Herkese merhabalar forumda gezinirken tesadüf karşıma bu başlık çıktı.Yaşım 39, mayısta on yaşına girecek bir tane sağlıklı birçocuğum var. 2021 martta yeniden hamile kaldım fakat 9 haftalıkken kalp atışı alınamadığı için sonlandırıldı. Ağustosta yeniden denedik o da diğeri gibi 9 haftalıkken kalp atışı alınamadı ve aynı şekilde onu da kaybettim. Genetik testler yapıldı mthfrc677t homozigot mutasyonu denildi.bir daha gebe kalmama engel birşey olmadığı sadece olursa pıhtılaşma iğnesi olmamı tavsiye etti. Verilen cevaplar içime sinmedi başka şehirde İlk doğumu yaptıran dr ulaştım alanında oldukça uzman ve aynı zamanda fonksiyonel tıp uzmanı.homosistein testi istedi ve acilen metil folat b12 almam gerektiğini söyledi.gen mutasyonu nedeni ile vücudumun normal folik asiti çöpe çevirdiğini ve metil formu almazsam b12 ve folatın yeterli olmaması ile bebeğin besleyen kan damarlarının yetersiz kaldığı için bebeğin kalbinin durduğunu açıkladı. Homosistein test sonucum normal değer aralığında geldi. Metil folat almaya başladıktan sonra değerlerim hızla yükseldi 300 lerde olan b12 değerim aniden 930 yükseldi. Dr artık istediğim zaman hamile kalabileceğimi söyledi. Fakat ben de psikolojik bir yıkım başladı yeniden aynı şeyleri yaşayacağım korkusu o kadar sardı ki bu ay denemelere yeniden başlasamda hep olumsuza odaklandım için sanırım gebelik olmadı. Tekrar cesaretimi artırmak ve yaşadığım kayıpları unutmak için buraları okumaya başladım. İnşallah herkesin gönlüne göre en hayırlısı olur

olmadıkça acaba olmaması mı daha hayırlı ben mi istemekle hata ediyorum diye sürekli kendimi sorguluyorum