Popüler Konu 40 yasından sonra anne olmaya cabalayanlar

Arada 1 yada 2 sene var ilk 37 yasinda basladim 40 li yas sonrasi 9 ve sonrasi geliyor dr larin dedigi gibi geciktikce sayi azalıyor ben kalitede farklilik goremedim hepsi 5.gune gidiyor blastokist 1.kalite oluyor.Ama genetik sorunlari oluyor
bende bu sayı azlığını ilk denemem de yaşıyorum her ay olurdu 8-10 adet ama malesef bugün 5. gün kontrolüm vardı 4-5 tane ancak varmış ve büyümemişler. Baya canım sıkıldı gonalf dozajı yükselttik ve merional 150 de vuruluyorum doktor da şaşırdı amh ve fsh değerim iyi olmasına rağmen demekki onlarda fasa fiso.
İğneyi vurdurmak için hastanede yanlışlıkla elimden düşürdüm kırdım bugün kötü bir gündü. Kriz üstüne kriz.
Bugün bas bas bağırmak istedim bir ağlama halleri geldi beklemekle yanlışmı yaptım giden zaman. Artık bende 40 yaşa varmak üzreyim. Çok moralliydim aslında.

Arada fark var tabi benimde 37 de ilk tedavimde 17 yumurtam toplaniyordu sonra 13 sonra 9 sonra 7 sonra 5 sonra 3 bu arada son denemede bulduk normal emnriyoru söyleyeyim biz elimizden geleni yapalim imkanimiz yettikce gerisi rabbimize kalmis öyle ki bu asamalari gecsekte 7.5 aylik bebegini kaybeden bir anne olarak soyluyorum ol derse olur ...
Demek istediğim elbette gittikçe fark eder; ancak 40 da kesin sekilde yumurtalar bitmiyor. Genetik yapı bence çok kişisel ve standart hale getirmemeli. Hele moral bozucu sekilde. Bakın mesela ben dramatik azalmayı 35 lerde yasadım; ancak genetik bozulma yaslarımız için nerdeyse standart en azından bu coğrafya için. 9 yumurta çıksa da 3 yumurta çıksa da sağlıklı embriyom nerdeyse aynıydı. Ve cok rastlantısaldı. Ve bebeğim 3 yumurtayı zar zor çıkarıp ağladığım tedavimde oldu. Bişey daha tedavi sona erip transfer için gittiğim tek yumurtalığımda 7-8 tane folikül vardı ve hormonsuz😅psikoloji de çok etkili. Kendimizinegatife boğmayalım

Hakan yaralı 39 ve 44 yaş larda sahip olduğum 2 kızımında doktoru. İkiside anatolia’da ve ilk tüp bebek denemesinden . Arkadaşım 2 doktor aile orda çocuk sahibi oldular, hatta biri izmir den geldi. Bende o sebeple tercih etmiştim.
Hakan hoca ve Mehtap hanım her asamada ilgililer.tıbbi olarak en doğru müdahalelerin yapıldığını anlıyorsunuz.(Anatolia dan önce farklı 2 merkezde başarısız sonuçlar almıştım). Kesinlikle çok profesyonelce çalışıyorlar.

Hakan yaralı 39 ve 44 yaş larda sahip olduğum 2 kızımında doktoru. İkiside anatolia’da ve ilk tüp bebek denemesinden . Arkadaşım 2 doktor aile orda çocuk sahibi oldular, hatta biri izmir den geldi. Bende o sebeple tercih etmiştim.
Hakan hoca ve Mehtap hanım her asamada ilgililer.tıbbi olarak en doğru müdahalelerin yapıldığını anlıyorsunuz.(Anatolia dan önce farklı 2 merkezde başarısız sonuçlar almıştım). Kesinlikle çok profesyonelce çalışıyorlar.
Aklımda sorular varken sizden gelen bu mesajla hepsi cevaplandi. Teşekkür ederim 🙏🍀🧿

kızlar selam bugün 11. gün yine kan verdim 626,2 çıktı yani 7.gün 66,4 9.gün 196,3 11 .gun 626,20 yani çok fazla artmamış mı ben mi evham yapıyorum bilemiyorum hemşireye yazdım şimdi arıyacağız demiş ve bende hiç belirti yok bir dün adet olacakmışım gibi ağrıdı gece sabah oda yoktu aranızda böyle artış yaşayan oldu mu

Evet canım biliyorum az kaldı biraz daha dayan inşallah bu defa farklı olacak ben ümit hanıma güveniyorum olmazsa yolumuz zaten belli
Insallah canim ,bu sefer cok yoruldum menopoz insani hayattan sogutuyormus ,bu yasta yasayip gordum 😂
Insallah 2020 bize ugurlu gelir ☺
Guzel haberlerini bekliyorum .

Back
X