- 25 Nisan 2019
- 430
- 1.115
- 63
- Konu Sahibi akideciknane
- #76.301
Allah anneciğine sabır versin..pericim..icinde bulundugun durumu hepimiz cok iyi anliyoruzdur eminim..benim acimdansa durum, bilmiyorum empati paralleligini bu anlamda kurmam sana nasil gelir ama, iki sonradan olma engelli kardesim var, kardes olarak deneyimlerim bir yana, Annecigimin amansiz mucadelesini dogdugum an itibariyle yasayan biriyim..kelimelere filan sigmaz..hele o emanet konusu..Annem bana birsey olursa diyor..hemen ardindan ben olmazsam ...diyorum..bu hic bitmeyen aci bir kaygi.Ama tuhaf bir sekilde bu olumsuz durum beni belki dunyanin en olumlu insani yapmistir
yanisi seni cok iyi anliyorum zor bir karar, kaderin onune gecilmiyor inananlar icin durum boyle elbette. Ama bahşettigi akil yurutme, bilimin projeksiyonunu iyi okuma kismi yadsinamaz.
2 kere ngs siz ( kendime kayiplardan ders cikarttiktan sonra da) genetik temiz cikmasina ragmen 2 kez de ngs li deneme yapmis biri olarak
bu kromozom olasilik hesaplarinin, daha onceki benzeri oranlilarin konmasindaki varsa istatistiklerini hocalarinin gorusuyle iyice degerlendirmeniz. Nihayetinde saglikli baslayan biz yastan kucuklerde de sonradan bebegin iceride sagliksiza donebildildigini de goruyoruz. Ama belli oranda sagliksiz gorunen bir embriyonun iceride kendini tamamlamasinin tibben karsigini; duygusal bedensel olarak buna inanman eksi arti sonuclarini gogusleme karari tum bunlardan sonra sen ve esindesen zaten bunlara biliyorum ki vakifsin
dualarim hep sizlerle
![]()
Eminim kocaman yüreğiniz var , sabrı sevgiyi öğretmiş bu süreç size de. Rabbim sizinde emeklerinizi boşa çıkarmasın
Memorial Gönül hanımla görüşmemde trizonomi 21 hiç transferlerinin olmadığını söyledi. ve mozaik oranı düşük olanı transfer edilebileceğinide söyledi. Genetik Murat bey ise gebelik oranı düşük olsa da riski daha az 1. embriyo konusunda fikir beyan etti. Eşimde aynı kanıda 13-14 haftada amniyonsentez yapılırsa 20 hafta gibi sonuç çıkarmış. bebek o kadar büyürse benim için daha büyük kayıp olacak. Sanırım biraz daha sakin kafa ile düşüneceğim ben.
Allah razı olsun iyi niyetlerin için çoook çoookk teşekkür ederim

Karar vermedik henüz , Siz ne kadar sabırlısınız Rabbim emeklerinizi boşa çıkarmasın inşallah bu tedavi ile inşallah evladınız kucagınıza gelsinEğer anne rahminde düzelme ihtimali varsa ve geçmişte de sürekli transfer edilemez şeklinde döndü ise bence denenebilir. Siz neye karar verdiniz? Biz de neredeyse 10 kez tüp bebek denedik. İlk üç transfer sonrası genetik inceleme yapıldı tüm toplananlara. Bu ilk üç transferde incelemeden transfer edildi ve kürtaj ile sonuçlandı. Sonraki toplananlarda da genetikten hiç sağlıklı embriyo bulamadık. En son bir tane bulduk o da kimyasalla sonuçlandı. Bu ay tekrar yumurta toplanacak ve genetiğe göndereceğiz. Çok zor ama hep bir ümit de var içten içe. Ne olur sen de ümidini kaybetme.