• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

4bli personel

Perpul

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
12 Aralık 2018
1.428
2.032
133
Herkese merhabalar öncelikle bir konu hakkında bilgisi olanlardan yardım talep etmek istiyorum. Şimdiden teşekkürler.
Kamuda 4b sözleşmeli personel heyet raporu aldığında idarenin keyfi bulup sözleşmesini fesih etme hakkı bulunur mu?

Herkese merhabalar öncelikle bir konu hakkında bilgisi olanlardan yardım talep etmek istiyorum. Şimdiden teşekkürler.
Kamuda 4b sözleşmeli personel heyet raporu aldığında idarenin keyfi bulup sözleşmesini fesih etme hakkı bulunur mu?
Doktor heyetinin verdiği raporu idare mi keyfi bulacak 😂😂 keyfi alınmış deme yetkileri yok ama itiraz hakkı var mı heyet raporuna onu bilmiyorum ama sanmıyorum da.

Hakem hastahaneye gonderebilir.
Performans dusuklugunden tutanak vs tutulabilir.
Bizim bir personelin kadro verilecegi yil sozlesmesi yenilenmedi. Mahkemeye verdi sozlesme yenilendi ama 2 aylik is icin aldilar ve yine cikardilar. 2. Mahkemeyi kazanamadi. Kadro fln ztn gitti. Idare ne isterse o olur heleki bilgili personeller varsa.

Heyet raporu derken? İstirahat raporu gibi mi herhangi hastalığa ilişkin rapor mu?

Orda idare niyete bakar. Çünkü suistimal eden çok kişi var. Bu konuda bir çok doktor da mahkemelik oldu. Şüphe üstüne hakem hastaneye yönlendirebilir. Ama doğrudan işten atma olamaz.

Şaibeli buldukları raporlara Soruşturma açabilirler evet
Tek hekim raporlarına o yapılıyor ancak heyet raporlarına yapılamıyor onu biliyorum. Benim merak ettiğim sözleşmeli personelin bu sebeple sözleşmesini yenilememe fesih etme gibi bir durumun olabilitesi var mı? Keza aynı şeyi kadrolu bir memur yaptığında idare en fazla başka yere tayin ediyor.

Yasa gereği hayır feshetme hakkı yoktur. Uzun süreli raporlarda çalışanın kesintisiz olarak en çok 56 gün+6 hafta (8hafta ihbar süresi) rapor almış olması gerek feshedebilmesi için.

bende 4B liyim ama yasak hakkın olarak heyet raporu var zaten kanunda. benim alan arkadaşlarımda oldu sözleşmeleri fes edilmedi. ama amire bağlı olarak hakem heyete gönderebilirler.

Tek hekim raporlarına o yapılıyor ancak heyet raporlarına yapılamıyor onu biliyorum. Benim merak ettiğim sözleşmeli personelin bu sebeple sözleşmesini yenilememe fesih etme gibi bir durumun olabilitesi var mı? Keza aynı şeyi kadrolu bir memur yaptığında idare en fazla başka yere tayin ediyor.

Evet var yilbasinda performans dusuklugu sebebiyle yenilemeyebilir. Veya ihtiyacimiz kalmadi gibi bir yazi yazar.

Back
X