• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

4yıl,Aşk,Aile...Hangisi gerçek?

SorunluyumSorunlu

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
15 Haziran 2008
859
3
31
Merhaba Kızlar,

24 yaşımdayım ve henüz 4-5 gün önce ayrıldık erkek arkadaşımla.4 yıllık birliktelikte bu kaçıncı kaçışı bilmiyorum ama bizde de sorun aile.Askere giderken tanıştım ailesiyle benimle çok iyiydiler.Sonra ne olduysa hep aramızda oldular.Bir süre terk etti beni ailesi için,sonra dayanamadı geri döndü.Giden geliyor ama yine gidiyor.Şimdi yine sorun ailesi ve ayrıldık.4 yılda uzak şehirlerde olmamıza rağmen sevgiyi gerçekten paylaştığımıza inanırdım.Ailenin tek oğlu çok üstüne düşkünler ama yemin törenine bile ailesi gitmedi yanında ben vardım sadece.Şuan tek üzüldüğüm emeklerim.Severek yaptım seviyorum diye yaptım tabiki ama hak etmedim böyle saçma bişeyle bu ilişkinin bitmesini.Bir erkek seviyorum diyipte çaresiz kalıyorsa her defasında,çokta bişey beklememek lazım demekki.Ne olursa olsun sonunda bir evlilk olsa bile dinleyeceği taraf herzaman ailesi olacaktır eminim.Hiçbir zaman kendi fikirini kullanıp hareket edemeyecektir.Bir erkek sevdiği kıza ailem seni istemiyor bile dediğinde o iş bitmeli aslında.Ama bende yaptım değişir geçer diye kendimi avutmaları.Hem onca yıla hem onca yaşanmışlığa hem sevgime kıyamadım ve sustum.Eğer gerçekten beni tanıyan oysa ailesine karşı benim savunucumun o olması gerekirdi.Şimdi ne olur ne olmaz bilmiyorum ama dedim ya kaç kere gitti geldi bilmiyorum ama bir kez daha kaldıramam gelip gitmeleri.O yüzden herkes yerinde iyi olsun...Artıları düşünmüyorum artık sadece,eksilerinide görüyorum.En büyük eksi ise işte bu aile konusu.Ailesinin sözünü evlenme hayalleri kurduğu kıza söyleyen bir erkekle nasıl bir aile olunur?Sadece aynı evde yaşıyan iki insan olursunuz.O hep anne babasının yanında ve söylediklerinde takılıp kalır,kırılan ve yanlız olanda hep siz olursunuz.Söylemekten çekinmiyorum hala seviyorum ama ben onunla aile olmayı istedim ailelerle ve onların anlaşılmaz düşünceleriyle dolu bir hayatı yaşayıp üzülmek yada kırılmak yada bir sevgiyi hiç etmek değildi istediğim.

(Beni hatırlayanlar bilir erkek arkadaşım askerdeyken tanımıştım bir çoğunuzu,o zor dönemde birbirimizin dertlerini dinlemiş ortak olmuştuk.Benim ilişkim ise bir dönem kötü durumdaydı.Şimdi ise tamamen bitti.Çok çabaladım uğraştım.Hala seviyorum ama tek taraflı olmuyor bazı şeyler ve şuan bende pes ettim.Yapılabilecek bişey yok sanırım benim açımdan.Erkek arkadaşımı artık tanıyamıyor durumdayım.Zamanında beraber ağladığım,gözümden akan bir damla yaşa dayanamayıp ağlayan insan artık beni karşısında düşman gibi görür olmuştu.Hemde ayrılmadan iki gün önce onu ne kadar çok çektiğimi onu sevdiğimi bildiğini ve yanında olduğumu bildiğini ve beni çok sevdiğini söylediği halde iki gün sonra soğudum dedi.Seviyorum sevmiyorum ailem sen olmaz sonu yok bitsin bitmesin derken yeniden bir ayrılık sayfasını açtık.4 yılın sonunda ilk kez onun söylediği hiçbir lafa bugüne kadar karşılık vermemişken bende söyleyeceklerimi söyledim.Ne yapılmalıydı,ne yapmalıydım bilmiyorum.Henüz içimde üzüntüsü taze olduğundan hergün suskun kal yada bişeyler yapabilirmiydin acaba soruları ile boğuşuyorum.Konuyu bilmeyenler için biraz özetlemek istedim)

Canımm senin yaşın gereği sevgilinde senin yaşlarındadır heralde ve olgunlaşmış aklı başında ve kendi kararlarını verebilen bi birey olması gerekirdi diye düşünüyorum. Ki ben anlattıklarına göre kendi kararlarını veremiyen, ailesene bağlı, sorumluluklarını düşünmeyen birini anlatıosun resmen.Sen buna en güzel çağını, gençliğini vermişsin, bunu bile düşünmeyip seni bırakabiliyosa boşwer canım sende artık, yılların alışılmışlığı vardır muhakkak ama yaşını almış bi insanıda değiştrmek çok zordur artık... Ailesine karşı gelemiyen özellikle bu konuda gelemiyosa, değmez canım onun için. Askerlik döneminde yaptıklarını bile düşünerek böle bi kararı alabiliyosa canım çok üüzücü gerçektende (bende asker bekliyorum, yaptığın fedakarlıkların birazda olsa anlıoyrum ) Çok zor dönemlerden geçiceksin canımm, farkındasındır bunun ama öle bi kişilkten bahsediyosun ki düzelip geri dönüceğini sanmıyorumm. Dönse bile hiç bi zaman değişmez. Döner dolaşır hep aynı sorunlar çıkıcaktır karşınıza, bu inan seni daha çok yıpratır.

Canımm senin yaşın gereği sevgilinde senin yaşlarındadır heralde ve olgunlaşmış aklı başında ve kendi kararlarını verebilen bi birey olması gerekirdi diye düşünüyorum. Ki ben anlattıklarına göre kendi kararlarını veremiyen, ailesene bağlı, sorumluluklarını düşünmeyen birini anlatıosun resmen.Sen buna en güzel çağını, gençliğini vermişsin, bunu bile düşünmeyip seni bırakabiliyosa boşwer canım sende artık, yılların alışılmışlığı vardır muhakkak ama yaşını almış bi insanıda değiştrmek çok zordur artık... Ailesine karşı gelemiyen özellikle bu konuda gelemiyosa, değmez canım onun için. Askerlik döneminde yaptıklarını bile düşünerek böle bi kararı alabiliyosa canım çok üüzücü gerçektende (bende asker bekliyorum, yaptığın fedakarlıkların birazda olsa anlıoyrum ) Çok zor dönemlerden geçiceksin canımm, farkındasındır bunun ama öle bi kişilkten bahsediyosun ki düzelip geri dönüceğini sanmıyorumm. Dönse bile hiç bi zaman değişmez. Döner dolaşır hep aynı sorunlar çıkıcaktır karşınıza, bu inan seni daha çok yıpratır.

bu kaçıncı gidişi ve dönüşü bende bilmiyorum inanki.askerdeyken ayrıldık en son ve herzaman çabalayan arayan vazgeçemeyen ben olmama rağmen,aklımdan hiç çıkmamış olsada tam 4 ay aramamıştım.Sonunda dönen af dileyen o oldu ama yine aynı şekilde çıkıp gitti.Bilemiyorum o kadar yaşananlara rağmen insan düşman gibi olabilir mi?O sanki bana öyleydi.Bencil olmayan nasıl olurda böyle olur bilemiyorum.

çok üzücü bi durum ama büyük olgunluk içindesin.ben senin gibi davranamazdım sanırım.hayran kaldım kabullenmene.bazı seylerin farkındasın sonunda evlilik de olsa annesini babasını dinliyip durcaktı diyorsun.bunun farkında olman gercekten güzel birşey.suan kimse sana bence sunu yap bunu yap diyemez.cunku sen olanların farkındasın ve dogru yoldasın.evet cok emek verilmiş belli.emek olmasa4 yıl sürmezmiş zaten.ne yazıkki böle bitmesi gerekiyormus.simdi yüreğin yorgun.hayallerin bi anda kayboldu.4 yıllık emek bitmişken nasıl tekrar emek veririm diyosun belkide...belkide gücün tükendi.zor zamanlar .anlamak cok zor değil.bu duyguları yasayan herkes bu anlattıklarında kendini bulacaktır..hersey yoluna girecektir eminim.her şerde bi hayır vardır.evlenip bosanmak daha kötü olcaktı kesinlikle.hakkında hayırlısı oldugu için sevinmelisin.

bu kaçıncı gidişi ve dönüşü bende bilmiyorum inanki.askerdeyken ayrıldık en son ve herzaman çabalayan arayan vazgeçemeyen ben olmama rağmen,aklımdan hiç çıkmamış olsada tam 4 ay aramamıştım.Sonunda dönen af dileyen o oldu ama yine aynı şekilde çıkıp gitti.Bilemiyorum o kadar yaşananlara rağmen insan düşman gibi olabilir mi?O sanki bana öyleydi.Bencil olmayan nasıl olurda böyle olur bilemiyorum.

Canım okadar haklısın ki sölicek bişey yok inan, ne yapsan değişmez bu böledir yani çevremde böle insanlar oldu tanıyorumm ama insan kişiliği 70'inde de aynı değişmiyolar maalesef ki, Okadar şey yapmışsın onun için bunları sölediğinde ki tepkisi ne oluyor, yada yaptığın iyilikleri söyledin mi ona en azından yüzüne vursaydın belki anlıyamıo

çok üzücü bi durum ama büyük olgunluk içindesin.ben senin gibi davranamazdım sanırım.hayran kaldım kabullenmene.bazı seylerin farkındasın sonunda evlilik de olsa annesini babasını dinliyip durcaktı diyorsun.bunun farkında olman gercekten güzel birşey.suan kimse sana bence sunu yap bunu yap diyemez.cunku sen olanların farkındasın ve dogru yoldasın.evet cok emek verilmiş belli.emek olmasa4 yıl sürmezmiş zaten.ne yazıkki böle bitmesi gerekiyormus.simdi yüreğin yorgun.hayallerin bi anda kayboldu.4 yıllık emek bitmişken nasıl tekrar emek veririm diyosun belkide...belkide gücün tükendi.zor zamanlar .anlamak cok zor değil.bu duyguları yasayan herkes bu anlattıklarında kendini bulacaktır..hersey yoluna girecektir eminim.her şerde bi hayır vardır.evlenip bosanmak daha kötü olcaktı kesinlikle.hakkında hayırlısı oldugu için sevinmelisin.

insan çok emek harcayıpta ne yaparsa yapsın bişeylerin değişmediğini gördüğünde kabullenmek zorunda kalıyor sanırım.Çok büyük tartışmalardan sonra soluğu havaalanında aldığım çok zaman bilirim.Uçağa binip izmirin yolunu tutup sadece bir kaç şeyi yüzüne anlatabilmek için kaç kere büyük riskler aldım bilmiyorum.Bundan tam 21 gün önce yine gittim ve kendime söz vererek gittim.Döndükten sonra bigün yine bişeyler kötüye giderse bidaha bu yola girmiycem dedim.Eskiden olsa eminimki ben şimdi çoktan gidip dönmüştüm bile.Şimdi tek yaptığım susmak.

neden böyle düşünüyorum bilmiyorum ama ben pişman olcagını düşünüyorum onun.ama pişman olması seni sasırtmasın.busefer ne ayagına git ne affet.söylemesi kolay tabi ama böle olmak zorunda yani

Canım okadar haklısın ki sölicek bişey yok inan, ne yapsan değişmez bu böledir yani çevremde böle insanlar oldu tanıyorumm ama insan kişiliği 70'inde de aynı değişmiyolar maalesef ki, Okadar şey yapmışsın onun için bunları sölediğinde ki tepkisi ne oluyor, yada yaptığın iyilikleri söyledin mi ona en azından yüzüne vursaydın belki anlıyamıo

sonlara doğru söyledim.biliyorum ben neyin ne olduğunu diyor.ozaman niye böyle diyorum?sonumuz yok biliyorum diyor.babası şeker hastası şubat başında hastanede kaldı 1 hafta kadar,üstüne annesinin tansiyonu çıkmış düşmemiş.onlarla ilgilendi.istemiyolarmış şimdi onlar hastaymış karşı çıkarsa onlara bişey olursa vicdan azabı duyarmış.seviyomuş ama bilmiyomuş sonumuz yokmuş.ailen seni çok seviyordu üstüne düşüyordu mutluluğunu istiyorlardı madem de ne diye yemin törenine ailenden kimse gelme zahmetinde bulunmadı.sadece ben vardım orda binbir stres sıkıntıyla korkuyla geldim biliyosun dedim.hakkını ödiyemem allah razı olsun diyor.sonra sonumuz yok olmayacak bitsin diyor.bişeyler söylüyorum bitmesin ama eskisi gibi canım cicim olmaz diyor.ben sana niye döndüm hep seviyorum ondan diyor.eee diyorum şimdi sevmiyomusun ozaman diyorum.sevmiyorumdur belki diyor.bu sürümcemeler bunalttı beni iyice.insan ya sever ya sevmez.2 gün önce dediklerini hatırlıyomusun diyorum evet hatırlıyorum diyor.ozaman diyorum?bilmiyorum cevabı geliyor yine.işte öyle böyle derken sürümcemede kalmışken herşey.2gün sustum oda bende aramadık ve ben arayıp söylemem gerekenleri söyleyip kapattım.

neden böyle düşünüyorum bilmiyorum ama ben pişman olcagını düşünüyorum onun.ama pişman olması seni sasırtmasın.busefer ne ayagına git ne affet.söylemesi kolay tabi ama böle olmak zorunda yani

şuan içimdeki sabretme gücünün tek sebebi bu zaten.4 yıl içinde çabalayıncada döndü.bir keresinde ben herşeyini verip bu ilişki böyle bitmeli diyip aldığı yüzüğü eline koyup bitirdiğimde ve daha dönşümüz yok diye düşündüğüm 3 4 ayın sonunda da o döndü.elbetteki pişman olucak bende öyle düşünüyorum.çocuk gibi faceden msnden siliyor:)iş için başka yere gideceğimi söylemiştim.arkadaşlarımdan bir kaçı faceden yorum yapmışlardı.resim eklemiştim o gün.yine yorumlar gelmiş.msj atmış faceden gidicem diyosun millete evde resim çekip koyuyosun falan diye yazmış:)çok çocukça geldi bu davranışları.

Uuu canımm bu bizi aştı valla, ama herşeyin farkındasın, yapılması gereken en doğru kararı veriyorsun. Burda kim suçlu dersen AıLE bu kadar çocuklarının kararlarına karışmamaları gerekir.. tek çocuk olduğundan fazla üstüne düşülmüş, oda tabi anne,baba hasta üzülüyodur ve bi seçim yapması gerekiyosa da ailesini seçiyo, zor bi dönemden geçiceksin ama çok doğru adımmlar atıosun kendini fazla üzmeden bu durumun altından kalkabilirsin ve kendine yeni bi hayat kurabilirsin gibime geliyo.. Hakkından herşeyin hayrlısı canımm..

aslinda sonradan bi omur aci cekip,cocuklarina da cektirmendense simdiden bitmesi cok daha iyi.anneme neden cekip gitmedin bizde senle cektik derim cunku yillarca hala daha da devam ediyor.sebepse sizinkiyle ayni durum..cok fedakarsiniz sizi kendimde gordum bende basar giderdim ve dahasi..kiymetinizi hic bilmemis.artik bicok kiz kasikla verip kepceyle aliyor.bizde kepceyle verenlerdeniz.emin olun sizi mumla arayacak..birde sanki ailesi iliskilerini iyi anlatmis,aslinda oyle degillermis gibi geldi..bi aile yemin torenine gitmez mi cok sasirdim..bilmiyorum belki gecerli mazeretleri vardir..ayrica su sozu de bi ark.demisti 'bir erkek ayrilirken ailesini one suruyorsa yalandir' malesef ki sizin fedakarliklariniza karsilik verememis hep almis ve vermesi gerekeni size vermemis..bence boyle birini kesinlikle hak etmiyorsun.

Bir erkek aileye düşkünse ve elinde henüz oluşturduğu maddi olanakları yoksa malesef ki anlattığım olay ortaya çıkıyor.Annesi askere gideceği gün erkek arkadaşımı.Üzülme sen evden ayrı kaldın şeklinde uğurlamıştı.Hatta o gece oğlunun yanına girip yattı:)o zamanlar anlamamıştım bu olayı ama şimdi hepsi bulmacanın birer parçası gibi gözümde canlanıyor.Halbuki sağdan soldan gelen kadınlar izmirden mi nerden kızımız diye sorduklarında gögüsü gerilmiş şekilde hava atar gibi bir tarzda istanbuldan diyişi hala gözümün önünde:)

aslinda sonradan bi omur aci cekip,cocuklarina da cektirmendense simdiden bitmesi cok daha iyi.anneme neden cekip gitmedin bizde senle cektik derim cunku yillarca hala daha da devam ediyor.sebepse sizinkiyle ayni durum..cok fedakarsiniz sizi kendimde gordum bende basar giderdim ve dahasi..kiymetinizi hic bilmemis.artik bicok kiz kasikla verip kepceyle aliyor.bizde kepceyle verenlerdeniz.emin olun sizi mumla arayacak..birde sanki ailesi iliskilerini iyi anlatmis,aslinda oyle degillermis gibi geldi..bi aile yemin torenine gitmez mi cok sasirdim..bilmiyorum belki gecerli mazeretleri vardir..ayrica su sozu de bi ark.demisti 'bir erkek ayrilirken ailesini one suruyorsa yalandir' malesef ki sizin fedakarliklariniza karsilik verememis hep almis ve vermesi gerekeni size vermemis..bence boyle birini kesinlikle hak etmiyorsun.

maddi açıdan bir problemleri yok.babasının sadece şeker hastalığı var ama arabayla gidemese otobüse biner gider.onu yapamıyosu ablası annesiyle gider.oda olmuyosa ablası eşiyle gider.yani önemli olan bence istemek.sevdiğin insanın yüzündeki o gülümsemeyi görebilmek.o gün yemin töreninde yanlız olan onca askerin ailesi gelenlere bakışını gördüğümde iyiki gelmişim bu halde olucaktı dediğimi biliyorum.babasının yanında çalışıyordu askerden önce,askere gidince babası kapattı iş yerini.askerden geldi ve 3 4 aydır işsiz.hala babasının eline bakıyor.daha önce gidipte özel bir işte çalışmadığından ne tecrübesi ne güveni var.ben onun gibi değilim.ailem beni bir yere yollarken hiç tereddüt etmezler.başıma bişey gelirmi korkusunu da yaşamazlar.kendime nasıl güvendiğimi nasıl ayakta tek başıma bile kalsam dayanabileceğimi bilirler.o ise sadece anne babasının dizinin dibinde işte askerden öncede askerden sonrada değişmedi bu durum.izmirde iş bulcam askerden gelince ev tutucam dediğinde,ailen ne dicek diye sormuştum.normalde bu soruyu bir kızın erkeğe sorması gariptir ama işte benim ilişkim böyleydi:)ne diycekler bişey demezler demişti bana.dedim ya askerden geldi 3 4 aydır iş bakıyor güyya aklına estikçe.bi kursa gidiyordu .sınavlarına 1 ay falan var daha.bir iş bakıyım en azından 1 ayda olsa elime 3 5 kuruş bişeyler geçsin diyorum ama babam 1 aylığına kimse iş vermez diyo bilmiyorum ne yapıyım dediğinde.sen git iş ara bulursan girersin baba bak bulunuyormuş dersin bulamazsanda baba haklıymıssın dersin dedim.askıda kaldı bu da.bugüne kadar ne yapmaya karar verdiysem ailem kızsada yaptım.doğruysa doğru olduğunu onlara ispat ettim tabiki kendimide ispat etmiş oldum.olamdıysada haklı çıktınız diyebildim.böyle zıt durumlardaydık ama işte gönül ferman dinlememiş hiç diyorum kendim için:)

nerden dönersen kardır canımolumunekankayizsmile
hak etmedi beni de:teselli:

güçlü bi yapın var galiba.
ve şuda varki cok ödün vermişin kendinden

Böyle gelgitlerle hayat sürmez ve çok yorar insanı. Ben bu insanın sevgisi olduğuna inanmıyorum, eğer sevgisi olsaydı böyle gelgitler yaşamazdı. Hem de ailesi için. Çok aileci bir insanlar yaşamak zor gerçekten. Şimdi böyle yapıyorsa ilerde daha çok sıkıntı çekerdin. Hiç kendini yorma derim, büyük ihtimal dayanamayıp tekrar dönecektir belki ama dik dur ve kabul etme derim. Senin arkanda ailesi için durmayan bir insan bundan sonra da durmaz. Ve hep sığınacak bir yer olarak görür seni, nasıl olsa hep arkasındasın ama kabul etme artık. Bunları haketmediğini en iyi sen bilirsin heralde. Hakettiğin güzellikler bulsun seni inş bundan sonra.

nerden dönersen kardır canımolumunekankayizsmile
hak etmedi beni de:teselli:

güçlü bi yapın var galiba.
ve şuda varki cok ödün vermişin kendinden

aslında hep böyle güçlüydüm ama kalbe bir kere aşk girdim mi aklının almadığı şeyleri yapabiliyorsun ve ödün veriyorsun.en azından söyleyebilecek çok sözüm var ve asla pişman olmayacağımı biliyorum.çünkü yapılması gerekenin fazlasını keşke dememek için yaptım.

Böyle gelgitlerle hayat sürmez ve çok yorar insanı. Ben bu insanın sevgisi olduğuna inanmıyorum, eğer sevgisi olsaydı böyle gelgitler yaşamazdı. Hem de ailesi için. Çok aileci bir insanlar yaşamak zor gerçekten. Şimdi böyle yapıyorsa ilerde daha çok sıkıntı çekerdin. Hiç kendini yorma derim, büyük ihtimal dayanamayıp tekrar dönecektir belki ama dik dur ve kabul etme derim. Senin arkanda ailesi için durmayan bir insan bundan sonra da durmaz. Ve hep sığınacak bir yer olarak görür seni, nasıl olsa hep arkasındasın ama kabul etme artık. Bunları haketmediğini en iyi sen bilirsin heralde. Hakettiğin güzellikler bulsun seni inş bundan sonra.

umarım bundan sonra hayatımda herşey güzel olur ama inan gerçekten çok istiyorum dönmesini.ben çok mutluyum sensiz ve hayatımda bir daha asla olma demek için istiyorum pişman olmasını.yaşananlar kolay unutulmuyor.onun hatırlayacağı çok şey var.eline aldığı bir bardakta bile beni hatırlar.tek istediğim sadece pişman olsun kalbi sızlasın tek duam bu.

fikirlerinizi paylaştığınız için hepinize teşekkür ediyorum.bazı şeyler henüz sıcak.sanırım sizlerle paylaştıkça,fikir alış verişinde bulundukça hem daha da güçlü olucam hemde bu durumu kayıpsız atlatıcam.tekrar teşekkürler...

Back
X