• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

4500 tl ile geçim?

Insanlar komik rakamlar ile geçinmeye çalışırken 4.500 liraya geçinilir mi sorulması ayıp valla.

Geçinemem ben rahatıma çok düşkünüm diyorsan baba evinde oturacaksın.

evet ya..çok haklısın. nispet olsun diye mi yapılıyor anlamıyorum ki.. kocaman başlık atılmış bide :mad:

ne diyelim mutluluklar !!..

Enteresan insanlarız, biri çıkıp bize dokunan bir şey söylese diye de tetikteyiz.
İşte bunlar hep mutsuzluk.

Konu sahibine 'madem sen de çalış', 'sen ne kadar katkı yapacaksın ondan haber ver' diyenler olmuş da kime ne yani?
Geçinemiyorum dese tamam, memnun değilsen kalk çalış denir, ama soru 'geçinebilir miyiz', bilgi alma amaçlı bir soru.

Konu sahibi muhteşem bi planlama yapılmadığı taktirde ilk aylarda parayı yetirme gibi bir beklentiniz olmasın.
Evlendiğimiz zaman hesabımda 10-12 bin kadar para vardı, o paranın nasıl eridiğini gördü bu gözler maaşlarımızla beraber.
Ki bazı taksitlerimiz 3 ay sonra başladı bizim.

İlk zamanlar çok yüklü ödemeler olabiliyor, planlamayı ona göre yapın.

Vade farkı çok oluşmadığı müddetçe her şeyi taksitle alın.
Öncelikleri belirleyin, gereksiz bir şey almayın.
Evlenirken eksiksiz olmaya gerek yok, karı-koca ev için alışverişe çıkmak çok zevkli.
Hem ev yerleştikten sonra eksiği gediği gerekliyi daha iyi tespit edersiniz.

Evlenmeden önce az gezinmedim bu tür konularda, ilk defa ev geçindirme söz konusu, tedirgin oluyor insan.

Bence bu maaşla geçinmeniz imkansız sonuçta bir soru borcunuz olacak.Ya sizin ailenizde biraz yardımcı olacak yada sız de çalışacaksınız.Eger aksı olursa bu maaşla yaşarsanız kavgaların para yuzunden çıkması çok olası.

Enteresan insanlarız, biri çıkıp bize dokunan bir şey söylese diye de tetikteyiz.
İşte bunlar hep mutsuzluk.

Konu sahibine 'madem sen de çalış', 'sen ne kadar katkı yapacaksın ondan haber ver' diyenler olmuş da kime ne yani?
Geçinemiyorum dese tamam, memnun değilsen kalk çalış denir, ama soru 'geçinebilir miyiz', bilgi alma amaçlı bir soru.

Konu sahibi muhteşem bi planlama yapılmadığı taktirde ilk aylarda parayı yetirme gibi bir beklentiniz olmasın.
Evlendiğimiz zaman hesabımda 10-12 bin kadar para vardı, o paranın nasıl eridiğini gördü bu gözler maaşlarımızla beraber.
Ki bazı taksitlerimiz 3 ay sonra başladı bizim.

İlk zamanlar çok yüklü ödemeler olabiliyor, planlamayı ona göre yapın.

Vade farkı çok oluşmadığı müddetçe her şeyi taksitle alın.
Öncelikleri belirleyin, gereksiz bir şey almayın.
Evlenirken eksiksiz olmaya gerek yok, karı-koca ev için alışverişe çıkmak çok zevkli.
Hem ev yerleştikten sonra eksiği gediği gerekliyi daha iyi tespit edersiniz.

Evlenmeden önce az gezinmedim bu tür konularda, ilk defa ev geçindirme söz konusu, tedirgin oluyor insan.
benim sorumu anlayıp düZgün cvp veren nadir insanlardansınız.tşk ederim

Ay ay babamın velisi vardı
Çocuğu çok başarısızdı
Adam çocuğına ders aldırabilmrk için
Her gün işe giderken yürüyerek bilmemkaç km gidiyordu
Ama insanın yürüyelecği bi mesafe değil nasıl anlatsam bilen var mıdır esertepeden ulusa diyeyim...
İşte o baba eli öpülesi ,ayağı öpülesi birbabaymış....İnşallah çocuğu emeğini bilir...O baba o zaman yürüdüğü yolun eziyetini unutacak bir babadır eminim...Bu Maaş konusu hiç hoş olmamış günümüz şartlarına göre de sonra ki Yıllara göre de okundukça insanlar üzülüp yadırgadığını göreceğiz...Ülkemiz asgari 1000 tl bazen o kadar da kazanamayan kişiler var....Mutluluk geçim herkesin yaşamına arayışına göre değişir...Maddiyatı aşıp geçinirsiniz inşallah

Ayrıca ne kadar Kazanç olursa o kadar lükse sahip olursunuz ,bu bir gerçek çünkü bu zaman da iki Maaş olduğunda geçim derdi bir nebze olsun azalır kafanız rahat olur...ne kadar borç olur o kadar düşünüp yeni evlilikte gereksiz Tartışmalar olur...Bunları göze almak için yaşınız müsait o kadar beklemiştiniz artık aranızda tartışmadan ya geçinip mutluluğu evlenmeden önceki bazı ihtiyaçlarını değiştirerek eşine yardımcı olacaksınız...Y a da bir süre erteleyerek düğünü birazcık borçlar azalınca her şeyi o parayla rahatça yapana kadar zaman tanıyacaksınız..Sonuçta Eş olmak için pederinin dediğini baştan yapmış adam azimli ...Bu zamanda zor kayınpeder için memur olan adam ...Geçimi de başarır bence ..Sizde cesaret verin Borçlardan sonra evlenin korkuları aşmak ve de olası sorunları hiç yaşamamak için....Erkekler borçta değişiyor çünkü ...Haklı olarak korku ve mahçup olma durumu yaşıyor onlarda bir bekar hayatından çıkıp aile oluyorlar ..Onlar da rahatça yemek içmek gezmek aynı rahatı yaşamayı hayal ediyorlar ..Sonra bir bakıyorlar evlilik öyle değil sonra aile içi soğukluklar olunca başlangıç umduğunun dışında gelişmiş ..Borçlarını yarılamak,düğünü o zamana yapmak çok daha hayırlı olur bence....Sizin sorunuz ve anlattığınız yaşam tarzınıza göre doğrusu bu olacaktır,mutluluğunuz için...

Bencillikle ne alakası var? Öğretmenlerin psikolojisi herkesten daha iyi olmak zorunda, küçücük beyinleri onlara emanet ediyoruz. Psikopat nesiller yetişmesin istiyoruz. Bu konuda tabi ki öğretmenler daha önemli.

Nasıl daha önemli pkk ile çatışanlar kim? Asker polis tabii ki daha fazla alacak! Olaya bak ya. Kıyaslamaya bak! Doktor bırak da daha iyi şartlarda olsun, ona da can emanet ediliyor o kadar okumuş, etmiş. Kıyaslamalar şaka gibi gerçekten!!!!

Benim arkadaşım alıyor engelliler öğretmeni.
Ben de özel egitimdeyim.yine de alamaz.şimdi bizim ek dersimiz %25 daha fazla ama bu 700 en fazla 800 lira falan yapıyor.maaşımiz aynı.sadece arkadasin evde eğitime de gidiyorsa belki oradan alabilir ancak bu çok istisnai bir durum.her özel eğitim öğretmeni de gitmiyor evde eğitime.

Yoksa özel eğitimcilerin de maaş +ücret 3000 lira falan zaten.

Ben 1500 tl maaşla bir ev geçindirdiğimi bilirim hemde annem hastanede yatıyordu orayada yetişmem gerekiyordu ve ay sonundada para bile artırıyordum. Var ordan sen düşün gerini bacım :)

Ben soruyu garipsemedim.
Ne kadar gelirse o kadar gidiyor.
Ben de ogretmenim.Gecen yil ekderssiz bir donem gecirdim.Kiram,faturalar,kredi karti,2 tane ufak capli kredi,yol parami odeyince elimde 400-500 lira para kaliyordu.Bunun yarisi carsi,pazar,alisveris desen.Ayin 15ine cepte 40-50 lira kalmis olarak girerdim.

Nasıl daha önemli pkk ile çatışanlar kim? Asker polis tabii ki daha fazla alacak! Olaya bak ya. Kıyaslamaya bak! Doktor bırak da daha iyi şartlarda olsun, ona da can emanet ediliyor o kadar okumuş, etmiş. Kıyaslamalar şaka gibi gerçekten!!!!

Sevgili MissPoine,

Kaç gün önce karşılıklı olarak konuşulmuş bir konunun tutup son mesajını baz almak neden?
Yukarıda yazdıklarım bir arkadaşımla konuşmanın geldiği son durumdu.

Cımbızla niye çekiyorsunuz?

Asker polis tabi ki daha fazla alacak derken?
Yazışmamda neye istinaden bunu yazabiliyorsunuz? Ben öyle birşey mi dedim?

Ne kadar saçmalamışsınız laf sokmaya çalışırken.
Yazışma geçmişini bilmediğinizden kaynaklanıyor sanırım bu. Daha önemli derken psikolojilerinden bahsetmiştik. Öğretmenin psikolojisi bozuk olmasın ki psikopat nesiller yetiştirmesin diye.
Olayın para maaş miktarıyla kesinlikle ilgisi yok yani.

Koyduğunuz ünlemler çok gereksiz bu arada.

Her gün dışarda yemez,gardrobunuzu 1000 tl lik çanta ve ayakkabılar,2000 tl lik pantolon bluzlarla doldurmazsanız gayet güzel geçinirsiniz.BU ülkede asgari ücretle kira ödeyip geçinen insanlar duymasın bu sözü ÇOK ALINIRLAR!!! Size mutluluklar diliyorum...

4.500'le değil kira ben o parayı alayım 1.000 TL de borcum olsun yine geçinirim. :KK50:

Yine konu sahibine gereksiz yüklenilmiş.Sanki enflasyonun, ülkedeki geçim derdinin, pahalılığın,alınan vergilerin sorumlusuymuş gibi.Unuttuk biz iyice birbirimizi hoşgörmeyi, karşı tarafın sorusuna, fikrine saygılı olmayı.

Konu sahibi bir şekilde borçlar bitene kadar kemer sıkarsanız geçinirsiniz.Şimdiden mutluluklar.

Back
X