selam kizlar,
dun dr daydim, verebilecegim iyi haberlerim yok ne yazik ki...aslinda iyi birsey olmazsa cokta yazmayi sevmiyorum...ama bu da hayatin gercegi..
dr serdar bey genc ve bilgili..amh i ya da fsh i umursamiyor. ancak 3 kere negatif tup bebek (sonuncuda yumurtalarim erken catladi) ve embriyo gelisiminde sorun gormesi (5. gune giden embriyomun olmamasi) uzerine gercekten umut vermedi bana. sansimizin % 20 civarinda oldugunu soyledi. eger 5. gun embriyosu olursa bunun % 40 olacagini, genetige gonderirsek ve saglam gelirse bu oranin % 70 e cikabilecegini belirtti. ama genetigi sart kosmadi. ancak transfer yapmasi icin mutlaka 5. gun embriyosu olmali dedi.
bunun uzerine 2. ya da 3. gun embriyosu transferlerinin oldugunu ve tuttugunu soyledim. o da zaten bekletseler onlarda 5. gunu gorur dedi. yani 2. ya da 3. gunde gelisimi yavaslayan embriyonun anne rahmiyle bir an bulusturulmasi eski ve yanlis bir bilgiymis. bunuda sordum cunku. bu arada esime sigarayi kesinlikle birakmasi gerektigini soyledi. esimin sperm testinde morfoloji 2014 yilinda 0 cikmis. bize kimse bunun onmeli oldugunu soylemedi. sayi ve hareketlilik yerinde ama. morfiloji 0 ise dogal gebelik beklenemezmis pek, tup bebekte sorun degilmis.anladikkki bosa kurek cekmisim yillardir spontan gebelik bekleyerek..
dr 4 secenek sundu bana, cok acik sozluydu,icimi acitti ama gerceklerdi.
1) bu sayfayi kapatir, haftada 2 iliski ve onunuze bakarsiniz.herkes anne ve baba olma zorunda degil dedi.
2) psikolojiniz ve maddiyat el verdigince denemeye devam edersiniz dedi ki 18. denemede gebe kalan var dedi. azmeden kazaniyor mutlaka dedi. ama ilk seferinde vazgecende cok dedi.
3) tabii i donasyon onerdi. (ama en en son tercih olarak)
4) evlat edinmeye bas vurabilirsiniz dedi.
ben zaten coktum. ozellikle sperm kalitesi yumurta uzerine soylediklerinden sonra.
destek takviye ve vitaminlere inanmiyor bu arada. oyle olsaydi bu kadar igne niye olsundu, herkes o destek ve takviyeleri kullanir gebe kalirdi dedi, yumurtayi buyutecek yegane sey fsh igneleri oldugunu soyledi.
sonra usg ile bakmasini rica ettim.tamam dedi. solda 1 sagda 3 yumurta gordu. amh inla uyumlu dedi,soldaki buyuk digerlerini baskilar baslamak icin uygun degil dedi, bu ayi pas gectik.adet olunca ara dedi.
durumumun iyi olmadigini biliyordum ancak bunu dr dan duymak beni gercek anlamda cok sarsti. kafam cok karisik, 5. gune gitmezse transer olmayacak ve benim hic 5 i goren embriyom olmadi.
Canım öncelikle duygularını anlayabiliyorum ama kendimden örnekle gidiyorum hep çünkü en doğrusu insanın kendisindeki tecrübedir.
Tek yumurta ile mücadele verip 1 tane toplanıp genetikten gelen embriyom varsa senin 4 yumurta ile kesinlikle şansın daha yüksek diye düşünüyorum. Benimde umutlarım 2. denemeden sonra tek yumurta ile nasıl savaşacağım psikolojisi ile devam etti sürekli.
Ama bir ayda iki kere opuda olsamda, "kisttir ama deneyelim istersen" dediğinde doktorum ben yine tamam dedim buna bile. Kistlerden bile medet umut arayarak devam ettim.
Doğal gebeliği hepimiz düşünüyoruz ama malum yaştan dolayı olabilecek riskleri en aza indirmek için birazda korkuyoruz en azından ben korkuyorum.
Takviyelerin yumurta etkisinde bir rol olmadığını söylemiş doktorun ama neticede beslenmemiz ve dış etkenler madem etki değilse neden "sigara" yasaklanıyor veya "alkol".
Demek ki yumurta üzerinde kötü bir etkisi var.
Etki edebiliyor yani.
Neticede yumurta bir hücre vücudumuzdaki diğer hücreler gibi.
Ama tek bölünenebilen yumurta hücresi diğer hücrelerden farklı olarak.
Hücrenin yapı taşı yağ asitleri ve yeni hücre oluşumu azaldıkça yaşla ilgili yumurtada hem sayı hem kalite anlamında düşüş oluyor.
Bizde bu hücre oluşumunu destekliyoruz.
Tabi ki mucizeler yaratmıyordur fakat yediğimiz, içtiğimiz tüm şeylerin hücrelerimiz üzerinde etkisi yüksek.
Hatta psikolojiden bile etkilenen bir hücreden bahsediyoruz.
Antral sayın çok güzel bir sayı. Moralini bozma.
Rabbim ne olmazları olur yapıyor ama ne olur denenleri olmaz yapıyor.
Hep diyorum bu bir can dünyaya getirmek yani bir ruh ve o eğer dünyaya gelecekse hiç bir şey Rabbim için zor değil.
Beni kapıdan kovan doktorlar, yüzüme bakmayan doktorlar, olmaz boşuna yıpranma diyen doktorlar bunun ilmini biliyorlar ama irfanını, kadrini bilmiyor.
Buna bizler sadece vesileyiz Rabbim verecekse veriyor. Kimse bunu bilemez.
Olmaz diyenlere eğer transferim tutarsa hepsine tek tek mail atacağım.
Biz yeter ki o gücü kendimizde bulalım maddi, manevi. Umudunu kaybetme. Biliyorum zor ama sen zaten bu konularda hepimizden daha çok bilgiye sahipsin.
Neticede vereceğin karar senin için en hayırlısı neyse Rabbim sana onu nasip etsin arkadaşım.