• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

4500 tl ile geçim?

Öğretmense ve doğuya atandı ise acaba onlar içinde mi Şark parası var, adam üstün körü mü hesapladı acaba 4500ü şu kadar maaş şu kadar ek ders şu kadar Şark tazminatı olsa diye

Öğretmenler için şark parası yok diye biliyorum. Ama dün atandı dediğine göre bence de öğretmen. Fakat bir hayli hayalperest bi öğretmen:KK70:

UOTE="kadesa, post: 42638856, member: 180626"]Ya nasıl maaşı 4500 den fazla ben 12 yıllık öğretmenim maaşım o kadar değil.yapmayin lütfen.

Ikisinin maaşı mi tek kişinin mi 4500 den fazla? Tek kişi mümkün değil iki öğretmen ise elbette fazla olur.[/QUOTE]
Hayır tabiki toplam maaşları.:KK48: Milletvekili demiyorum öğretmen diyorum, maaşı 4500 diyince, bende 4500 den fazla dedim, yalnış anlaşıldı sanırım :KK48:

Öğretmen olduğunu nereden çıkardınız anlamadım ki. Halkla ilişkiler mezunuyum, 34 yaşındayım, hiç çalışmadım dedi.
Kpss puanı ile alakalı bir yerde yazdığını okumuştum, çalışamam vs deyince, 34 yaşındayım babam istemez vs deyince aklıma bu geldi. Tahmindi sadece.
Ben de mesajımı neden dallandırıp bu kadar merak ettiniz onu anlamadım neyse...:KK69:

Bizim eve giren totalde 2750 falan ve elimize 200 300 kalırsa borçlardan şükrediyoruz.
Allahtan ev kira değil.
Borçları bir kenara sıyırsan da illa birşey çıkıyor extra ya karta yükleniyorsun yada birikim diye kenarıya koydğun paranın ucundan gidiyor.
Gerçekten geçim sıkıntısı büyük türkiyede nedendir bilmem ama. 5000 alanda sıkıntı çekiyor 2500 alanda.
Çünkü insnların istekleri aldığı parayla ölçülü.
Tasarruf yapabilmek önemli olan.
Elimize 200 300 kalırken bile bi şekilde 50 100 hep attım kenarıya 1500 civarı oldu. Ama noldu benim ehliyet çıktı, üniv kaydı çıktı, arabaya masraf çıktı uçtu gitti para :)
Böylelikle en azından içeriye girmemiş olduk :)

Öğretmenim maaşım 2300 tam ek ders alırsam o da 800 olsun hadi, yine 4500 değil.

Üstelik branş öğretmenlerinin bir çoğu ek dersi yarım alıyor ya da hiç alamıyor.
Kurslar var ya saati 18 tlden. 10 saat haftada 180 ayda yaklaşık 800 de o yapar. Bir de Maaşlar 2500 civarı en az 2300 az sanki. Tazminatla falan olabilir ama benim dediğim . Gerçi gene de yapmıyor da özel ders ile olur rahatlıkla ama..

Öğretmen olduğunu nereden çıkardınız anlamadım ki. Halkla ilişkiler mezunuyum, 34 yaşındayım, hiç çalışmadım dedi.

dün öğretmen atamaları belli oldu. bu yüzden erkek arkadaşının öğretmen olduğu tahmini yapıldı.. öğretmenlerde ek ders alsa bile 4500 olmaz maaşı

4500 tl ile geçinebilir miyim? diye sorarsan burada seni topa tutarlar arkadaş...

Birde ne olarak 4500 tl maaş alabiliyor merak ettim, yalnışım varsa düzeltin öğretmenler ilk ay bişiler parası iki maaşmı, harçlık mı ne alıyorlardı onun gibi bişi olmasın?

Öğretmense ve doğuya atandı ise acaba onlar içinde mi Şark parası var, adam üstün körü mü hesapladı acaba 4500ü şu kadar maaş şu kadar ek ders şu kadar Şark tazminatı olsa diye

Net öğretmen maaşı üstünden 'sen üzülme yeter ki çalışma, sürekli çalışırım ben ek ders' vs diyerek 4500 dedi maaşını sanırım. :KK51:

Konu sahibi,
Ailenizin durumu iyi madem ve sizi bolluk içinde büyüttüler. Neden evinizi kurmuyorlar? Neden borçla evlendiriyorlar kızlarını?
Ben ailem sayesinde Sıfır borçla evlendim ki onlara minnettarım .

Yaşam standartları çok farklı çocuğu olanlara Allah bin kere daha yardım etsin,benim oğlum zayıf yemek seçiyor et balık tavuk olacak ille e bunlarda para tabi, 17 aylık bebe 9 kilo olunca paraya da kıyıyosun, atıyorum kimileri için bir tiyatro sinema sosyal etkinlik ihtiyaçtır kimileri için olmasa da olur bunlar hep yaşam tarzı

Kpss puanı ile alakalı bir yerde yazdığını okumuştum, çalışamam vs deyince, 34 yaşındayım babam istemez vs deyince aklıma bu geldi. Tahmindi sadece.
Ben de mesajımı neden dallandırıp bu kadar merak ettiniz onu anlamadım neyse...:KK69:

Mesajınızı dallandırma amaçlı yazmadım. Birkaç kişi daha ikisi de öğretmen demek ki 4500 olamaz başka türlü demiş de, hepsini alıntılayamadım tek tek.

Onu nereden çıkardınız, ben mi yanlış biliyorum anlamında yazdım.

Ama konu sahibi tam olarak, halkla ilişkiler mezunuyum yazmıştı

Arkadaşlar cok Arkadaşımın geliri 6-7 bin civarı hem de ÖĞRETMEN haftada 50-60 saat dersi Göze alırsanız ve bazı branşlardansanız, şimdi bir de dersaneler kapatıldı malum. Deli gibi ihtiyaç var özel derse piyasada ama gene de net ve kesin gelir değilken bu benim maaşım demek abestle iştigal.

Herkese iyi geceler.önceki konularımdan bilen arkadaşlar vardır beni.erkek arkadaşım mezun oldu ve atandı bugun .çok mutluyum.umarım baba sorun çıkarmaz.arkadaşlar benok rahat büyüdüm maddi açıdan.evleniceğim kişi 4500 lira geliri olucak.fakar herşeyi kendi yapıcak aile yardımı olmadan alıcak.(bana düşenler hariç)dolayısı ile borçla evlenicez.750 tl ev kirAsı versek bu parayla geçinebikirmiyiz?borçlarda var.düğünde gelen altınları hemen satmayı düşünüoruz zaten.sizce?
Biz 1600 tl yle geçinmeye çalışıyoruz

ayağını yorganına göre uzatırsan geçinirsin elbette niye geçinmeyesin bizim gelirimiz 3000 tl her ay 1500 ü birikime gidiyor

dün öğretmen atamaları belli oldu. bu yüzden erkek arkadaşının öğretmen olduğu tahmini yapıldı.. öğretmenlerde ek ders alsa bile 4500 olmaz maaşı
Ben erkek arkadaşından değil, konu sahibinden bahsediyorum. Bazı arkadaşlar, ikisi de öğretmen demek ki falan yazmış

Back
X