bundan 3 sene önce 41 yaşında aynı merkezde aynı doktorla 4 tüp bebek denemesi yapan arkadaşıma bu yöntemden bahsedilmemişti bile. Çünkü çok yeni. Yani gerçekten işe yarıyor mu tespit edilebikecek kadar çok veri yok bence ellerinde. kesin verilerin oluşması yıllar alacaktır. Ben bi dahaki sefere yaptırmayacağım. Düşük olursa daha çok yıpranırım diye düşündüğüm için yaptırmıştım ama kimyasal gebelik oldu. 1000 $ verdik 2 embriyo için. Onunla ikinci tüp bebek denememizin bir kısmını karşılayabilirdik. Ama bilemiyosun ki.

Konuyu dağıttım ama söylemeye çalıştığım şu: pgt yaptırman kötü birşey değil. Sonuçta %100 olmasa da sağlıklı embriyoyu buluyorlar, bir ölçüde düşüğü engelliyor bu durum. Bu pozitif bişey. Sen aramızda en genç olansın. 1er tane de yumurtan olsa, şansın daha fazla rahmin embriyoyu kabul etmesi açısından. Üzülme. Olur da pgt den sağlıksız gelirse embriyolar, yeniden deneyemeyeceğini düşünme. Senin hepimizden çok şansın var. Yine yumurtan olur, yine embriyo oluşur. İstemezsen gelecek seferlerde yaptırmazsın pgt. Rahat olmazsak, mutlu olmazsak, endişesiz olmazsak gelmeyecek bu sıpalar. Ben onu anladım.

Allah razı olsun canım. Evet aynen yazdıkların gibi oldu benim de. Doktorum asla ve asla cgh olmadan transfer yapmam diyor. Önemli olan sana sağlıklı embriyo vermek diyor. Benimle tedavi gören 43 yaşında ki bayanın 5. gidişinde sağlıklı embriyo bulmuşlardı bi tanecik onu geçen ay transfer etti ve bayan şu an hamile. Doktor eğer ticari baksa bana da hiç cgh ye girmeden transfer yapardı patır patır.
Ama eğer embriyonun kendi kendini onarma olasılığı varsa oda kafamı karıştı biraz. Ama dediğin gibi bilemiyoruz işte.
Ben de düşük yaşamaktansa veya Allah korusun sağlıksız bebek olmasındanda baştan yapmayı hep mantıklı buldum. Mesela benim sonuncu embriyo 47 XXY çıktı. Tabi ben ne olduğunu bilmiyordum bunun. Böyle doğan ve hamileliği çok normal devam eden ve ancak doğumdan yıllar sonra anlaşılabilecek bişey miş.
Yani en çok rastlanan cinsiyet sorunu oluyormuş bu yaşlarda ve bu bebeklerinde tüm kromozomları normal olduğu için tutma şansınıda yüksek oluyormuş..

Rabbim yardımcımız olsun. İnşallah gelecek tedavinde test yapmadan gelecek meleğin sağlıklı olur.

Özel merkezler de biraz daha fazlasını söylüyor zaten fiyat olarak. Ben 5000tl ye yaptırmıştım ilk denememi. Tabi ilaçlar ve pgt hariç. Şimdi de 5750 olmuş sanırım. Ayrıca stres yaratacaksa başka bir ile gitmek de mantıklı değil bence. Olacaksa oluyor. Urfadayım imkanlar kısıtlı diye dert etme. Bi de bakarsın hepimizden önce bebeğini kucaklarsın

Evet burada da bikaç merkez var. Öncesinde farklı kadın doğum uzmanlarıyla da görüşmüştüm, onların da tavsiye ettikleri yerler var. dbenim gittiim merkezin laboratuarı iyi diyorlar. Ama neye göre kime göre iyi bilemiyorum tabi. Bu işin profesyonelleri olmayanlar sadece duydukşarına itimat etmek zorunda kalıyor. Mesela benim gittiğim merkezde embriyologlarla görüşmek yasaktı. Embriyoların gelişimiyle ilgili bir dr hanım bilgi veriyprdu her gün. Orada istihdam edilme nedeni sadece hastaya tedavi süreciyle ilgili bilgi vermek o doktor hanımın işi. Kimseyi muayene etmiypr sanırım kadın doğumcu bile değil. O doktor hanım yumurtalar toplandıktan sonra beni her gün arayıp 4 yumurta da döllendi, gayet iyi gidiyor diye bilgi verdi. 5.gün 2 embriyonuz var pgt yaptıracak mısınız dedi. Diğer 2si ne oldu deyince, onlar geriden geliyodu onların gelişimi yavaştı dedi. Doğru bilgilendirme de yapamıyor doğru yönlendirme de. Ben burada embriyologlarıyla görüşme fırsatı bulan arkadaşları okuyunca çok şaşırdım. Bizde "yasak" çünkü.
Gittiğim merkeze antalyanın en iyisi deniyor. Çevre illerden bir sürü hastaları
ys3m ys3m o terbiyesiz adama kulak asma. Canını sıkmasına izin verme. Arkadaş doktor doğruları söylesin tamam ama üslup bu mu olmalı? Kaldı ki kaç tane dr bana ileri yaş nedeniyle umutsuz olmamamı telkin etti. Bunların içinde devlwt hastanesinde gittiğim dr lar da var. Eşimde sperm sorunu olmasa kendiliğinden hamile kalma olasılığımın yüksek olduğunu söyledi tüp bebek doktorum da. Senin bugün görüştüğün adam kendi yetersizliği ve tembelliğini ona buna çıkışarak perdeliyor bence. Sıkma canını.
Dövmek istersen beni de çağır hatta :KK54:

Bebegimhadi Bebegimhadi tam sana bahçeci'yi şikayet etmiştim ki aradılar :) cumartesiye randevu aldım güvenç beye. Hayırlısı...
:KK50::KK48: gelmene cok sevindim.güvenç beyde çok iyi bir tercih.cumartesi geleceksin demek.internetten dönmüsler dönmemisler önemli degildi bence.antalyadaki merkezini begenm

:KK50::KK48: gelmene cok sevindim.güvenç beyde çok iyi bir tercih.cumartesi geleceksin demek.internetten dönmüsler dönmemisler önemli degildi bence.antalyadaki merkezini begenmedigin için burayı tercih etmen iyi oldu.insallah guzel sonuc aliriz.buraninda labaratuvarı cok iyi.@haremizinde masallah tum.sayisini cok begendim.bizim yasta ilk kez vu kadar cok duydum.bu is tuple olur diyorum Haremiz Haremiz :KK28:

Son düzenleme:
Benimde 40 yas biterken ilk doktora gittigimde 5 yumurta vardi.dr.cok iyi demisti.ondan sonra genelde 3 ve 2 cevabi aldim.dorde ciksaydı keske hayalim bu yani 4.tedavimde de 3 yum var dedi doktor bunlardan 1 saglikli yum oldu :KK51: sonuc negatif oldu

ve sevil35 sevil35 , incir kürü ben de uyguluyorum dediğin gibi daha kaliteli yumurta oluşumunu sagliyor. Senin için de hayirlisi olsun inşallah. 8 yumurtadan birkaç saglikli embriyo beklenir artik :)

Incir kuru prolaktin hormonunu yukseltrn bir kur arkadaslar eger yuksekse bu hormon degerlerimiz kullanmayalim ya da degerimizin kac oldugunu bilmeden kullanmayalim,prolaktin yuksekligi gebe kalmayi engellermiş...

Allah razı olsun canım. Evet aynen yazdıkların gibi oldu benim de. Doktorum asla ve asla cgh olmadan transfer yapmam diyor. Önemli olan sana sağlıklı embriyo vermek diyor. Benimle tedavi gören 43 yaşında ki bayanın 5. gidişinde sağlıklı embriyo bulmuşlardı bi tanecik onu geçen ay transfer etti ve bayan şu an hamile. Doktor eğer ticari baksa bana da hiç cgh ye girmeden transfer yapardı patır patır.
Ama eğer embriyonun kendi kendini onarma olasılığı varsa oda kafamı karıştı biraz. Ama dediğin gibi bilemiyoruz işte.
Ben de düşük yaşamaktansa veya Allah korusun sağlıksız bebek olmasındanda baştan yapmayı hep mantıklı buldum. Mesela benim sonuncu embriyo 47 XXY çıktı. Tabi ben ne olduğunu bilmiyordum bunun. Böyle doğan ve hamileliği çok normal devam eden ve ancak doğumdan yıllar sonra anlaşılabilecek bişey miş.
Yani en çok rastlanan cinsiyet sorunu oluyormuş bu yaşlarda ve bu bebeklerinde tüm kromozomları normal olduğu için tutma şansınıda yüksek oluyormuş..

Rabbim yardımcımız olsun. İnşallah gelecek tedavinde test yapmadan gelecek meleğin sağlıklı olur.

Genetik bilimiyle artik pekcok yeni gelismeler yasaniyor arkadaslar,ileri yaslarda saglikli gorunen 5.gun embriyosu bile kromozom yapilari incelendiginde sagliksiz olabiliriyor,acgh gibi yontemler yeni gelismekte olan alanlar ve daha pekcok merkez bile bu uygulamaya gecmis degil,biraz maliyetli evet ama ben bu yontemin olumlu taraflarinin olumsuz taraflarindan fazla olduguna inaniyorum,ama yine de tek ve son söz rabbimin o ol demeden hicbir yontem ise yaramaz,herkese saglikli evlatlar versin insallah...

Ay canım inşallah ya. Doktor yaşına göre çok iyisin dedi. Sadece yumurtalarım zayıflamış yaştan dolayı. Onuda incir havuç, babamın hazırladığı arı sütü, bal, polen karışımı ile güçlendireceğiz artık.

Back
X