• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

4500 tl ile geçim?

Konu sahibi,
Ailenizin durumu iyi madem ve sizi bolluk içinde büyüttüler. Neden evinizi kurmuyorlar? Neden borçla evlendiriyorlar kızlarını?
Ben ailem sayesinde Sıfır borçla evlendim ki onlara minnettarım .

O kişi ile evlenmesini istemedikleri için yardım etmiyorlarmış fazla

Arkadaşlar cok Arkadaşımın geliri 6-7 bin civarı hem de ÖĞRETMEN haftada 50-60 saat dersi Göze alırsanız ve bazı branşlardansanız, şimdi bir de dersaneler kapatıldı malum. Deli gibi ihtiyaç var özel derse piyasada ama gene de net ve kesin gelir değilken bu benim maaşım demek abestle iştigal.
ATANDI dediğine göre özelde çalışmıyor. Burada devlet kurumundan bahsediyoruz. Ayrıca devlette çalışanların da özel ders vermesi kanunen yasak.

4500 lira Türkiye şartalrında çok iyi bir para.
ancak yetip yetmemesi size bağlı.
marka giyinirim başka şey giyinmem, lüks evde yaşarım normal dairede yaşamam, haftanın 3 günü dışarda yemek yerim, eşyanın en iyisini alırım derseniz geçinemezsiniz.
ayağınızı yorganınıza göre uzatırsanız borç da olsa geçinebilirsiniz ve hatta birikim bile yapabilirsiniz.

arkadaşlar 1000 tl'lik asgari ücrete atıf yapmışlar haklı olarak.
bu ülkede gerçekten 1000 lirayla ayı çıkaranlar var Allah yardımcıları olsun.
bununla kıyaslandığında 4500 çok çok iyi para.
ev ekonomisi öğrenirseniz halledilir.

Kurslar var ya saati 18 tlden. 10 saat haftada 180 ayda yaklaşık 800 de o yapar. Bir de Maaşlar 2500 civarı en az 2300 az sanki. Tazminatla falan olabilir ama benim dediğim . Gerçi gene de yapmıyor da özel ders ile olur rahatlıkla ama..
Özel ders ve kursu her öğretmen vermiyor veremiyor. Senin bu dediklerin istisnai durumlar ama yok yine de o para zor ya.bir de yeni atanan bir ogretmen tum bu durumlari da hesap edip 4500 diye bir miktara uladtiysa helal olsun cok zeki bir adam :)))

keske 4500 olsa hatta keşke tüm meslek grupları milletvekillerinden fazla maaş alsak hahahaha :)

ATANDI dediğine göre özelde çalışmıyor. Burada devlet kurumundan bahsediyoruz.
Tamam ben de devlet diyorum. Kurslar falan devlette .. Artı özel devlet iç içe Artık yasal olmasa da.. Sabahtan mebte öğleden sonra Etütlerde ÇOĞU öğretmen..

Özel ders ve kursu her öğretmen vermiyor veremiyor. Senin bu dediklerin istisnai durumlar ama yok yine de o para zor ya.bir de yeni atanan bir ogretmen tum bu durumlari da hesap edip 4500 diye bir miktara uladtiysa helal olsun cok zeki bir adam :)))

keske 4500 olsa hatta keşke tüm meslek grupları milletvekillerinden fazla maaş alsak hahahaha :)
Aslında ben de belirttim hele yeni atanan ÖĞRETMEN Haklısın ama işinde iyi ise bi şekilde kazanır . Isteyen kazanıyor benim gördüğüm . Gene de net ve düzenli olmayan bi geliri var gibi göstermek uyanıklık olmuş..

Tamam ben de devlet diyorum. Kurslar falan devlette .. Artı özel devlet iç içe Artık yasal olmasa da.. Sabahtan mebte öğleden sonra Etütlerde ÇOĞU öğretmen..
Ayrıca 50-60 saat girecekleri ne malum? Bugün o kadar girerller, yarın 2 öğretmen atanır 15 saate düşer ve maaş karşılığı çalışırlar. Yolunu bulan yapar, yasal değil dinlemez ama daha YENİ atanmış biri eğer öğretmense 4500 almanın imkanı yok.

bu şekilde detaylı bir açıklama yapsaydı madem. Biz de hangi kurum 4500 veriyor dedik..
Kaldı ki öğretmenlerin de çok az aldığı söylenemez gerçi.
kaç aydır tatildeler..
Şimdi kaç güncük seminere girdiler seminer parası aldılar.
Yeni eğitim öğretim yılına hazırlık ne hazırlığıysa artık 950TL aldılar.

Herkese iyi geceler.önceki konularımdan bilen arkadaşlar vardır beni.erkek arkadaşım mezun oldu ve atandı bugun .çok mutluyum.umarım baba sorun çıkarmaz.arkadaşlar benok rahat büyüdüm maddi açıdan.evleniceğim kişi 4500 lira geliri olucak.fakar herşeyi kendi yapıcak aile yardımı olmadan alıcak.(bana düşenler hariç)dolayısı ile borçla evlenicez.750 tl ev kirAsı versek bu parayla geçinebikirmiyiz?borçlarda var.düğünde gelen altınları hemen satmayı düşünüoruz zaten.sizce?
eşim de ben de çalışıyoruz toplam maaşımız sizin sevgilinizin bir aylık maaşının yanından bile geçemez, bir sürü borcumuz var Allah yokluğunu yaşatmasın bir tane kızımız var ve ben de baba evinde inanılmaz rahata alıştım bi kere hayır dendiğini bilmem ama şimdi mevcut şartlara alıştım mı alıştım geçiniyor muyuz ehhh kör topal
kaldı ki bence sizin de çalışmanız gerekiyor madem rahata alıştınız sizin de destek olmanız en azından şahsi harcamalarınız için kendi paranızı kazanmanız gerekiyor

Herkese iyi geceler.önceki konularımdan bilen arkadaşlar vardır beni.erkek arkadaşım mezun oldu ve atandı bugun .çok mutluyum.umarım baba sorun çıkarmaz.arkadaşlar benok rahat büyüdüm maddi açıdan.evleniceğim kişi 4500 lira geliri olucak.fakar herşeyi kendi yapıcak aile yardımı olmadan alıcak.(bana düşenler hariç)dolayısı ile borçla evlenicez.750 tl ev kirAsı versek bu parayla geçinebikirmiyiz?borçlarda var.düğünde gelen altınları hemen satmayı düşünüoruz zaten.sizce?
BENİM ARKADAŞIM 2010 YILINDA EŞİ AYLIK 20.000,00TL (YİRMİBİNTL) maaş alırken geçinemedi. bu kazancınızı doğru kullanma biçiminizle alakalı.ki bu kız da küçük bir Anadolu şehrinde yaşıyor hayat pahalı değildi şöyle ki oturduğu ev 300tl kirası vardı.

yani rahatım her istediğim oldu bugune kadar.öyle olmasa da olur diyebilirmiyim bilemiyorum ama çok sevdiğim için evlenmek istiyorum.sanırım sevgim için feragat edicem birşwylerden mecburen
Ben de baba evinde öyleyfim ama şimdi malesef Karnım ı zor doyuruyorum bizim de borç var ev kira Allah eksikliği ni göstermrsin bir evladım var yardım etmek şöyle dursun fırsat buldukca paramızı tırtıklayan kp der var geçinmeye çalışıyoruz sadece

Kızlar bilemedim şimdi büyük şehirdeyim. Belki burdaki koşul ve imkanlar dahilinde konuşmuş olabilirim ÖĞRETMEN geliri hakkında . Doktora yapıyorum. 20 saat ders verin gideyim diye yalvardım.zorla 30 saat ders Artı 10 saat kurs yazmak istiyor idare.. Büyük şehir büyük okul işte..

Ayrıca 50-60 saat girecekleri ne malum? Bugün o kadar girerller, yarın 2 öğretmen atanır 15 saate düşer ve maaş karşılığı çalışırlar. Yolunu bulan yapar, yasal değil dinlemez ama daha YENİ atanmış biri eğer öğretmense 4500 almanın imkanı yok.
Güven olmaz düzenli gelirden sayılmaz ve bu şekilde gelir beyanı olmaz gibilerinden ben de baska mesajlarımda belirttim.

şaka yapıyorsun heralde...aldığı para 4 tane asgari ücret...yeterde artar bile...
yada yetmeyeceğini düşünüyorsan sende çalış...

Siz neden çalışmıyorszunuz ?
Şu dönemde ne kadar maddi durum ıyı olsada çalışılmalı, gelecege yatırım yapılmalı. Tek maaş 4500 , ki bu kafayla zor geçinirsiniz..

BENİM ARKADAŞIM 2010 YILINDA EŞİ AYLIK 20.000,00TL (YİRMİBİNTL) maaş alırken geçinemedi. bu kazancınızı doğru kullanma biçiminizle alakalı.ki bu kız da küçük bir Anadolu şehrinde yaşıyor hayat pahalı değildi şöyle ki oturduğu ev 300tl kirası vardı.
Ne iş yapıyormuş eşi??
Arkadaşınsa yaşı 50-60 da değildir.
Ben şahsen çok merak ettim ne iş yaptığını.
Kurumsal fabrikaların müdürleri bile bu kadar çok almıyor şu an.

Back
X