Geçinmeye gönlünüz olduktan sonra geçinilir elbette. Ama siz "alışkanlıklarım, kişisel harcamalarım aylık 1000 i bulur ve ben bundan vazgeçersem mutsuz hissederim" diyorsanız bu mutsuzluk evliliğinize de bir süre sonra mutlaka yansır.
Geçim sıkıntısı bir süre sonra geçimsizliğe dönüşebilir.
Ben 4 aylık evliyim, eşimin bekarlıktan olan araba borcu ve kredi ödemeleri vardı, evlenirken de sıfır yardımla 2 düğün yaparak, bir sürü de borca girip evlendik. Allah sağlık versin inşallah, öder bitiririz, yeter ki huzur olsun.
Ben ailemin maddi sıkıntıları yüzünden ne kadar mutsuz olduğunu görerek büyüdüğüm için belki, bir gün bile düşünmedim çalışmamayı. Çalışıyorum çok şükür, Allah nasip ederse emekli olana kadar da çalışmak isterim. Sözüm bir yerde parama sığar çünkü, şu an istediğim gibi haracayabiliyorsam bu çalıştığım içindir. Bir kadının okuyup da çalışmaması anlayabildiğim bir şey değil, ama şartlarınız öyle gerektirmiştir çalışmamışsınızdır ama bu zamandan sonra hiç çalışmayacaksınız diye bir kural da yok, madem geçim derdi çekeceğinizi düşünüyorsunuz şimdiden çalışma fırsatları araştırın derim, Allah yardımcınız olsun