Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.
İnşallah, pek çok varsayım var, bu şekilde çıkıp gerileyenler ya da tam tersi hızlıca katlanarak artıp sağlıklı gebelik yaşayanlar, umarım biz de ptesi güzel bi haber alırızÇok sevindim güzelce yükselsin değer![]()
İnşallahÇok sevindim güzelce yükselsin değer![]()
Canım sonuç ne oldu ?İnşallah, pek çok varsayım var, bu şekilde çıkıp gerileyenler ya da tam tersi hızlıca katlanarak artıp sağlıklı gebelik yaşayanlar, umarım biz de ptesi güzel bi haber alırız
Sonuç iyi değil canım 27 çıktıCanım sonuç ne oldu ?
Ya rabbim yar ve yardımcınız olsunSonuç iyi değil canım 27 çıktı
Canım durumun nasıl merak ediyorumSonuç iyi değil canım 27 çıktı
BN da 4 bc yerleştirildi pozitif . Kesem de görüldü sonrasında plesanta ya da bebek kalp sesi ile ilgili bir sıkıntın olmadı demiBenim 1 adet 5.gun embriyosu 4bc kalitedeydi tuttu cok sukue pazartesi gunude kucağımda olcak insallah❤❤
Kalp sesinde bi sorun yok hersey normal benim plesantanin yerleşim yeri rahim agzina yakındı ama bu 20.haftalarda olan biseydi bundn sebep sezeryan dogum yaptim pazartesi gunu. Bebegin gelisimine etkisi felan yok yani hayirli olsun bu aradaBN da 4 bc yerleştirildi pozitif . Kesem de görüldü sonrasında plesanta ya da bebek kalp sesi ile ilgili bir sıkıntın olmadı demi
düştü ne yazık ki. bir kaç ay içinde tekrar transfer dedi doktor. genetik test yaptırabiliriz belki onu önerdi.Canım durumun nasıl merak ediyorum
siz ne durumdasınız?Canım durumun nasıl merak ediyorum
4aa 2 embriyo benim de kimyasalla sonuçlandı ne yazık ki. Siz genetik test yaptırdınız mı? Kan sulandırıcı ne vermişti doktor? Benim coraspindi ama burda çoğu tüp bebek merkezinin oksapar verdiğini görüyorum4aa transferim kimyasal gebelikle sonuclandı ama herkesde aynı olacak diye bir kaide yok.
5aa ngsli embriyomda bes haftalık dusukle sonuclanmıstı. Bazen olmayınca olmuyor işte
4aa genetik taramalı değildi. Coraspin kullandım ama kese gorundukten sonra bırakmayı düşünüyordum. Çünkü 5aa olan embriyomda hem iğne hem aspirin kullanmıstım. Pozitiften bes gün sonra cok cıvık su gibi kanamayla kaybettim. Kanamanın oldugu gün kese görünmüştü hcg 1200 lerdeydi. Kanama leke ertesi gün bitmesine ragmen sonraki kontrolde kese gorunmemişti yani kanamadan sonra bozulmus hcg dususe gecmiş.4aa 2 embriyo benim de kimyasalla sonuçlandı ne yazık ki. Siz genetik test yaptırdınız mı? Kan sulandırıcı ne vermişti doktor? Benim coraspindi ama burda çoğu tüp bebek merkezinin oksapar verdiğini görüyorum
Ben pıhtılaşma sorunum var mı bilmiyorum, kimyasal geçirince doktor bi test önerdi sanırım o pıhtılaşma sorunu var mı öğrenmek için. O test kandan mı yapılıyor? Söylediğiniz de mantıklı aslında ben tam tersi acaba coraspirin yetmedi mi 2. Transferde oksapar mı istesem diye düşünmüştüm.4aa genetik taramalı değildi. Coraspin kullandım ama kese gorundukten sonra bırakmayı düşünüyordum. Çünkü 5aa olan embriyomda hem iğne hem aspirin kullanmıstım. Pozitiften bes gün sonra cok cıvık su gibi kanamayla kaybettim. Kanamanın oldugu gün kese görünmüştü hcg 1200 lerdeydi. Kanama leke ertesi gün bitmesine ragmen sonraki kontrolde kese gorunmemişti yani kanamadan sonra bozulmus hcg dususe gecmiş.
Benim mthfr 677c t homozigot oldugu için ilk transferimde dr onerdi iğne aspirin. Ona ragmen boyle sonuclandı. Daha sonra hemotoloji ve genetik uzm gittim. Olanları anlatınca gebelik kaybına kesin yol acan bir gen değil. İğne fazla geldigi için kanama olmus olabilir dediler ikiside aynı yorumu yaptı. Belki sadece aspirin olabilir dedi hemotoloji uzm. Bundan dolayı 4aa embriyomda sadece aspirin aldım fakat 7.gün aynı sekilde su gibi kanamam oldu. Ben yine aspirinden dolayı oldugunu düşünüyorum. Aspirin bende ters tepiyor galiba bilmiyorum. Yeniden tedaviye baslarsam dr onerse bile kesinlikle kullanmayı düşünüyorum. İki kere kullandım bunlar basıma geldi. Birde kullanmayıp sonucu görmek istiyorum.
Sizin herhangi bir pıhtılaşmanız var mı? İnstagramda bir perinatolog uzm vardı onun bir paylasımını okumustum. Aspirin kesinlikle gerekli hastalarda kullanılmalı aksi takdirde düşüğe yol acar yazmıstı. Bundan dolayı da bende oyle düşünmeye basladım artık.
Trombofili paneli diye geçiyor test. Normal cıkarsa iğneye gerek yok kesinlikle. Asprin ise rahim kanlanmasını artırarak bebege giden kan akımını kolaylastırıyor. Kan akımı az olursa bebek beslenemiyor cunku. Birde transferden sonra genellikle dinlenme yatma modunda oluyoruz. Bu da kan akımını azaltıyor. Günlük en az yarım sa yürüyüş oneriyorlar rahimde kan dolasımının olması için. Dediğim gibi ne olursa olsun ben olumlu bakamıyorum artık aspirin olayına..Ben pıhtılaşma sorunum var mı bilmiyorum, kimyasal geçirince doktor bi test önerdi sanırım o pıhtılaşma sorunu var mı öğrenmek için. O test kandan mı yapılıyor? Söylediğiniz de mantıklı aslında ben tam tersi acaba coraspirin yetmedi mi 2. Transferde oksapar mı istesem diye düşünmüştüm.
Adeti bekliyorum transfer için. Ama günüm geçti acaba hamile olabilir miyim? İğnelerden sonra rahim dinlendirmede hamile kalan oluyormuş. Ama bilmiyorum sabahları kalktığımda midem bulanıyorsiz ne durumdasınız?