41 yaşında anne olmak istiyorum hata mı?

banaisimyok

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
6 Haziran 2014
12
0
1
Eskişehir
ikinci anneliğimi 11 yıl sonra yaşamak istiyorum.belki geçç,ama şimdiye kadar da kızıma yetmeye çalıştımm.kızım o güveni bu sene verdi. bende yeniden bu güzel duyguyu yaşamak istiyorum.:nazar::nazar::1::1::49:

:nazar: mrblar.mayıs ayında reglimin 14. günü eşimi kandırdım.:9::17::17::9: bu 1 seferlik bir denemeydii.

sonra eşim dr.e git sağlık sorunu olupolmayacağını öğren.sorun yoksa deneriz dedi.:9::32:
denememin 5. günü gittim.beta hcg mi ne bakıldı.vajinal usg istemediğim için batından bakıldı.ilk doğumumu da vajinal muayene korkusuna sezareyan istedim ama tabi bişey değişmedi.o son anda yine yapıyorlar yapacaklarını:17::9::30::14: neysee.

21.günü yine kan için çağırdı.
betahcg değişmemiş 1,20 yani yokkk

sonuçları yorumladı.herşey normal sorun yok.yaşınızda problem olmaz dedi.
bu arada 4 haziran da regl olmam gerekirken 28 mayısa sürpriz yaptıı.
ama antidepresan kullanıyordum7-8 aydır.bu kaçamaktan sonra korktum ve bıraktımm. heralde ondan erken geldii.:9:

şimdi sizden isteğim; bana önerileriniz,yorumlarınız.bilmem,yapmam gereken birşeyler varsa önerin ltfnnn:16::16::16:teşekkürler

evtt ben sabırsızım.ama kimse fikir bildirmemiş. neyse:14::24::24::24:

dilerim allah herkesin gönlüne göre versinnn.herkes istediği o mutluluğu yaşasınnn.
bakalım ben yaşayabilecekmiyimm.

okuyorum...okuyorum...
herkesin hikayesi farklı sonuç amaç aynııı
ama bir şu ileri yaş annelerine rastlayamadımmm.
onlerın durumu nedir,yorumu nedir bulamadımm:53::36::18::43:

okuyorum...okuyorum...

sanırım 41 yaşında hamilelik isteyen sadece ben varım :9::9::9::16::16::16:

ama ancak cesaretimi topladım.

neysede şu kasık ağrım iyice canımı sıkıyor.gidip yatmalı.:4:

Neden olmasin,41 yasinda degilim ama bir tanidigim 40 yas uzerinde bebek yapti, saglikli bir oglu oldu.. Ama bunlarin hc olmuyordu çocuklari.. sadece dusunduren, 35yaş uzeri bayanlarin bebeklerinde down sendromu riski daha fazlaymis.. insani tek tedirgin eden bu olur. Ama Allah tan hayırlısını istemek lazım.. bir dejavantajda bana göre dejavantaj tabi size göre olmayabilir,mesela bebeginiz oldu 20 yasina gelince cocuk 61 yasinda olacaksınız.. çok ileri görüslü olmak lazim ki beyinleriniz uysun, malum gençler cok ucuk kacik.. :)

Kadınlar Kulübü Mobil uygulaması kullanılarak gönderilmiştir.

bazen 60 yaşındaki birisi 50 yada 45 yaşındaki birisinden daha ileri görüşlü ve anlayışlı olabiliyor o kişilik meselesi bence insanlar istiyorsa bebek sahibi olmalı ve böyle çok isteyenlerin bebeklerini ve çocuklarını yetiştirirken daha sağlıklı ve bilinçli yetiştirdiklerini görüyoruz hayırlısı....

okuyorum...okuyorum...

merhaba, ben de buna benzer bir konu açmıştım ileri yaşta gebeli diye ama yazan olmadı....
yaş 42 yaklaşık 18 yıl sonra sürpriz bir hamilelik yaşıyorum çok şaşırdım adeta şok oldum daha doğrusu eşim ve ben olduk diyeyim
zamanla bu düşünceye de alıştık şimdi tek isteğimiz sağlıklı bir şekilde kucağımıza almak...
ikili testimde malum sanırım yaştan dolayı risk gösterdi epey üzüldüm hala da ara ara düşünüyorum doktoruma göre amniyosentez kesin sonuç bana kalsa Rabbimin bunca yıl sonra bize nasip ettiğine göre vardır bir bildiği.... ara sıra durup düşünme ara sıra gülüp geçme işte böyle geçiyor günlerimiz... biz başka hayata dair baka konular planlarken haya bize neler planlamış tek kelime ile şaşkınlık başka bişey diyemiyorum
Rabbim isteyen dileyen tüm kadınlara genç ileri yaş hiç önemli değil sağlıklı bebişler nasip etsin...selamlar

Neden olmasin,41 yasinda degilim ama bir tanidigim 40 yas uzerinde bebek yapti, saglikli bir oglu oldu.. Ama bunlarin hc olmuyordu çocuklari.. sadece dusunduren, 35yaş uzeri bayanlarin bebeklerinde down sendromu riski daha fazlaymis.. insani tek tedirgin eden bu olur. Ama Allah tan hayırlısını istemek lazım.. bir dejavantajda bana göre dejavantaj tabi size göre olmayabilir,mesela bebeginiz oldu 20 yasina gelince cocuk 61 yasinda olacaksınız.. çok ileri görüslü olmak lazim ki beyinleriniz uysun, malum gençler cok ucuk kacik.. :)

:nazar::nazar::nazar:
hayırlısı Allahtan.:16::16: evtt bu yaş sorununu bende düşünüyorum.amaa yaşamadan bilemeyiz:9: kaderde varsa yaşanacaktır elbett.

down benimde korkumm.sağlıklısını diliyoruz hep.:53:

bu arada en içten duygularımla sizede sağlıklı gebelikler ve bebeğinizi sağlıkla kucağınıza alacağınız güzellikler diliyorummm:16::nazar::nazar::16:

:
bazen 60 yaşındaki birisi 50 yada 45 yaşındaki birisinden daha ileri görüşlü ve anlayışlı olabiliyor o kişilik meselesi bence insanlar istiyorsa bebek sahibi olmalı ve böyle çok isteyenlerin bebeklerini ve çocuklarını yetiştirirken daha sağlıklı ve bilinçli yetiştirdiklerini görüyoruz hayırlısı....

:nazar: fikirlerinize katılıyorum.:16: ben de bu durumun toplum için çok gerekli ama aile için yeterli olduğunu düşünüyürumm.

yani ücra bir köyde yaşayan anne babanın da çocuğunu iyii eğittiğini düşünüyorum(kendi kültür çerçevesinde) enn aydın insanların daa.
hatta üniv. prof. olan annesini, öldüren kızıda hatırlarız heralde:18:

rabbim bu dünyadaki imtihanlarımızı zorlaştırmasın.:26:

:16::16::16::16::16::16::16::16:

merhaba, ben de buna benzer bir konu açmıştım ileri yaşta gebeli diye ama yazan olmadı....
yaş 42 yaklaşık 18 yıl sonra sürpriz bir hamilelik yaşıyorum çok şaşırdım adeta şok oldum daha doğrusu eşim ve ben olduk diyeyim
zamanla bu düşünceye de alıştık şimdi tek isteğimiz sağlıklı bir şekilde kucağımıza almak...
ikili testimde malum sanırım yaştan dolayı risk gösterdi epey üzüldüm hala da ara ara düşünüyorum doktoruma göre amniyosentez kesin sonuç bana kalsa Rabbimin bunca yıl sonra bize nasip ettiğine göre vardır bir bildiği.... ara sıra durup düşünme ara sıra gülüp geçme işte böyle geçiyor günlerimiz... biz başka hayata dair baka konular planlarken haya bize neler planlamış tek kelime ile şaşkınlık başka bişey diyemiyorum
Rabbim isteyen dileyen tüm kadınlara genç ileri yaş hiç önemli değil sağlıklı bebişler nasip etsin...selamlar

:nazar::nazar::nazar::nazar::nazar::nazar::nazar::nazar::nazar::nazar::nazar::16::16::16::nazar::nazar::nazar::nazar::nazar::nazar::nazar::nazar::nazar::nazar:

maşallah...allah sağlıklı gebelikler versin. sağlıkla kucağınıza alın inşallah.

peki ilk bebeğiniz mi?:16::nazar:

neler yapıyorsunuz mesela. sağlık açısından sıkıntınız olmuyordur inşallah:nazar:

adetinin 10 günü bir deneme daha yapyım.bununla olmayacağını biliyorum.amaa sanırım iyice kaptırdım kendimii.:18::18::18::18::18:

resmen 2 aylık hamile belirtileri görüyorum.:9::9::9: kasık ağrısı,göğüste hassasiyet,mide de hassasiyet..:27: hamilemiyim neyimm.:9::9::9::9::9:
oooo bunları bir şey yokken yaşıyorsam.gerçekten hamile kalsam 9 ay ı dolduramamm heralde yaaa:9::9::9::9::9::9::9:

:nazar::nazar::nazar::nazar::nazar::nazar::nazar::nazar::nazar::nazar::nazar::16::16::16::nazar::nazar::nazar::nazar::nazar::nazar::nazar::nazar::nazar::nazar:

maşallah...allah sağlıklı gebelikler versin. sağlıkla kucağınıza alın inşallah.

peki ilk bebeğiniz mi?:16::nazar:

neler yapıyorsunuz mesela. sağlık açısından sıkıntınız olmuyordur inşallah:nazar:

ilk bebeğim değil kısmetse 2.çocuğumuz olacak.... zorluklar derken sağlık sıkıntısını düşünmekten başka sıkıntım yok şimdilik çok şükür... çevremden de çok fazla olumlu tepki aldım bu da bana çok moral oldu diyebilirim....ayrıca ablası da çok destek bana Rabbmi gönlünüze göre verir inşallah...

ilk bebeğim değil kısmetse 2.çocuğumuz olacak.... zorluklar derken sağlık sıkıntısını düşünmekten başka sıkıntım yok şimdilik çok şükür... çevremden de çok fazla olumlu tepki aldım bu da bana çok moral oldu diyebilirim....ayrıca ablası da çok destek bana Rabbmi gönlünüze göre verir inşallah...

:nazar::nazar::nazar::nazar::nazar:maşallahh.
kızınız kaç yaşındaa.benimki 10,5yaşında.

dayanamadım bugün gittim aile hekiminde beta hcg baktırdım. az önce netten sonuca baktım.:14::14::14:

maalesef olmamışş.1,20değeri.ama yarın da bu kasık ağrısı için hastaneye gitmeliyim.
4 gündür çok ağrıyorrr.ben hamilelik diye düşündüm amaaa sanırım kist çıkacakkk:14::14::14::14::14::14::14:

:nazar::nazar::nazar::nazar::nazar:maşallahh.
kızınız kaç yaşındaa.benimki 10,5yaşında.

dayanamadım bugün gittim aile hekiminde beta hcg baktırdım. az önce netten sonuca baktım.:14::14::14:

maalesef olmamışş.1,20değeri.ama yarın da bu kasık ağrısı için hastaneye gitmeliyim.
4 gündür çok ağrıyorrr.ben hamilelik diye düşündüm amaaa sanırım kist çıkacakkk:14::14::14::14::14::14::14:

geçmiş olsun hayırlısı neyse hakkımızsa o olsun inşallah böyle dua edelim...

:nazar::nazar::nazar:
hayırlısı Allahtan.:16::16: evtt bu yaş sorununu bende düşünüyorum.amaa yaşamadan bilemeyiz:9: kaderde varsa yaşanacaktır elbett.

down benimde korkumm.sağlıklısını diliyoruz hep.:53:

bu arada en içten duygularımla sizede sağlıklı gebelikler ve bebeğinizi sağlıkla kucağınıza alacağınız güzellikler diliyorummm:16::nazar::nazar::16:

Umarım sizinde Allah Gönlünüze göre verir.. :) inşallah sağlıklı bir bebeğiniz olur..

Kayınvalidem benim nişanımda gebe kaldı kazayla..düğünümde doğum yapmıştı.küçücük takım elbiseli bi bebekti kaynım..
Gayette güseldi.. Kayınvalidem 43 yasındaydı eşim 26 :17::17:

Bence harika olur.genc olanlarda da risk oluyo.hayatin kime ne yaşatacagini bilemeyiz.yeni heyecan yeni mutluluk demek

Ben cevremde birkac ornek duydum 40 yas ustu hamile kalip doguranlar ama dogduklarindan beri saglik sikintisi cekiyorlar. Gec yasta oldugundan. Ben cesaret edemezdim. Hic cocugu olmayanlari anlarim ama bence cok riskli. Hakkiniza hayirlisi.

Back
X