Sizin yaşadığınız bu durumu bende geçen sene yaşamıştım. Konyadaki kadın doğum doktoruma kontrole gittim bu şikayet ile. Doktorum gülümsedi, böyle menapoza girilmez dedi. Muayene edelim, hormon testlerini yapalım ama böyle durumlar arada olabilir demişti. Bende rahim inceliği olduğu için damar kırılması olmuş da olabilir dedi. Hakkaten muayene de baktı herşey normal. Gelmişken smear testi de yapalım mı en son ne zaman yaptırdınız diye sordu. Baya olunca yapalım doktor bey dedim. Kan verip hormonlarıma da bakıldı. Yani herşey normal dedi. PRP için gittiğim tüp bebek doktoruna da menapoza girme konusundaki endişemi de belirtmiştim 2 hafta evvel. Hormonlarınız normal. Hiçbir sıkıntınız yok. Bence en erken 3 yıl sonra girersiniz belki dedi. Bir durum olacak olursa gelin ilaç düzenlemesi yapalım dedi. Yaşım şu an 46 dikkatinizi çekerim.
Yani menapoza böyle girilmezmiş. Doktorum öyle dedi. Endişe edilecek birşey yok rahat olun. Ama yine de bir kadın doğum doktoruna muayeneye gidin isterseniz. İçiniz rahatlar.