bazı erkekler tüp bebeğe şüphe ile bakıyorlar. acaba gerçekten benim çocuğum mu diye endişe ediyorlar. hiçbir zaman bunu açık seçik söylemiyorlar ama içlerindeki şüphe tohumunu bir türlü söküp atamıyorlar.
büyük ihtimalle senin eşininde aynı şey kafasını kurcalıyordur.
mesela benim ablam doğum yapmadan önce hepimize sıkı sıkı tembih etmişti. çocuk çıkınca birisi mutlaka onunla çıksın, gözünün önünden ayırmasın, yanlışlıkla başka bebeği vermesinler demişti.
işte aynı korkunun başka bir versiyonu bu...
Peygamberimiz demiş ki; deveni sağlam kazığa bağla, tevekkülü Allaha bırak...
yani sen elinden geleni yap, gerisini Allaha bırak.
birde halk arasında şöyle bir inanç var. çocuğun olmuyorsa
tüp bebek yaparım olur.
hayır, kazın ayağı böyle değil. tüp bebek manevi ve maddi olarak zor bir süreç. tüp bebek evlat sahibi olmanın garantisi değil...
burada evlat hasretiyle yanıp tutuşan, defalarca tüp bebek için tedavi olan ve sonuca üzülen arkadaşlar var. bunlardan biri de benim.
Eşine şöyle bir telkinde bulunmanı tavsiye ederim.
herşeyin bir zamanı var. Biyolojik ve fiziksel olarak hamile kalmak için uygun yaşlar var. bugün 45 yaşıma gelince hadi tüp bebek deneyelim dersen, deneriz ama tutma ihtimali çok düşük olur. 50 yaşımda geriye dönüp keşke tüp bebek tedavisi deneseydim, bir evladımız daha olsaydı diye içimde uhde kalsın istemiyorum. bir kez deneyelim. Eğer Allah kısmet ederse olur. Kısmet olmazsa evladımızı büyütür, denedik olmadı deriz. ne yazık ki, son pişmanlık fayda etmiyor.diye telkinde bulun...
hakkında hayırlısı olsun. Allah isteyen ve bakabilecek olanlara hayırlı evlatlar nasip etsin.