• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

4500 tl ile geçim?

Konu sahibinin çok üstüne gidilmiş bence. Kız borçlardan geri kalan parayla gecinebilir miyiz diye soruyor. Gayet de yerinde bi soru bence. Asgari ücretle geçinen de olabilir 20 bin lira ile geçinmeyen de olabilir. Herkesin yaşam standartları farklı sonuçta. Elbette çalışsın bence güm bayanlar çalışsın ekonomik özgürlüge sahip olsunlar ama calismiyor diye de tü kaka diyemeyiz. Biz 3 yıllık evliyim ve bebeğimiz var. Akademisyenim ortalama gelirim 5000 tl ile 6000 tl arasinda değişiyor ders zsmanina gore. Eşimin kendi işi onun da en az benim kadar. Yani eve en az giren ay 10000 tl giriyor. fAkat zar zor geçiniyoruz desem.. düğün eşya hepsini kendimiz yaptık. Düğün kredisi, ev kredisi, araba kredisi toplamda 4000 civarı ediyor sadece krediler. Kredi kartı, faturalar, eşimin dükkan giderleri, mutfak masrafı, yeme içme gezme tozma kılık kıyafet inanın ucu ucuna. Birikim sıfır. Bizde mi bi Problem var bilmiyorum. Ama borçlar ya da krediler bittiğinde elbette böyle olmayacak. Konu Sahibi kalan parayla gecinirsiniz elbet ama gerçekten dikkatli harcarsaniz. Eşya alırken çok pahalı şeylere bakmayın mesela ya da ne bileyim gereksiz şeyler almayın. Borçlarınız bitene kadar tedbiri elden bırakmayın.

İşsizler yanı bizz ölelim hadii...

Bi kg kusbasinin 50 tl oldugu bir ulkede asgari ucretle nasil geciniyoruz diyorsunuz? Ac kalmamak ile yeterli beslrnmek arasinda fark var.
Yok cok dogru soyluyorsun,aynen katiliyorum.
Biri hayatta kalır, oburu de hayatıni yasar ..
O zaman konusahibi calismali,egitimi de musait.
Ne bileyim 34 yasina gelmis,evlenmis birisi ailem zengin,rahat buyudum,babam calismama gerek gormedi,esim calistirmiyor diye konu acması da cok sacma degil mi?
Baska caresi var mi ki? Belli yasa gelmis birisinin esine bagimli olmasi, ayaklarinin ustunde duramamasi normal mi ki? Ustelik egitim almis birinin...!
Okudugu yillara,emeklerine yazik degil mi?

Saniyorum herkes bu yonde dusunuyor , hayat standardina yetmiyorsa maasin sen de calis, yok esim izin vermiyor diyorsan da durumunu kabullen ona gore harca.

Iki secenegi kalmiyor mu sizce de ;)

Yoksa sen antrikot yersin oburu tavuk.. ikisi de yaşar. Antrikot almaya param yeter mi ki diye konu acmaya gerek yok sanki ;)

Yaa benim espiri anlayisim cok kapsamli . Millet neler yasiyor 1600 tl ile 4 kisi yaşıyor. Bize ne ki senin 4500 tl nden. Herkes maaşını yazsin gecinirmiyiz die sorsun. Gecinmekte senin elinde gecinmemekte
size neyse ne die cvp yazoyorsunuz?yazmayın

arkadaşlar ben taksitlerden para kalırmı diorum?yani zaten 4.500 ile geçim olurda o para bize kalmayacakki
Hanımlar,
konu sahibesi her ay elimize 4.500 lira net para kalacak demiyor, evlenmeleri halinde tüm borçlar, kira, faturalar, mutfak masrafları bu paradan olacak diyor.

vahiba vahiba ,
altınları satarsanız biraz rahatlatır ama çok borç yaparsanız, hem taksitler, hem kira ve diğer giderler için 4.500 lira yetersiz gelecektir.
Mümkünse sizde çalışmalısınız, hiç borçlanmadan evlenseydiniz aylık 4.500 lira Maaş ikinize de rahatça yeterdi lakin madem herşeyi eş namzediniz yapacak o zaman geçimde zorlanırsınız, en iyi Seçenek ya sizde çalışın veya borçlar hafifleyene kadar evlenmeyi erteleyin.

Valla masallah kardesim ben de onu diyorum. Ayy yok babam okuttuda calismicam . Ama herseyi esim yapacak falan filan sacma sapan bir konu. Madem baban kiyamiyr üstüne duseni de yapsin degil mi? Bizimde borcumuz var hamileyim benim evime ortalama 6 bin küsür para giriyor ama borclar var onlara gidiyor. Ama arkdsn konu sacma geldi kusura bakmasin
herkesin hayatı farklı.size saçma gelebilir.bana göre saçma deil.ve önemli olan şu durumda sizin deil benim düşüncem

Takilan altinlar dugun masraflarini karsilasa, esya olarak da ortalama 12bin liralik falan esya alip 12 taksite boldurseniz ayda 1000 lira borca gider. 750 kira, 500 mutfak masrafi, 500 de dogal gaz faturalar, 250 yol giderleri vs deseekk size 1500 lira kaliyor.

ay baskasinin parasini hesaplamak ne kadar zevkliymis. Keske biz de boyle senelerce okuyup iyi meslek sahibi olalim diye sinavlarla bogusmayip evlenseydik hemen :/
neyse konu sahibi icin bisey soylemeyeyim de bu gozler, aksama kadar evde yan gelip yatip da ayy keske daha zengin kocayla evlenseydim diyen kadinlar da gordu ne diyeyim :(

Takilan altinlar dugun masraflarini karsilasa, esya olarak da ortalama 12bin liralik falan esya alip 12 taksite boldurseniz ayda 1000 lira borca gider. 750 kira, 500 mutfak masrafi, 500 de dogal gaz faturalar, 250 yol giderleri vs deseekk size 1500 lira kaliyor.

ay baskasinin parasini hesaplamak ne kadar zevkliymis. Keske biz de boyle senelerce okuyup iyi meslek sahibi olalim diye sinavlarla bogusmayip evlenseydik hemen :/
neyse konu sahibi icin bisey soylemeyeyim de bu gozler, aksama kadar evde yan gelip yatip da ayy keske daha zengin kocayla evlenseydim diyen kadinlar da gordu ne diyeyim :KK43:
Madem bu kadar dertlenicektin okuduğuna okumasaydin evlenseydin sende. Herkesin kendi tercihi bende Çalışmıyorum kocamin parasinda hakkım yokmu yeterli gecinirmiyiz diye konusamazmiyim. Hemen ay ben okudum koca beklemedim evlenmedim havalarına giriyosunuz

vay be...4.500 e evler arsalar alınıyormuşta benim haberim yokmuş.asari ücretle rahat geçiniyorum yazanmı dersin?beni şımarıklıkla suçlayanmı dersin?4.500 e ev alanşar arsa alanlarmı dersin...ne çok paraymış bu yaw.ben saymayı bilememişim.hayal aleminde yaşamayın.bu para ucu ucuna yetiyor.eğer ev arsa alınıosa sizlere vereyim rahat rahat birleylerin sahibi olun.neredeyse taşlıycaksınız beni?iyi br yaşam sürdüm die duygusal demogojilerinize cvp mı vermiyim yani.herkes kendi standartına göre geçinir.kimi asgari kim ben gibi.bence önce insan kendini bilmeli.kendini bilmez arkadaşlar cvp yazmışlar.hepinize tek tek cvp yazamayağım .fikir verip yardımcı olanlara çok tşk ederim.evet maddi durumum iyi şükür.bunun için vicdan azabı çekicek deilim.Allah herkese nimetlerinden tattırsın.gördüğünden geri bırakmasın.

vay be...4.500 e evler arsalar alınıyormuşta benim haberim yokmuş.asari ücretle rahat geçiniyorum yazanmı dersin?beni şımarıklıkla suçlayanmı dersin?4.500 e ev alanşar arsa alanlarmı dersin...ne çok paraymış bu yaw.ben saymayı bilememişim.hayal aleminde yaşamayın.bu para ucu ucuna yetiyor.eğer ev arsa alınıosa sizlere vereyim rahat rahat birleylerin sahibi olun.neredeyse taşlıycaksınız beni?iyi br yaşam sürdüm die duygusal demogojilerinize cvp mı vermiyim yani.herkes kendi standartına göre geçinir.kimi asgari kim ben gibi.bence önce insan kendini bilmeli.kendini bilmez arkadaşlar cvp yazmışlar.hepinize tek tek cvp yazamayağım .fikir verip yardımcı olanlara çok tşk ederim.evet maddi durumum iyi şükür.bunun için vicdan azabı çekicek deilim.Allah herkese nimetlerinden tattırsın.gördüğünden geri bırakmasın.
Bende anlayamadım valla bu 4.500 le nerde yaşıyolarda 3 aile gecindirip ev arsa araba alıyorlar 1 senede. Bunlar tamamen hayali konuşmalar sırf laf olsun bi markete giriyosun 3 parça 50 tl tutuyo. Canım hem borç hem Kira hem faturalar vs para hayatta biriktiremezsin zar zor gecinirsin istanbul gibi bi yerde.

Madem bu kadar dertlenicektin okuduğuna okumasaydin evlenseydin sende. Herkesin kendi tercihi bende Çalışmıyorum kocamin parasinda hakkım yokmu yeterli gecinirmiyiz diye konusamazmiyim. Hemen ay ben okudum koca beklemedim evlenmedim havalarına giriyosunuz
Calismayanlarin kocasinin parasinda hakki yok demedim. Sadecd bazi kadinlar sanki kendi paralariymis gibi kurus kurus hesapliyorlar. Sahsen ben ev hanimi olsaydim tamam kocamin parasi ikimiz hep beraber yiyecegiz o parayi ama iste ayy maasi su kadar olsaydi soyle olsaydi boyle olsaydi diye yuzsuzluk yapmazdim ki cok gordum de boyle kadinlari. O adam aksama kadar caliscak ben de evde yatip koca parasiyla hayaller kuracagim. Tamam okuma imkani olmayanlari falan ayri tutuyorum ama sirf koca parasi yemek icin zengin koca arayan da var.

Bende anlayamadım valla bu 4.500 le nerde yaşıyolarda 3 aile gecindirip ev arsa araba alıyorlar 1 senede. Bunlar tamamen hayali konuşmalar sırf laf olsun bi markete giriyosun 3 parça 50 tl tutuyo. Canım hem borç hem Kira hem faturalar vs para hayatta biriktiremezsin zar zor gecinirsin istanbul gibi bi yerde.
millet yazmış olmak için yazmış işte arkadaşım.evet bırak para biriktirmeyi bize yeterli gelsinde gerisi sorun deil.istanbulda deilim ama yinede büyükşehir gideceğim yer.

Calismayanlarin kocasinin parasinda hakki yok demedim. Sadecd bazi kadinlar sanki kendi paralariymis gibi kurus kurus hesapliyorlar. Sahsen ben ev hanimi olsaydim tamam kocamin parasi ikimiz hep beraber yiyecegiz o parayi ama iste ayy maasi su kadar olsaydi soyle olsaydi boyle olsaydi diye yuzsuzluk yapmazdim ki cok gordum de boyle kadinlari. O adam aksama kadar caliscak ben de evde yatip koca parasiyla hayaller kuracagim. Tamam okuma imkani olmayanlari falan ayri tutuyorum ama sirf koca parasi yemek icin zengin koca arayan da var.
Canim 4.500 neki bu kadar maaşla zenginlik mi olur hiç. İstanbul burasi hersey ateş pahası kadın tabi borçlarımiz var kira var faturalar var gecinebilirmiyiz diye düşüncek. Ay ben okumadım aç kalsamda ne dusunebilirim ne hesap yapabilirim diye bişey mi var.

millet yazmış olmak için yazmış işte arkadaşım.evet bırak para biriktirmeyi bize yeterli gelsinde gerisi sorun deil.istanbulda deilim ama yinede büyükşehir gideceğim yer.
Borçlar bitince biriktirmeye başlarsin artık. Ama gecinirsin o kadarda az para değil belki sende calismaya başlarsin dahada rahat edersiniz o zaman

Back
X