41 haftalik bebegimi kaybettim

Yesil-elma

Üye
Kayıtlı Üye
27 Aralık 2016
6
1
6
38
Tam 10 gun oldu.
Saat gece 00.00. Uykum geldi yataga gectim. Bebegim, Cihangirim, herzamanki gibi asiri hareketliydi, hatta konustum ona "hadi anne yatacak simdi" diye. Saat 01.00 gibi uykuya daldim sanirim. Sadece 2 saat, sadece 2 saat gecti aradan, gece 03.00te sancim basladi. Telefona sarildim hemen, doktoru aradim. Doktor yarim saatte eve geldi. Ilk kontrolleri yapmak icin hazirliklari yapiyordu. Tansiyonumu olctu ve sonra "simdi bebisin kalp atislarini dinlicem, hadi uzan yataga" dedi. Uzandim, agrilarim var ama cok mutluydum, Cihangirim sonunda gelecekti, dile kokay, 41 hafta beklemisim! Herseyi hazir, fazlasiyla hazirdi.
Cihazla bi 10 dakika kalp atisini bulmaya calisti ama bulamadi. Beni telaslandirmamak icin "herhalde cihazim bozuk hastaneye gitmeliyiz" dedi. Kalbim hizli hizli atmaya basladi, gozlerimden yaslar.. esime seslendim yatak odasindan. O salonda mutlu mutlu oturup bekliyordu, Cihangir oglum geliyor baba oluyorum sonunda diye. Yatak odasina girdi esim ve beni gorunce anladi durumu. Apar topar hastaneye yol aldik.
Hastane odasina girmek istemiyordum ayaklarim geri geri gidiyordu, duymak istemiyordum o kahrolasica cumleyi. Agliyorum agliyorum. Esim sakinlestirmeye calisiyor beni "dur daha hicbirsey belli degil, belki saklanmistir bizim şapşik oglumuz" diye. Uzman doktor geldi, cihazla basladi aramaya... bebegimi gordum ultrasonda. Herzaman hareketleriyle herkesi gulduren bebegim hareketsizdi, ne dil cikartmalar vardi ne donmeler oynamalar. Ve doktor o cumleyi soyledi "maalesef kalbi artik atmiyor" dedi..

41 haftalik bebegimi kaybettim. Kordonunda dugum vardi, ve kordon boynuna 2 kere dolanmisti.
Anlamiyorum anlamakta istemiyorum.
O kadar guzel bir bebek, eli yuzu herseyi mukemmel otesi bir bebek olemezdi!!
3.305 kg ve 54 cm. Babasi gibi uzun olacakti melegim.
Saclari upuzun. Beyaz tenli yavrum.
Gitti. Cenazesi bile kilindi.
10 gun once. Ve simdi 10 gun sonra. Haplarla ayakta kalabilmek. Ruh gibi dolanmak. Hicbirseyden zevk alamamak. Sirf yasamak icin yasamak. Kendini kaybetmis caresiz bir et parcasiyim.

Cok zor birsey. Bebegimi istiyorum. Cihangirimi istiyorum.

Allah senin de eşinin deyüreklerinize ferahlık versin . Cennette o annesi , en güvenilir , en güzel yerde . Orada sizlerle buluşacağı günü oynayarak keyifle bekliyordur . Allah cennette kavuşmanızı nasip etsin .

Zaman ilacınız olsun , karı koca birbirinize sarılıp birbirinizden güç almaya çalışın . Sizi sizden başkası anlamaz . Çok zor dile kolay sabırlar diliyorum .

çokk çok sabırlar dilerim size ve eşinize. Çokk büyük bir acı.. o bu dünyaya melek olarak gelmiş sizi seçmiş..bizlerde evlatlarımızda çok büyük bir şeyle mükafatlandırıldık.. evet çok zor ama sabır arkadaşım . Bazı şeyler kbullenmeyi gerektiriyor buda öyle bi durum.. sen onu pamuklara sarıp sarmalasanda sonuç değişmeyecekti.. zaman herşeyin ilacı benim tam 11 ay oldu meleğimi kaybedeli. Geçtimi dersen geçmedi geçmeyecekte hergün düşer aklıma yaş olur süzülür gözümden. Ben sdece kabullendim artık...

Cnm benim Allah yardimcin olsun sabir versin sana cok zor bi durum rabbim kalbini ferahlatsin, melegin bu dunya da degil ama obur dunyada seninle olcak.
Vardir her iste bir hayir, ins acin hafifler.

Tuylerim diken diken oldu. :(
Acin çok büyük..
Ama Rabbim bunu unutturacak acı vermesin sana
Melek annesi oldun sen. Cennette beraber olacaksınız inş.

Sormasam daha iyi ama Dr lar bı şey dedi mı, sebebi hakkında ? Nedeni, kordon düğümlenmesi mi?

Okurken aglamamak icin kendimi zor tuttum. Allah sabir versin, acilarinizi dindirecek evlatlar versin.
Tam 10 gun oldu.
Saat gece 00.00. Uykum geldi yataga gectim. Bebegim, Cihangirim, herzamanki gibi asiri hareketliydi, hatta konustum ona "hadi anne yatacak simdi" diye. Saat 01.00 gibi uykuya daldim sanirim. Sadece 2 saat, sadece 2 saat gecti aradan, gece 03.00te sancim basladi. Telefona sarildim hemen, doktoru aradim. Doktor yarim saatte eve geldi. Ilk kontrolleri yapmak icin hazirliklari yapiyordu. Tansiyonumu olctu ve sonra "simdi bebisin kalp atislarini dinlicem, hadi uzan yataga" dedi. Uzandim, agrilarim var ama cok mutluydum, Cihangirim sonunda gelecekti, dile kokay, 41 hafta beklemisim! Herseyi hazir, fazlasiyla hazirdi.
Cihazla bi 10 dakika kalp atisini bulmaya calisti ama bulamadi. Beni telaslandirmamak icin "herhalde cihazim bozuk hastaneye gitmeliyiz" dedi. Kalbim hizli hizli atmaya basladi, gozlerimden yaslar.. esime seslendim yatak odasindan. O salonda mutlu mutlu oturup bekliyordu, Cihangir oglum geliyor baba oluyorum sonunda diye. Yatak odasina girdi esim ve beni gorunce anladi durumu. Apar topar hastaneye yol aldik.
Hastane odasina girmek istemiyordum ayaklarim geri geri gidiyordu, duymak istemiyordum o kahrolasica cumleyi. Agliyorum agliyorum. Esim sakinlestirmeye calisiyor beni "dur daha hicbirsey belli degil, belki saklanmistir bizim şapşik oglumuz" diye. Uzman doktor geldi, cihazla basladi aramaya... bebegimi gordum ultrasonda. Herzaman hareketleriyle herkesi gulduren bebegim hareketsizdi, ne dil cikartmalar vardi ne donmeler oynamalar. Ve doktor o cumleyi soyledi "maalesef kalbi artik atmiyor" dedi..

41 haftalik bebegimi kaybettim. Kordonunda dugum vardi, ve kordon boynuna 2 kere dolanmisti.
10 gun once. Ve simdi 10 gun sonra. Haplarla ayakta kalabilmek. Ruh gibi dolanmak. Hicbirseyden zevk alamamak. Sirf yasamak icin yasamak. Kendini kaybetmis caresiz bir et parcasiyim.

en t

Tam 10 gun oldu.

Off Allah sabır versin

Sebebi kordon dugumlenmesi. Buyuk bir sansizlik bizimki.
Yiyeceği suyu ekmeği olsaydı Rabbim kucağına verirdi.Allah verdi yine O alır.Biz sabretmekten başka bişey gelmez elimizden.Bende kürtaj oldum ama senin ki kadar bile değildi ama kayıp çok zor Rabbim seni sapasağlam bebeklerle mükâfatlandırır İnşsllah

Iki gun sonra tam bir yil olacak ben bebegimi kaybedeli. Seni o kadar iyi anliyorum ki...hala uzuntum cok derin kelimelere bile sigdiramiyorum. Rabbim bu uzuntunun mukafatini da verecek buna cani gonulden inaniyorum. Allah her halimizi goruyor.

Tam 10 gun oldu.

Allah sabirr versin bende 7 nisanda 36. Hafta 2 kere kordon dolanmasi sonucu bebegimi kaybettim. Yaşadığın her şeyi sonuna kadar yaşadık. Ama takdiri ilahi elden bi şey gelmiyor. Sabret canım allahın mükafatı büyük olur insaallah. Zamanla kabulleniyor insan. Agla içini dök yasa sonuna kadar acini. Ama isyan etme. Allah geciktiriyorsa güzelleştiriyor dur ins

Öldüm okurken ağlıyorum çok piss yaa. Rabbim sabır versin. Seni en güzel yerden mükafatlandırsın. Canım benimm canımm..
Melek oldu sana şefaatçi oldu inşallah.

Allah sabır versin ne desek boş biliyorum.
şunu yazayım benim küçük oğlum
37 haftalık
boynuna 3 defa kordon dolanmis olarak normal doğumla hayata geldi.
doğduğunda zorla nefes alıyordu.
ateşi vardı.
anne karnında enfeksiyon
geçirmiş dedi doktor.cigerleri tam gelişmemiş.
1 hafta ağzında oksijen meskesi elinde serumla bekledik.
şu an 5 yaşında ve sağlıklı çok şükür.benim küçük mucizem diyorum.
birşeylerin nedenini ne yazık ki bilemiyoruz.
elimizden gelen teslimiyet ve dua.
zor olsada.
umarım aciniz hafifler Rabbim hayırlı sağlıklı evlatlar nasip eder size ve eşinize.
tekrar sabırlar dilerim.

Ağladım okurken bende 14 haftalık oğlumu ölü Doğum yaptım 5 ay oldu meleğimi kaybedeli Allah sana bana bizim gibi melek annelerine sabır versin küçük büyük farketmiyor evlat acısı bambaşka tek avuntum meleğimin bizi bekliyor olması Allah büyük sabır versin sana

Rabbim yar ve yardimcin olsun kardesim
bende yedi ay yirmi alti gun once 39 haftalik kuzumu verdim topraga...
icin rahatlayacaksa kendinden bir seyler bulacaksan ve evet yalniz degilmisim diyeceksrn ölü dogum hikayemi okuyabilirsin...
Evladimin her bir seyleri kaldi evimizde giyemedi , yatamadi uc bebegin cikacagi hastane cantasi hazirlamistim icinden bir bez dahi nasip olmadi evladima...
mutlaka her sey nasip kismet ...
ancak bir sey kafama takildi 41 haftalik bebegi neden karninizda beklettiler ölü dogum sebeplerinde dahi bebegin ayinin 40 haftayi gecmesi yazar
40 haftadan sonra bebegin anne karninda bekliyor olmasi ölü dogumun sebeplerinden ;(
Bende ayni hatayi yaptim demeyim ama dr yuzunden yapmak zorunda birakildim 42 yasindaki bir anne adayi idim ve normal dogum icin bilip bilmeden beklettiler evladimi bize denilen 39 haftalik oldugu gelisim geriligi vardi evladimda (kan pihtilasma) belki de evladimin da gunu gecmisti bilemiyoruz ;(
Yalniz nacizane tavsiyem iyi bir dogum uzmanindan gorus almaniz elbet hersey kader kismet ama sizin evladinizin ölümünde de ihmal var sanki ;(
Rabbim yardimciniz olsun biz melek annesiyiz demesi kolay yasamasi cok zor
evlatlarimizda almanyada denildigi gibi her biri birer yildiz cocuk yildizlar kadar uzak ve parlak ;(

Rabbim yar ve yardimcin olsun kardesim
bende yedi ay yirmi alti gun once 39 haftalik kuzumu verdim topraga...
icin rahatlayacaksa kendinden bir seyler bulacaksan ve evet yalniz degilmisim diyeceksrn ölü dogum hikayemi okuyabilirsin...
Evladimin her bir seyleri kaldi evimizde giyemedi , yatamadi uc bebegin cikacagi hastane cantasi hazirlamistim icinden bir bez dahi nasip olmadi evladima...
mutlaka her sey nasip kismet ...
ancak bir sey kafama takildi 41 haftalik bebegi neden karninizda beklettiler ölü dogum sebeplerinde dahi bebegin ayinin 40 haftayi gecmesi yazar
40 haftadan sonra bebegin anne karninda bekliyor olmasi ölü dogumun sebeplerinden ;(
Bende ayni hatayi yaptim demeyim ama dr yuzunden yapmak zorunda birakildim 42 yasindaki bir anne adayi idim ve normal dogum icin bilip bilmeden beklettiler evladimi bize denilen 39 haftalik oldugu gelisim geriligi vardi evladimda (kan pihtilasma) belki de evladimin da gunu gecmisti bilemiyoruz ;(
Yalniz nacizane tavsiyem iyi bir dogum uzmanindan gorus almaniz elbet hersey kader kismet ama sizin evladinizin ölümünde de ihmal var sanki ;(
Rabbim yardimciniz olsun biz melek annesiyiz demesi kolay yasamasi cok zor
evlatlarimizda almanyada denildigi gibi her biri birer yildiz cocuk yildizlar kadar uzak ve parlak ;(

Back
X