Ben öyle şeyler okudum ya da instagramda gördüm ki herşey nasip. Bir bakıyorsun en kaliteli olanı transfer ediyorlar tutmuyor. Daha düşük kaliteli olanı transfer ediyorlar tutmuş, doğurmuş. Kimine de 5. gün transferi yapıyorlar olmuyor. 3. gün transferi yapıyorlar tutuyor. Herşey Allahtan. Nasip. Çok şükür yumurtam var diye her zaman dua edin. Yumurta varsa umut her zaman vardır.
Bizim akrabalardan birinin gelinin kız kardeşi yıllarca çocuk için gitmedikleri doktor kalmamış. 1985'li yıllardı o ablayı tanıdığımda. Olmuyordu. Çok uzun zamandır da görmüyordum. 2013 ya da 2014'te sanırım anneleri vefat etmişti. Akşam tebarekesine gitmiştik annemle onlara. Bir kız çocuğu dolanıyordu ortalıkta. Orada yengemin akrabaları da vardı, tanımadığım için onlardan birinindir diye düşünüyordum. Tebareke bittikten sonra öğrendik ki o sarı saçlı, beyaz tenli o kız çocuğu bu bahsettiğim ablanınmış. Olmuyor diye bırakmışlar. Durup dururken hamile kalmış. O zamanlada 4 yaşında filandı. Şimdilerde 10'lu yaşlarındadır sanırım.
Diyeceğim o ki, Yüce Rabbimin hikmetinden sual olmaz. Siz olmadı diye üzülürsünüz. Kalitesi düşük embriyomuz dersiniz. O embriyo ile bebeğiniz olur. Allah hepimize böyle güzel müjdeler versin.